• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Menüm :56::56:

Sabah
3 zeytin
yarım salatalık
çeyrek buğulama patates

Öğle
1,5 servis kaşığı nohut yemeği
1 bardak ayran

Akşam
yarım porsiyon yeşil salata (üstüne az tuzlu bir parça peynir)
3 kaşık yoğurt
Yarım ızgara tavuk (paget)

Spor: 1 saat yürüyüş
Su: devam :10:

.

Ben beğendim menünü , kahvaltıdaki patatesi , öğlenki ayranı. Sağlıklı olmuş .Kaçamak yok :32:

sabah:3 kaşık yulaf ezmesiyle ,3 kaşık yoğurt,1k.k peynir

ara:yarım poğaça

öğle:piknikteydik

3 tane ızgara incik,2.5 bardak ayran,yarım dilim ekmek

peşine 3 küçük kare bitter :47::47::47::47:

saat:17:30 gibi yarım poğaça :47::47::47::47:

gitti yine bizim diyet .yarın detoks yapıcam

spor:sabah 10 dakika eliptik yapabildim.biraz sonra yarım saat daha yapıcam

1 saat kadarda açık havada yürüyüş

su :ne kadar olduğunu bilmiyorum

.

Sevdacım yarın daha çok dikkat edersin, bence en son 17:30 da yediysen durum o kadar vahim değil. Ben öğlen menünü beğendim , protein içeriyor. Poğaça bozuyor

bende gidip spor yapayım biraz

.

Çok kaçırdıktan sonra en doğru karar spor . Ama biz bugün gitti artık diye hemen karamsarlığın kucağına atıyoruz kendimizi malesef .Her fazla kaçırdığımızda spor yapsak keşke :40: :13:

Son düzenleme:
Iyi akşamlar arkadaşlar ,
Bugünkü menüm
Kahvaltı 1dilim tambuğday ekmeği,3zeytin,1haşlanmış yumurta,yeşillik
Öğlen 3yk sebze sote* 3yk bulgur pilavı ve 3 yk ev yoğurdu
Ara 1bardak süt 2kuru kayısı
Akşam 3 yk sebze sote yanında 1baget tavuk 3 yk ev yoğurdu

Sebze soteyi kabak,havuç,biber ve soğanla zeytinyağında yaptım. Pilavda zeytinyağlıydı.

Su 2lt Spor yapamadım bugun evden çıktığımda az biraz yürüdüm ama o tempolu olmadığından spor sayılmaz.

canım menün çok sağlıklı ve güzel

Aman alışsın sevsin durumda ya çok önemli bakıcı.

mis olmuş ..

Durumda ben anlayamadım saplarını mı kullanıyorux ?

Fotoğrafları kaldırdın mı sevda

Afiyet olsun menü güzel olmuş. Bu sıralarda yoğun musun pek yoksun

kaldırmıştım canım ama yine koyarım bir ara

Ben beğendim menünü , kahvaltıdaki patatesi , öğlenki ayranı. Sağlıklı olmuş .Kaçamak yok :32:

Sevdacım yarın daha çok dikkat edersin, bence en son 17:30 da yediysen durum o kadar vahim değil. Ben öğlen menünü beğendim , protein içeriyor. Poğaça bozuyor

Çok kaçırdıktan sonra en doğru karar spor . Ama biz bugün gitti artık diye hemen karamsarlığın kucağına atıyoruz kendimizi malesef .Her fazla kaçırdığımızda spor yapsak keşke :40: :13:

poğaça ya kadar iyiydi de....akşam çok kötü birşey yaptım ben :47::47::47::17::17::17::17: utanıyorum....saat 21:00 gibi eşim uyandı kahvaltı hazırladım.yumurtalı ekmek kızartmıştım.1 dilim yedim ondan.ve sabah uyandığımda heryerim şiş uyandım....ben rezil biriyim itiraf ediyorum....:47::47::47::47:

.

Luciiiiii :52: Bence seni kimsecikler tutmasın , madem spor aşkın geldi tam gaz devam et. Ben hiç nazar etmedim tebrik ve takdir ediyorum seni. Umarım bu yürüyüşler alışkanlık haline gelir. Diyetin bitip hedef kilona indiğinde de yürürsün kilonu korumak için. Sen zaten yürüyorsun ama bize de ilham versin. :8::118:
Canan Karataydan ,
Her gün 5 km yol yürüyen istediğini yiyebilir diyorsunuz kitabınızda. O zaman dilediğimiz kadar ekmek de yiyebilir miyiz?

