• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Bu menüyü çok çok beğendim :16:herşey var su-spor da tamam:34:

ben de tansiyon ilacı kullanıyorum normalde çok düşer tansiyonum hele yazın 80/50 ile ayakta durduğumu bilirim ama başım çok döner - ilacı kesmiyor dr başka nedenleri varmış o yüzden bana başın dönünce otur dinlen diye tavsiyede bulunuldu - bir de hemşire bir tanıdığımız var o da tansiyonun düşse de yükselse de bol su iç demişti
- karnıyarığı çok severim kendim hiç yapmadım hep annem yapardı şimdi de mevsimi değil ama yazın denerim artık:17:

Öncelikle paylaşım için teşekkürler Gamzeciğim:16: Ben pırasayı en son 2-3 ay önce yapmıştım ama çok çok sevdiğim bir sebzedir - böbrek için iyi olduğunu, idrar söktürücü ve az kalorili olduğunu biliyordum- her hafta pazara çıkıp bir-iki çeşit sebze alıyorum yetiyor ne zamandır pırasa alasım var ama geçen Pazar lahana ağır bastı onu aldım bu hafta sonu da pırasa alayım bari o kadar paylaşmışsın gerçi haftaya pırasa alırım demiştim zaten senin yazın bu isteğimi onaylamış oldu:kkk:

kıymalı yemeğini de yapabilirsin ben zeytinyağlı havuçlu seviyorum annem pirinç koyar ben koymuyorum ekmekle yiyebilmek için - anneannem kıymalısını yapar o da değişik bir lezzetmiş - sen de deneyebilirsin
bir de börek harcı olarak yapılıyor ama işte o da şu an cısssss:1:

bu kalori dönüşüm diyeti vücutta dengesizliklere neden oluyor heralde - vücudu şaşırtıp kilo vermeyi de hedefliyor olabilir ben de bi araştırayım bari merak ettim nasıl bişey olduğunu:44:

sabah öğünüyle ara yer değişikliğine uğramış sanki...:1: ama menün güzel hatta yoğurt diyetine benziyor

hoşgeldin kaptan özledik seniiiii:29: yarın için de seni bildirim yapmadı olarak yazarız :34:

Tünaydın:3:

Selam - tuz ödemi ile ilgili paylaşımın için teşekkürler - benim vücudumda yılların birikimi olan kilo ve kortizon kullanımına bağlı bir ödem söz konusu olduğundan bol su içince azalsa da tam manasyla gitmesi için sanırım ideal kilomda olmam lazım:50:
Bu arada leslie uzun süre yapınca sıkıcı bir hal alabiliyor internette değişik step videoları vardır bence... Sonra zumbayı tavsiye edebilirim

kortizol hormonu stresli zamanlarda çok salgılanıyor diye biliyorum ben kilolarımın büyük çoğunluğunu hem kortizonu ilaç olarak kullanıp hem de çok stresli olduğum zamanlarda aldım - psikolojik olarak olumsuz hissettiğimizde de aslında kaygılanıyoruz bu da stresin farklı bir şekli bence...

:52::52::52: süpersin:34:

anladım seni - ama insanız ve hayatın içinde herşey 4-4lük olamaz bu biraz fazla mükemmelliyetçi olmakla alakalı bence... bundan birkaç sene önce ben de öyleydim ama artık olumsuzlukları da olduğu haliyle kabullenip bazı şeyleri akışına bırakmanın daha doğru olacağına inanırım. ha bunu tam manasıyla başarıyorum diyemem çünkü alışkanlıklar bir anda değişmez ama kendimce bilinçli davranmaya çalışıyorum mesela birşey beni çok mu üzdü - ah vah o gun yasımı acımı yaşarım sonra da bunu ne kadar uzatırsan uzat sadece kendine eziyet edersin kimse senden daha değerli değil der - o acıyı geride bırakmaya çalışırım - bence sen de denemeye çalış bugun misal yememen gereken birşey mi yedin tamam yedin bitti bir sonraki öğün kaldığın yerden devam:34: bunu bir sonraki randevunda diyetisyeninle mutlaka paylaşmanı öneririm daha önce de demiştim profesyonel bir bakış açısının daha doğru olacağı kanaatindeyim

benim de hedefim 15 Mart'ta 75in altına inmek... İnşallah hepimiz hedeflerimize ulaşırız

Haftada 1kg hedefin olsun 15 günde 4kg verilmez ki:44:

hadi hayırlısı bakalım yarın göreceğiz:34:

tarif için teşekkürler:16:

ben yapamadım canım çok yorgundum:50: uğraşmak istemedim

ben yarına güzel sonuçlar alacağına inanyorum

Merhaba Gamze:3::3::3: Arada mobil gir tabii özletme kendini:29:

ben de dün sabah yoğurda yulaf ve ruşeymi kattım ama diğer işlerle uğraşırken yarım saat sonra yiyebildim ama tadı güzeldi - kuru üzüm kattığımda tarçın da ekliyorum da dün canım tarçın katmak istemedi

yok canim 15 gunde 4 kilo hedeflemiyorum zaten. gorsem guzel olur demistim. az da olsa gitmesi ve surekli ilerleme kaydetmek bana yetiyor.

