- 10 Ağustos 2013
- 6.010
- 9.388
- 448
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #106.061
ayneeeen. simdi bizim universitede bu makarneks'in afisleri falan vardi, e ogrenciye cok cazip yemek. ama hic almadim, aferin bana di mi?
bu arada ara ogunde etiform falan yerine, bir dilim etimek, ustune labne bence gayet hafif ve saglikli bir alternatif olur. bir yesil elma ile labne de guzel oluyor.
bilinmeden yapılanlar günah sayılmazmıs. Bende kaçamak oldugunu bilmedenyaptıgım için günahım yok
ahahahaa harika o zaman bende 3 gün oldu ama bugün bir çok kişi ne kadar zayıflamıssın falan diyor. Bunları duymak ne kadar güzel ah ah .
Pilatesin bu kadar kısa zamanda etki edeceğini zannetmiyorum ama
evvet zayıflayıp ajda pekkan gibi fit bir hatun olacağım, telefonun görmüş geleceğimi
zaten o form denen seylerin kalorisi normal seylere göre daha fazla paketlerş okumadan alınıyor. Bende yaptım zamanında ama artık akıllandım .
Dediğin gibi bir etimek ve labne mmmmhhhh harikaa oluyor
zaten o form denen seylerin kalorisi normal seylere göre daha fazla paketlerş okumadan alınıyor. Bende yaptım zamanında ama artık akıllandım .
Protein ağırlıklı kilo vermek için daha iyi ama tabi sağlıklısı dengeli olmadı.
İşkembeyi çok severim güzel biyerde yapıldı ise. Gece 3 4 demeden içmeye gittiğimiz çoktur.
Kilo geçmişin nasıl vazgeçmekyok ?
Kendin mi yapıyorsun tebrik ederim.
Çok güldüm zeynep. Senin güzel hatrın için sayılmasın.
Sadece sadeleri var ya babam kontraplak gibi deronu zaman zaman tüketiyorum bir de mısır patlağı. Kalorileri uygun geliyor.
tabii etimek yerine normalde hangi ekmegi yiyorsaniz ondan bir dilim kizartmak da mumkun. kizartmis ekmegin kalorisi daha az ama vitamini de daha az. ben ekmek olarak normalde uno denge light aliyorum, diger ekmeklere gore kalorisi cok dusuk, besin degerleri cok guzel.
teşekkür ederim yoksa çok çok dikkat ediyorum bak halaa tek çikolata karesi bilem yemedimmm
o etiformları bende yiyorum onların kalorisi gerçekten az. Ama bisküvileri var ne bilim çikolataları falan var onların geneli yüksek
bende ya fırından alıyorum ya uno yada bimden alıyorum dilimlenmiş şekilde biminkileride beğeniyorum.
Normalde çok fazla ekmek tüketmem ( aslında tüketmem gerek ) sadece kahvaltıda ekmek yerim öğle ve akşam öğünlerinde aramam
ben bi donem pek et yemiyordum. pisirmeyi pek beceremem zaten. o yuzden b vitamini eksikligi vardi bende. o donem bi vitaminleri nerede bulunur arastirmistim. ekmekte de bulunuyor o vitaminler. kirmizi ette bulunuyor bir de. tavuk ve balikta yok. yani beyaz et yeterli degil kirmizi et de yemek gerekiyor.
bak ihmal etme canım eğer tekrar ağrıyacak olursa mutlaka git dr aHerkese merhaba,
sabah derse zor yetistim, o yuzden yazamadim. mide agrim cok buyuk olcude gecti. doktora gitmeme gerek kalmadi sanirim
dun eski fotograflara baktik bir arkadasla, bayagi fark var su anki halimle. Biraz daha ilerleme kaydedeyim eklerim belki bir oncesi sonrasi fotografi.
Değişik bildiğiniz çorba varmı kuşlar ya
fotograflar birkac ay oncesindendi canim. cok gecmis degildi.
teşekkür ederim yoksa çok çok dikkat ediyorum bak halaa tek çikolata karesi bilem yemedimmm
o etiformları bende yiyorum onların kalorisi gerçekten az. Ama bisküvileri var ne bilim çikolataları falan var onların geneli yüksek
bende ya fırından alıyorum ya uno yada bimden alıyorum dilimlenmiş şekilde biminkileride beğeniyorum.
Normalde çok fazla ekmek tüketmem ( aslında tüketmem gerek ) sadece kahvaltıda ekmek yerim öğle ve akşam öğünlerinde aramam
Ama işe başlamak için on günüm var ve hiç çalışmadım ben daha önce zamanla alışırım gerçide yinede çekincelerim var başarılı bir avukat olmayı çok isterim
Yok genel olarak sordum. Ben mesela çocukluğumdan beri kilo problemi yaşadım ve 55 86 arası het kiloya sahip oldum ..
