- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #15.861
malesef bir çoğumuz irdesiziz çikolatım kaç kez ateşledik şurada birbirimizi kaç kez aynı şevkle başladık ama en fazla bir hafta devam ediyoruz.. malesef..selamlar cedric im...
sen yine iyi durumdaymışsın.ben aynalara da küstüm.üstelik ne kadar görsel bir iş yapıyorum,biliyorsun.yeni kıyafet almak istemiyorum asla.bir dükkana giriyorum,kedinin ciğere baktığı gibi bakıp bakıp çıkıyorum.o an hayaller kuruyorum,elime beğendğm kıyafetin 38 bedenini alıp...kendime o kadar kızgınım ki.! bu aralara çok gerginim,herşeye sinirlenip bağırıyorum ,ve sadece ben biliyorum sebebini,ve de şimdi sizler...sebebi iradesizliğim ...sebebi vermeyi beceremediğim kilolarım!
isteyeni elbette ki kontrol ederiz ne demek canım ya bunun için buradayız..kaydirigubbakcemile5ben de size katılıyorum kallisim,her akşam da yediklerimi yazacağım.bu akşamdan itirbaren başlıyorum yazmaya,reyhan abla ile sen beni de kontrol edersiniz değil mi...
benim de elimi bırakmayın nolur ,bıktım ya :gitme:
evetmersacım bir kez yaptık bir daha yapabiliriz yeter ki isteyelim yeter ki dur diyebilelim haydi hayırlısı bakalım hepimiz bir anda toparlanıcaz inşallah..arkadaşlar galiba hepimiz aynı durumdayız bende 1 gün iyi 2 gün kötü gidiyorum.chocolategirl canım sendemi aynı durumdasın mustang ta muzdarip hepimiz reyhan ablacımda aynı heralde kötü durumdayız.
kızlar burası çok sıcak gece sıcaktan yatamadık her yeri açtık sizlerin orada havalar nasıl.deniz o kadar güzeldiki yanımda yavru balıklar yüzüyordu akvaryum gibi bütün yaz böyle güzel deniz görmedim çok sıcak çok...
sabırsızlıkla bekliyorum haydi kolay gelsin opuyorumnanaktan ben de dün oturdum dedim ki doğuda bir arkadaş anasınıfı için sıkıntılarını dile geirmişti biraz oyuncak ve yer minderi dikip yollayayım:gitme: bir tane minder diktim pırtt diye bir şey uçtukaydirigubbakcemile3 makinenin lastiği gitti kaydirigubbakcemile3 çıkarsam alıcamda dikicem dediğin ibi oyalanınca yemiyor insan aklı başka yerde olunca.. ben dükkan varken düzensiz yiyordum ama böyle inek gibide yemiyordum her şeyden az az iyi geliyordu asla yemek düşünmüyordum 42 bedeb üstünede hiç çıkmamıştım o zamanlar kendime hep aşırı kilolu diyordum ama eve kapanınca gördüm aşırı kilolu nasıl oluyormuş...ama ben bu ev ortamında zor toparlarım versemde alırım gibi geliyor kendimden uzun süreli umudum yok..okuldan geldiğimden beri dikişteyim eteği bitirdim elbiseninde baya diktim ancak fermuar almadığım için yarım kaldı yani mecburen yarına kaldı. :))
ablacım sabah yememezlik yapmasana bu bütün dengeni alt üst edecektir bizi mahveden akşam yemekleri lütfen kahvaltıda kısma hele hiç yememezlik etme aman diyeyim fakat akşam bak ben bir kase yoğurt aldım elime içinede biraz kırmızıbiber nane vs ekledim yedim bir kasede çorba içtim bu kadar, ekmek filan ellemedim.. bol bolda bitki çayı içtim 2 fincanı form çayıydı..merhabalarrrrrr..
güzellerim nasilsiniz? kallisim bir alisverise gitti hepimiz icimizden gecenleri döktük bir baktikki herkes ayni sekilde hissediyor kendimizden nefret ede ede habire tikiniyoruz..
valla bakin canlarim gün bugündür. yalniz degiliz.
bugün bir kahve ictim öylece ise gittim. saat 4,30da ögle paydosumuz var bir porsiyon taaze fasulye yedim ekmeksiz iki elma eve geldim ve birsey yemedim. bir tarhana corbasi yapsammiki vakitte cok gec oldu bakalim belkide birsey yemem..