menu de soyle oldu, ogle yemeginde yemekhaneye gitmek gibi bir planim yoktu ama arkadaslar israr edince gittim. corbanin yaninda yiyebilecegim uygun kalorili bir sey yoktu. yemekhanenin salatasini da sevmiyorum cok. o yuzden yogurt aldim ama tam yagli oldugunu farkedince yarisini yedim, yarisini da arada yedim.

ben de örgünde okurken hep ben hazırlamıştım millet sayemde ne not aldı:1: grup çalışması güzeldir ama insanlar hep benm dediğim olsun modunda ama mesela okulda hep kopyala yapıştır yapıyorlardı bense konuyla ilgili kaynaklardan kendi cümlelerimle derleme yapardım artı kaynak da belirtirim yani - bazen böyle olmak sorun işte kendimizi boşa yıpratıyoruz:50:

aynen öyle sana katılıyorum canım ama huyumuz kurusun diyorum ya işte.

simdi biz kendimize kilo hedefleri belirliyoruz ya, en azindan kendi adima elimden geleni yapip buna ulasamazsam sorun yapmam. ama hedef beni yoldan sapmaktan koruyor. hedefime su kadar zamanda ulasmam lazim, oyleyse kaybedecek zamanim yok diyorum.

sanirim aynisini tez icin de yapsam iyi olacak. evet bi program yapayim en guzelinden :D

"Diyette Doğru Bilinen Yanlışlar

• Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır : Yanlış. İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Bu durumda Vücutta enerji elde edebilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depoları kullanılır yani sudan kilo verirsiniz, şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalır. Normal beslenmeye geçtiğinizde iki kat daha fazla kilo alırsınız.
• Protein ağırlıklı yemek çok sağlıklı kilo kaybı sağlar : Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve korener kalp hastalıkları ortaya çıkabilir, Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca, proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve bu da kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirirsiniz.
• Meyva yemekten 2 saat sonra yenir, yoksa bütün yenilenler yağa dönüşür : Yanlış. Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yerine, 1 tane meyva yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olur. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyva yemek daha iyi bir yaklaşımdır.
• Maydanoz suyu zayıflatır : Yanlış. Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder, yoksa kilo kaybına ve yağ dokusu azalmasına hiç bir faydası yoktur.
• Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır : Yanlış. Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir.
• Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır : Yanlış. Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yoktur.
• Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim : Yanlış. Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa, asla tatlı yemeyin, peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır." Dr. Ayça Kaya Sağlıklı Yaşam Merkezi Facebook sayfasından alıntıdır.

kan şekerim düştü çikolata yemeliyim en sık kullandığımmmmm =))) bahanem o benim en güzel bahanemm tabi uzun zamandır kullanmıyorum

• Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır : Yanlış. İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Bu durumda Vücutta enerji elde edebilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depoları kullanılır yani sudan kilo verirsiniz, şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalır. Normal beslenmeye geçtiğinizde iki kat daha fazla kilo alırsınız.
• Protein ağırlıklı yemek çok sağlıklı kilo kaybı sağlar : Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve korener kalp hastalıkları ortaya çıkabilir, Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca, proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve bu da kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirirsiniz.
• Meyva yemekten 2 saat sonra yenir, yoksa bütün yenilenler yağa dönüşür : Yanlış. Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yerine, 1 tane meyva yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olur. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyva yemek daha iyi bir yaklaşımdır.
• Maydanoz suyu zayıflatır : Yanlış. Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder, yoksa kilo kaybına ve yağ dokusu azalmasına hiç bir faydası yoktur.
• Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır : Yanlış. Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir.
• Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır : Yanlış. Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yoktur.
• Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim : Yanlış. Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa, asla tatlı yemeyin, peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır." Dr. Ayça Kaya Sağlıklı Yaşam Merkezi Facebook sayfasından alıntıdır.

ohhh ne güzel paylaşımlar bunlar harikasın valla çok teşekkürler paylaşımların için

Dün giremedim canlar temizlik misafirlik siizi özledim.bakıcı arıyorum şimdide ay ne bitmez stres

kolay gelsin canım.

çok şükür tatlım yaaa:nazar::nazar: düşünüyorum da son herhalde 8-9 yıldır hep 80 li kilolardaydım çünkü rahatsızlık vermiyordu kilom bana, kötü hissetmiyordum yani... evlendiğimde bile 80 lerdeydim ben... son 1 yıldır falan 90 ı gördüm hatta geçtim belkide...ama düşününce gerçekten çok şanslı olduğumu anlıyorum.çünkü ben ekmeksiz ve hamurişi olmadan yaşamayan bir insandım bundan 1,5 ay öncesine kadar...sabah poğaçalar börekler, hiç bir şey olmazsa en az 2 simit kahvaltının yanında, hiçbirşey bulamadım mı peynirli makarna yapardım haşlanmasını bile bekleyemezdim o derece yani...öğle menüm ofiste olduğum için mutlaka dışarıda kocaman sandviç ama ne sandviç salamlar sosisler kaşarlar ketçap mayonez doldurulmuş sandviçler, öğleden sonra kekler, kurabiyeler...akşam yemeğinde mutlaka pilav ya da makarna yanında mutlaka kremalı tavuk vb aşırı yüksek kalorili et yemekleri... bir salata yapardım zeytinyağını doldururdum, bir de bunca şeyin yanında ekmek...günde rahat 4000 kalori alıyormuşumdur, inanamazsın.... eşim hep derdi metabolizman şahane çalışıyor başka biri senin gibi beslense 150 kiloya çıkar derdi, hergün mutlaka 1,5 litre kola içerdim...bir de yetmezmiş gibi gece çayın yanına eşimi pastaneye gönderir yaş pasta alırdım... dolmak bilmeyen bir bidon gibiydim.... spordan hiç hoşlanmam heryere araba ile giderdim...buna rağmen herhalde hayatım boyunca tartıda gördüğüm en yüksek rakam 95 falandı...hemen az dikkat eder, koşu bandında yürüyüşe başlar zorla, bir kaç kilo verir ve hayatıma devam ederdim...