Kesinlikle haklısın. Yağ oranı az karbonhidrat yüksek kalori yine aynı.
Ben de ekmek aramıyorum hiç. Kepekli ekmek alıp buzluğa atıyoruö. Diğer türlü 5 gün ancak duruyor. Ben 3 haftada bitiriyorum. Buzluktan çıkarıp kızartıyorum çok taze oluyor.
Bu arada ben kızarmış ekmek neden daha az kalorili hiç anlayamadım. Gramajı azalıyor ama buharlaşan su değil mi
Yok genel olarak sordum. Ben mesela çocukluğumdan beri kilo problemi yaşadım ve 55 86 arası het kiloya sahip oldum ..
Kesinlikle haklısın. Yağ oranı az karbonhidrat yüksek kalori yine aynı.
Ben de ekmek aramıyorum hiç. Kepekli ekmek alıp buzluğa atıyoruö. Diğer türlü 5 gün ancak duruyor. Ben 3 haftada bitiriyorum. Buzluktan çıkarıp kızartıyorum çok taze oluyor.
Bu arada ben kızarmış ekmek neden daha az kalorili hiç anlayamadım. Gramajı azalıyor ama buharlaşan su değil mi
kaptancım silmiş bulundum ben ama sen biliyorsun benim önceki halimi o foto işte sana mail attığım :)
rica ederimToplight bilmiyordum izin 6 olduğun şuan ki Kilom 66.8 pazartesi
Luci cim Sağol tavsiyen için inş tavsiye ne uyarım
Lili cim Sağol bilgilendirmen için
sağol cnm yorumun için
lilicim menün gayet güzel bence .browni tmm fazla gibi görünüyor olabilir ama arada bir tane kaçamağın zararı olmaz.eminim ki yaptığın yokuş yukarı yürüyüşle de onu kesin yakmışsındır.
ben eski hhalime takık olduğumdan hedefim o zamanki kilomun altına inmek yani 62nin altınaben en son dun, bir suredir dugmeleri kapatamadigim icin giymeyi biraktigim gomlegi giydim. baska bir gomlegi giymeyi de daha once birakmistim, onu ilikleyebildim ama rahat giyebilmek icin biraz daha vermem gerek.
ah ah ben de yetişemiyorum maşallah
yetişemiyom kaptanım okadar gevezelerki bunlar ....geçmişe takılıp kalıyorum...
.
bana da kimse güzelsin dememiştir hep çok şekersin tatlısın şirinsincanım benim o senin güzelliğin teşekkür ederim..lakin kiloluyken tosun gibiydim maşallah güzellikte kilo ile alakalı... böyle yazdım da aklıma geldi, ben ortaokulda, lisede hep hafif de olsa kiloluydum, hiç zayıf olmadım...ağabeyime sorardım hep ben güzel miyim diye o da bana sen kilolusun,kilolu insan güzel ya da çirkin sınıfına giremez önce kilo ver ondan sonra bakalım güzel misin değil misin der, sinirlerimi zıplatırdı
aman aman çekmesin canım pis ölyle şeyler iğğğğhh
okadar haklısınki .ama işte bazen gerçekler acıdır derler ya aynen öyle.bende kendimi hiç güzel bulmam.ama birde şu gerçek var kilolu insanların da genelde yüzleri çok güzel oluyor...
.
paylaşım için teşekkürlerPastaların yüksek kalorili besinler olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, “Çünkü pasta; karbonhidrat, protein ve yağı yapısında bulunduran bir besindir. Zengin içeriği ile en masum pastanın bir dilimi 450 kalori civarındadır. Yani günde 1200 kalorilik bir beslenme programı uygulayan birinin yaklaşık bir ana öğünüdür. Bütün bu nedenler yüzünden diyette pasta yemek bir günah olarak görülür” diyor.
Ancak diyete pasta ilave etmenin de yolları olduğunu belirten Tutar, bu konudaki önerilerini sıralıyor ve kalori bombardımanına maruz kalmadan pasta yemenin inceliklerini şöyle anlatıyor:
PASTA SEÇERKEN BUNLARA DİKKAT!
- İnce bir dilim almaya özen gösterin.
- Üzerinde kestane şekeri gibi ekstra kalori yüküne sebep olan malzemeler varsa ayırın.
- Meyveli pasta tercih etmeye çalışın.
- İnce hamurlu pastalara yönelin.