çikolatım aslına bakarsan 3 ay anlamadan geçecektir, ortaya başka bir şey çıkartmak için verilseydi bu zaman bize inan yetmezdi :)) ama diyet dersen ne uzun deriz değil mi oysa dayanılmayacak gibi bir süre değil hiç değil ve 3 ay dayanabilsek bozmadan düzenimizi gerisi gelecektir kilo almamak için adım atmış olacağız... bence yapabiliriz....bu disiplinden sıkılmadan,en az 3 ay (aslında hayat boyu da,kaçamaksız 3 ay)devam etmem gerek,kendi adıma..ama nasıl..nasıl..nasıll...!
evet ablacım en zoru ilk günler haklısın eğer bir kaç gün toparlanabilsek gerisi destekle gelecektir...cikolatam baslangic en zoru baslayinca ipin ucunu kacirmamak icin variz burada yeterki bir basliyalim yavas yavas inceldigimizi görelim bir defacik bu zevke varalim. eminim devami gelir
canım sende dikiş dikiyorsun hatta dikiş bölümünde burda kitabı olan armı diye sormuşsun.. bilgisayarında yazıcı varmı yada dışarıda çıkarttırabilirmisin eğer varsa be dergi yüklemen için link verebilirim...bende sanal olarak indiriyorum bir çok model ve dergiyi çünkü..selam kızlar nasılsınız..
reyhan ablacım çok güzel yazmışsın ya..insana bazen bi bıkknlık geliyor.tekrar toparlanması uzun zaman alıyor..ama başlamak lazım...
bugün dikişede başladım..bluz dikiyorum..kendi çapımda işte..böyle böyle iyice öğrenirim inşallah
bende adım sayacı almak istiyorum:kedi:ozaman hic durma cikoltam. al bir adim sayici. ve gün icinde 10000adimi tamamlamaya calis vücududa sekle sokuyor yürümek enerji veriyor.bende basliyacagim en yakin zamanda
caımcım istanbulda otururken murat topoğluna akapunktura gidiyordum hep derim ya 2 ayda 18 kilo verdim murat beyin işi oduğu zamanlarda gürkan bey gelir bizimle ilgilenirdi o zaman adı duyulmamıştı kaydirigubbakcemile3 biraz fazla yesen hemen durumu çakardı ve inandıramazdın az yediğinekaydirigubbakcemile3 ben hiç sevmezdim o adamı doğruyu söylediği için sanırımkaydirigubbakcemile3
demek ki neymiş her zaman onlar suçlu değillermiş :roflol:
ben de sabahtan beri iş güç anca gelebildim biraz da trt de gürkan kubilay var dr onu izledim. diyet listesi vericekmiş her pazartesi 7 günlük. aşadan geçiyodu süper öğlen çorba ekmek mesela akşam da salata sebze agırlıklı. o diyetisyenle ist deki bi komşumuz 20 kiloya yakın verdi hala da devame diyor ama yanında ozon tedavisi de yapıyor gürkan kubilay ona..
neyse ben de bugun klasik kahvaltımı yaptım öğlen için 1 patlıcan, 1 kabak, 1 patates, 2 biber dogradım. onları tost makinasında basıcam sonra da üzerlerine sarmısaklı yoğut koyup 1 dilim ekmekle yicem.. hem lezzetli hem doyurucu hem de hafif oluyor baya idare eder o beni. arada diyet bisküvi akşama da tarçınlı süt planım var..