şimdi düşünüyorum da resmen hıncımı alıyormuşum yemeklerden...1,5 aydır makarna ve pilav yemiyorum ama hiç yokluğunu hissetmedim, evde makarna var 2 gündür, 1 çatal dahi ağzıma atmadım...ekmek istemiyor bile canım aklıma dahi gelmiyor... anladım ki önemli olan bilinç yapısını değiştirmekmiş...yalnız bu süreçte gördüm ki yapamadığım tek şey proteinsizlik...1 gün protein tüketmeyeyim elim kolum kalkmıyor, gözümün ışığı gidiyor...ve ben de bu şekilde düzenleyerek beslenmemi kilo verebildiğimi gördüm...çok şanslıyım çünkü bunun farkına vardım, artık mutluyum çok şükür....

lucim maşallah yani bunların hepsini sen mi yiyordun :52::52::52::52: ağzım açık kaldı vala.ben bu şekilde yesem inan eşinin demiş ya başkası bu yemeğe 150 olurdu .kesin yani ben olurdum.

[/SIZE][/COLOR]
bu ne - yoğurt detoksu mu??? acıkmadın mı???

[

inanki hiç acıkmadım.sadece gece saat 10 gibi gamzeye indim kahve içmeye ona da dedim hani böyle oruç tutarken iftara yakın bir halsizlikte demiyelim de değişik hissedersin ya kendini ,öle hissettim ama kahveden sonra tmmdı sonra da yattım uyudum sabah tok bile kalktım.

ben bu ara misafir ağırlamaya ve misafirliğe gitmeye henüz hazır hissetmiyorum kendimi, hep erteliyorum ya da dışarıda buluşalım diyorum...evlere gidince fazla ikram ve fazla ısrar oluyor ve şu an hazır değilim buna...önce 75 i göreyim sonra bakacağım artık :)

aynen bende gitmiyorum misafirliğe falan .üst katta eltim var o gider bana söyler giderken yok ben gelmicem derim.kızar bana

:)) süpper işte... aslında şimdi çok daha şanslıyız internetin hayatımıza girmesi ile birlikte her yerde tarif dolu ben halen bilmediğim bir yemek yapacağımda hemen açar tarifleri okur, onlara göre yaparım :)

ayy burda bile ne yemek tarifleri var ne pastalar börekler.dün gece gamzeyle biraz baktık offffffffff .

aynen canım yaaa, şu an hiç güvenemiyorum azıcık da yesem verdiğim kilolar geri gelecekmiş gibi korkuyorum, aklım çıkıyor :)

benim gibi yani

ben de aynen canım hamile kalmak istediğim için 68 i hedefliyorum yoksa şu anda da kendimi iyi hissediyorum normalde olsa, 80 de sonlandırırdım diyetimi...neyseki artık diyet yapmıyorum sağlıklı besleniyorum. hamile kalınca da Allah kısmet ederse bu şekilde sürdüreceğim beslenmemi

canım rabbim herşeyi gönlüne göre verir inşallah.inşallah istediğin kiloya düşer ve seni burda diğer topiklerde görürüz mesela bebek bekleyen anneler...:31::31::31::31:

.
[/B]

Az once sunu farkettim ki, ARTIK MORBID OBEZ DEGILIM! :D BKI'm 35'in altina indiginden beri sadece obezim :P:P :33:

83 kg'nun altina inince obezlikten de kurtulup sadece kilolu olacagim insallah. :52:

Son düzenleme:

lucim maşallah yani bunların hepsini sen mi yiyordun :52::52::52::52: ağzım açık kaldı vala.ben bu şekilde yesem inan eşinin demiş ya başkası bu yemeğe 150 olurdu .kesin yani ben olurdum.

canım rabbim herşeyi gönlüne göre verir inşallah.inşallah istediğin kiloya düşer ve seni burda diğer topiklerde görürüz mesela bebek bekleyen anneler...:31::31::31::31:

hem de ne yemek fazlası vardır azı yoktur aklıma gelen her şeyi yiyordum vallahi, durum durağım yoktu benim :)
canııım teşekkür ederim inşallah ogün geldiğinde ben yine bu topikte olur, sizin hamileyken ki deneyimlerinizi alıyor olurum,gitmmeeeem bi yere gitmem :)

kalori donusum diyetini okudum da cok karisik geldi bana. diyor ki ozetle

1 gun yuksek karbonhidrat gunu. her ogun protein ve karbonhidrat olacak ama yag yok.
1 gun az karbonhidrat gunu. sadece kahvaltida karbonhidrat var, sonraki ogunler protein, yag ve sebze.

yuksek kalorili gunde vucut su tutacakmis, tarti yukari oynayabilirmis, ertesi gun su atilacakmis, tarti asagi oynayacakmis. haftada bir tartilmak lazimmis o yuzden. ama ben dayanamam tartilirim sonra da moralim bozulur.

