- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #106.081
ah ah bir ara hiç et yememekten dolayı kansızlık hat safhadaydı bende - mecbur alıştırdım kendimiben bi donem pek et yemiyordum. pisirmeyi pek beceremem zaten. o yuzden b vitamini eksikligi vardi bende. o donem bi vitaminleri nerede bulunur arastirmistim. ekmekte de bulunuyor o vitaminler. kirmizi ette bulunuyor bir de. tavuk ve balikta yok. yani beyaz et yeterli degil kirmizi et de yemek gerekiyor.
bu hafta senden güzel bir sonuç bekleyelim o zaman bunca az yemeye ve bol spora değmeli değil mi?Luci'nin mutfağı bugün erken kapandı çok şükür :)
sabah: 06:00
uyanınca sirkeli karışım
nescafe sade ve şekersiz 2 fincan
2 yk yulaf ezmesi+ 1/2 bardak light süt+ 1 adet ceviz+ 1 dilim portakal ile yapılmış yulaf lapası (08:30)
öğle: 12:30
yeşilçay
3yk kaşığı light yoğurt+ 1 ufak salatalık ile yapılmış bol naneli ve isotlu cacık
akşam: 16:00
1 pasta tabağı kadar (4 yk) mantarlı tavuk sote-bol baharatlı ( ne olacak benim bu baharat ile imtihanım :)
1 ufak kase yoğurt
18 de yürüyüşe çıktığım için akşam yemeğimi erkene çektim yürüyüş esnasında rahatsız oluyorum çünkü 17:00 de yediğimde... akşam sıkıntı yaşayacak olursam ki sanmıyorum ama 1 salatalık yiyebilirim yürüyüş sonrası....
su: 3,5 litre
spor: 45 dk 4,5 km koşu bandında tempolu yürüyüş (sabah 10:30 gibi yapınca öğleye hiç acıkmıyorum spor ve duş açlığı inanılmaz bastırıyor-sabah da yulaf ezmesi yediğim için tüm gün hiç acıkmadım)
akşama açık havada 1 saat 4 km yürüyüş 18:00
canım yazdıklarım zaten bilgi amaçlıydı eleştiri olarak görülmesin lütfen - dediğin gibi önemli olan etiket okuma konusunda bilinçlenmemiz - ben eskiden beri okurdum annemden öğrendim sağolsun o da dikkat eder - ünide hocalarımız da hep derdi son tüketim tarihine mutlaka bakın diyeah ah keşkeee bak bugün sabah 1 tam buğday ekmeğinin yarısını yedim öğlen ekmek yok akşamda düşünmüyorum sanki ekmek beni sisiriyor gibi hissediyorum
Ben bu topikte zaman zaman paylaşıyordum böyle yazıları:))
Unutmuştum ama bunu.
Benim de okumamda fayda var tekrar.
Bu arada topikten bein hatırlayanlar varsa selamlıyorum hepinizi:))
anladım ne bileyim belki de bugun khlı bir menü sunduğumdan ve menüler de az olduğundan öyle düşündümlilycim detoks yapmıyorum canım ben bu hafta sporu arttırınca inanılmaz tok hissediyorum o sebeple fazla tüketemiyorum.... tok hissederken de zorla yemek istemiyorum...benim midem genelde sağlamdır ama uyarın için teşekkür ederim tatlım dikkat edeceğim :)
detoksa inanmadığını biliyorum o yüzden şaka yapmıştımgecti sanirim artik. ama bunun sebebini biliyorum, benim midem normalde hic agrimaz cok sukur, ama sirtimi usutursem mideme vuruyor. bu da ya iki ya uc kez oldu. gecen hafta da yuruyuste terliyken usumemeye pek dikkat etmedimo da ihmal etmedi vurdu mideme.
bir daha olursa soz gidicem doktora.
ben detoksa inanmam bu arada, bobreklerimizin, karacigerimizin yeterli olduguna inaniyorum.
o degil de ramazan'da buralar nasil oluyor acaba?
günaydınlarrrr
sabah sabah amma sohbet etmişiniz kızlar yaa hızınıza yetişmek ne mümkün
saate baktım da kız gamze kaçta geldi size kahveye 8,40 da gitti anlamadım valla yaaa ooo iyiyiymiş
neyse sabah sabah geldim işe çalışmaya başlayayım bari
hadi kolay gelsin sistemde görüneceğim ama ara ara bakarım öpüldünüzzz
bu hafta senden güzel bir sonuç bekleyelim o zaman bunca az yemeye ve bol spora değmeli değil mi?