- Peynirle yapılan pastaların da kalorisinin en az kremalı pastalar kadar olduğunu unutmayın.
PASTA YEDİNİZ, DİYETİNİZ BOZULMASIN…
- 1 dilim pasta, beslenme programınızdaki ½ bardak süt, 2 dilim ekmek ve 1 porsiyon meyveye eşit gelir. Ara sıra kaçamak yapan biriyseniz, günlük beslenme düzeninden bu besinleri bir günlüğüne çıkartarak denge sağlayabilirsiniz.
- Pastaya hayır diyemeyenlerden ve bu nedenle sıklıkla diyeti bozanlardansanız, o zaman daha hafif seçenekler tercih etmenin veya mutfağa girmenin zamanı gelmiş demektir.
DİYETE DOST MASUM PASTA ALTERNATİFLERİ
- 1 dilim mozaik pasta.
- 1 dilim meyveli parfe.
- 1 dilim dondurmalı pasta.
- 1 dilim light cheesecake.
- 1 dilim light pasta.
bu site çok hoşmuş rengarenkbahsettigim tariflerden biri bu: http://recipes.sparkpeople.com/recipe-detail.asp?recipe=2186204
kavrulmus tuzsuz badem, hurma, kakao, vanilya ozu, deniz tuzu, hindistan cevizi ve biraz su ile yapiliyormus. tariften 24 top cikiyormus, her top da 75 kaloriymis. ozet olarak, hindistan cevizi haric butun malzemeyi mikserden geciriyorsunuz ama oldurmuyorsunuz. sonra da top yapip hindistan ceviziyle kapliyorsunuz.
ne güzel bir analiz raporu olmuş valla emeğine sağlık püsküüt'ünkızlar püsküüt takım analizimizi yapmış ellerine sağlık çok da güzel güzel isteyenler aşağıdan bakabilir
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=267230&page=13&p=34077762#post34077762
ispanyolları ben çok severimmmmhm, canım bu arada ispanyol sinemasını da öneririm, çok sıkı filmler çıkıyor ispanyollardan, aklında olsun :)
1. foto çok tanıdıkkızlaaaar, tanıdık geliyor mu bu cümlelerrrr :) azıcık da gülelim :)
Eki Görüntüle 983409 Eki Görüntüle 983410 Eki Görüntüle 983411
tebrik ediyorum senipuskuut ne cok ugrasiyor bu listeler ve analizler icin :) Allah razi olsun.
bu arada benim haftalik ortalama 2 kg biraz fazla duruyor. halbuki uzmanlar saglikli olanin haftada en fazla 1 kg vermek oldugunu soyluyorlar. ben de bu bilgiyi paylasmistim.
soyle aciklayayim. 100.6 kg ile basladim, onun verdigi bir momentum var. ne kadar yuksekten baslarsaniz, diyet baslangicinda vereceginiz kilo o kadar fazla olur. ikincisi diyet oncesinde cok hareketsiz bir yasamim vardi, o farkin getirdigi bir fark da var.
haftada 1 kilodan fazla veriyorum ama bunun icin ozellikle yaptigim bir sey yok. diyetime tipki basladigim gun gibi 6 ogun, her istedigimden dengeli yiyerek devam ediyorum. verdigim 2 gunluk ara disinda hic kacamak da yapmadim. spor ve diyetimde de extrem bir sey uygulamadigimi yine siz de biliyorsunuz. ha bazen canim yemek istemediginden menu az oluyor , canim yemek istemiyorsa zorla yemem uygun olmaz diye dusunuyorum. zaten o da cok olmuyor.
evet kendime bir kilo hedefi belirledim ama bu sadece kendimi motive tutmak icin. kaybedecek zamanim olmadigini kendime hatirlatmak icin. ulasamazsam da dert etmem, diger hedeflerimi guncellerim.
yani ben her cesit yiyecekten saglikli bir sekilde beslenirken, haftada 1 kilodan fazla gittiginde, yapabilecegim bir sey yok. (acip kollari, dur gitme mi diyeyim mesela?)
