Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

.TAKIM **112.ETAP***

canzi3445 ( 75.4 / 74.9 / 0.5 / 0.66% )

asya25 ( 70,2 ) bildirimde bulunmadı
chocolategirl ( 78.4 / 78.8 / -0.4 / -0.51% )
bijoux ( 65.5 ) bildirimde bulunmadı
sportie ( 55.0 / 55.0 / 0.0 /0% )
xTABU ( 97.0 / 96.7 / 0.3 / 0.31% )
mersa ( 82.0 ) bildirimde bulunmadı
cocostar ( 57,5 / 57,5 / 0.0 / 0.00% )
olu_gelin ( 58.0 / 58.2 / -0.2 / -0.34% )

5. TAKIM TOPLAM KıLO (

mehalim şimdilik bu kadar toparladım.

5.TAKIM **112.ETAP***

canzi3445 ( 75.4 / 74.9 / 0.5 / 0.67% )
asya25 ( 69.8 / 69.7 / 0.1 / 0.14% )geri dönmek üzere ayrıldı.
chocolategirl ( 78.4 / 78.8 /- 0.4 /- 0.51 )
bijoux ( 65.5 ) geri dönmek üzere ayrıldı.
sportie ( 55.0 / 55.0 / 0.0 / 0.0% )
xTABU ( 97.0 / 96.7 / 0.3 / 0.31% )
mersa ( 82,0 / 82.0 / 0.0 / 0.0 %)
cocostar ( 57,5 / 57.5 / 0.0 / 0.0% )
olu_gelin ( 58.0 /58.2 / -0.2 / -0.34% )

5. Takım Toplam Kilo 573.1 / 572.8 / 0.3 / 0.05%)

13. TAKIM **112. ETAP**
ad1 (53.3 / 53.0 / 0.3 / 0.56&#37
melis08 (59.5 / 59.8 / -0.3 / 0.50%)
dosba (69.7 / 70.8 / -1.1 / -1.58%)
melzeyit (78.4 / 77.2 / 1.2 / 1.53%)
patbori (71.5, geri dönmek üzere ayrıldı, tatilde)
acıbiber2053 (64.9 / 65.0 / -0.1 / -0.15%)
emirel (61.5, geri dönmek üzere ayrıldı, tatilde)
tırtıl kelebek (62.7 / 61.0 / 1.7 / 2.71%)
umrumdışı (72.8 / 73.3 / -0.5 / -0.69%)
melankoli_84 (67.0 / 67.0 / 0.0 / 0%)
shopaholic (73.8 / 73.8 / 0.0 / 0%)

13. TAKIM TOPLAM KıLO (602.1 / 600.9 / 1.2 / 0.20%)

mehalim bakabilirmisin canım

verenleri tebrik ediyorum
mehalcim kallisim dönecekmiş sevindim
64 ü gördün ama bugun vermişssin ne güzel
hep dikkat tam dikkat napcan canım ya

bu hafta itibariyle takıma girmem mümkünse katılmak isterim
bugun kilom 65.7
1 ayda 3 kilo hedefim başarırım inşallah

selam takımcım,
buraların hiç tadı yok sanki... bijom yok,asyam yoook,kallis sultan yok.
mehalim maşallah sana da,az dikkat etsen bile gidiyor kilon.
canzimi de tebrik ediyorum.
tabum da vermiş az da olsa,benden hayır yok bu hafta...
ya ben ne zaman adam gibi kilo vereceğm yaa
kadiş im hoşgeldin:)

mehalim,sportiem teşekkür ederim canlarım,
yarışmaya katıldığımdan beri ilk kez kilo aldım.
bu da nazar boncuğum olsun
napiym kendimi böyle avutuyorum artık :roflol:

slm arkadaşlar çok üzgünüm yine geç kaldım ama daha önce söylemiştim bu aralar çok yoğunum diye bu arada söyliyim oturduğum sitede seçimler vardı 10 yıldır aynı yönetim devam ediyordu bende adaydım ve seçimleri kazandım başkan oldum ama evime dahi gelemiyorum sabaha kadar çalışıyoruz nerdeyse çok zor bir işin altına girmişim çocuklarımı bile göremiyorum hepinizi çok öpüyorum.

arkadaşlar geç kalmışım ama genede söyliyim kilom 80 isterseniz haftaya ekleriz hepinizi çok öpüyorum hoşçakalınopuyorumnanaktan

üzülme be cnmcım...kısmet değilmiş demekki...uğraştık ama...adam yolunu önceden hazırlamış tepkilere bankaya yatır öle gel diyince dekontta yattığını görüp öle kayıt edicem diyince konuşma indirim yapma gibi bi cesaret bulamadım kendimde...ölece kaldı...çok istioduk ama kendimizi avutuyoruz bizde...boşver kızım diyorum nasılsa seneye mecbur ilkokula başlıcaksın ve 20 sene kdr bitmek bilmeyen maroton...senin son senen keyfini çıkar ewinde diyorum...

her gün git gel iki sohbete muhabette ben ewde ilgilenicem sanırım...bikaç tanıdık soktuk devreye ama ben tanıdıklardan hep darbe yediğim için umudum yok...1 ağustosa kdr vakit var...bakalım kısmet...ama 100 de 100 ihtimal olmıcak...sağlık olsun...

bide beslenme düzeni ile ilgili bi yazı paylaşmak istiyorum...çikolatamın ve bnm bahsettiğim konu ile alakalı...kulağa küpe olsun...çoğumuz biliyoruzdur ama arada okuyup hatırlamak bile motive ediyor ona göre düzenimize etki edebiliyor diye düşündüm...