ah ah bir ara hiç et yememekten dolayı kansızlık hat safhadaydı bende - mecbur alıştırdım kendimi
bu hafta senden güzel bir sonuç bekleyelim o zaman bunca az yemeye ve bol spora değmeli değil mi?
canım yazdıklarım zaten bilgi amaçlıydı eleştiri olarak görülmesin lütfen - dediğin gibi önemli olan etiket okuma konusunda bilinçlenmemiz - ben eskiden beri okurdum annemden öğrendim sağolsun o da dikkat eder - ünide hocalarımız da hep derdi son tüketim tarihine mutlaka bakın diye
ekmeğe gelince sen doyuyorsan sabah yediğinle o zaman arttır diyemem önemli olan vücudunun istemesi
merhaba hoşgeldiniz sanırım daha önceden bir 5. takım üyesiydiniz
anladım ne bileyim belki de bugun khlı bir menü sunduğumdan ve menüler de az olduğundan öyle düşündüm
detoksa inanmadığını biliyorum o yüzden şaka yapmıştımsen dikkat et hasta olma aman - sırt ağrısı neden peki böbreklerden değil inşallah:44:
Menüm
Sabah
3 zeytin
yarım salatalık
çeyrek buğulama patates
Öğle
1,5 servis kaşığı nohut yemeği
1 bardak ayran
Akşam
yarım porsiyon yeşil salata (üstüne az tuzlu bir parça peynir)
3 kaşık yoğurt
Yarım ızgara tavuk (paget)
Spor: 1 saat yürüyüş
Su: devam
.
kısmet lily... 4 günde neler olur bilemem, tartı evde saklandı, dolayısı ile hiç fikrim yok... spora kasıtlı yükleniyorum bu hafta, hatta bir kaç hafta yüklenmek istiyorum çünkü çok güzel toksin attırıyor ve sigara içtiğim için toksin atmak hoşuma gidiyor... o sebeple bilemiyorum cumaya ne çıkar bahtıma, belki spor kaslarımı bile şişirmiş olabilir ama önemi olmaz çünkü mutlu ve huzurluyum bu hafta bu şekilde...ve de mutlu olmayı önemsiyorum
gamzecim hoşgeldin tatlım, regl haftan bu hafta biliyorum canım o sebeple tartıda şiş çıksan bile sakın ama sakın moralini bozma, sebebi belli çünkü tatlım...bakalım benim ne çıkacak bu cuma rahatlık hissediyorum bedenimde ama belki geçen hafta sana yoğun spordan sonra olduğu gibi biraz şişlik yapar mı bilmem ama mutluyum ben böyle :)
günaydınlarrrr
sabah sabah amma sohbet etmişiniz kızlar yaa hızınıza yetişmek ne mümkün
saate baktım da kız gamze kaçta geldi size kahveye 8,40 da gitti anlamadım valla yaaa ooo iyiyiymiş
neyse sabah sabah geldim işe çalışmaya başlayayım bari
hadi kolay gelsin sistemde görüneceğim ama ara ara bakarım öpüldünüzzz
Zeynep maşallah erkenden kalkıp yapmışsın. Tebrik ederim seni.
Ne güzel bir başlangıç mesajı bu ..
Kedi de tatlı niyetine geçer :) kedileri çok severim ama beni hiç ciddiye almıyorlar. Geçen sene yemeğe gittij eşimde bahçeli bir yer. Kediler de var. Bir kedi benim yanıma geldi arada ayağa kalkıyor masaya gelmeye çalışıyor. Ben elimde azıcık uzaklaşsın diye uzaktan elimi gitsin diye salladım. Bu kedi ayaklarının üstünde durup bana nasıl patisini vuracak gibi uzatıyor. Eşim pist bile dese 5 metre geriye gidiyor
Bazen hiç aç değilken bile ziyan olmasın diye yemeye kalkıyorum ama mideme yazık artık sadece salatayı bitiriyorum.
Selam kızlar
Maşallahyine bol bol çene çalmışsınız hızınıza yetişmek ne mümkün...