bence yaş önemli değil evlilikte artık- eş olduğunuza göre kararlar ortak alınmalı - neyse mesleğin gereği neyin ne olduğunu benden daha iyi bilirsin evli olmadığımdan da ahkam kesmiş gibi olmak istemiyorum sadece kimse üzülsün kötü olsun istemem sadece diyebileceğim şey şu ki sen kendin nasıl mutluysan öyle yaşaHakaret canımda yutturacam ona bu laflarıökendileri benden 14 yılda büyük olur
süpersinKızlar gunaydinnn
45 dakikalik pilatisimi yapmis bulunuyorum aksamda bi 45 dk yaparak toplam 1.5 saate tamamliyor olcam
simdi mobilden yaziyorum evdeyim hazirlanip ise gitmem lazim
opuyorum sizi
ay ne güzel motivasyon dolu bir güne başlayış
Günaydınlaaar kıslaaaarrrrr.... umarım bugün herkes ihtiyacı olan işe,eşe,güce,bakıcıya, yardıma,inanca,dosta,arkadaşa, alışkanlığa,beceriye,başarıya,paraya,kiloya,sağlığa, sabra,selamete,hoşgörüye, kahkahaya,gülümsemeye ve daha aklıma gelmeyen bir çok şeye kavuşur.... Musmutlu bir gün olsun bugün :))))
Bir Afrika atasözü der ki: Afrikada her sabah bir ceylan uyanır,en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini;yoksa öleceğini bilir.Afrikada her sabah bir aslan uyanır,en yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini yoksa aç kalacağını bilir.Aslan yada ceylan olmanızın bir önemi yoktur.Yeter ki güneş doğduğunda koşmak zorunda olduğunuzu bilin....
aklıma yulaf lapası geldi hatta direkt ingilizcesi geldi oat porridge olarak - görüntüsü canlanınca cıkkkk almayımsütle çoook güzel oluyor varsa biraz elma rendesi ve tarçın ohhh misss...elma kalmamış evde bende gidip almayı unutuyorum habire... bir de pişirip mi yapsak ki nasıl olur acep?
[video=youtube;eRAXrLNe10I]http://www.youtube.com/watch?v=eRAXrLNe10I[/video]
Kalsiyum Diyeti-Hızlı Zayıflatan Diyet Listesi-Ayça Kaya Diyetleri
çok güzel bence...bende kitabı var videoyu izlemedim ama ekrandan aynı liste olduğuna kanaat getirdim günlük 800ml süt ürünü alıp et yenmiyordu
.
bu maddelerin birçoğunu yeme isteğini bastıramadığım zamanlarda söylediğimi bilmekte ama bunun psikolojik olduğunun da ne yazık ki farkındayımKİLO ALMANIZA NEDEN OLAN YEME BAHANELERİNDEN VAZGEÇİN!!!!
Kilo almamıza neden olan birçok faktör vardır. Bunlar metobolik ya da hormonal durum, yeme
alışkanlıkları, çevresel faktörler ve yeme bahaneleridir. Kilo problemi yaşayan insanların inanılmaz bir
şekilde kendilerini kandırma becerileri yani yeme bahaneleri vardır. İnsanların bir takım davranışlarda
bulunmalarının nedeni düşünceleridir çünkü nasıl düşünürsek öyle davranırız. Diyet yaptığımız
sürece de mantık dışı bir takım düşüncelere kapılır ve hatalı davranışlarda bulunuruz. Diyet yapan
kişiler kendilerini sadece anlık rahatlatmak için bahanelerde bulunurlar. Ancak unutulmamalıdır
ki bahaneler kişinin kilo almasından ve sağlık problemi yaşamalarından başka bir işe yaramaz.
Kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız;
- Öncelikle yeme bahanelerinizi keşfedin.
- Bunu yiyebilirim, çünkü…. diye başlayan cümlelerinize dikkat edin.
- Bir yeme bahanesi ürettiğinizde bir torba içerisine avuç içi büyüklüğünde bir yiyecek(elma, portakal,
patates vb.) koyun ve bir hafta sonra bu torbanın ağırlığını tartın. Bahane ile yediğiniz yiyeceklerin
de vücudunuzda o kadar bir kilo artışına neden olduğunu düşünün ve davranışlarınızı ona göre
düzenleyin. Unutmayın ki torba ne kadar ağırlaşırsa kilonuz da o kadar artacaktır.
Aşağıdaki yeme bahanelerinden hangisi/hangileri size daha uygun? Kendinizi test edin!
Bunu yiyebilirim, çünkü…
- Yalnızca bu kez yiyeceğim.
- O kadar da şişmanlatıcı değil.
- Daha sonra daha az yiyerek telafi ederim.
- Para verdim.
- Çöpe gidecek.
- Herkes yiyor.
- Yemezsem üzülecek.
- Canım çok çekti.
- Bu özel bir durum.
- Özel bir gün.
- Canım sıkkın, umrumda bile değil.
- Canım çok çekti. Nasıl olsa eninde sonunda yiyeceğim.
NOT: Eğer bu maddelerden en az 3 tanesi sizde varsa kilo problemi yaşama olasılığınız
yüksek. Bir an önce dikkatinizi düşüncelerinize odaklayın. Düşünceleriniz değişirse siz de
değişirsiniz.