DİYETLER NEDEN YARIM KALIYOR?

Diyet yaparken motivasyonun en yüksek olduğu dönem ilk haftadır. Eğer diyete başlarken kişiye, ilerleyen haftalarda karşılaşacağı güçlükler tam olarak anlatılmazsa, her hafta motivasyonu azalır ve sonunda diyet yarım kalabilir.

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak yazdı:

Diyete başlarken her şey harika görünebilir. Motivasyonun en yüksek olduğu dönem diyetin ilk haftasıdır.

İlk hafta su kaybı ve metabolizmanın düşük kaloriye ve yeni beslenme biçimine hızlı cevabı yüzünden çok iyi kilo verilir. İlk hafta 2 ile 4 kilo kayıp yaş, egzersiz seviyesi ve vücut cüssesine göre değişen miktarda olabilir.
Eğer bireye ileriki haftalarda karşılaşacağı güçlükler en baştan anlatılmazsa ilerleyen her hafta bireyin motivasyonu azalır ve diyet yarım kalır.

İlk hafta hızlı kilo gider sonra yavaşlar

İlk haftaki kilo verme hızı aylar boyunca devam etmez.
Beslenme programı hazırlanmadan önce bireyin normal yeme düzeni, tüketilen besinler ve bunların miktarları, yemeklerin pişirilme şekilleri, yeme saatleri gibi birçok detayla birlikte günlük alınan kaloriyle bu kalorinin karbonhidrat, protein ve yağ miktarı da sorgulanır.
Daha sonra günlük kaloriden ortalama 800 - 1000 kalori eksiltilerek bireye yeni beslenme listesi verilir.
Her gün 1000 kalori eksik beslenmek, bir haftada 7000 kalori eksik beslenmek anlamına gelir ve kişi normal olarak 1 kg yağ kaybeder.

Ancak suyu az içen bir birey ilk hafta suyu iyi içerse ve günlük diyetinde ara öğün sistemine yeni başladıysa, spor yokken yürüyüş de eklediyse verdiği ilk hafta kilosu 2 - 4 kg kadar olabilir.

İlk baştaki bu yüz güldürücü sonuç ileriki haftalar için risktir. Bireye her hafta bu şekilde kilo vermesinin mümkün olmadığı hatta sağlıksız olduğu çok iyi anlatılmalıdır. Aksi takdirde ilerleyen haftalarda kendini başarısız hissedecektir.

Diyete başladıktan 3 -4 hafta sonra metabolizma yavaşlayabilir

Vücudumuz hayatta kalmak üzere programlanmıştır. Kesilen bir dokunun iyileşmesi, virüslerle savaş, sıcak havada ter miktarının artıp hararetin düşürülmesi gibi her gün yaşadığımız birçok ufak deneyimde bedenimiz mükemmel bir makinadır ve her sistem birbiriyle uyumludur.

Bu uyum içindeki makinaya her gün 2 bin 500 kalori veriyorken birden kaloriyi bin 500’e indirmek vücudun tüm sistemlerde tasarruf etmesi ve metabolizmayı yavaşlatması anlamına gelir.
Bu yüzden çok düşük kalorili diyetler uzun süreli önerilmez. 1000 kalorinin altında diyetler kesinlikle yapılmamalıdır.

Çok düşük enerjiyle hayatta kalmaya kendini programlayan vücuda daha sonra normal insanlar gibi 2 bin-2 bin 500 kalorilik yemek vermek hızlı kilo alımına sebep olur.

Bu yüzden kilo verme ve daha sonraki kilo koruma programının tamamında uygulanacak beslenme tipinin kalori, karbonhidrat, protein ve yağ oranları diyet ve beslenme uzmanı tarafından kontrollü bir şekilde yönetilmelidir.

Koruma dönemi programları yeniden kilo almayı önler

Diyete başlarken hedefiniz sadece kilo vermek olursa, beyniniz bu programa göre hareket edip kilo verdikten sonra yeniden yemek yemeye döner. Böylece verdiğiniz hızla hatta verdiğinizden çok daha hızlı şekilde kilolarınız geri gelir.

Amacınızı yeni bir yaşam biçimi diye belirlerseniz ve beyninize “Ben artık böyle yaşayacağım” gibi komutlar verirseniz yeni yaşam biçimine geçmeniz daha kolay olur.

