- 1 Kasım 2014
- 9.332
- 14.198
- 298
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #134.601
hm cim şimdi kaçmak zorundayım,sonra yeniden konusuruz,senin kv kp rahat tipler değil anladığım kadarıyla..biraz uğraşmak zorunda kalabilirsinsen olgunlukla karsıla,sevecekleri davranışlarda bulun..ne de olsa sevdiğin insanı onlar yetiştirip büyütmüş
Msjini okurken ozgecan in #ini gordum dedimki biz insanlar bazen takicak sey ariyoruz resmen...kayinvalidenlerde sana takmis bacim sende napican orfumuzde var anne baba diyiver yoksa kapanmaz esinle aran acilmasin hem esinin golu olur hem sana mana bulamazlar artik ...kabul edersen bnm nazizhane fikrim canimKızlar, benim yine sıkıntım var.
Biraz önce eşimin annesi ile babası aradı.
Telefondan iyi kötü duydum ama net anlayamadım.
Hm neden bize anne-baba demiyor tarzında bir tema vardı anladığım kadarıyla.
Sonra babası beni istedi.
Ben nasılsınız diye sordum? Nasılsınız? dedi o da.
Ben kimim ben, nasılsınız diye sorulur mu falan dedi.
Ne diyeyim dedim.
Kitlendim resmen.
Kem küm ettim, konuşmayı geçirtirdim.
Ben bu şekilde konuşmaktan memnunum ama bunu nasıl kırıcı olmadan ifade edebilirim? Lütfen bir el atın bana.
telefonuna anne baba diye kaydet,kabullenmesi daha kolay oluyor,göstermelik de,anne siz baba siz dersin,yine siz demeyi bırakma,dediğin gibi mesafe olsun..çok muhabbet etmeyince ilişki laçka olmaz merak etmeSuyuna nasıl gideceğim Callancım? De mi diyorsun yani?
Onlar ilk günden beri kızım diye üzerine çok basıyorlar ama biliyorsunuz zaten son gelişlerini, ben daha da esnetmek istemiyorum ilişkiyi. Laçkalaşırsa toplamak çok zor olur.
böyle düşünüyorsan taviz vermeCallancım, vermediğim tepkilerle gereken tavizi verdiğimi düşünüyorum ama benim de bazı set noktalarım var.
O kadar sıkı fıkı olmak istemiyorum.
Asla saygısızlık yapmıyorum, hoşlanmadığım durumları bile geçiştirmeye çalışıyorum ama bu tavizi verirsem bir daha hep rahatsız olacağım ve çok fazla kapı açacağım.
Tamamdır kuzum, ben tutmayayım seni. Yine konuşuruz zaten, telefonun kapanması ile beraber size koştum.
Msjini okurken ozgecan in #ini gordum dedimki biz insanlar bazen takicak sey ariyoruz resmen...kayinvalidenlerde sana takmis bacim sende napican orfumuzde var anne baba diyiver yoksa kapanmaz esinle aran acilmasin hem esinin golu olur hem sana mana bulamazlar artik ...kabul edersen bnm nazizhane fikrim canim
telefonuna anne baba diye kaydet,kabullenmesi daha kolay oluyor,göstermelik de,anne siz baba siz dersin,yine siz demeyi bırakma,dediğin gibi mesafe olsun..çok muhabbet etmeyince ilişki laçka olmaz merak etme
Bugunki menum
Sabah tost tam bugday ekmeugine light peynir
Ogle bulgurlu yogurt
Ara 2 mandalina
Aksam mercimek corbasi 1 dilim ekmek
2 litre su
Leslie 2 mile
Aman yanlis yazmisim
böyle düşünüyorsan taviz verme
kendi doğrularınla çelişme,nasıl hissediyorsan öyle yaşa
alt benliğinle üst benliğin çatışmasın ki huzurun olsun
Cok zor aileye karismak anliyorum seni mevzu cok buyurse diye demistim anne dersin diyeYanlış kısım hangisi Yuppecim?
Huzursuz olacağımı biliyorum bu şekilde konuşursam.
İstemediğim şekilde hitap etmek, yapmacık hissettirecek kendimi.
Bir de gerçekten anlayışlı davrandığımı düşünüyorum.
Benim kendimce adımım da bu.
Geldiklerinde kızdığım olayları biliyorsunuz, tek laf etmedim ama kendimi de idare edebiliyordum. En fazla mesafeyi koyarım olur biter diye. Bu her şeyi değiştirecek.