Yürüme en sağlıklı fizik aktivitedir. Neden? İnsan vücudunda en fazla kas kitlesi bacaklarda bulunur. Enerjiye en fazla ihtiyacı da bacak kasları duyar. Bu nedenle en fazla enerjiyi de bacak kaslarımız harcar. 20-30 dakika yürümüş olsak bile... Tabii yüzme de bu nedenle tercih edilebilir ama herkesin her gün yüzme imkanı yok. Sürekli olarak, kolaylıkla herkesin yapabileceği bir fizik aktivite olduğu için ?yürüyün' diyorum. Bilimsel araştımalar da insülin direnci denilen metabolik bozukluğun ilk evresinin bacak kaslarında, tembellikten başladığını göstermiştir.

Sorunuza gelince; 5 km yürüyünce, birincisi beynimizde endorfin denilen mutluluk hormonu salgılanacağından ve ikincisi uzun yürüyüş sırasında adrenalin hormonu da salgılandığından, tokluk hissi olacaktır. Dolayısıyla aşırı ve fazla yemek yeme isteğimiz olmayacaktır! Çok fazla olmamak kaydıyla, ekmek ve pide yiyebilirsiniz. Ben Elazığlıyım, Anadolu'yu çok iyi bilirim, çok gezdim, çok gördüm, hatta çalıştım... Anadolumuz'da son derece önemsediğim bir deyiş vardır; ?Ekmek ahmağı, ekmek budalası' denir. Çünkü un ve tahılların her türlüsü vücutta su tutar. Vücutta su tutulması, tansiyonu yükseltir, kalp yetersizliğini artırır. Hatta tüm vücutta olduğu gibi beyinde de su toplanmasına neden olur..

teşekkürler canım darısı başınıza inşallah o halde.... yürüyüş beni hem çok terletiyor-toksin atmak çok hoşuma gidiyor- hem tok tutuyor, hem de sinirlerimi gevşetip rahatlatıyor... koşu bandına da adapte olmaya başladım iyice, gittiği yere kadar gitsin istiyorum...fazladan hareketin yararı var, zararı yok...:nazar::nazar::nazar:

bu arada hastayım şu bizim karatay hocaya, ne delüüü, ne tatlı bi kadın...iyi ki var, sayesinde sağlıklı besleniyorum ve her şeyden önemlisi mutluyum, çevreme mutluluk saçıyorum maşallah :) daha ne olsun ;):52::52::52:

poğaça ya kadar iyiydi de....akşam çok kötü birşey yaptım ben :47::47::47::17::17::17::17: utanıyorum....saat 21:00 gibi eşim uyandı kahvaltı hazırladım.yumurtalı ekmek kızartmıştım.1 dilim yedim ondan.ve sabah uyandığımda heryerim şiş uyandım....ben rezil biriyim itiraf ediyorum....:47::47::47::47:

.

günaydın şekerim, haksızlık etme kendine, canın çekmiş yemişsin ama bu bir hata olmuş hatalar da telafi edilebilir, bugün normalde yaptığın sporun 2 katını yapar vicdanını ve bedenini rahatlatırsın, ama bunu telafi et mutlaka, yoksa bu psikoloji ile motivasyonun düşer...moral bozma, sporuna yüklen bugün, aldığın yağı,kaloriyi at bedeninden ve beyninden :)

Son düzenleyen: Moderatör:
günaydın şekerim, haksızlık etme kendine, canın çekmiş yemişsin ama bu bir hata olmuş hatalar da telafi edilebilir, bugün normalde yaptığın sporun 2 katını yapar vicdanını ve bedenini rahatlatırsın, ama bunu telafi et mutlaka, yoksa bu psikoloji ile motivasyonun düşer...moral bozma, sporuna yüklen bugün, aldığın yağı,kaloriyi at bedeninden ve beyninden :)

kızzzz varya harbi moral kaynağısın...seviyorum seni ...spora yükleneceğim bu gün çok saol valla bayağı düşmüştü motivasyonum ..bende hemen gaza gelirim çok iyisin...:54::54::54::54:

.

bu da benden gelsin o haldeeee.....günaydınlar herkeslereeeee:))))))))))))))):27::27::27:

$günaydýn.webp

teşekkürler canım darısı başınıza inşallah o halde.... yürüyüş beni hem çok terletiyor-toksin atmak çok hoşuma gidiyor- hem tok tutuyor, hem de sinirlerimi gevşetip rahatlatıyor... koşu bandına da adapte olmaya başladım iyice, gittiği yere kadar gitsin istiyorum...fazladan hareketin yararı var, zararı yok...:nazar::nazar::nazar:

bu arada hastayım şu bizim karatay hocaya, ne delüüü, ne tatlı bi kadın...iyi ki var, sayesinde sağlıklı besleniyorum ve her şeyden önemlisi mutluyum, çevreme mutluluk saçıyorum maşallah :) daha ne olsun ;):52::52::52:

lucim gerçekten insanın kendisini mutlu hissetmesi çok güzel bir duygu .insan mutluysa hayata daha bir pozitif bakıyor zaten bu da etrafa yansıyor.dedğin gibi mutluluk da saçıyorsun etrafa ,mesela ben az önceye kadar bütün gardımı indirmiştim...sayende tekrar kendime geldim ayolll :1::1::1::1::1::1: ayhhhhhhhhh kızzz nonoşlar gibi oldu....:1::1::1:

