- 5 Haziran 2013
- 5.803
- 2.444
- 163
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #125.221
En guzel.plani yapmissin canm ..
Yok canm cok kavgali ya ben izlemiyorm
canm benmde istedigim o aslnda hic giresim gelmiyir ama kizlarida birakamiyorm bi yanim burda berilimi bekliyirmNapsak kime ne desekelimden bisiy gelmiyot patlicam boyle varya
yazıyor
msjların okunması özel hayata saygısızlık değil mi ama
neyse derdimiz birtek o olsun
meltem gitti
beril pasif
bikaç sevdiğim arkadas olmasa ben de bırakacağım
çünkü burası motivasyondan çok moral bozmaya basladı
ıstanbul'da mısın bılmıyorum ama ..Istanbul sıs ıcınde..berbat bı halı var.selam kızlar neler olmuş buralardaüzüldüm.....
bizde bebişimle dışarı çıkalım dedik ama hava bozdu gene evde takılcaz galiba
olsun...badem ıyıdır candır.. her kalorı aynır.. degıl bunlar guzel kalorıler..kızlar bugun bir kahve fincan fıstık ya da bağdemin 450 ye yakın kalori olduğunu öğrendim
çok acı çünkü ikisinden de yedim
umarım evdekiler cabuk biter
yaw nıye ozellıkle sukker.. bız de emzırıyoruz.. benım oglusummm ıcın de paylas:)aynen ben de
biz bence 2500 filan yakıyoruzdur
sukker özellikle senin için paylaşıyorum:
Emzirme döneminde aklınızda bulunsun!
- See more at: http://www.dilarakocak.com.tr/emzirme-donemi/#sthash.nv2bs3m1.dpuf
- Vücudunuz 1 ml süt salınımı için yaklaşık 7 kalori harcar.
- Protein yeterli miktarda alınmalıdır. Özellikle balık haftada en az 2 kez tüketilmelidir.
- B12 vitamini süt verimliliği için önemlidir. En iyi kaynağı ise, yağsız kırmızı et ve yumurtadır.
- Kalsiyumun yeterli alınması, annenin kemik sağlığı için önemlidir. Kadınlardaki osteoporoz riski unutulmamalıdır.
- Folik asit gebelik döneminde olduğu kadar, emzirme döneminde de önemlidir. Yeşil yapraklı sebzeleri bol yemek gerekir.
- B vitamini tüketimi de yeterli olmalıdır. Bunun için tam buğday, bulgur ve kuru baklagiller tercih edilebilir.
- Magnezyum ve çinko her kadın için yaşamın her döneminde önemlidir. En iyi kaynaklarından biri ise fındık‘tır
- D vitamini anne sütünde yeterli değildir. Bebeğe yapılan takviyeye rağmen, güneşli havalarda her gün 15-20 dakika açık havaya çıkarmak, bu vitaminin sentezi için faydalı olur.
- Kompostolar şekersiz hazırlanabilir. Bunun için meyvelerin doğal şekeri yeterlidir.
- Demir eksikliğiniz varsa, meyve sularına pekmez veya kuru üzüm ekleyebilirsiniz. Basit şeker tüketmeniz gerekli değildir.
- Tatlı yemek isterseniz, gaz yapmayacak şekilde sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz.
- Süt protein, karbonhidrat ve kalsiyum açısından ideal dengeye sahiptir ve emzirme döneminde süt tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Gaz yaparsa, laktozsuz sütleri tercih edilebilirsiniz. Probiyotik ve prebiyotikler de kullanılabilir.
- Bilimselliği kanıtlanmasa da soğan, ısırgan otu çayı ve malt, süt salınımına genelde pozitif etki yapmaktadır.
ama yaaaa. deme oyle.yazıyor
meltem gitti
beril pasif
Bende tam o moda gecmiskenn beriliimz gelmiiisyazıyor
meltem gitti
beril pasif
beriiiil allahiiim su an havalara cikabiliriiimSelam kuzular
Kimseler Yok
Sükkercim burdayim sen gerisini anladin....
Kiz selin beril diye doldurmusun her yeri yerim seni bak
biz senide demek istediklerinide fDünkü olay hakkinda birsey demeyecegim ama bir Gogo beni anlamis kimsenin birinciligi beni ilgilendirmez.
