- 23 Eylül 2012
- 17.207
- 29.067
- 548
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #105.481
yoresel degilbiz konyaliyiz ama konyalilar bilmiyor bunu pek. cok eski konyalilar biliyordur belki. cok arastirmadim. kuru ekmekleri tuketmek icin guzel bir yontem bence. ekmek kuru olmazsa hamur olur yalniz
kesinlikle güzel bir yöntem...oy oy oy konya deyince ağzım sulandı, mevlana,etli ekmek, tandır... istedi canım şimdi
sen de bana yapmaaa lütfeeen
ayneeen, hatta pişti benim yemeğim, bak paylaşayım fikriniz olsun tarifini verdiğim kabak çentmemiz :)
Eki Görüntüle 978405
hmm nefis gorunuyor. afiyet olsun
güzel fikirmiş bu bende kabak alınca yapayım hatta kuru kabağı haşlayıp yapsamda olur sankisaol canım benim hepimiz çoook mutlu olalım inşalllahhh :) sana da kolay gelsin tatlım, şimdi ben gidip aldıklarımla yemeklerimi pişireyim, çamaşırlar birikmiş, ben de çamaşır atıp biraz ütü yapayım aklım burada işlerden kaçıp sigara molası verdikçe gelirim aranıza...
bu arada kabak aldım biz denizlide kabak çentmesi deriz çok kolay ve lezzetli bir tarif, paylaşayım sizlerle içimde kalmasın belki ne yapacağım diye düşüneniz varsa bir fikir olur :
kabaklar soyulup ufak küpler halinde doğranır(ben 5-6 orta boy kabaktan yapıyorum) 3 ufak kuru soğan az zeytinyağında kavrulur, salça ilave edilip kabaklar tavaya atılır, pişince (yaklaşık 20 dakika falan sürüyor) üzerine 2 yumurta kırılır ve dereotu ufak ufak doğranıp serpilir (dereotu sevmeyenler için maydanoz da olabilir, karıştırılarak yumurta iyice dağıtılır... afiyet olsun, sarımsaklı yoğurtla ılık,soğuk şahane yenir... şimdi gidip pişireyim :)
yoresel degilbiz konyaliyiz ama konyalilar bilmiyor bunu pek. cok eski konyalilar biliyordur belki. cok arastirmadim. kuru ekmekleri tuketmek icin guzel bir yontem bence. ekmek kuru olmazsa hamur olur yalniz
güzel fikirmiş bu bende kabak alınca yapayım hatta kuru kabağı haşlayıp yapsamda olur sanki
bende konyalıyım hemşeri çıktık iyi mi konya da tirit çok yapılkır bayatlamış ekmekleri değerlendimek için sanırım ama patlıcan tiridini bende duymamıştım
güzel fikirmiş bu bende kabak alınca yapayım hatta kuru kabağı haşlayıp yapsamda olur sanki
bende konyalıyım hemşeri çıktık iyi mi konya da tirit çok yapılkır bayatlamış ekmekleri değerlendimek için sanırım ama patlıcan tiridini bende duymamıştım
bastan soyleyeyim, oyle kurallar gelirse ben kabul etmem. isteyenler uygulasin.
Bakıcıyı buldum daha önceden ewe temizliğe geliyrdu temizliğini beğenmemiştim ama kadın iyiydi onu sewmiştim inşallah Allahım yanıltmasın bebek bırakmak çok zor heleki bu dewirde.dilide yokmkonuşamıyorki yavrum sıkıntısını anlatsın bugun yine bütün gün beraberiz yavrumla gene iştahsız
Neden bence işe yarayabilirdi hem ortak bişiyler yapmış okurdum
İşte benim karnem
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...lama-yarismasi-mezunlari-39.html#post31069075
İşte benim başarı hikayem (hangi başarıysa artık)
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...elerinin-paylasim-alani-878.html#post31072543
.
A ne çiçekler kurumadı mıhem az olmus hem dengesiz olmus canim ya. sen de farkindasin sanirim :) telafi edersin onumuzdeki gunlerde.
bobreginde sanci mi var? bu pek normal degil ama sanki. bence en kisa zamanda bir doktora git gamze. bobrek cok onemli, hic ihmal etmeye gelmez.
lahananin kokusu o kadar kotu degil sanki. brokoli haslanirken kotu kokuyor evet. ben suyu bosa gitmesin diye ofisteki ciceklere dokmustum, ertesi gun ofistekiler "burda bir kotu koku var" diye diye basimin etini yediler.
A ne çiçekler kurumadı mı
Kızlar nasılsınız ?
Geçmişi okudum ve lucinin deprem olayından çok etkilendim. Güzel yüreğine sağlık.
Bu arada süprizlerin de çok güzelmiş. İtiraf ediyorum ben de akşam azıcık pasta yedim
Bugün spor yapmayı planlıyoruz bakalım biraz. Yogamı da ihmal ediyorum gece de yoga yapıp güzel bir hün geçirmek istiyorum. Aşırı bir gerginlik var üstümde.
Canım senin için çok iyi bir motivasyon kaynağı. Biz de takım arkadaşların olarak desteğiz .Ama bir kez başardıysan yine olur. Ki bence diyetin iyi gidiyor. Kararlısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?