şimdi markete gidiyorum yoğurt almaya eşim bu hafta 15,00-23,00 çalışıcak yani çoğu zaman yalnızım evde ve yemek işim de çok kolay olacak :kedi:
çikolatım sana neden kızalım bebeğim :teselli: söylediklerinde haklısın dediğin gibi bizim ruhumuz 2 tabakla değil 2 tonlada doymaz ben buna inanıyorum tek yaptığımız ruhumuzu doyurmaya çalışmak aslına bakarsan hepimizin sorunları var ve bu sorunlarla başa çıkamayınca yemekle sorun gidermeye çalışıyoruz ama ahh doğru yolu bir bulsak... iraz dayanabilsek biraz kilo verdiğimizi farkedebilsek ve etrafımıza farkettirebilsek...gerisi çok kolay gelecek.... 2 yıl önce başladığımda ilaçla başlamıştım bunu anlattım defalarca ama 2 günde ilacı attım sonra 3-4 gün lahana çorbası diyeti ve ben bir haftada 5 kilo verdim ama o beş kilo hem eşimin çocuklarımın hem benim hem atrafımın dikkatini nasılda çekti hemen iltifatlar yağmaya başladı düşün 100 kilo insana iltifat yağıyor çünkü başardığını görüyorlar ve ben aldığım o pozitif enerjiyle aylarca sürdürdüm diyeti sporu arada bozsamda hemen toparladım.. diyet dediğimede bakma aynen senin anlatmaya çalıştığın gibi diyetsiz az yemekle verdim kilolarımı hepimizin yapmaya çaıştığıda bu aslında tüm doktorlarda basbar bağırıyorlar sağlıklı beslenmeyi sokun hayatınıza diyeti unutun diye... yaparız biz yaparız:lepi:.... benim için gereken tek şey 3-4 kilo vermemi sağlayacak bir giriş gerisi çok güzel gelecektir...sositosositoiyigeceler kızlar,
bıktım ya...
beni ayıplamayan,yaptıklarımı ya da yapacağım dediklerimi küçümsemeyen tek yer burası ve burdaki arkadaşlarım.eğer ben başarırsam,beni izleyip başarsınlar diye gitmek istemiyorum.veya başka bir arkadaşım başarırsa onun izinden gidelim diye burdayım.
yorumlarınızı bekliyorum canımın içleri...
reyhan ablam boyle soyleyerek neden kendıne eziyet ediyosun.gecen yıl hızlı kilo verdigim donemde beni en cok ateşleyen sey evdede kotumu ve duzgun ustlerımı gıymem oldu.cunku esufman yada sweet gıydıgımde vücudumu saklıyordum gormuyordum ve o rahatlıkla genelde uzanarak oturuyodum.yerımden kalkmak bıle ıstemıyordum ama gıyınık olunca dik oturuyor aynaya bakdıkca fazlalıklarımı görüyorum.hersey kendını sevmekle vaslamaz mı ablacıgım nıye kendınden nefret edıyosunkıaynen kallisim ben alisverise gitmiyorum bile bazen kendimden nefret ediyorum. pisbogaz sey sana bu cadir gibi tshirtler kazaklar cok bile diyorum ..lmaz:
canim benim durmadan internet sitelerini geziyorum beni canlandiracak birseyler ariyorum cilgin gibiyim birsey bulamayincada daha fazla yiyorum dedigin gibi pislikten yiyorum acliktan yemek yemeyi coktan unuttum
kallıste yazdıkların cok dusundurucu.ama ben bu kadar katı dusunmuyorum.sadece fızıklerımız ıcın bırlıke olmuyoruzkı.sonucda yaslanınca terk edılmeyı aldatılmayıda mesru kılar bu ama .elımızde olan bışey ıcınde cabalamamamızı haklıkılmaz bu tabı.bende bazen esıme dısarda eslık etmek ıstemem ama genelde degıl.benım en buyuk sorunum kendımı gercek boyutlarımda gorememem.ancak fotoğraflarda farkedebılıyorum gercek kılomu.komık gelebılır sıze amaben aynada kılolarımı goremıyorum.işde bu yuzden psıkologa gıtmeyı dusunuyorum.blumıa olanlarda kendılerını aynalarda kılolu goruyorlarmıs benımkıde tam tersı bır durum sorun var dıye dusunuyorum ama bakalım
ne kadar haklısın ablacıgım yakınlarımız ıcın yapmalıyız hıc olmazsa bunu madem kendımız ıcın yapmıyoruz.cocuklar ebeveynelerının kılolu olmasından cok etkılenıyormus utanıyorlarmıs.bırgun cocugumle bunları yasarsam kahrolurum ben.kıyamam sana ablacıgım ya ınsaallah hep beraber ustesınden gelebılırızgünaydin takimim.. yazdiklarin cok düsündürücü kallisim ve kesinlikle dogru. bazi seyler insanin elinde degildir ama kilo vermek spor yapmak ne bileyim görünüsümüz bakimindan biraz caba harcamak elimizde. biraz daha ileri gidip sunu söyliyecegim eger izin verirseniz..