Yanlizca sunu soylemeluyimki dusundugumu söylemekten hayatimin hic bir yerinde sakinmadim karekter iste.
bu tartismanin asli hayriyenin 90 kusurdu sanirim 4 kilo vererek birinci oldugu basladi yeni degil.o gun inanilmamisti ogunde bugunde yarinda arkadaslarimi kayirmada önce sakinimdir ama kuyruguma basilirsa mod degistirebiliyorum malesef.yinede üzülmenize üzüldüm.Günaydın kızlar herkese.
Güzel bir gün olsun umarım.
Evet. Şimdi ikinci aşamadayım seyirde Callancım.
1 gün sebze ve protein, 1 gün protein şeklinde uyguluyorum.
5-5 zor geliyor.
Hem 5 sebzede kilo artışı gözükebilir protein sonrası.
Hem de kimi zaman sebze yemen gereken bir durum oluyor.
Önceden belliyse ve o gün protein yemem gerekiyorsa.
Önceki 2 gün protein yapıp, o günü sebzeye çekiyorum.
Tabi, sebze gününde de sebzenin en az 2 katı kadar protein alıyoruz.
Dün sebze günümdü mesela bir kahvaltıda yedim.
Paylaşım alanındaki tartışmalardan dolayı pasif Callan.
Hiç ama hiç hoş olmayan tartışmalar olmuş.
60 kilodaki bir arkadaşın 4 kilo vermesi yargısız olarak yalan olarak beyan edilmiş.
Bu imkansız bir durum değil ki.
Tiroid sorunum yokken ben de verdim.
Hem de öyle 1 kere falan değil.
Gerek keyfim olmayıp yemeyip verdim. Gerekse deli gibi spor yapıp.
Kendi adıma, kendi bulunduğum takımın kaptanının böyle bir konuşma yapmasına üzüldüm.
okuma bosver yeterki kopma gunde 5 mesaj la birde cuma bildirimi baska birsey istemiyom haaaaaaaa birde zayifla yeterben normal hayatımda da aktıfım...
ama her bırınız benım gıbı cok konusuyor.
kız bı gelıyorum 700-1000mesaj anaaaaaaaa...okuyorum okuyorum yazamadan gıdıyorum
okumayacagım yaaa
senın bu mesajını okumadan once...sukker'ın menusunu okumustum...
zaten osnrasın da sen de sporu ıle ılgılı yorum ıstemıstın-
ben her hareketın elbet bıseyler kattıgına ınanıyorum.
ama su leslıe nedır yaa
yanı ben o kadar spor yaparım.
su leslıe denen kadını taklıt edecegımı...yanı ne bılım...kafayı sıyırırım herhal
yapanlar ıcın de..acep bu sabrı salonda kullansalar...neler neler yaparlar?..dıye dusunmuyor dgeılım
sukker
bu konuda devfalrca yazdim size hatta bildirim yaptiginiz mesajin bir altina baksaydiniz yine bir mesajimi gorecektiniz.kendi basima karar almadim fikir beyani istedim takimdan izne ayrilalim fikri belirince boyle olmasi gerekti.benim kisisel bir dusuncem olamaz.ayrilma kararinizi tabiki istemem insallah bu mesaji okur geri gelirsiniz.hala takimdasinizBerilcim ben burda kendimi kaç kere tanıttım hatırlayamıyorum
artık. Toplight kaptanımken ben çok nadir girecegimi söylemiştim eğer olmazsa takımdan çıkayım demiştim sadece kilo bildirimi günleri kilomu mutlaka perşembeden bile olsa bildirmemi istedi. Ve takıma geldiğim günden beri sadece bi kere bildirimimi geç yaptım 6 aydır bi kereden başka bi kusurum olmadı. Bunları söylerken ne düşündün bilmiyorum. Ama takımdan ayrılıyorum. Kızlar kendinize iyi bakın.
bu sefer begendimpersembe
sabah: 2cevız, 2kasık lor, 1serıt burgu peynır, 2yesıl bıber, 1.5 haslanmıs yumurta
ogle: 1kase yogurt corbası, yagsız salata, 2kofte.