Koruma programlarında kendi bedeninizin ihtiyacı olan tüm besin gruplarını öğrenirsiniz. Kilo verme sürecinde öğrendiklerinizle birlikte yasaksız olarak her şeyi yemeyi ama besinler arasındaki dengelemeyi anlarsınız.

Bu formülü artık hiç düşünmeden otomatik davranış biçimi haline getirdiğinizde ise yeniden kilo almazsınız.

Yeni yaşam biçimine geçiş

Yeni alışkanlıklara geçmek her zaman kolay olmayabilir. Kendinizi suçlamayın, sabırlı olmaya çalışın. Başardığınız diğer davranış değişikliklerini hatırlayın.
Hava her gün güneşli değil bazen yağmur yağıyor, bazen fırtına, bazen kar; ama her sabah yeniden güneş doğuyor.
Ufak olumsuzlukları genelleştirmeyin, ufak adımlarla hedefe gitmek en doğrusudur. Bunun için yazmaya başlamak en doğru yoldur, her gün hem yediklerinizi hem duygularınızı yazabilirsiniz.
Böylece hangi duygu durumunda bedeniniz hangi besinleri seçiyor anlayabilirsiniz. Bu size kriz oluşmadan önce önlem alma fırsatı verir.
Bedeninizi dinlemeye çalışın, benim birçok danışanım bunu yapıyor ve haftalık listeleri hazırlarken beni çok iyi yönlendirebiliyor.

inşallah faydalı olur hepimize...bende bundan bahsediyordum...uzmanın ağzından sizinle paylaşmak istedim...öpüldünüz canlarımopuyorumnanaktan

güzellerim merhaba..
biz az sonra yola cikiyoruz kismetse. hepinize güzel tatiller diliyorum. saglikla tekrar karsilasmayi ümit ediyorum.. hepinizi allaha emanet ediyorum vede cok cok öpüyorum

Tabi ki canım sen istedikten sonra neden olmasın . gerçi ben kallisin adına konuşuyorum şuanda ama sorun olmayacaktır eminim :))
evet çikolatam ya az dikkatle bu iş olacaktaa bazen gerçekten gözüm dönüyorr ne yiyeceğimi şaşaırıyorum :))
ne başkanı oldun sen şimdi ya ben anlamadım :)
güzellerim merhaba..
biz az sonra yola cikiyoruz kismetse. hepinize güzel tatiller diliyorum. saglikla tekrar karsilasmayi ümit ediyorum.. hepinizi allaha emanet ediyorum vede cok cok öpüyorum

hayırlı yolculuklar annecim sağ salim git gel emi. sanırım tatilde nete pek uğramayacaksın anladığım kadarı ile canın saolsun kocaman öptüm opuyorumnanaktan

bijooooomm,
sensiz olmuyor arada gel emi...
seni özledim. opuyorumnanaktan
gelirim canımm Şeniz ben de seni, sizi çoook özledim :1hug:

kaydirigubbakcemile3 oh ne güzel aman eksik kalma emii:))Şeniz
kalmammm kambersiz düğün olmaz :teytey:

güzellerim merhaba..
ablacım hayırlı yolculuklar diliyorum sana.. yolunuz uzun Allah'ın izniyle kazasız belasız varın inşallah gideceğiniz yerlere..

herkese selam arkadaşlarımmmmmmmmmmm a.s.
bugün benimkinin doğum günü delikafadulden sabah çıktım buralarda hediye aradım ona annemle -tatlicadiarzu- neyse bulduk bişeyler aldık. şimdi istanbuldan kızkardeşim geliyor hafta sonu için, yolda yabi.. o da gelirken pasta alacak, akşama kendi çapımızda kutlicaz. 41 kere maşallah 41 yaşına girdi benimki ama ruhu 11-12 civarları hala :roflol: :roflol: şimdi uyuyo ben de bi size bakim dedim.

bu hafta pek verimli geçmemiş ama olsun haftaya daha iyi olacak ben eminim. ben de wc problemi yaşıyorum çok fena hem de. 4 gün olcak nerdeyse. artık bu akşam ilaç içip yatıcam patlamak üzereyim. en son listelerde 65,5 dim, şimdi 64 üm.. bakalım temmuz 30 hedefimi tutturabilecek miyim 62 olarak ödülüm de iskender veya yarım ekmek döner :roflol: haa ben unutmadım siz de unutmayın :roflol: ay ne çok konuştum hadi gittim ben kaydirigubbakcemile3

eşinin doğum günü kutlu olsun canım dierim beraberce en güzel yıllar sizin olur:))
sanırım sen döndüğünde rekorla döneceksin anlaşılan . maşallah ya 64 falanda ne kocaman kutluyorum seni

reyhan ablam hayırlı yokculuklar

tabucum çok güzel bilgiler paylaştın bizimle sağolaısn

bijocum eşine nize uzun seneler diliyorum birlikte mutlu bir şekilde ömür geçirin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…