Bence hiç fena durmuyor, ne diye araştırabilirim bu diyeti ?

menumu yazayim ben de.

sabah: elma sirkeli, balli ilik su. yarim portakal

ara: patatesli pogaca

ogle: bir kase domates corbasi ve 100 gr tam yagli yogurt

ara: yarim portakal ve 10 gr badem

ara: bir avuc kuru uzum ve 100 gr tam yagli yogurt

aksam: bir bardak sutle bir kase nesfit

su: 2 litreyi gecmistir.

spor: 45 dk yuruyus. 10 dk eliptik. leslie 1 mil

Afiyet olsun, bir poğaça battı benim gözüme o kadar.

Gunaydin gunaydin :D

Kac gundur gormek istedigim sayiyi gordum tartida :) Gerci Pazartesi cok yaklasmistim da sonra tarti hoop yine yukari oynamisti. Yarina da bir 200-300 gram versem ne guzel olur :) (surpriz olsun yarin soylerim.)(ayrica umarim tarti yine yukari oynamaz.) (ya ben sabredip haftada bir tartilsam guzel olacak da meraktan cildiririm sanirim)

Bu arada tuz odemi icin soyle bisi okudum, uc gun tuz aliminizi gunluk maximumun altina indirirseniz (ya da uc gun tuzsuz yerseniz diyelim, cunku yedigimiz her seyde tuz var, oturup hesaplamak mumkun degil) ve bol su icerseniz tuz odemi gidermis.

Bu Leslie yaparken cok sıkıldığımı farkettim. Videonun yanina bi dizi acip o arada yapiyordum ama bu ara pek dizileri de severek izlemiyorum. Yine evde yapilan yuruyus dans gibi bir sey bulmaliyim. Aslinda step tahtam da var. guzel bir step videosu bakinayim o zaman.

Herkese mutlu mutlu musmutlu bir gun diliyorum. Insallah tartilar yuzunuzu guldurmustur.

Maşallah tebrik ederim ..

ay insallah canım benim:1:

27 mart eşimle tanışmamızın 4. yılı bizim için çok özel bende bu tarihe kadar 50li rakamlara düşmeyi planlıyorum. Evliliğimizin yıldönümüne zaten hedefime ulaşmış olurum (inşallahhh )

Hepimizin belkide hedefleri belirli tarihlere göre planlı umarım hepimiz hedefime ulaşırız kızlar:1::1::1:

Umarım ulaşırsın hedefinize, bizim 22 şubat tanışma yıldönümümüz, ne yazık ki 1 kg ancak verirsem veririm :1:

günaydın kızlaaar ben de bugün tartıya çıkmamak için kendimi zor tutuyorum yarına sürpriz olsun diyee ama inanılmaz hafif hissediyorum bulgur lapası kısırı işe yarayacak umarım...herkese keyifli, sağlıklı güzzel bir gün dilerim :):16:

Ben de senin durumunu çok merak ediyorum yarına luci.

Selam herkese:3:
Yine ilk uğrak mekanım olan kk ve ilk girdiğim topik 5. takım... :16::16::16:
Sizlere bugün ne kadar mutlu olduğumu söylemek istiyorum tam 1 ay oldu bu gruba katılalı ve sizin de desteğinizle 1 ayda 3,5kg vermiş bulunmaktayım:24::24::24:
Bugün normalde tartılmayacaktım ama iş için giyinirken merakımdan tartıya çıktım ve 77,9u gördümmmmmm:32:
Bu bir ayda aslında mehter gibi iki ileri bir geri gittim (bknz: hafta içi-hafta sonu farkı:26:) ona rağmen 3,5 kg.yu geride bırakmış olmak büyük başarı bence... Aynı tempoda gittiğim varsayılırsa, Mayıs ayına kadar 10-12kg verebilir ve 65-66yı görebilirim diye umut ediyorum:16:
Zaten yaza doğru hem daha çok su içiyor hem de daha aktif oluyorum, akşamları yürüyüşe falan giderim. Ağustos-Eylül gibi de mezun olabilirim diye düşünüyorum, kısacası en az 6 ay daha sizinleyim:29:
Bugün böyle duygu ve düşüncelerimi paylaşmak istedim, sıra geldi dünkü menümü paylaşmaya...:42:

Sabah - 07:45
- 1 kase yoğurtlu müsli (tarifini aşağıya yazarım)

Ara - 11:00
- Yarım pkt süt - yaklaşık 1 çay bardağı(100ml)

Öğle - 12:20
- 5 yk kıymalı kapuska
- 2 dl çavdar ekmeği
- 3 yk yoğurt

Ara - 15:40
- 3 gün kurusu kayısı
- 1 fincan yeşil çay

Akşam - 19:00
- 2 dl çavdar ekmeği
- 2-3 yk kadar lor peyniri
- 1 yk salça ve az yağla yaptığım sos

Su - 1,5 lt
Spor - Yok

*Yoğurtlu müsli
- 3-4 tatlı kaşığı süzme yoğurt (bimden almıştm krema gibi kıvamı)
- 2 kuru kayısı
- 2 ceviz
- 2 t.k yulaf ezmesi+1 t.k ruşeym (buğday özü yani)

Aslında akşam kısır yapacaktım ama eve gidince çok yorgun olduğumu hissedip uzandım biraz dinleneyim dedim - sonrasında da acıktığımı hissedip kasenin dibinde kalan 1 yk kadar salçayı az yağla pişirip yanına da kalan lor peynirini yedim
Suyu da az içtim farkındayım damacanın pompası çalışmadı sinir etti kaç kez uğraştım çıkartmakta eziyete dönüştü epey efor sarf ettim diyebilirim:47: mecbur yenisini alacağım da boşa para vermiş oldum yaaa:47: Bir de yorgun olunca erken yattım 9:30 gibi...