...2mandalına
aksama yakın: 1kasık yulaf+1kasık ruseym+1/2bard sut+vısne+kuruuzum ıle shake.
aksam: 1dılım fırın somon.
su:3lt+
spor: 100dk kurek.
cuma
sabah: ıhlamur, 3zeytın, 2yumurta+1yumurta akı ıle tereyagda omlet.
ogle: 100gr doner+yagsız salata
...1elma1nar
aksam:1kase tarhana,1bard ayran.
su:2.5lt+
spor:43dk elıptık, 34dk kurek, 20dk spınnıng.
disiplin konusunda haklisin ama asil sorunsanirim patavatsiz derecesinde dobraci olmamda sanirim.bu sefer gorusunuze katiliyorum yazaip yeni bir sistem olusturmaya calisacagim kendimdedıla...Berıl bıraz dısıplıncı. e ogretmen.
ama nıye oldu boyle bılmedıgımden anlamadım da.
sen de ızah etmıssın guzel. ama ayrılman kotu.
ben de dun durum nedır dıye lıstelere goz attıgımda...bu bayan 60lı kılolarda bır haftada bu kadar kıloyu
hıc su ıcmeden spor yapmadan ya bvermıstır.. ya da bu ıste bı kurt var...dıye gecırmıstım ıcımden.
demek Berıl dısa vurmus.
bı bakatyım neler olmus.
spor yapan bırı 60kılolarda 4kg bır haftada veremez.
hem suyu kesmelı hem sporu..zaten tuketımı ıcın ıcıne sokmuyorum bıle.
sali gunu 3 gundur menu yazmiyorum kimsede farkedip sormadi diye yazdim, bir tk dagyolu cevap yazdi sagolsun niye ki diye.bende ne kadar dikkatliyiz deiye ekleme yaptim.yedigim herseyi yazdim, olmasi gerekende bu.kimse yazinin basinda bekliyor hiiiii doneri nasilsin diyeindirmiyor.öncelikle kendimize net olursak yedigimizide buraya yazip tekrar etmemeyi deneyebiliriz.bahsedilen arkadaşın menülerine bakmak istedim ama menü yazmamış,salı günü bir kilo verdiğini yazmış,demek diğer 3kgı 3 günde verdi;arkadaşlar böyle kilo verilmiş olabilir ama bu çok sağlıksız,unutmayalım ki sağlık olmadan hiçbir sey olmuyor, artı böyle verilen kilolar kastan gidiyor,sonradan yağ olarak geri alınıyor..
aslında herkes menü yazmalı
bundan sonra,geçerli bir nedeni olmadan menü yazmayan arkadaşları uyaralım bence,beni de uyarın
ayrıca sert olacak ama(bu uyarı öncelikle kendime) gidip poğça,börek,patates kızartması,pasta,hamburger v.s. yiyen,bunu da utanmadan menüsüne yazan arkadaşlar bence buraya uğramasın bile.insanlık hali kaçırırsın arada,ya da nefsin çeker,özel bir gündür ama gelip buraya menü diye yazmamalısın.mesela geçen gunnesh kaçırdım ama buraya yazmam demişti,aynı şekilde servey de,ben de bu hafta menümü yazmadım,bazen hasta oluruz,bazen kaçırırız; bu çok normal.
sözüm meclisten dışarı
eleştirim ilk kendime
gelmemmi balimmmmmmmmmmBeril gelmiycekmi birdaha
bu konuda icim rahat cunku bana kalsa ben 5 mesaj zorunlulugunu coktan uygulardim.bildirim yaptiginda kusura bakmayin su isimden dolayi gelemiyorum diye yazmak insanin bir dakikasini bile almaz.Günaydınlar dilacım ben seninle ilgili fikrimi gerek özelden gerekse buradan yazdım ama su an kaptan beril o ne karar verirse o oluyor o sebepten dolayı canım sen nasıl istersen öyle yap
emine kapat bosverbugday ozu.
haha bı arkadasım var.. hersabah cekıyorum ya. benı hep gole kayık ındırıken hayal edermıs.:) concept2 kullanıyorum.
kalıbımı basıyorum tum meslegımı onume alıyorum.. kıtapları sıra sıra dızıyorum..
soyledıklerım dısında asla asla bır bayan 4.4kgyu 1 haftada ve-re-mez..
ben omrumce 1000kg bıle vermısımdır:))
en fazla 6kg vermısımdır...-kı 100kglardayken.
spor yaptım cok az yedım dese bıle olmaz..
spor yapmamıs..hareket etmemıs...su hıc tuketmemıs olur ıse.. 90+ olur ıse 4kg gıder.
yahut. zaten 60kgdur...2gun 4kg yemıstır/ıcmıstır. 2gun sıfırlamıstır kendını 3.gun yıne 4kg verebılır.
fistik gibisin sekerimselam kızlar neler olmuş buralardaüzüldüm.....
bizde bebişimle dışarı çıkalım dedik ama hava bozdu gene evde takılcaz galiba
vawwwwwwwwww bu ne gulum cok cok begendimBen dunku menumu paylasiym ..