Benim, net bir şekilde kırmadan bunu söylemem lazım tekrar konuşması olursa ama nasıl bilmiyorum.
leslie beni çok yormuyorCallanPinckney döktürmussun valla ben sirf lesliyle kaldim buun
söyleyemiyorum diye söyle...insanın içi neyse dışı da öyle olmalı..yoksa huzurun kaçarYanlış kısım hangisi Yuppecim?
Huzursuz olacağımı biliyorum bu şekilde konuşursam.
İstemediğim şekilde hitap etmek, yapmacık hissettirecek kendimi.
Bir de gerçekten anlayışlı davrandığımı düşünüyorum.
Benim kendimce adımım da bu.
Geldiklerinde kızdığım olayları biliyorsunuz, tek laf etmedim ama kendimi de idare edebiliyordum. En fazla mesafeyi koyarım olur biter diye. Bu her şeyi değiştirecek.
Benim, net bir şekilde kırmadan bunu söylemem lazım tekrar konuşması olursa ama nasıl bilmiyorum.
canım anne baba için maalesef bu konu çok önemli nedense kendilerine gelinleri ya da damatları anne baba desin diye callan cığım çok güzel ifade etmiş sen de anne baba dersem kendim rahatsız olacağım diyorsun valla zor konu telefonda çok sık görüşüyormusun?Kızlar, benim yine sıkıntım var.
Biraz önce eşimin annesi ile babası aradı.
Telefondan iyi kötü duydum ama net anlayamadım.
Hm neden bize anne-baba demiyor tarzında bir tema vardı anladığım kadarıyla.
Sonra babası beni istedi.
Ben nasılsınız diye sordum? Nasılsınız? dedi o da.
Ben kimim ben, nasılsınız diye sorulur mu falan dedi.
Ne diyeyim dedim.
Kitlendim resmen.
Kem küm ettim, konuşmayı geçirtirdim.
Ben bu şekilde konuşmaktan memnunum ama bunu nasıl kırıcı olmadan ifade edebilirim? Lütfen bir el atın bana.
Hm bOyum 167
Cok zor aileye karismak anliyorum seni mevzu cok buyurse diye demistim anne dersin diye
Hemen duzeltim yazina dedim bugun bulgur yedim nohut dundu :)
söyleyemiyorum diye söyle...insanın içi neyse dışı da öyle olmalı..yoksa huzurun kaçar
seni çok iyi anlıyorum,benim eşimin babası çok sorunlu..yaptıklarını anlatsam şaşırıp kalırsın,nasıl böyle davranır dersin..ama konuyu açarsam ona karşı nefretim büyür,bundan hiç açmayacağım..sonuç olarak ben onu tüm davranışları için affediyorum,suyuna gidiyorum, her şeyi kontrol etmek istiyor,bundan 2günde 1 arama hedefi koydum kendime..Çünkü affetmek büyülüktür,asalettir,en önemlisi huzurdur..içimde kimseye karşı kin yok..Bir de elimdekiler için şükrediyorum, o aile eşimi büyütmüş,getirip bana teslim etmişlerbundan ailesine karşı olabildiğince hoşgörülü olmaya çalışıyorum
yuppenin dediği gibi ne büyük sorunlar var, bazen bunaldığımda anneannemi aklıma getiriyorum; 12 çocuk doğurmuş bir kadın, hayatı boyunca çokkk çalışmış, 55 yaşında beyin tümörü; sonrasında yatalak kaldı,yaklaşık 85 yaşına kadar yaşadı,bu süre zarfında hiç öyle sızlandığını yakındığını duymadım,kimse de duymamış...çokkk asil bir kadındı,dedem de ona bu ölçüde saygı gösteriyordu,o yaşlarına rağmen sevgilim aşkım diyordu,anneannemin üstüne titriyordu..
ben de diyorum ki kendime, callan bak neler var, ne hallerde şükredenler var..yiyecek yemeğin, sıcak evin,sıcak yatağın var,neden yakınıyorsun,niye üzülüyorsun? istersen güçlü olup gerilimlerle kolaylıkla başetmek senin elinde..hala sağlıklısın (ki sağlıksız doğan ya da sonradan olan bir çok insan var) hala gençsin,güçten düşmemişsin ve akıl sağlığında yerinde ve zamanın var...kendi hayatına dön,değişim merkezden başlar,ilk kendini ruh halini değiştir,olgun güçlü savaşçı bir kadın ol.. olaylar karşısında zayıf düşme, kendi sorunlarına kendin çözüm üret, senin anneannen babaannen yapabildiyse sen de yapabilirsin, siz aynı genetik yapıya sahipsiniz
Ben bu hayata bir kez geliyorsam, hakkını vererek, her anını dolu dolu,zamanımı çok iyi değerlendirip yaşamak isterim...naza çekmeler, küslükler, kendi sorunlarımı çözememe bunlara düşüyorum arada ama kendime yakıştırabildiğim şeyler değil bunlar...