Ben ne zamandır ihmal ettiğim bir topiğe az bişey yazdım takibimde olduğu halde bir türlü vakit ayırıp da yazamadığım birkaç topik daha var sizden kopamıyorum bir de arada işlere dalınca unutuyorum yazmayı - biraz onlara da vakit ayırayım dedim
Neyse menümü yazacağım bol kh.lı bir menü hiç dyte uygun olmadı desem yeridir ama bugün nefsim istemese de kendimi zorladım ve düzenime geri döndüm ve böyle daha mutluyum gerçektenyaşasın sağlıklı beslenme
Sabah - 08:30
- yarım simit - 1 lokma ıspanaklı börek (yağlı değildi arkadaş ikram etti)
- çay
Ara - 10:30
- Yarım fincan sütlü neskafe (fincana 1 şeker koymuştum kahveyi şekersiz içemiyorum ama yarısını içemedim 2-3 yudum yetti )
Öğle - 12:00
- Yarım simit
Ara - 16:00
- 5-6 tane burçak bisküvi
- Çay
Akşam - 19:30
- 1 tabak makarneks domates soslu
- 4-5 yk yoğurt
Su - 1,5 lt
Spor - Çarşıdaydım her yere yürüdüm eve de yürüyerek gittim
Bende yetişemiyorum yahu bebeğe UYKU ilacımı versem:) ay açımmmmmmm ama diyete dewam regl zamnıda geliyor kıxlar
Tabiki emeğin karşılıksız kalmaz canım ama böyle olmasa bile asla moralini bozma çünkü biraz sabredersek emeğimizin karşılığını alıyoruz, misal ben, ilk hafta reglimden dolayı hiç kilo veremedim ama sabrettim, bittiğinde tam 1.700 gr. verdim (yanlış hatırlamıyorsam)
Aynen balımmm, ama bunu senden duymak bana acayip iyi geldi..birde çok güzel bir konuya değinmişsin..insan tartılmasa bile vucudundan herşeyi anlayabiliyor
sabah birbirimizi görmeden yapamıyoruz biz kaptancım...
aynen ya çok hatalıyız o konuda işte çöpe gitmesin diye kendimiz yememiz.sanki biz midelerimiz çöp kutusu gibi.
aslında fazla abartılı değil bence azar azar yemişsin nitekim.
aman aman sakın
.
yok tatlım yaaa bozmam ben moralimi 1 kg zaten gidiyor haftada 4 günde 2 kilo bile vermiş olsam mutlu olurum olmazsa da kasmam :) nasılsın bu arada nasıl geçti günün...ben de yürüyüşe çıkacağım eşim 7 gibi gelecekmiş onu bekliyorum :)
canımsın, o sebeple ne diyoruz, keyifli zayıflıyoruz,sıkıntı yoook :) hatırlasana ben 90 kilolardayken ilk hafta 3,5 kilo vermiştim...kilo azaldıkça vermek de zor oluyor farkındayım :)
İlk üç gün çok ağrım oldu üst bacağımda sanki invelme hissim var.36 bedene popomu sığdırdım yakında düğmeleride kapatırım
Herkese merhaba,
sabah derse zor yetistim, o yuzden yazamadim. mide agrim cok buyuk olcude gecti. doktora gitmeme gerek kalmadi sanirim
dun eski fotograflara baktik bir arkadasla, bayagi fark var su anki halimle. Biraz daha ilerleme kaydedeyim eklerim belki bir oncesi sonrasi fotografi.
Sadece sadeleri var ya babam kontraplak gibi deronu zaman zaman tüketiyorum bir de mısır patlağı. Kalorileri uygun geliyor.