eger pis bogazimiz bizi bukadar vurdumduymaz yaptiysada en azindan yakinlarimiz icin hareketlenmemiz gerekir.. bizi seven bize bagli bizden örnek alan bizi düsünen insanlar var cocuklarimiz mesela..
bizde onlar icin cok sey yaptik yapiyoruz ve yapariz mutlaka yapariz. sabahlara kadar ateslerini düsürmeye calismadikmi, onlar agladiklarinda acilarini dindirmek cabasiyla ac biilac doktorlara kosmadikmi gözyasi dökmedikmi? benim cocuklarim islerini güclerini birakip benim le yürüyüslere geldiler ne aleti istediysem aldilar beni rehabilitasyon merkezine gönderdiler bir isaretimle tüm imkanlarini zorlar gerekli ne varsa yaparlar ben mutlu huzurlu olayim diye... kendimiz icin yapmiyorsakta kallisim cocuklarimiz icin bari bugün itibariyle silkelenmemiz gerekir gurur duyduklari duyacaklari bir anne onlarinda hakki ve bu bizim elimizde canimsin elimizde ... salak degiliz sakat degiliz offffffffff ya cok canim sikkin. pisbogazlikmi bu pislikmi igrencccccc. hicbirsey yemiyorum bugün..mafoldumben
mustang canım dun ayva tatlısını yememek ıcın senı dusundum mustang yapmıs bende yapabılırım dedım.motıve edıcı durumlarımızı paylasalım boyle.ne guzelkı fazla zaman gecmeden kendıne mudahale edebılmıssın yoksa ne kadar zor verılıyosa kılolar o kadarda kolay gerı alınılıyor maalesefCEDRİC annem ve kallisim yazdıklarınız işte bu ya dedirten şeyler sabah bende bunu çok düşündüm ve aynen annemin dediği gibi evet ya bu benim elimde ben bu kadar aciz olamam dedim uzun tenefüste arkadaşımızn biri revani getirmiş bir an boş bulunup elim gittii hani beynin devre dışı kaldığı anlar varya aynen öyle sonra durdum. ve dur mehtap şu anda senin ona ihtiyacın yok dedim ve elimde elmam vardı onu yedim. öğlende yemek yapan kadın bize patates ve karnı bahar kızartmış ben her ikisindede çok ama çok az aldım sadece öğle yemegi yemiş olmak için ve gerçekten kendimi daha güçlü hissediyorum . 60 kilodayken giydiğim pantalonlarım dar geliyor ve sinir oldum 2 hafta eski formda giyeceğim onları.
bu arada kallisim sen örgü ekliyorsunya ben dikişe başladım dün epidir kumaşını alıp beklettiğim bir elbise birde etek kumaşım duruyodu dün kalıbını çıkarttım kumaşları kestim bugun eve gidir gitmiz dikmeye başlayacağım bitsin burayada resmini eklerim inşlh. ayy dikiş dikmek yada böyle şeylerle ilgilenmek gerçekten işe yarıyor . aklımızı yemekten başka şeylerle meşgul etmek zorundayız haksızmıyım. evet haklıyım :))
sizleri çok seviyorum ve biliyorumki burda tutulan ellirim hiç bırakılmayacak . akşama raporumu vereceğim şimdilik hoşçakalın
canım bende gurkan kubılaya gıttım bur sure ama esımın zoruyla gıtmısdım bısey yapamadım ıkı verdım 3 aldım hesabı.sahane bır doktordur kendısı.zebze ızgara cok ıyı fıkır yag surdunmu hıc uzerlerıne
demek ki neymiş her zaman onlar suçlu değillermiş :roflol:
ben de sabahtan beri iş güç anca gelebildim biraz da trt de gürkan kubilay var dr onu izledim. diyet listesi vericekmiş her pazartesi 7 günlük. aşadan geçiyodu süper öğlen çorba ekmek mesela akşam da salata sebze agırlıklı. o diyetisyenle ist deki bi komşumuz 20 kiloya yakın verdi hala da devame diyor ama yanında ozon tedavisi de yapıyor gürkan kubilay ona..
neyse ben de bugun klasik kahvaltımı yaptım öğlen için 1 patlıcan, 1 kabak, 1 patates, 2 biber dogradım. onları tost makinasında basıcam sonra da üzerlerine sarmısaklı yoğut koyup 1 dilim ekmekle yicem.. hem lezzetli hem doyurucu hem de hafif oluyor baya idare eder o beni. arada diyet bisküvi akşama da tarçınlı süt planım var..