callan diyorum koca yürekli ol, insanları affet, her şey için şükret ve huzura kavuş...
ve yineee kopmuş gitmiş,aklımdaki kalbimdekileri yazmışım,dökülmüşüm resmen..ee ne diyorduk :))
zayıflamak istiyorum çünkü daha fazla ertelemek istemiyorum
ergenlikte şişmandım,ortaokul lise böyle geçti...insanlar benimle uğraştı..onların benimle uğraşmaları problem değildi aslında ama ben kendi iç benliğimle çelişiyor,zayıflamam gerektiğini düşünüyor, aynı zamanda aşırı yemeğe devam ederek kendi iradesizliğim yüzünden huzursuzluk yaşıyordum..tabi bunun nedenlerinden biri de bilgisizlikti,nasıl sağlıklı besleneceğimi,nasıl spor yapacağımı bilmiyordum..üniversiteye gitmeden önce bir şekilde zayıfladım..sonra baktım ki üniversiteki incecik kızlar hiçbir şey yemiyorlar...yurtta sabah kalkıyordum kahvaltı için; simit yumurta peynir zeytin alıyordum,üzerine de keyif kahvesi tablet çikolata yiyiyordum,aynı masada oturan dönem arkadaşım olan o incecik kızların sabah sadece etiform yiyerek, form çayı içtiklerini gördüm, öğünleri geçiştirdiklerini,yemekhanede yemekleri beğenmedikleri için yemek istemediklerini söylediklerini gözlemledim.Yani aslında neredeyse hiçbir şey yemiyorlardı,tabaklar asla bitmiyordu..bunlar benim alışık olduğum şeyler değildi. Etki tepki olayından olsa gerek ben de 55-59 kilo arası üniversiteyken dolaşıp durdum( benim de tabağım küçülmüştü)
şimdi tekrar eskiye dönsem,mesela liseye,hem sporumu yapardım,hem çok yemezdim,hem de daha çok çalışırdım..aslında zaten ben fen lisesini bitirdim,fen lisesinde çok çalışmadım ama tıp fakültesindeyken çok çalıştım,çok az uyuduğum günler oluyordu..buna rağmen yine de geri dönsem daha da çok çalışırdım,daha zayıf olurdum,daha çok spor yapardım,daha güçlü olurdum ; demenin bir anlamı yok..çünkü eskiye dönüş yok,eee o zaman ben bu dakikadan itibaren daha cok spor yaparım,daha cok sağlıklı beslenirim,daha çok kitap okurum,kelime haznemi daha çok geliştiririm, insanlara göre davranışlarımı şekillendirmem, bir kere geleceğim şu dünyada iç benliğimi dış benliğime yansıtıp olduğum gibi yaşarım, olduğum gibi konuşurum..kendime yönelirim,kendimi değiştirmeye güzelleştirmeye,nefsimi terbiye etmeye çalışırım...
''AN'' okadar kıymetli ki anımız çok iyi değerlendirmek gerek...
Rabbim zamanınızı genişletsin kızlar, günü dolu dolu yaşayalım inşallah...öpüyorum hepinizi...
günaydınlarr boru gibi bir sesle karşınızdayım bütün gece öksürmekten ciğerlerim acıdı
canım anne baba için maalesef bu konu çok önemli nedense kendilerine gelinleri ya da damatları anne baba desin diye callan cığım çok güzel ifade etmiş sen de anne baba dersem kendim rahatsız olacağım diyorsun valla zor konu telefonda çok sık görüşüyormusun?
eğer görüşmüyorsan senede 1-2 defa bi araya geliyorsunuz baba dersiz sonra siz diye konuşmaya devam edersin farzet onların isimleri mesela ali ayşe değil anne baba ya da şöyle yapabilirsin ali baba yada ismi her neyse kuzenimin başında buna benzer bir durum var kp ine köklen bey diyor evleneli 10 sene oldu nerdeyse ama bırak eşi,nin ailesini bizim aile de bile laf söylüyorlar neden baba demiyor da köklen bey diyorlar diye bu konu maalesef sıkıntılı bir konu
eşin ne diyor eğer eşin baba demeni istiyorsa eşinin hatırına yapılabilir diye düşünüyorum
günaydın kılar
HM CİM
kayınbaban la olan şeyleri okudum da bişey de ben söylemek istedim.