Bence oldukça ideal bir kilo verdiğin.
Tebrik ederim.
Menü de gayet güzel olmuş.

Kızlar motivasyonu düşen ve yeterli kilo veremediğini düşünen arkadaşlarımızın okumasının yararlı olacağını düşündüğüm bir yazı buldum sizinle paylaşmadan edemedim:16: Dağyolu sanırım sen diyordun ya hep ya hiç diye tam emin olamadım :44: dün demiştim ya aşama aşama ilerlersen olur diye, diyetisyen hanım da aynısını söylemiş. Doktor sitesinin facebook sayfasını da takip ediyorum aklıma geldikçe internet sitesinden de makaleler okumaya çalışıyorum zaten okuduklarım ya diyetisyenlerin yazdıkları ya psikolog/pedagog/psk. danışmanlarınki... Bu yazı da öyle denk geldiğim bir yanı işte...

"Diyet Yapmayı Neden Başaramıyoruz?

Diyet programına başladığımızda en iyi sonucu en hızlı şekilde almak için heveslenip heyecanlanıyoruz ve genellikle diyetin ilk iki haftasını çok katı bir şekilde uyguluyoruz ve çok büyük sonuçlar almayı bekliyoruz. Ama birçok insan amacı doğrultusunda giderken diyete başladıktan birkaç hafta sonra raydan çıkıyor. Peki bunun nedenini hiç düşündünüz mü?

Bu başarısızlığın en büyük nedeni değişime uyma çabamız. Birçoğumuz kendi rutinimizde tıkanıp kalıyoruz ve bize yararı olacağını bilmemize rağmen alışkanlıklarımızı değiştirmekte, bırakmakta zorlanıyoruz. Bu alışkanlıklar ne yediğimiz, öğünlerimiz, hangi saatte hangi besini yediğimiz vb olabilir.

Diyete karar verilen ilk birkaç hafta, bildiğimiz eski yollara başvururuz. Yapacağımız değişikliklerin aşama aşama üstesinden gelmeliyiz. Katı bir diyete girmemeli ve yediğimiz besinlerin hepsinden birden vazgeçmemeliyiz. Diyete aşama aşama geçiş yapmak eski alışkanlıklarımızı bırakmak daha kolay, esnek ve uzun bi zamana yayılmalıdır.

İkinci neden motivasyondur. Diyetin başlarında hissettiğimiz motivasyon hissi zamanla kaybolur. Biraz değişiklik görürsünüz ama diyetin ilk iki haftasında istediğiniz sonucu alamayınca motivasyonunuzu kaybedersiniz.En büyük motivasyon sizin kendi başarınızdır.Eğer diyetinize en az 1 ay sadık kalırsanız , vücudunuzda gözle görülür farklılıklar ve tartıda tatmin edici bir rakam göreceksiniz.Bu sonuçları görmeye başlar başlamaz daha fazla kilo kaybetmek için motivasyonunuz daha da artacak .Daha fazla kilo kaybettikçe de bu döngü devam edecek. Kısacası gerçek sonuçları görebilmeniz için diyetinize yeterince uzun süre uymanız yeterli.

Diyet sırasında yaptığımız hileler de başarısız olmamızın diğer bir nedeni!!! Sağlıklı beslenmek kilo kaybının anahtarıdır, bunun için kalori alımını kısıtlamak zorundasınız. Her birkaç günde bir yapacağınız kaçamaklar bile kilo alımı ve kilo kaybı arasında fark yaratacaktır.
Ve son neden iştahımıza sahip olamamamız. Yemeden yaşayamayacağımızı düşündüğümüz bazı besinler vardır. Bu problemin çözümünden biraz önce bahsettik. Anahtar, değişimi aşama aşama yaşamakta.Eğer diyete başlar başlamaz sevdiğiniz besinlerin tümünü bir anda hayatınızdan çıkartırsanız hiç şüphe yok ki çatlayıp o besinin hepsini tüketeceksiniz , belkide aynı gün içinde, ve böylece verdiğiniz kiloların geri dönüşü hiç de zor olmayacak. Değişikleri hayatınıza teker teker yerleştirmek sizin için uzun dönemli bir başarının anahtarıdır." Dyt. Merve Tığlı Çınar
Link : http://www.doktorsitesi.com/makale/diyet-yapmayi-neden-basaramiyoruz

Teşekkürler paylaşım için.

hem de ne yemek fazlası vardır azı yoktur aklıma gelen her şeyi yiyordum vallahi, durum durağım yoktu benim :)
canııım teşekkür ederim inşallah ogün geldiğinde ben yine bu topikte olur, sizin hamileyken ki deneyimlerinizi alıyor olurum,gitmmeeeem bi yere gitmem :)

zaten hedef kilona ulassan da koruma surecinde yine aramizda kal, menulerini, sporunu paylas. saglikli beslenme ve sporun tam olarak yasam tarzi olarak oturdugundan emin olana kadar ayrilma aramizdan. :)

Bence hiç fena durmuyor, ne diye araştırabilirim bu diyeti ?