bak ihmal etme canım eğer tekrar ağrıyacak olursa mutlaka git dr a
valla bebek için mi sizler için mi? değişik çorba deyince ben değişik tarfileri yapmayı çok severim mesela erzincan çorbası pazılı çorba kabak çorbası brokoli çorbası soğan çorbası ilk anda aklıma bunlar geldi değilse klasik yoğurt , tarhana, mercimek ezogelin arpa şehriye domates bunları saymıyorum
Bu arada ben kızarmış ekmek neden daha az kalorili hiç anlayamadım. Gramajı azalıyor ama buharlaşan su değil mi
ben neden görmedim??? gelinlikli olanı gördüm sadece
rica ederim
sağol cnm yorumun için
ben eski hhalime takık olduğumdan hedefim o zamanki kilomun altına inmek yani 62nin altına
ah ah ben de yetişemiyorum maşallah
bana da kimse güzelsin dememiştir hep çok şekersin tatlısın şirinsinaçıkçası bunlar güzel laflar olsa da ben çocuk değilim ki şirin olma çabam da yok o yüzden sinirlerimi bozarlardı ama birkaç arkadaşım şunu demiştir" sen aslında güzel bir kızsın biraz zayıflasan, kendine de bakım yapsan (o zaman ünideydim sabah erken çıktığımdan çok bakım yapma fırsatım olmuyordu kendime) güzelliğin ortaya çıkacak " yani bunlar da sadece birkaç kez söylendiğinden aklıma kazınmış fazla söylense belki umursamazdım
ah ah bu sözleri çok duydum inan ki o güzellikten ziyade "şirinlik" oluyor insanların gözünde
paylaşım için teşekkürleray hepsini biliyorz da bi uygulasak tam olacak
bu site çok hoşmuş rengarenk
ne güzel bir analiz raporu olmuş valla emeğine sağlık püsküüt'ün
ispanyolları ben çok severimmmmbana önerebilirsin
1. foto çok tanıdık2. fotoya koptummmm 3. de harikaymış tam sizlik luciiiiii
tebrik ediyorum seni- zaten 6 öğün gerçekten işe yarıyor sen spor da yapınca metabolizman 2 kat hızlanmış
bence yaş önemli değil evlilikte artık- eş olduğunuza göre kararlar ortak alınmalı - neyse mesleğin gereği neyin ne olduğunu benden daha iyi bilirsin evli olmadığımdan da ahkam kesmiş gibi olmak istemiyorum sadece kimse üzülsün kötü olsun istemem sadece diyebileceğim şey şu ki sen kendin nasıl mutluysan öyle yaşa
süpersin
ay ne güzel motivasyon dolu bir güne başlayışmaşallah
aklıma yulaf lapası geldi hatta direkt ingilizcesi geldi oat porridge olarak - görüntüsü canlanınca cıkkkk almayım
bu maddelerin birçoğunu yeme isteğini bastıramadığım zamanlarda söylediğimi bilmekte ama bunun psikolojik olduğunun da ne yazık ki farkındayım
1 gözleme yaklaşık 4 dl ekmektir sen yarım yemişsin 2 dl ekmek gibi say, ben de kaçamak olarak saymam açıkçası tabii yağsızsa - biz sacda yapmadığımız zamanda teflonda yaparız yağsız da pişer ve gerçek sacdakinden farklı olmaz tadı
sağol lucicim
bu yorum banaydı sanırım ama yanlış kişi alıntılanmış - durumdacım, sabah işe geç kaldığımdan birşey hazırlayamadım 1 simit aldım onu da yarımşar yedim yani 4 dl ekmek ettiğini bildiğimden yarımşar yedim zaten yoksa kendimi tutamaz hepsini yerdim
ben de sana bu yorumunda katılıyorum genelde sabahları zaman ayırıp tostumu yaparım hatta akşamdan peyniri suya ıslarım ki tuzu çıksın - ama hafta sonu çok yoruldum ve pazartesi yorgun kalkınca birşey hazırlayamadım o yüzden de yorumunu açıkçası üstüme alındım
bekleriz fotolarını
makarneks - noodle tarzı ince bir makarna domates sosu da var ben de markette görünce almıştım domates soslu makarnayı çok severim deben çiğ diyet yapamam sanırım mideme dokunuyor çiğ sebze yani yeşillik tarzı şeyler