Sabah 1 dilim ekmek peynir limonlu maydanoz zeytn
Ara 1 yesil elma
Oglen haslanmis karnibahar bahartli yogurt
Aksam izgara 2 buyuk kofte 2.5 lt su spor yapmadm 2 bardk yesilcay ..
tabiki donulecek, aksamalar olabilir, anlasmazliklar yasanir, takim dagilir, yeniden toplanir ama hedefimiz varsa mutlaka ona dogru ilerlemeliyizkızlar bugunlerde gececek, normal rutinimize döneceğiz merak etmeyin
fıstıkkk sanem gördüm seni
ya bir sen beni anlamissin inankiSelam kızlar. Dün yaşanan olaylara hepimiz uzulduk beril hakli ama üslubu yuzunden yanlış anlaşılmış ve yanlizca akrebin kilo vermesine yorum yapmamış baska bir üye bütün gün takımda olduğu halde bildirim yapmamış. Beril ona kızmış haklı olarak o kişi artida olduğu için kilo bildirmedigini düşünmüş.
Ama artık bu konu tartisilmasin hepimiz uzulduk beril birkaç güne gelir herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa bizede gelebilirsiniz.hepinizi öpüyorum.
cok guzel minigim.kiz kiyamam o ne oyle beril abla gelmezse....geldim sende gel annemiyi akşamlar hatunlar beril abla gelene kadar sadece günlük menü bildirimi yapacağım izniniz olursa..
kahvaltı: 2 sucuklu yumurta, 1 çay bardağı ceviz, kara lahana,5 yeşil 3 siyah zeytin,bir dilim peynir,yarım salatalık,2 bardak süt, 2 kuru incir,
akşam: işkembe çorbası, bugday salatası, sütlü Türk kahvesi
spor yok bütün gün avm gezdim
ay nereye baksam beril yanindada aglayan bir smileEn guzel.plani yapmissin canm ..
Yok canm cok kavgali ya ben izlemiyorm
canm benmde istedigim o aslnda hic giresim gelmiyir ama kizlarida birakamiyorm bi yanim burda berilimi bekliyirmNapsak kime ne desekelimden bisiy gelmiyot patlicam boyle varya
benim o kisiyle olayimin takimin motivasyonunuzu nasil etkiledigini anlamadim inanki.moral bozuklugunun sebebimiyim diye uzerime alindimyazıyor
meltem gitti
beril pasif
yok yok gevseme girmem diye de icinden gecirme seni burda gorecemıstanbul'da mısın bılmıyorum ama ..Istanbul sıs ıcınde..berbat bı halı var.
olsun...badem ıyıdır candır.. her kalorı aynır.. degıl bunlar guzel kalorıler..
yaw nıye ozellıkle sukker.. bız de emzırıyoruz.. benım oglusummm ıcın de paylas:)
ama yaaaa. deme oyle.
gıtme baska sayfalara.. bız burada takılalım kendı kendımıze...
bıseyler donuyor o cıvarlarda ama neyse...
Berıl'ın donusu uzun surer mı kı acep?
hayret emineden begendigim bir menu dahaBUGUN
sabah: 1haslama yumurta, 3cevız, 2kuru ıncır, ıhlamur, salatalık, 4zeytın, 1tatlı kasıgı dut pekmezı (nonseker)
ogle: 2dılım cheddar peynır ıle yagsız salata. ruseym+bademyagı+vısen ıle shake.
....2Trabzon hurma+1/2 bard sut
aksam: 1kase yogurt corbası, 2kasık et sote(mantarlı), 1bardak portakal+havucsuyu.
su:3lt+
spor: 67dk kurek, 2.3km yuzdum
kiz nere gittin simdiBende tam o moda gecmiskenn beriliimz gelmiiis
beriiiil allahiiim su an havalara cikabiliriiim
yok yavrum ya hizli hizli cevap yaziyordum sana gelip sohbet edecektim sen biraktin beni simdiBeriiil gittinmiiii
seni ozledim canim yabiz senide demek istediklerinide f
Gayet iyi biliyoruz canm sen hiic merak eetme kuzzum benmm gel bi yanak alaym :d oh be kendme geldim bee
kiz nere gittin simdi
yok yavrum ya hizli hizli cevap yaziyordum sana gelip sohbet edecektim sen biraktin beni simdi
seni ozledim canim ya
belgine telefon etmistim sana ulasmadimi pis
mesaj yazarim demisti oysa
burdaymmm gitmeeeiyi geceler selin
İki gundur superrr hava varromantik takiliyoz yani
sansiniza bugunde sisli puslu pis bir hava var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?