Afiyet olsun, bir poğaça battı benim gözüme o kadar.

Maşallah tebrik ederim ..

Umarım ulaşırsın hedefinize, bizim 22 şubat tanışma yıldönümümüz, ne yazık ki 1 kg ancak verirsem veririm :1:

Ben de senin durumunu çok merak ediyorum yarına luci.

Bence oldukça ideal bir kilo verdiğin.
Tebrik ederim.
Menü de gayet güzel olmuş.

Teşekkürler paylaşım için.

Pogaca evet cok ideal bir besin degil ama degisiklik olsun ve kendimi iyi hissedeyim diye yedim.

zaten hedef kilona ulassan da koruma surecinde yine aramizda kal, menulerini, sporunu paylas. saglikli beslenme ve sporun tam olarak yasam tarzi olarak oturdugundan emin olana kadar ayrilma aramizdan. :)

biz bir takımız ben de istemem gitmek sizleri bırakıp :) bu arada senden feyz alıp vücut kitle indeksimi hesapladım bende...70 kilo olduğumda normal insan sınıfına girecekmişim... off of... görelim inşallah o günleri. :)

kızlar benim işler çok yogun bugün pek giremeyebilirm. akşama doğru görüşürüs. yediklerinize dikkat edin tabiki kendinizede :1::1::1:
müsait olunca yaz olur mu?:34:

Canım kilo benim için çok önemli belim ve dizlerim ağrıyor vucudum hiç alışık değil.sütümde artık besleyici değil hastalıklardan korusun diye veriyorum.az yemesem zayıflayamam ki.kshvesizliği deneyrbilirim tatlim süt yoğurt miğdeme dokunuyor malesef
Mutlaks kalsiyum desteği almalısın çünkü süt-yoğurt-ayran çok önemli... Ben senin emziren bir anne olarak diyetisyen desteği almanı tavsiye ederim çünkü emziren bir kadının bu kadar besinsiz kalması ne çocuğuna fayda sağlar ne kendisine:50:

Dün giremedim canlar temizlik misafirlik siizi özledim.bakıcı arıyorum şimdide ay ne bitmez stres
ee çalışınca şimdi bi de bu dert var değil mi?

eline saglik canim :)
rica ederim faydalı buldysan ne ala:34:

çok şükür tatlım yaaa:nazar::nazar: düşünüyorum da son herhalde 8-9 yıldır hep 80 li kilolardaydım çünkü rahatsızlık vermiyordu kilom bana, kötü hissetmiyordum yani... evlendiğimde bile 80 lerdeydim ben... son 1 yıldır falan 90 ı gördüm hatta geçtim belkide...ama düşününce gerçekten çok şanslı olduğumu anlıyorum.çünkü ben ekmeksiz ve hamurişi olmadan yaşamayan bir insandım bundan 1,5 ay öncesine kadar...sabah poğaçalar börekler, hiç bir şey olmazsa en az 2 simit kahvaltının yanında, hiçbirşey bulamadım mı peynirli makarna yapardım haşlanmasını bile bekleyemezdim o derece yani...öğle menüm ofiste olduğum için mutlaka dışarıda kocaman sandviç ama ne sandviç salamlar sosisler kaşarlar ketçap mayonez doldurulmuş sandviçler, öğleden sonra kekler, kurabiyeler...akşam yemeğinde mutlaka pilav ya da makarna yanında mutlaka kremalı tavuk vb aşırı yüksek kalorili et yemekleri... bir salata yapardım zeytinyağını doldururdum, bir de bunca şeyin yanında ekmek...günde rahat 4000 kalori alıyormuşumdur, inanamazsın.... eşim hep derdi metabolizman şahane çalışıyor başka biri senin gibi beslense 150 kiloya çıkar derdi, hergün mutlaka 1,5 litre kola içerdim...bir de yetmezmiş gibi gece çayın yanına eşimi pastaneye gönderir yaş pasta alırdım... dolmak bilmeyen bir bidon gibiydim.... spordan hiç hoşlanmam heryere araba ile giderdim...buna rağmen herhalde hayatım boyunca tartıda gördüğüm en yüksek rakam 95 falandı...hemen az dikkat eder, koşu bandında yürüyüşe başlar zorla, bir kaç kilo verir ve hayatıma devam ederdim...