kızlar ben bunun emin olun çok farkındayım - yıllardır bana her türlü işlenmiş gıda yasaktı hatta sağlıklı şeyler bile yasaktı mesela muz... yani öyle her dk hazır gıdayla beslenen biri değilim sadece son günlerde biraz diyet modunda değilim uğraşmak da istemedim o kadarr - bir gıdacı olarak da farkındayım ve mesleğim hakkında da o kadar çok olumsuz şey var ki insanlar "paketli herşey kötüdür" zannediyor
mesela salça - herkes hazır salçalarda katkı maddeleri var sanıyor ama değil - konservelerde hiçbir şey yok tuz bile yok - cam kavanozda satılanlarda da tuz vardır koruma amaçlı ve asitliğini dengelemek için sitrik asit vardır bu da limonda bulunan asidin adıdır. (Bugün bu yorumları yapma nedenim alıngan bir yapıda olduğumdan ya da sizlere tepki verme isteğinden değil farklı alıntılarla da olsa benim menüme yapılan yorumlara istinaden kendimce yazma gereği duyduğumdan)
makarneks almamana sevindim gerçekten aferinnnben de öğrenciyken bile eve gidip yemek yapardım o zaman sağlıklı beslenirdim bir ara eve çıkmıştım öğlenleri eve git gel 40dk alırdı evde de bir gün önceden pişirdiğim ne varsa hazırlar yerdim hazır beslenmedim - ama etiformu oldum olası yerim aralarda
1 etimek=40 kcal civarındadır 1 etiform kepekli bisküvi=16,5 kcal bilginize
aslında günde 5-6 dl esmer ekmek yemek gerekiyormuş
Luci'nin mutfağı bugün erken kapandı çok şükür :)
sabah: 06:00
uyanınca sirkeli karışım
nescafe sade ve şekersiz 2 fincan
2 yk yulaf ezmesi+ 1/2 bardak light süt+ 1 adet ceviz+ 1 dilim portakal ile yapılmış yulaf lapası (08:30)
öğle: 12:30
yeşilçay
3yk kaşığı light yoğurt+ 1 ufak salatalık ile yapılmış bol naneli ve isotlu cacık
akşam: 16:00
1 pasta tabağı kadar (4 yk) mantarlı tavuk sote-bol baharatlı ( ne olacak benim bu baharat ile imtihanım :)
1 ufak kase yoğurt
18 de yürüyüşe çıktığım için akşam yemeğimi erkene çektim yürüyüş esnasında rahatsız oluyorum çünkü 17:00 de yediğimde... akşam sıkıntı yaşayacak olursam ki sanmıyorum ama 1 salatalık yiyebilirim yürüyüş sonrası....
su: 3,5 litre
spor: 45 dk 4,5 km koşu bandında tempolu yürüyüş (sabah 10:30 gibi yapınca öğleye hiç acıkmıyorum spor ve duş açlığı inanılmaz bastırıyor-sabah da yulaf ezmesi yediğim için tüm gün hiç acıkmadım)
akşama açık havada 1 saat 4 km yürüyüş 18:00
Karatay'a tekrar mı dönüş yaptın? Gerçi patates yoktur ama az yemişsin gibi geldi
bu menüyle ben ayakta duramazdım valla - hala detoksta mısın??? gerçi bu hafta kamptaydın sanırım:44: bir de sabah hem kahve hem sirkeli karışım bence mideye zarar verebilir dikkat et
[/SIZE][/COLOR]
sen de mi luciyle kamptasın acep???? menüdekiler hep detoks tarzı şeyler de...:44:
bu menü güzelmiş zaten alıştık sende öğle öğünü yok onun yerine hafif şeyler yiyorsun - bu arada içli köfteyi ben de denemek istiyorum daha doğrusu bu aralar mutfakta yeni şeyler deneme hevesim var
spor da olmayıversin kaptanım bu menünün üstüne o da nazar boncuğu olsunkız bu ne??? aman Allahımmmmm bu şekilde beslensem 100kg olurdum heralde ki bu kilolara çıkma sebebim de az yemekti
bu ara herkes detoksta da benim mi haberim yok?şaka bir yana miden bu kadarını kabul etmiş ya önemli olan o - ama mutlaka dr kontrolü şart oldu sana
Güzel bir gün olmuş afiyet olsun
benim tek dikkatimi çeken sarmayla makarnanın birlikteliği olmuştuu ama 2 yk makarna+2 sarma 1,5dl ekmek anca eder gözleme de çok göze batmıyor afiyet olsun bu menüyü sanki annem hazırlamış gibi geldi - gözleme, sarma falan