1 gözleme yaklaşık 4 dl ekmektir sen yarım yemişsin 2 dl ekmek gibi say, ben de kaçamak olarak saymam açıkçası tabii yağsızsa - biz sacda yapmadığımız zamanda teflonda yaparız yağsız da pişer ve gerçek sacdakinden farklı olmaz tadıminnacık yagda yaptım amaaa(ben kaçamak olduğunu bilmiyordum onun )
sağol lucicimmerhaba lilycim, sağlıklı beslenme düzenine geri dönmene sevindim canııım :) bazen insan kh yüklü beslenmek isteyebiliyor önemli olan o süreleri çok uzatmamak :) cumaya az kaldı... ben de sabah yürüyüşümü yaptım geldim :) yeşilçayımı içeceğim şimdi huzurla...sana da kolay gelsin tatlım :)
bu yorum banaydı sanırım ama yanlış kişi alıntılanmış - durumdacım, sabah işe geç kaldığımdan birşey hazırlayamadım 1 simit aldım onu da yarımşar yedim yani 4 dl ekmek ettiğini bildiğimden yarımşar yedim zaten yoksa kendimi tutamaz hepsini yerdimYawrum bir simit dört dilim ekmek haberin ola:) simit diyeti gibi olmuş sankim
ben de sana bu yorumunda katılıyorum genelde sabahları zaman ayırıp tostumu yaparım hatta akşamdan peyniri suya ıslarım ki tuzu çıksın - ama hafta sonu çok yoruldum ve pazartesi yorgun kalkınca birşey hazırlayamadım o yüzden de yorumunu açıkçası üstüme alındımSağlıklı beslenmek aslında zor değil ama alışkanlık sabah bir dilim ekmek bol malzemeli bir kahvaltı arada kuruyemiş kahve öğlen salata çorba yada zeytinyağlı akşamda ızgara salata bir meyve budur yani ayran ve bol su.ama ben bunları yediğimde 90 kilo oldum
bekleriz fotolarınıHerkese merhaba,
sabah derse zor yetistim, o yuzden yazamadim. mide agrim cok buyuk olcude gecti. doktora gitmeme gerek kalmadi sanirim
dun eski fotograflara baktik bir arkadasla, bayagi fark var su anki halimle. Biraz daha ilerleme kaydedeyim eklerim belki bir oncesi sonrasi fotografi.
makarneks - noodle tarzı ince bir makarna domates sosu da var ben de markette görünce almıştım domates soslu makarnayı çok severim deaslinda diyet dusuncesi de kilo vermeyi engelliyor olabilir. cok stres yapiyoruz cunku. kortizon salgilanmasina neden oluyor o da. eglenerek, rahat rahat, mutlu mutlu kilo vermek gerek.
bu arada o makarneks nasil? ben en son "icindekileri telaffuz edemediginiz yiyecekler yemeyin" sloganina uyuyorum bir suredir. (cogunlukla yani) o yuzden o makarnalar cok cazip gibi gorunse de almadim. sanirim ne kadar dogal gidalardan beslenirsek zayiflama ve saglik acisindan o kadar faydali oluyor. bazi insanlar mesela cig gida diyeti falan uygular, sadece pisirmeden yiyebilecekleri seylerden yerler.
kızlar ben bunun emin olun çok farkındayım - yıllardır bana her türlü işlenmiş gıda yasaktı hatta sağlıklı şeyler bile yasaktı mesela muz... yani öyle her dk hazır gıdayla beslenen biri değilim sadece son günlerde biraz diyet modunda değilim uğraşmak da istemedim o kadarr - bir gıdacı olarak da farkındayım ve mesleğim hakkında da o kadar çok olumsuz şey var ki insanlar "paketli herşey kötüdür" zannediyorpaketli gıdalardan olabildiğincen uzak durmalıyızzz.
makarneks almamana sevindim gerçekten aferinnnayneeeen. simdi bizim universitede bu makarneks'in afisleri falan vardi, e ogrenciye cok cazip yemek. ama hic almadim, aferin bana di mi?
bu arada ara ogunde etiform falan yerine, bir dilim etimek, ustune labne bence gayet hafif ve saglikli bir alternatif olur. bir yesil elma ile labne de guzel oluyor.