şimdi düşünüyorum da resmen hıncımı alıyormuşum yemeklerden...1,5 aydır makarna ve pilav yemiyorum ama hiç yokluğunu hissetmedim, evde makarna var 2 gündür, 1 çatal dahi ağzıma atmadım...ekmek istemiyor bile canım aklıma dahi gelmiyor... anladım ki önemli olan bilinç yapısını değiştirmekmiş...yalnız bu süreçte gördüm ki yapamadığım tek şey proteinsizlik...1 gün protein tüketmeyeyim elim kolum kalkmıyor, gözümün ışığı gidiyor...ve ben de bu şekilde düzenleyerek beslenmemi kilo verebildiğimi gördüm...çok şanslıyım çünkü bunun farkına vardım, artık mutluyum çok şükür....

ben hayatımda bu denli çok yemek yemedim ona rağmen kilolar almış başını gitmş senin bu yazdıklarını yesem herhalde şu an 100ün üstünde olurdum maşallah bedenin bunu kaldırmış demek ki... ben normalde 1 ekmeği bile 1 haftada yiyemezdim kg almayım diye şimdi günde 5-6dl ekmekle kg veriyorum

teşekkür ederim tatlım, ben kavanozdakilerden aldığım için eve tuzlu olduğunu bildiğimden kullanmak istemedim ama benim için 1 domates oldukça dolduruyor zaten boşluğunu...

canım salçanın içine çok azcık yğ koyarsan çook uzun süre bozulmaz haberin olsun. Banada görümcem söyledi ve yaptı uzun süredir kullanıyorum ne koku nede tadında bi değişikilik var.
ben de üstüne 1 yk kadar yağ koyuyordum da bu sefer de yağ ölçümünde sıkıntı yaşıyorum gerçi miktar çok olunca öyle yapıyorum

birde bişey anlatmak istiyorum ben evlendiğimde pilav dahil yapmasını bilmiyordum evlendikten 1 ay içerisinde ramazan girdi ve ben oruçlu oruçlu yemeklerin tadına bakmadan yemek hazırladım bir çok misafir ağırladım. Ve babam dahil yemeklerime bayıldı nasıl böyle yemek yaptıgıma herkes sastı kaldı ben bile kendimden beklemiyordum . Çünkü korkuyordum evlendikten sonra yemek olayını ne yapacagım diye birde eşim yemeğe acayip düşkün. Allahıma şükür bana yardım etti ve hiç bir yemekte sorun yaşamadım.Düşün annem benim şehirden uzakta taa annemi arayıp söylerlermiş :1::1::1: Şimdi görüyorum baze forumlarda yemek yapmasını bilmeyen evlenecek olanları gülüyorum kendimi anımsıyorum. Güzel bir duyguu :1::1:
demek ki içindeki cevherin çıkması için evlenmen gerekiyormuş :16:
ben de tecrübeli ev kızıyım derdim hep hani iş ararken tecrübe istenir ya bi ara yüzsüzlüğe vurup böyle diyordum:9: en sevdiğim şey mutfakta yemek yapmaktır diğer ev işlerini sevmem ama yemeği annem yapardı diğer işleri bana bırakırdı - yine de tabii onun elinden yetiştim az buçuk diyebilirim - gerçi benm artık kendime göre bir damak tadım ve mutfak anlayışım var yani misafirim de gelse az yağlı ve tuzsuz yemek zorunda - kimse için tarzımdan ödün veremiyorum yağın az olması pek fark edilmiyor ama tuzsuz olunca millet beğenmiyor, ailemden başka - onlar da sayemde tuzsuz yemeye alıştılar babam sağlıklı ve yaşına göre genç durur annem de yakın zamanda kg verdi
ben şimdi evde mutfağa vakit ayırmaya çalışıyorum vakit buldukça ve halim oldukça - inanın yeni lezzetler keşfediyorum kendimce tarifler uyduruyorum mesela geçen günkü kapuskayı bile ilk kez ve tamamen uydurmasyon yaptım:1:
ben de mi ileride Ebru Şallı gibi sağlıklı yemek kitabı çıkartsam ne?:1:

ben bu ara misafir ağırlamaya ve misafirliğe gitmeye henüz hazır hissetmiyorum kendimi, hep erteliyorum ya da dışarıda buluşalım diyorum...evlere gidince fazla ikram ve fazla ısrar oluyor ve şu an hazır değilim buna...önce 75 i göreyim sonra bakacağım artık :)
haklısın aslında misafirliğe gidince mecbur bırakılıyor insan...

teşekkür ediyorum akşam yemeğini yalnız olduğumda en geç 5.30 gibi yediğim için 7 geç gelmişti bana :) benimkiler şuana kadar hiç sıkı sıkı olmadılar heralde hep yumuşak :1: sizin sayenizde moralim düzeldi benimde buraya yazmasaydım daha çok bunalıma girerdim belkide çok teşekkkür ediyorum :16: spor yapanların yediklerine dikkat edenenlerin incelmişte benim mi incelmicek :1::1:
inceleceksin tabiiii gidecek o fazlalıklar:47:

inşallahh canım benim zaten hedeflerimize ulaşıp eski yazılarımızdan alıntı yaparız ohh ne güzel olur
inşallah - ne güzel olur:16:

Canım, ne güzel yazmışsın 1 ayda 3.5 kilonu tebrik ederim :46: Daha verecek kilolarımız var birlikte. Menünü beğendim, suyun eksik kalmış öyle damacana pompası olmaz olsun :47:
Teşekkür ederim:38:

Arkadaslar bu kalori dongusu diyetinin adi Carb Cycle Diet. Turkce ne olarak geciyor bilmiyorum ben ingilizce kaynaklardan okudum. Hatta kitabini indirdim paylasabilirim isteyenlerle. (ozelden emailinizi atin :)) Yenebilecek yenmeyecek seylerin listesini de yapmis guzel guzel. sonuna kadar okumadim ama sanirim ornek yemekler de vermis. yazarin web sitesi surada http://chrispowell.com/carb-cycling-101/

bendeki kitap da Choose to Lose: The 7-Day Carb Cycle Solution adindaki. epub formatinda bu arada.