şimdi markete gidiyorum yoğurt almaya eşim bu hafta 15,00-23,00 çalışıcak yani çoğu zaman yalnızım evde ve yemek işim de çok kolay olacak :kedi:
ya bende bır sorun var galıba chocalate buyuk beden yazan her magazaya gırıp her kıyafetı denıyorum nerdeyse ve kıloluyken gıyılmemesı gereken ne varsada gıyınıyorum ne bılıym kılo acıgımı kapamaya calısıyorum ne bılemedım ısde
selamlar cedric im...
sen yine iyi durumdaymışsın.ben aynalara da küstüm.üstelik ne kadar görsel bir iş yapıyorum,biliyorsun.yeni kıyafet almak istemiyorum asla.bir dükkana giriyorum,kedinin ciğere baktığı gibi bakıp bakıp çıkıyorum.o an hayaller kuruyorum,elime beğendğm kıyafetin 38 bedenini alıp...kendime o kadar kızgınım ki.! bu aralara çok gerginim,herşeye sinirlenip bağırıyorum ,ve sadece ben biliyorum sebebini,ve de şimdi sizler...sebebi iradesizliğim ...sebebi vermeyi beceremediğim kilolarım!
uff ya bende denıze gırmek ıstıyorum ne kadar sanslısın merse burası buz gıbıarkadaşlar galiba hepimiz aynı durumdayız bende 1 gün iyi 2 gün kötü gidiyorum.chocolategirl canım sendemi aynı durumdasın mustang ta muzdarip hepimiz reyhan ablacımda aynı heralde kötü durumdayız.ama topalanıcaz arkadaşlar pes etmek yok bizler ne kadar yol katettik hep beraber bunu unutmayalım bizim yerimize başkasımı başardı kaçarı yok bu işi bitirecez.ay inşallah Allah mı söyletiyo ne...
benim bu günüm çok iyi geçti sabah yarım saat yürüdüm öğleden sonra yarım saat denize girdim az öncede yarım saat yürüdüm yeme işinide abartmadım .
kızlar burası çok sıcak gece sıcaktan yatamadık her yeri açtık sizlerin orada havalar nasıl.deniz o kadar güzeldiki yanımda yavru balıklar yüzüyordu akvaryum gibi bütün yaz böyle güzel deniz görmedim çok sıcak çok...
reyhan abla evet hepımızın sorunu ortak ve bunu ancak bırlıkde destekle asabılırız.bak almanya da da varmıs fılmlerde de goruyoruz terapı gruplarını kılo vermede alkol tedavısındekullanıyorlar e burasıda bzım terapı gurubumuz destekle bunu yapmamamız ıcın hıc sebep yok.reyhan ablacıgım o bayıltarak tedavı yapan dıs klınıgının lınkını vermısdım sana bakma sansın oldumumerhabalarrrrrr..
güzellerim nasilsiniz? kallisim bir alisverise gitti hepimiz icimizden gecenleri döktük bir baktikki herkes ayni sekilde hissediyor kendimizden nefret ede ede habire tikiniyoruz..
valla bakin canlarim gün bugündür. yalniz degiliz. ayni acilar icindeki bir gurubuz bu acilardan kurtulmak istiyoruz gündüz yazdigim gibi ne salagiz nede sakat allaha bin sükür.
simdi koyun sapkanizi önünüze.. yarin kitlik baslamiyor yiyecekler her zaman var. verin elinizi birbirimizi denetliyelim ve bir deniyelim bir hafta hic kacamaksiz yasamayi. ondan sonra alisacagiz bu duruma sagligimiz düzelecek moralimiz düzelecek.
dolapta bizim zayiflamamizi beklerken modasi gecen kiyafetlerimizin icine girecegiz.. biraz acligi hissedelim midemizin yumusadigini.. mustangimin dedigi gibi birseylerle ugrasalim elisi yada kitap hayattaki tek mutluluk yemek ve tikinmak degildir bunun bilincine varalim önce.. kendimize kisa süreli hedefler koyalim. mesela su tarihe kadar bu kadar diye.. yada bugün pazartesi önümüzdeki pazartesi su kadar olmaliyim diye. ama bu konan hedefler ulasilabilecek hedefler olmali hatta cok rahat ulasilacak hedefler .. herkes fikir atabilir ortaya her fikire her teklife acigiz amacimiz ayni.
