İnternette Oktay ustanın tarifini yaptım.
1 su bardağı süt, 1 su bardağı ılık su, 1 çay bardağı sıvı yağ
7 su bardağı un, 1 küçük paket maya, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 2 yumurta, 2 kaşık oda sıcaklığında tereyağ
Önce soğuk süt, sıcak su karıştırdım ılık oldu, maya ve şekeri koydum maya aktifleşsin diye biraz bekledim. Sonra sıvı yağı ve yumurtaları ekledim, karıştırdım, unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başladım tabi tuzu da ekledim. Yoğurma bitince tereyağını ekledim tekrar yoğurdum gerekirse az un ekleyebilirsin çok yapıışkan olduysa. 1 saat mayalanmaya bıraktım. Biraz yumuşak bir hamur oluyor.
Sonra yuvarlak şekil verip tepsiye dizdim, üzerlerine yayılsın diye elimle bastırdım. Yarım saat daha tepside bekletip yumurta sarısı sürüp susam döktüm üzerine. Fırında kızarıncaya kadar pişirdim. Benim 11 tane oldu. Bir kısmını aynı gün buzluğa attım.
İçine köfteyi soğansız yaptım kıyma, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı pekmez, galeta unum yoktu mısır unu koydum, bu tarifi de Refika’dan buldum. Büyük toplar yapıp az yağladığım tavaya koyup üstüne geniş bardakla bastırdım düz olsun diye.
Hamburgere köfte, kurutulmuş et, domates, marul koydum tabi ketçap da. Kurutulmuş et markette küçük paketlerde var benim çocuklar seviyor diye aldım, yoksa olmasa da olur.