.

kızzzz varya harbi moral kaynağısın...seviyorum seni ...spora yükleneceğim bu gün çok saol valla bayağı düşmüştü motivasyonum ..bende hemen gaza gelirim çok iyisin...:54::54::54::54:
.

canımsın arkadaşım ben de seni seviyorum :16::16: tabiki motive edeceğiz birbirimizi, moral bozup üzecek olduktan sonra ne işimiz var birbirimizle...hem yazdıklarımın da sonuna kadar arkasındayım, olmayaymış iyiymiş ama olmuş canın çekmiş, nefs bu, 1 dilimle kalmışsın tebrik ederim, ben şimdi niyeti bozsam vallahi 1 ekmek yerim oturur, yine kontrolü kaybetmemişsin...amaaa bunun da bir cezası olmalı mutlaka :) güne yayılmış güzel bir spor programı oluştur kendine ve ona uy tatlım ama gıdandan kısma, halsiz kalma :)

Son düzenleyen: Moderatör:

senden gördüm ben de resimli günaydın koydum bu sabah :) pek şirinmiş ama bu bebiş, maşallah ona :)

gard düşürmek yok, bu bir maç ise kilolarımız ile aramızdaki, hep yumruk atacak değiliz ya arada yumruk da yiyecez, ama kalkıp devam edecez sonraa, durmak yoook!!!! acı yok rocky,acı yokkkk!!!!!

canımsın arkadaşım ben de seni seviyorum :16::16: tabiki motive edeceğiz birbirimizi, moral bozup üzecek olduktan sonra ne işimiz var birbirimizle...hem yazdıklarımın da sonuna kadar arkasındayım, olmayaymış iyiymiş ama olmuş canın çekmiş, nefs bu, 1 dilimle kalmışsın tebrik ederim, ben şimdi niyeti bozsam vallahi 1 ekmek yerim oturur, yine kontrolü kaybetmemişsin...amaaa bunun da bir cezası olmalı mutlaka :) güne yayılmış güzel bir spor programı oluştur kendine ve ona uy tatlım ama gıdandan kısma, halsiz kalma :)

tamam canım ...çok teşekkür ederim ....ben bi gamzeye bakayım .işe gitmeden önce onu görmek bana iyi geliyor.o gittikten sonra sporuma başlarım....

.

senden gördüm ben de resimli günaydın koydum bu sabah :) pek şirinmiş ama bu bebiş, maşallah ona :)

gard düşürmek yok, bu bir maç ise kilolarımız ile aramızdaki, hep yumruk atacak değiliz ya arada yumruk da yiyecez, ama kalkıp devam edecez sonraa, durmak yoook!!!! acı yok rocky,acı yokkkk!!!!!

:1::1::1::1::1: iyiki varsın canım ,iyi tanıdım seni....valla neşem yerine geldi.gamze de geliyor ohhhhh ben aldım gazı ...

.

inşallah bende çok isterim valla...

kızlar grşrz kendinize çok iyi bakın ben kaçar .50 dk eliptik yapıcam şimdi.50 dk da akşama yapmayı düşünüyorum...

.

süüpeersin arkadaşım haydi Allah kolaylık versin sana...ben de 10.30 da koşu bandına çıkacağım :)

gunaydin herkese,
kahvalti menum:2 yumurta, 2 domates ,3 zeytin, 1 dilim ekmek buyuklugunde peynirli pide cok mu olmus:( dun aksam yemeden yattim sabah biraz acikmisim. bugun spor olarak 100 squat,45 er den uc set magic leg ve bilimum kalca bacak hareketlerim var.

Kızlar Günaydınnn

Sabahları kaltığımda kendimi şiş gibi hissediyorum sizce pilatese yeni başladığımdan dolayı olabilir mi ?

Hem ağrım oluyor hemde şiş gibi hissediyorum ama ödem gibi değil. ..

Bu arada yedğim galeta bimden aldığım kepekli minik galeta Paketin kalorisi 770 ancak içinde 100 taneyi geçkin minik (parmak kadar ) galeta var belirtmek istedim.

Sabah

1 dilim tam buğday ekmek
1 haşlanmış yumurta
½ kibrit kutusu peynir
½ domates
3zeytin

Öğlen

2yk pilav
2yk nohut
Salata

Ara Öğün
1 portakal
2 galeta ( minik )

Ara Öğün
10 fındık
1süt

Akşam

3yk yoğurt
6 adet minik galeta

Su :2.5 lt +2 bardak bitki çayı (yeşilçay ada çay)
Spor : 45 dk yürüme

Back
X