kallisim gecmis olsun canim kiyamam dis agrisi denince komaya giriyorum ben. beni bayiltip bütün dislerimi yapacak tam teskilli bir hastaneye ihtiyacim var benim cok korkuyorum ..
bugün bir kahve ictim öylece ise gittim. saat 4,30da ögle paydosumuz var bir porsiyon taaze fasulye yedim ekmeksiz iki elma eve geldim ve birsey yemedim. bir tarhana corbasi yapsammiki vakitte cok gec oldu bakalim belkide birsey yemem..
cedricim oyy benim güzel gözlüm. bizi bizden iyi kimse anlamaz. hepbirlikte hedefimize ulasacagiz insallah sakin kendinden ümidini kesme biz bu isi basaririz cünkü yalniz degiliz. tamami ablam? birlikteyiz ve güclüyüz birbirimizi cok iyi anliyoruz..
mersacigim cikolatam hepinizi cok seviyorum inanin acinizi isyaninizi icimde hissediyorum.. birsey demesenizde bu kilonun sizi ne kadar mutsuz ettigini biliyorum. bu hafta öbür hafta gelecek ay diye uzatip durmiyalim hemen bugün basliyalim. hatta basladik bile degilmi?
mustangim bebegim kalan 5 kilocukmu? son kalan birkac kiloyu vermek ne kadar zor olsada sakin umutsuz olma.. sen bunu basarirsin güzelim ben eminim bak hep birlikte zaten en az bir 5 kilo hedef koymaliyiz ama herkes kendine göre bir zaman belirler sen en gec iki ayda bu isi halledersin bence yaniiiiiiiiiiiii yilbasinda en gec
reyhan abla rokanın baharatsız olanı tere ama tohumunun adını bılemıyorum maalesefkallisim verdigin linke baktimda canim tere otu nedir bilmiyorum. almancasini nerden ögrenebilirim . ender sarac tavsiye ediyor tere tohumu ömer coskunda cöre otunu tavsiye ediyor hangisi uygundur nedir bilemem . ama tere tohumunun ne oldugunu bir bilsem bende alacagim. dur vikipediaya bakayim. sonrada yatarim . hepinize hayirli geceler diliyorum allaha emanet olun
chocalate dıyetısyenlere gıttıgımızde de bunu tavsıye edıyolar aslında herseyden zamanı geldıgınde ve olcusunde yıyın dıyolar.dogumgununde pasta ozel gecelerde alkol gun ıcınde makarna pılav verıyolar.ben eskıden muz bıle yemezdım kılo aldırır dıye megerse yanlısmıs.dogru bır karar vermıssın ben senı bu konuda sonuna kadar desteklıyorumiyigeceler kızlar,
çaresizce forumda geziniyordum,kendimi ateşlemekti amacım.başarı öykülerinde-bu sitenin ve şimdiye kadar okuduğum en iyi başarı hikayesi olan -42 kg zayıflayan bayanın öyküsünü okudum( 2 sene önce buraya üye olduğumda da vardı bu yazı,çok fazla okudum ben bu yazıyı,ilk okuyuşum değil yani.)..ama hiç az önceki kadar beynimi vererek,kızın gerçekten yapmak istediği şeyi anlayarak okumamıştım.
hatırladım da,geçen sene aynen böyle vermiştim ben kg.. hiçbirşeyden kendimi men etmemiştim.canım ne istiyorsa yemiştim ama bir yerde dur diyebilmiştim,şimdiki gibi tıkanırcasına yemiyordum yani ama az da olsa,1 lokma da olsa tadıyordum...aklınıza ne gelirse...
