Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kilo verirken nelere dikkat edilmeli?

Anne sütü doğadaki en değerli besindir. İlk 6 ay süresince bebeği her ağladığında emzirmek ve ona anne sütünden başka besin vermemek, etkin süt verme şeklidir. Anne sütünün verimi bebek için çok önemlidir. Sadece anne sütü ile beslenen çocukların bağışıklık sistemi daha güçlü olur ve bu sayede birçok hastalığa karşı korunurlar. Anne sırf bu sebep için bile olsa, kilo vermek uğruna sütünü tehlikeye atmamalıdır. Emzirme döneminde, her gün yaklaşık 6 -7 çay bardağı, yani 600- 700 ml süt salgılanır. Bunun için harcanan kalori ise, her gün için 500 -700 kalori civarındadır. Bu kalori kaybı, 1 saat orta seviyede egzersize eşdeğerdir. Bu sebeple emzirirken dengeli beslenen ve yeterli sıvı alan anne, eğer doğumu normal kabul edilen sınırlardaki kilo kazanımı ile bitirdiyse, 6 ay sonunda doğumda aldığı ve süt üretmek üzere depoladığı fazla kilolardan kurtulur. Benin önerim, annenin bir beslenme ve diyet uzmanı ile görüşmesi, randevuya gitmeden önce ise bir hafta boyunca yediklerini ve süt verdiği zamanları kaydetmesidir. Çünkü süt verimi ve beslenme ilişkisi çok önemlidir.

Emzirme döneminde ayda kaç kilo vermek sağlıklı kabul edilebilir?

İlk 4 ayda aylık yarım-bir kg zayıflama normaldir. Anne çok şişmansa, ayda 2 kg kayıp da gözlenebilir. Ancak ayda 2 kg’ın üzerinde zayıflamak emziren anne için sakıncalıdır. Hekim izni olduktan sonra hafif yürüyüşler yapmak ve düzenli egzersizler kilo vermeyi çabuklaştıracaktır
- See more at: http://www.dilarakocak.com.tr/emzirme-donemi/#sthash.nv2bs3m1.dpuf

ben bu yazıda söylenildiği gibi 6. ayın sonunda aldığım tüm kiloları vermiş olurum
doğuma 61 ile başlamıştım

callan bunu beğendi
helvalı muhallebi de neyin nesi

I-ıh :)
Evin altını üstüne getirdim ama o kadar çıktı.
Biraz erken uyusaydım keşke gitmeden önce de adam bol vakit bulsaydı
Daha 7 gün var benim elimde birşey kalmadı
az kaldı azzz,gelince özel bir yemek hazırla süslen püslen,mumlar filan..özlem giderin

az kaldı azzz,gelince özel bir yemek hazırla süslen püslen,mumlar filan..özlem giderin

İzin almaya karar verdi zaten eşim eve dönünce :)
Ahh bir gelsin de yeter ki.
Çok kötüymüş valla böyle uzak kalmak.
Kendimi işe vereceğim ama veremiyorum ki.

Teskkurler canm ...:/
benim 2022 kalori çıktı zaten hergün onun altında alıyorum.Yediklerime kalori hesabı yapıcam bende bundan sonra
benmde 2737 cikti

Olsn canm bk azck kalms oda anlamadan gecicek merak etme ..:)

Sabretmeye çalışıyorum Selincim.
Bol bol film izliyorum.
Bugün de böyle tembellikle geçsin de artık yarın kendimi bir toparlarım adam akıllı çalışırım 1 hafta.
Sonra eşim dönünce az tatil yaparım.

romantikler siziii
maşallah
Rabbim hep böyle olmanızı nasip eder inşallah

iyi akşamlar hatunlar beril abla gelene kadar sadece günlük menü bildirimi yapacağım izniniz olursa..
kahvaltı: 2 sucuklu yumurta, 1 çay bardağı ceviz, kara lahana,5 yeşil 3 siyah zeytin,bir dilim peynir,yarım salatalık,2 bardak süt, 2 kuru incir,
akşam: işkembe çorbası, bugday salatası, sütlü Türk kahvesi
spor yok bütün gün avm gezdim

menü bildirimlerini ihmal etme ama
güzel menü

En guzel.plani yapmissin canm ..
Hepimiz öyle olalım şekerim.
Her yer sevgi dolsun.

Kızlar, bu tarz benimi izleyen var mı?
Yok canm cok kavgali ya ben izlemiyorm
canm benmde istedigim o aslnda hic giresim gelmiyir ama kizlarida birakamiyorm bi yanim burda berilimi bekliyirm Napsak kime ne desekelimden bisiy gelmiyot patlicam boyle varya

Kizlar asagida kirmizi bi yazi yaziyormu sizdedee onemli uyari diyee
yazıyor
msjların okunması özel hayata saygısızlık değil mi ama
neyse derdimiz birtek o olsun
meltem gitti
beril pasif
bikaç sevdiğim arkadas olmasa ben de bırakacağım
çünkü burası motivasyondan çok moral bozmaya basladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…