eşin senin ailene nasıl hitap ediyor. siz diyerek mi.
bende mesela kaynanamlara hiç anne baba demek istemiyorum. ama bi gelenek görenek var. kayınpederim bana gelin kız naber falan derdi. bende dedim ki bi daha gelin kız dersen bende sana baba demem dedim. artık o bana kızım diyor ben ona baba. onlar beni kızları gibi görmeliler ki bende onlara anne baba diyebilmeliyim. kaynanam zaten hep kızım yavrum karagözlüm kuzucum filan diye sever beni. kayınpederim tel açtığımda kraliçelerim ( kızımla beni kastederek ) nasılsınız der. arada mesafe olmaması aile ortamının olması inanki içini daha huzurlu hale getiriyor. seviyormusun desen tabiki sevmiyorum onları ( amma nankörüm ). eğer benim eşim benim babama siz dese anneme anne demese benimkiler çok üzülür kırılırlardı. (ki ikisi de üniversite meznu insanlar ) benimkilerin 2 kızı olduğundan eşimi oğulları gibi gördüler. babam falan oğlum nasılsın diye arar eşimi. bazen eşimin tel çalar babam arıyor olur ben açarım nasılsın oğlum der babam ben de benim baba derim. samimiyet herzaman iyidir. senin de kocanında huzurunu arttırır.
sen her ne kadar eşim benden yana desen de onun ailesi onu sıkıştırıyordur. neden bize anne baba demiyor diye. kocan sana yansıtmasa da huzursuzdur. ama şöyle de bişey var eşin de senin ailene aynı şekilde sizli bizli hitap ediyorsa sende o şekilde devam et derim. o da ailesine hiç yokdan bende hm nin ailesine anne baba demiyorum biz böyle karar aldık der. annesi babası da uzatamaz o zaman.
sen kurallarını koydukdan sonra arana mesafe koyduktan sonra onlara hitap ediş tarzın bence hiç önemli değil.
ben bu şekilde anne baba dediğim halde. canım isterse ararım istemezsem aramam. bayramda bile aramamışlığım vardır. onlar aradığında canım istediğinde açarım istemediğim de açmam. ben davet etmeden kendiliklerinden geleceğiz diyemezler. onlara gittiğimde kadın elimi suya sokturtmaz. zorla ancak sadece masadaki tabak çanağı mutfağa taşımama izin verir. otur sen dinlen der. kendisi 130 kilo her işini görür. böyle anlatınca oo ne güzelmiş diyeceği geliyor insanın ama işte bizimkilerinde maddi bi bunaltısı var bize.
şu bizden para isteme üst baş aldırtma olayları da olmasa belki sevebilirimde onları
bu arada kayınvalidenler nereli bilmiyorum ama bizim o tarafların eski hanımlarına benziyor. anneannem anlatmıştı onun kaynanası yaparmış yemekleri evde kebap yapardık diyor kocasının önüne etleri yığarmış bizler etin altındaki etsuyuyla ıslatılmış pideleri yerdik o etli yerdi diyor. eski zamanlarda erkeklere böyle davranışlar varmış. onlar kazanıyor diye mi evin er i diyemi artık bilmiyorum. oğluna vermezmiş kocasına verirmiş dedemin annesi.
teyzemin kaynanası var pikniğe gitmişler teyzemin 2 çocuğu var ilkokula gdiyorlarken işte teyzem ekmeğin arasına köfteleri koymuş çocukların eline vermiş kaynanası diyormuş ki oğlum yiyecekdi onları. düşünsene torununa yedirtmiyor da oğlu yiyecekmiş onu düşünüyor. oğlu da gut hastası oldu şimdi et met yiyemiyor.
eski zamanlarda et zor bulunan zor alınan bişeymiş ya senin kaynanan da öyle düşünmüş sanki şu sucuk olayında.
öyle görmüştür anasından babasından ondandır.. o ilk anlattığında yapacaktım bu yorumu da vakit bulamamıştım.
ay benim de konuşasım varmış sabah sabah
neyse sabırla okuduysanız tebrikler
bu level ı geçtiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?