1 etimek=40 kcal civarındadır 1 etiform kepekli bisküvi=16,5 kcal bilginizezaten o form denen seylerin kalorisi normal seylere göre daha fazla paketlerş okumadan alınıyor. Bende yaptım zamanında ama artık akıllandım .
aslında günde 5-6 dl esmer ekmek yemek gerekiyormuşteşekkür ederim yoksa çok çok dikkat ediyorum bak halaa tek çikolata karesi bilem yemedimmm
ben neden görmedim??? gelinlikli olanı gördüm sadece
rica ederim
sağol cnm yorumun için
ben eski hhalime takık olduğumdan hedefim o zamanki kilomun altına inmek yani 62nin altına
ah ah ben de yetişemiyorum maşallah
bana da kimse güzelsin dememiştir hep çok şekersin tatlısın şirinsinaçıkçası bunlar güzel laflar olsa da ben çocuk değilim ki şirin olma çabam da yok o yüzden sinirlerimi bozarlardı ama birkaç arkadaşım şunu demiştir" sen aslında güzel bir kızsın biraz zayıflasan, kendine de bakım yapsan (o zaman ünideydim sabah erken çıktığımdan çok bakım yapma fırsatım olmuyordu kendime) güzelliğin ortaya çıkacak " yani bunlar da sadece birkaç kez söylendiğinden aklıma kazınmış fazla söylense belki umursamazdım
ah ah bu sözleri çok duydum inan ki o güzellikten ziyade "şirinlik" oluyor insanların gözünde
paylaşım için teşekkürleray hepsini biliyorz da bi uygulasak tam olacak
bu site çok hoşmuş rengarenk
ne güzel bir analiz raporu olmuş valla emeğine sağlık püsküüt'ün
ispanyolları ben çok severimmmmbana önerebilirsin
1. foto çok tanıdık2. fotoya koptummmm 3. de harikaymış tam sizlik luciiiiii
tebrik ediyorum seni- zaten 6 öğün gerçekten işe yarıyor sen spor da yapınca metabolizman 2 kat hızlanmış
bence yaş önemli değil evlilikte artık- eş olduğunuza göre kararlar ortak alınmalı - neyse mesleğin gereği neyin ne olduğunu benden daha iyi bilirsin evli olmadığımdan da ahkam kesmiş gibi olmak istemiyorum sadece kimse üzülsün kötü olsun istemem sadece diyebileceğim şey şu ki sen kendin nasıl mutluysan öyle yaşa
süpersin
ay ne güzel motivasyon dolu bir güne başlayışmaşallah
aklıma yulaf lapası geldi hatta direkt ingilizcesi geldi oat porridge olarak - görüntüsü canlanınca cıkkkk almayım
bu maddelerin birçoğunu yeme isteğini bastıramadığım zamanlarda söylediğimi bilmekte ama bunun psikolojik olduğunun da ne yazık ki farkındayım
1 gözleme yaklaşık 4 dl ekmektir sen yarım yemişsin 2 dl ekmek gibi say, ben de kaçamak olarak saymam açıkçası tabii yağsızsa - biz sacda yapmadığımız zamanda teflonda yaparız yağsız da pişer ve gerçek sacdakinden farklı olmaz tadı
bende kaçamak olarak görmedim zaten bilmiyordumda ama bu hafta birbimize söz verdik kaçamak yok diye. yoldan dönmek olsun istemem
sağol lucicim
bu yorum banaydı sanırım ama yanlış kişi alıntılanmış - durumdacım, sabah işe geç kaldığımdan birşey hazırlayamadım 1 simit aldım onu da yarımşar yedim yani 4 dl ekmek ettiğini bildiğimden yarımşar yedim zaten yoksa kendimi tutamaz hepsini yerdim
ben de sana bu yorumunda katılıyorum genelde sabahları zaman ayırıp tostumu yaparım hatta akşamdan peyniri suya ıslarım ki tuzu çıksın - ama hafta sonu çok yoruldum ve pazartesi yorgun kalkınca birşey hazırlayamadım o yüzden de yorumunu açıkçası üstüme alındım
bekleriz fotolarını
makarneks - noodle tarzı ince bir makarna domates sosu da var ben de markette görünce almıştım domates soslu makarnayı çok severim deben çiğ diyet yapamam sanırım mideme dokunuyor çiğ sebze yani yeşillik tarzı şeyler
kızlar ben bunun emin olun çok farkındayım - yıllardır bana her türlü işlenmiş gıda yasaktı hatta sağlıklı şeyler bile yasaktı mesela muz... yani öyle her dk hazır gıdayla beslenen biri değilim sadece son günlerde biraz diyet modunda değilim uğraşmak da istemedim o kadarr - bir gıdacı olarak da farkındayım ve mesleğim hakkında da o kadar çok olumsuz şey var ki insanlar "paketli herşey kötüdür" zannediyor