Aynen canımmm, hayatta yolumuz hep düzlük ve yokuş aşağı olmayacak yaa, bazende yokuş yukarı zorluklar yaşayacağız elbet..Çok yorgunum lucimmm, maddi manevi yorgun, maddi kısmı canım sıkıldıkça para harcayasım geliyormanevi de bu okul beni çokkk yoruyor çokk
Kesinlikle balımm
canımsın hiçbir şey için canını sıkmaya değmez... para dediğin nedir ki bugün olur yarın bakmışsın biranda yok olmuş ya da tam tersi, Allahım sağlık versin, güç versin de çalışıp helal paramızı koyalım cebimize... her şey boş, ölümlü dünya...yaşayacağımız şu 5 milyar yaşındaki dünyada topu tüfeği 70 yıl...ammannn de geçsin, hayat zor ama mücadele etmek zorundayız... ben 16 yıldır çalışıyorum ve 3 yıl önce kendi şirketimi kurduğumda benim 27. iş yerimdi... düşünsene 27 ayrı işyeri, ayrı patron,ayrı ekip.... adapte olmak kolay mı...hepsinden istifa edip ayrıldım, hepsi de geri çağırmışlardır :) iş konusunda manyağımdır biraz, misyonumu tamamladım ben burada deyip istifa ettiğim çok olmuştur :) istanbul,izmir,antalya,denizli 4 büyük şehirde yaşadım ve çalıştım...ama ne oldu, şu an bilmediğim iş, sektör kalmadı... yine olsa yine yaparım :) deliyim ben muafım bana ne kaçıranlar düşünsün
hahahahahha sana bayılıyorum yaaaa, ne çok benziyoruzzaynısını bende yaptım bu 4. işim ve hepsinden bir pire için istifa ettimm ama her işimden sonra büyüyerek başladım diğer işime sigortacılık mezunu olmadığım halde 8 ay sigortacılık yaptım, 3. gün poliçe kesmeye başladım hahahahhahaha seni seviyorum yahuuu bu arada şirket kurmama sadece 23 iş kalmış
Menüm
Sabah
3 zeytin
yarım salatalık
çeyrek buğulama patates
Öğle
1,5 servis kaşığı nohut yemeği
1 bardak ayran
Akşam
yarım porsiyon yeşil salata (üstüne az tuzlu bir parça peynir)
3 kaşık yoğurt
Yarım ızgara tavuk (paget)
Spor: 1 saat yürüyüş
Su: devam
.
kısmet lily... 4 günde neler olur bilemem, tartı evde saklandı, dolayısı ile hiç fikrim yok... spora kasıtlı yükleniyorum bu hafta, hatta bir kaç hafta yüklenmek istiyorum çünkü çok güzel toksin attırıyor ve sigara içtiğim için toksin atmak hoşuma gidiyor... o sebeple bilemiyorum cumaya ne çıkar bahtıma, belki spor kaslarımı bile şişirmiş olabilir ama önemi olmaz çünkü mutlu ve huzurluyum bu hafta bu şekilde...ve de mutlu olmayı önemsiyorum
gamzecim hoşgeldin tatlım, regl haftan bu hafta biliyorum canım o sebeple tartıda şiş çıksan bile sakın ama sakın moralini bozma, sebebi belli çünkü tatlım...bakalım benim ne çıkacak bu cuma rahatlık hissediyorum bedenimde ama belki geçen hafta sana yoğun spordan sonra olduğu gibi biraz şişlik yapar mı bilmem ama mutluyum ben böyle :)
merhabalarr ne zamandır yazamadım buraya. evde duramadım hiç gezmelerdeyim diyet yarım yamalak devam ediyor ama spor gitti son bir kaç günüm kaldı zaten okulların açılması için okullar açılınca sıkı bir diyet ve sıkı bir spor programı başlıcakk
yok tatlım yaaa bozmam ben moralimi 1 kg zaten gidiyor haftada 4 günde 2 kilo bile vermiş olsam mutlu olurum olmazsa da kasmam :) nasılsın bu arada nasıl geçti günün...ben de yürüyüşe çıkacağım eşim 7 gibi gelecekmiş onu bekliyorum :)
canımsın, o sebeple ne diyoruz, keyifli zayıflıyoruz,sıkıntı yoook :) hatırlasana ben 90 kilolardayken ilk hafta 3,5 kilo vermiştim...kilo azaldıkça vermek de zor oluyor farkındayım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?