işte bu öyküyü okuduğumda farkettim ki,ben ancak bu yolla kg verebilirim.daha önce de böyle verdim(fakat herşeyden az yeme olayını yaşantıma yerleştirmemişim ki,tekrar kg aldım).. her insan farklı,ben canımın istediği şeyi yemeden yapamıyorum arkadaşlar..bazı arkadaşlar(mesela bijom)katı kurallarla zayıflayabildi,maşallah.ama ben yapamam,bunu yaptığımda ertesi gün sanki acısını çıkarırcasına yiyorum..yıllardır yaptığım ya da yapmaya çalıştığım diyetler bana bunu öğretti.ben 2005 senesinde 65 kg dum.o zamanlAR da hiç gerek yokken diyet yapıyordum,en sevdiğim şeyleri bir kenara koyuyordum,kiloluyum ya! hatta inanmazsınız, ist ünv çapa tıp fakültesi obezite bölümüne gitmiştim!! kilom 64..doktor beni kovdu resmen "kapıdaki obezleri görmedin sen heralde" dedi...düşünün öyle kilolu buluyordum kendimi.beni,kiloluyum takıntısı bu hale getirdi..sonuç:20 kg fazla,nerdeyse...kendi kendime,hiçbir sebep yokken böyle oldu. bir türlü ortasını bulamadığım için!! ya acımdan ölüyor,diyetler yapıyordum,ya da vazgeçip deli gibi,danalar gibi yiyordum...bana kilo aldıran tek şey bu oldu...
defalarca okumuş olduğum bu öykü,ilginç bir şekilde bana bu gece yine ders verdi.evet..ben canımın istediği ne varsa yemek istiyorum,diyet filan da yapmıyorum artık,bitti! isterseniz beni gruptan atın.ben geçen sene yaptığım gibi,ne istersem yiyeceğim .sadece yanlış olan şeyi değiştirmek adına kendimi eğitmem lazım..ne acımdan ölmem doğru,ne tıka basa yemem...ben normal yer ve yürüyüş bandımda yürürsem bu kiloları veririm.!
bıktım ya..aylardır "kilo vermem lazım,hangi listeyi yapsam,hangi şok diyeti uygulasam,hangi diyetisyene gitsem,acaba gidip yağ mı aldırsam,acaba ilaç mı kullansam...."kafamçokkarıştı senelerim böyle geçti ya,22 yaşında hayatımın en güzel zamanlarında bu aptal,gerizekalı diyeti,rejimi düşünüp durdum.ne illet birşeymiş bu,yoktan yere mahvettim vücudumu..."Ayyy pirinç pilavı istedi kocam,ama ben diyetteyim.ya canım çekerse ve yersem"diye eziyet ettim kendime hep...ye ya nolcak ki...yanlış bunun neresinde..yanlış ,kızın da dediği gibi doymayan ruhumuzu iki dolu tabak pilavla doyurmaya kalkmak...değil 2 tabak 2 tonla doymaz ki benim ruhum...çok doğru çokkk...o zaman ha 2 tabak,ha 2 kaşık...
sakın demeyin ki" e bunu hepimiz biliyoruz".....ben de biliyordum,ama görmekle bakmak gibiydi...gerçekten farkında değildim.şimdi farkettim...bu gece farkettim!
bunu yapacağım arkadaşlar,belki hemen kg veremeyeceğim ,belki zaman alacak ,belki de almayacak...beni kabul ediyorsanız,ben yarından itibaren diyet filan yapmıyorum,sıkıldım...SI-KIL-DIMMMMMMMMMM
o zaman niye burdasın diyenler olabilir... ben 2 senedir burdayım,yüzlerini görmemiş bile olsam herkes benim kardeşim gibi burda.paylaşmadığım şey kalmadı.beni ayıplamayan,yaptıklarımı ya da yapacağım dediklerimi küçümsemeyen tek yer burası ve burdaki arkadaşlarım.eğer ben başarırsam,beni izleyip başarsınlar diye gitmek istemiyorum.veya başka bir arkadaşım başarırsa onun izinden gidelim diye burdayım.
yorumlarınızı bekliyorum canımın içleri...