mesela salça - herkes hazır salçalarda katkı maddeleri var sanıyor ama değil - konservelerde hiçbir şey yok tuz bile yok - cam kavanozda satılanlarda da tuz vardır koruma amaçlı ve asitliğini dengelemek için sitrik asit vardır bu da limonda bulunan asidin adıdır. (Bugün bu yorumları yapma nedenim alıngan bir yapıda olduğumdan ya da sizlere tepki verme isteğinden değil farklı alıntılarla da olsa benim menüme yapılan yorumlara istinaden kendimce yazma gereği duyduğumdan)
yavrum ben kimseden senin söylediklerini duymadıgım için hep paketlenmişlerden uzak durmalıyız seklinde biliyorum elbette ister istemez paketlenmiş gıdalar tüketiyorum ne kadar doğru neyi ne kadar doğru bilemeyiz ama paketlenmiş ve tiketli gıdaları kontrol edelim en azından
makarneks almamana sevindim gerçekten aferinnnben de öğrenciyken bile eve gidip yemek yapardım o zaman sağlıklı beslenirdim bir ara eve çıkmıştım öğlenleri eve git gel 40dk alırdı evde de bir gün önceden pişirdiğim ne varsa hazırlar yerdim hazır beslenmedim - ama etiformu oldum olası yerim aralarda
1 etimek=40 kcal civarındadır 1 etiform kepekli bisküvi=16,5 kcal bilginize
teşekkürler tatlım bilgiler için . Bu durumda eti form kepekliye labnede sürüp yiyebiliriz. (ara öğünde)
aslında günde 5-6 dl esmer ekmek yemek gerekiyormuş
Karatay'a tekrar mı dönüş yaptın? Gerçi patates yoktur ama az yemişsin gibi geldiMenümmmmmtikattt tikattt mutfak kapanıcak, sonra ben görmedim wayy ben duymadım yok
Sabah
1 kk peynir
Yarım yumurta (omlet)
Öğle
orta boy kadar patates (elma dilim, fırında)
1 kase yoğurt
Ara: 4 adet marullu çiğ köfte
Akşam: 1 porsiyon yeşil salata (marul, yeşil soğan, turp, havuç ve mor lahanayla yapılmış)
1 kase yoğurt
Spor: 45 dk yürüyüş
Su: devammm
.
bu menüyle ben ayakta duramazdım valla - hala detoksta mısın??? gerçi bu hafta kamptaydın sanırım:44: bir de sabah hem kahve hem sirkeli karışım bence mideye zarar verebilir dikkat etaaa saat 17:00 olmuş bile, benim mutfağın kapanma saati gelmişşş....
Luci'nin mutfağı bugün de kapandı :) darısı henüz kapatamamış olanların başına inşallah :)
sabah: 06:00
uyanınca sirkeli karışım
sade ve şekersiz nescafe 2 fincan
ara: 08:00
yulaf ezmesi 2 yk+ az light süt+ bol tarçın
öğle: 12:30
5 çatal yeşil marul salata üzerine 30 gr ton balığı (yağsız ve tuzsuz sadece limon ile yapıldı)
2 yk light yoğurt(bol isot ve nane ile)
akşam: 17:00
1 bardak light süt bol tarçınlı ( henüz içilmedi az sonra içilecek)
su:3,5 litre + 1 fincan yeşil çay
spor: 40 dakika koşu bandında tempolu yürüyüş 4 km
akşam açık havada 1 saat orta tempo yürüyüş 4 km
sabah:1 kaşık yulaf ezmesi,yarım çay bardağı,yarım yağlı süt yarım portakal,biraz tarçınla
saat00 gibi 1 tane haşlanmış yumurtanın beyazı,yarım .k.k kaşar
saat 12:00 gibi:1 avuç fıstık
14:00 2 tane çiğ köfte,5 yaprak marul
saat00:1 elma:1 kase yoğurt,2 kaşık pilav çocuğun tabağında kaldı yedim
2 saat sonra belki bir kase yoğurt yiyebilirim
spor:şuana kadar yok ama yarım saatte olsa eliptik ve 100 mekik yapıcam
su:1.5 litre
görüşmek üzere gidip sporumu halledeyim ben
.
bu menü güzelmiş zaten alıştık sende öğle öğünü yok onun yerine hafif şeyler yiyorsun - bu arada içli köfteyi ben de denemek istiyorum daha doğrusu bu aralar mutfakta yeni şeyler deneme hevesim varMenümü yazayım ..
Sabah :
- 1 dilim ekmek
- Omlet ( Eşin yumurta konusunda harikadır. 2 yumurtadan yaptı sanırım 1/3ünü falan yemişimdir.
