- 25 Şubat 2011
- 4.187
- 1.974
- 173
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #153.161
küçük bi fıtık başlangıcı vardı ilerledi sanırım iğne yemekten helak oldummAaa niye kız fıtık falanmı var yoksa muayyen gün ağrısımı?
Kıyamam kuzulara.. Çok geçmiş olsun canım sanada bebişlerede..
Aman fatmacım ben bi cozuttum toplamaya çalışıyorum b hafta..aynen canım o ekmeğin kokusu yokmu eve gidip çörek yapasım var yawww ama iki gündür baya dikkat ediyorum baltalamamam lazım
Tüh ya kız doktora gitde baktır çaresine ağrıyla hayat dayanılmaz olur bilirim.küçük bi fıtık başlangıcı vardı ilerledi sanırım iğne yemekten helak oldumm
fırsat bulunca gidicem canım inşallahTüh ya kız doktora gitde baktır çaresine ağrıyla hayat dayanılmaz olur bilirim.
nasıl gidiyo canım 1.olmussun tebrikler bu hafta nasıldı bakamadım daha sonuçlaraAman fatmacım ben bi cozuttum toplamaya çalışıyorum b hafta..
Yapma tut kendini..
Yok canım önceki hafta 3. oldum Geçen hafta sadece 1 kilo verdim hafta sonu 1,5 kilo aldımnasıl gidiyo canım 1.olmussun tebrikler bu hafta nasıldı bakamadım daha sonuçlara
Şekersiz koca bir kupa kahve iç iyi gelir..Acıktım
Doğru.. Ama pişmanlıkta engellenemiyorki arkadaş..Diyette bunaldigimiz zamanlar fakat şunları da düşünmeliyiz.
Diyeti zorla değil istediğimiz için yapıyoruz.
Insaniz ve arada kaçamaklar olabilir. Mukemmel değiliz robotta değiliz. Bu bizde yıkım yapmamalı.
Sürekli kontrol hali psikolojimizi bozabilir tartı günleri dışında tartilmayalim.
Verdiğimiz her kilo saglimizi olumlu yönde etkiliyor. Görüntü de cabası.
Hepimizin bildiği şeyleri tekrar hatirlatmak istedim.
Kilolu insanların aldıkları her yeni kilo ömürlerini 20 hafta kısaltmaktadır.
10 kg ağırlık kaybı hayat beklentisinin %35 oranında geri kazanılmasını sağlar.
18 yaşından sonra alınan her 1 kg ağırlık kardiyovasküler hastalık riskini %3.1 artırmaktadır.
Normal vücut ağırlığındaki anne ve babanın çocuklarının %8-13'ü şişman olurken,
Ebeveynlerden birisi şişman olursa; oran %40, her ikisi de şişman olursa oran %80'e çıkmaktadır.
1 kg ağırlık kaybetmek 100 dilim ekmeğe karşılık gelmektedir.
Her 3 kg ağırlık kaybı durumunda şeker hastalığı riski %50 oranında azalmaktadır.
5 kg ağırlık kaybı, dizdeki kireçlenme riskini %50'nin üzerinde azaltmak için yeterlidir.
Bazı kişilerde "fırsatçı yemek yeme davranışı" gözlenmektedir. Bu kişiler yemeği reddetmekte zorlanıyor ve yemek ile ilgili konularda iradelerine yenilmektedir. Bu durumun aşırı leptin hormonu salınımı ile ilgili olabileceği konusunda çalışmalar yapılmaktadır.
Bel çevresi önemli bir göstergedir. Karın içi yağlar arttıkça insülin direnci oluşur ve bu da kişiyi şeker hastalığına aday hale getirir ve bu bireyler kalp-damar sağlığı açısından da mutlaka izlenilmelidir.
Bel çevresi sadece yetişkinler için değil çocuklar için de ölçülmeli (örnek olarak: 8 yaşında erkek çocukta bel çevresi 70.9 cm kız çocukta ise 70.4 cm altında olmalıdır).
Stres vücuttaki endorfin hormonunun salgılanmasını artırarak vücut depolarındaki vitamin ve minerallerin %35 oranına azalmasını sağlamaktadır.
Stres altında kortizon hormonunun artışı ile yağ dokusunu etkilenmektedir. Kan basıncının (tansiyonun), kan trigliserit seviyesinin ve depo yağların artışı ise insülin direnci oluşmasına sebep olabiliyor.
%10'luk ağırlık kaybı ölüm riskini %20-25, şeker hastalığına bağlı ölümleri %30-40, kansere bağlı ölümleri %40-50 oranında azaltır.
100 gram elmanın vücuttaki antioksidan aktivitesi 1500 mg C vitaminine eşittir.
1 Dakikada 10 kalorinin üzerinde harcama yapmayı sağlamak mümkün değil; oysa 1 dakikada kişinin 200-300 kalori enerji alması mümkün, şişmanlık tedavisinde sadece alınan kaloriye değil harcanan kaloriye de odaklanmak önemlidir.
Yeşil veya siyah çay içeriğindeki flavoneller ile LDL kolesterolü (kötü kolesterol) azaltıcı etki gösterebiliyor, buna ek olarak tümör oluşumu veya gelişiminde de azaltıcı rol alabiliyor.
Domates ve domates ürünleri içeriğindeki likopen adı verilen bir çeşit karoten ile kan basıncını düşürücü etki gösterebiliyor. Ayrıca servikal, mide, akciğer ve prostat kanserine karşı koruyucu etkileri bulunmaktadır.
alıntıdır hastane.com.tr
Muska çörek diyor kız. Bugün çok zor bi gün. Topics çikolata reklamı çörek ağliycamAman fatmacım ben bi cozuttum toplamaya çalışıyorum b hafta..
Yapma tut kendini..
Gecede bir derdim var a takılıyorum. Evde eşim bi sus artık diyor. Anlatacak hep biseyim var yani.Aman derlerse desinler yaz sen sıkıntıdan okumadığım zayıflama kürü kalmadı.. Aksi gibi bugün işimde yok.. Yaz yaz ben kızarım geveze diyenlere..
Çok yemem gerekiyor bu durumda değil mi?canım vucut korumaya almıştır yeme biçimini değiştir şoklansın azıcık metebolizman
Aynen kaç dilim kaldı kizHer 1 kilo 100 dilim ekmekmi yani benim vücuttan 4300 dilim ekmekmi gitti.....
Ağlam kız desinler boşver sen kerevizinle mutlu mesut yaşa napçan çöreği..Muska çörek diyor kız. Bugün çok zor bi gün. Topics çikolata reklamı çörek ağliycam
Ay bende aynıyım. Son zamanlarda dinlemediğini farkettim grev uyguluyorum. Konuşmamaya çalışıyorum..Gecede bir derdim var a takılıyorum. Evde eşim bi sus artık diyor. Anlatacak hep biseyim var yani.
Hayııır. Alpim bakma sen onlara. Yiyeceksen sabah ye tatlım.Çok yemem gerekiyor bu durumda değil mi?
Üfff en az 1100 dilim daha var..Aynen kaç dilim kaldı kiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?