biz bir takımız ben de istemem gitmek sizleri bırakıp :) bu arada senden feyz alıp vücut kitle indeksimi hesapladım bende...70 kilo olduğumda normal insan sınıfına girecekmişim... off of... görelim inşallah o günleri. :)

aynen benim de 69'a inmem gerek. boylarimiz hemen hemen ayni demek ki.

yalniz ben 69 ken iyi gorunuyordum ama olmak istedigim kadar ince degildim. bir cizme giyemezdim mesela. gelecek kisa insallah insallah soyle uzun bir cizme giyebilirim :D (alir miyim bilmiyorum ama gider denerim en azindan icimde kalmaz)

Ne güzel bilgiler, teşekkür ederiz ..

Çocuğun küçük mü durumda ? Ne zordur bakıcı bulmak, güvenmek ..

:nazar::nazar: Maşallah gerçekten ne diyeyim luci, şimdi tabi iradeli olursun, yazık ben kendimi bildim bileli diyetteyim.
55 ile 85 arasında bir yolum var.

Dışını fırında veya köz tavasında közlenmiş patlıcanla yaptım hep. Sen nasıl yaparsın kızartarak mı ?

Ben de fırında yapıyorum, bana şöyle tüm ayrıntıları ile fırında nasıl yaptığını anlatman mümkün mü ?

ben de tansiyon ilacı kullanıyorum normalde çok düşer tansiyonum hele yazın 80/50 ile ayakta durduğumu bilirim ama başım çok döner - ilacı kesmiyor dr başka nedenleri varmış o yüzden bana başın dönünce otur dinlen diye tavsiyede bulunuldu - bir de hemşire bir tanıdığımız var o da tansiyonun düşse de yükselse de bol su iç demişti
- karnıyarığı çok severim kendim hiç yapmadım hep annem yapardı şimdi de mevsimi değil ama yazın denerim artık:17:

Suyu hiç bilmiyordum lily mutlaka deneyeceğim, benim de yazın daha çok düşer ama kışın da yaşıyoru aynı şeyleri zaman zaman, başım fılfır fıldır dönüyor bir de o tansiyon düşmeye başlayınca 1 haftaya yakın devam ediyor, toparlanamıyorum.

aynen benim de 69'a inmem gerek. boylarimiz hemen hemen ayni demek ki.

yalniz ben 69 ken iyi gorunuyordum ama olmak istedigim kadar ince degildim. bir cizme giyemezdim mesela. gelecek kisa insallah insallah soyle uzun bir cizme giyebilirim :D (alir miyim bilmiyorum ama gider denerim en azindan icimde kalmaz)

1.68 benim boyum, ben ideal kilomun 68 olduğunu düşünüyorum endekse göre ideal kilom 60 mış ama o zaman ben çok kemik kalıyorum hoşuma gitmiyor biraz etine dolgun olmak yakışıyor bence hanımlara....ooo hem gelecek kışa çoook var alırsın da giyersin de... hiç merak etme

Son düzenleyen: Moderatör:
fıstık, saçlarını kızıl yapsana çok severim ben kızılı bana da çok yakıştırırlar bi 15 sene kızılın her tonunu kullandım fakat artık koyu kahve şu an saçlarım ama yakında ben de kızıla geçeceğim beyaz tene çok yakışıyor

Banada çok yakışıyor canım ama değişiklik istemiştim ben kızıl kullandım hep

:nazar::nazar: Maşallah gerçekten ne diyeyim luci, şimdi tabi iradeli olursun, yazık ben kendimi bildim bileli diyetteyim.

ama ben hep söylüyorum uzun zamandır diyet yapmıyorum diye :) ben diyete başlayınca 10-15 kilo vermeden de bırakmıyorum diyeti...yani eskiden öyleydi, dediğim gibi belki 8-9 yıldır tam teşekküllü diyet yaptığım görülmemiştir...ama inan benimki çok daha zor, sen diyet yapa yapa alışmışsındır, benim eski beslenme düzenimden şimdikine geçişimi düşünsene...ne kadar zor oldu başlarda anlatamam....

Çocuğun küçük mü durumda ? Ne zordur bakıcı bulmak, güvenmek ..

Ben de fırında yapıyorum, bana şöyle tüm ayrıntıları ile fırında nasıl yaptığını anlatman mümkün mü ?

Suyu hiç bilmiyordum lily mutlaka deneyeceğim, benim de yazın daha çok düşer ama kışın da yaşıyoru aynı şeyleri zaman zaman, başım fılfır fıldır dönüyor bir de o tansiyon düşmeye başlayınca 1 haftaya yakın devam ediyor, toparlanamıyorum.

8 aylık canım ama mecbur bulcaZ allaha emanet etcez

Banada çok yakışıyor canım ama değişiklik istemiştim ben kızıl kullandım hep

anladım canım tahmin etmiştim yakışacağını beyaz tene çok yakışıyor çünkü... kızılın tonlarını deneyebilirsin daha açık ya da şarap kızılı gibi koyu tonlar?

Back
X