- 1 dilim peynir
Ara :
- 1 portakal
Akşam:
- 3 hurma ( normalde evde bile bulundurmazdık ama ilginç bir şekilde canım deli gibi istiyor )
- Salata
- 2 kaşık yoğurt
- 1 kase yayla çorbası
- 3 tane haşlama içliköfte ( eşime kızarttım kendime haşlama )
Su 1.5 litre falan içtim daha içerim.
spor da olmayıversin kaptanım bu menünün üstüne o da nazar boncuğu olsunselam kızlar eve geldim bende mutfağı kapattım size önce yorummları sonra menümü yazayım
canım şimdi karar ver ne istiyorsun istersen bu hafta bildirim yapmadı diyelim istersen izinli yazalım sana kalmış
mozaik pastayı bende ç.ok severim pudra şekerli olunca nasıl olur ki?
oy oy oyy ben çok severeim bu topları
iğrenç görünüyor canım yaa yağ bir de vucüdumuzdaki haline bakın yaa bira n önce kurtulmak lazım yağlardan
sanah
1,5 dilim ekmek
1 kk peynir
3 zeytin
ara
1 elma
öğlen
1 tabak kısır (akşamdan kalma5-6 kaşık kadar yemek kaşığı)
ara
1/2 ayva
7-8 kuru üzüm
akşam
2 kaşık bamya
2 kaşık bulgur pilavı
salata
2 kaşık yoğurt
ara
1 hurma
su 3 lt
spor maalesfe yok
kız bu ne??? aman Allahımmmmm bu şekilde beslensem 100kg olurdum heralde ki bu kilolara çıkma sebebim de az yemektiSabah bir tost
Öğlen 1 muz
Akşamda bir ızgara balık bol su spor yapamadı' iyiki varsınız
bu ara herkes detoksta da benim mi haberim yok?bugunku menum... bugun midem daha iyiydi, bosken agrimiyordu ama su icince ya da bisi yeyince sanci basliyordu hafiften, o yuzden az oldu bugunku menu. agri yarin da gecmezse doktora gidicem artik kacis yok.
sabah: 1 dilim etimek, 1 yumurta, 50 gr kadar lor, 1 domates, 2 salatalik
ogle: 10 gr badem, 1 muz
ara: 200 gr yagsiz yogurt
aksam: bir tabak haslanmis brokoli, 215 gr yagsiz yogurt
su: 2 litreyi gecmistir
spor: 55 dk yuruyus
Güzel bir gün olmuş afiyet olsunArkadaşlar bugun pek giremedim. Babamın bilgisayarda işleri vardi. En sonunda telefondan yazayım dedim.
Bugunku menum söyle,
Kahvaltı 1dilim tam buğday ekmeği 1haşlanmış yumurta,yeşillik
Ara bir avuç kadar kuruyemiş badem fıstık fındık
Öğlen 1 kase nohut yemeği ,1kase yoğurt, 3yk ıspanak yemeği
Akşam 1kase ezogelin çorba, 2tane köfte,2yk pirinç pilavı
Akşam 6buçukta yedim en son. Bol su içtim bugun 2.5ltyi geçti. Spor olarak kardeşimle yürüyüş yaptım.Böyle bir gün oldu.
benim tek dikkatimi çeken sarmayla makarnanın birlikteliği olmuştuu ama 2 yk makarna+2 sarma 1,5dl ekmek anca eder gözleme de çok göze batmıyor afiyet olsun bu menüyü sanki annem hazırlamış gibi geldi - gözleme, sarma falan
Sabah
Gözleme ½
1 dilim peynir ½
1 haşlanmış yumurta
Öğlen
2 yk kaşığı tavuk
2yk spagetti
4sarma
Ara Öğün
10 fındık
Ara Öğün
1 portakal
10 fındık
Akşam
3yk tavuk mantar sote
2 yk yogurt
Su : 2.5 lt
Spor : 20 dk pilates + 30 dk yürüyüş
n
süperrrrrrr bir yazı diyeti yarım bırakanlar diyet yaparken bozanlar lütfen okusun daha güzel anlatılazmadı ne olursa olsun devam edilmesi gerektiği
bu menüyle ben ayakta duramazdım valla - hala detoksta mısın??? gerçi bu hafta kamptaydın sanırım:44: bir de sabah hem kahve hem sirkeli karışım bence mideye zarar verebilir dikkat et
[/B][/SIZE][/COLOR]
sen de mi luciyle kamptasın acep???? menüdekiler hep detoks tarzı şeyler de...:44:
bu ara herkes detoksta da benim mi haberim yok?şaka bir yana miden bu kadarını kabul etmiş ya önemli olan o - ama mutlaka dr kontrolü şart oldu sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?