kallıste canım tabılı cok ısterım gercı esım pazar sabahı dondu bu kez 10 gun kadar kaldı geldı.ama ben evlılık yıldonumumuz ıcın bıseyler dusunuyorum.gecen yıl bılıyosundur nakkas tepede sık bır restoranda yer ayırtmısdı ama kıyafetım ustume olmadıgı ıcın gıdemedık ve ben oylelıkle dıyete basladım bu yıl hem burdakı 1 yılımı doldurucam hemde 5. yılımızı doldurucaz .bende esıme bır surprız yapmak ıstıyorum dun gece fotograflarımı cekdım 1 ay sonra yıne cekıp sızlere gosterıcem ins sozumu tutabılırımcedricim sanada bir şey soracağım.. eşin ne kadar zaman için gitti yada gidecek... en burya gelmeden önce istanbuldayken eşim bir yıl ayrı kaldı o burada ben istanbulda ve bir gün komşum bana bir şey söyledi kendi yeni evli 20 li yaşlardaydı ve durmadan diyet spor yapıyor kilo veremiyordu... dolaptan bir elbise çıkarttım elbise önden boydan boya düğmeli tiril tiril çok güzeldi ama kollarımı zor soktum düşün sırtıma dahi girmiyordu ve elbisenin düğme yerlerinin arasında yani göğüs bölümümde ve göbeğimde tamı amına bir karışlık aralık vardı bir tek düğmesi kapanmıyordu... balkona çıkıp o elbisenin durumunu seslenerek gösterdim komşuma bak bunun içine gireceğim ben dedim ama inanmadığını belli ederek güldü...
o gün spora başladım ve diyet yapmadan yediklerime dikkat ederek ve her yemekten sonra form çayı içerek 15 günde 12 kilo verdim ama sporu nasıl yapıyordum bir müzik cd açıyordum bitmeden sporuda bırakmıyordum şu an elimde olan alet vardı yine sabah bir posta akşam bir posta yaptım her gün... çayı hiç ihmal etmedim... 15 gün sonunda eşim eskişehirden eve geldiğinde ayağımda bir şort vardı adam kapıda kalakaldı bacaklarına ne oldu diyebildi sadece, o ana kadar hiç tartılmamıştım ve öyle azmetmiştim ki hiç durumumu farketmemişim zayıfladığımı eşim söylediğinde anladım kendimi o derece kaptırmışım... eşim hafta sonu kalıp geri döndü 2 gün daha spırumu yapıp o elbisenin içine girdim ben ve etrafımdaki insanlar hayrete düştüler.. 15 günde 12 kilo.... düşünsene cedricim eşininde bu kadar süresi varsa döndüğünde böyle bir sürprizle karşılamak istemezmisin onu ne dersin...
kallıste yazdıkların cok dusundurucu.ama ben bu kadar katı dusunmuyorum.sadece fızıklerımız ıcın bırlıke olmuyoruzkı.sonucda yaslanınca terk edılmeyı aldatılmayıda mesru kılar bu ama .elımızde olan bışey ıcınde cabalamamamızı haklıkılmaz bu tabı.bende bazen esıme dısarda eslık etmek ıstemem ama genelde degıl.
cedricim evet yazdıklarım düşündürücü olabilir ama düşüncelerimle yaşadıklarım bağdaşmıyor işte... tabiki sadece fiziki olarak birlikte olmuyoruz öyle olsaydı eşim beni çoktan erkederdi ama bu halimle benimle yaşadı ve tek kelime etmeden ama halinden memnunmuydu asla memnun olmadığını biliyorum.. fotoraflara baktığımda anlıyorum demişsin ya işte ben hiç foto çektirmedim yıllardır nefret ettim o halimi görmekten... tatile giderdik ablam yeğenlerim eşim çocuklarım ve onlar kadar eğlenemedim hiç bir zaman bu halimi düşünüp karamsarlığa kapılmaktan ama hayata geçirip veremedim şu kiloları...ailemde herkes zayıf benim dışımda...
benim kilo problemim olduğu kadar karşımdaki insanında fiziki hataları kusurları var illaki 20 yıllık evliliğimde hiç görmedim bu kusurları.. fakat ben yıllardır eşimle dışarı çıkmadım, zevk almadığım bir halde iken karşımdakinede eziyet ettiğimi düşündüm hep ama bu düşüncem hep düşüncede kaldı:gitme:
biliyorum ki normal kiloda olsam hayatım daha zevkli hale gelecek en başta ben zevk alıp karşımdakilerede pozitif enerji vereceğim... kızımın mezuniyetine gittiğimde uzun tunik giymek mevburuiyetinde kaldım ve orada diğer annelerin straplez elbiseler, kotlar vs giydiklerini görünce yerin dibine geçtim, şimdi kızım beni sevmiyormu tabiki seviyor fakat ben kendimden utandığım bir durumdayken yanımdakilerde utanır diye hissediyorum... en ufak kızım kilolu ve kilo almaya devam ediyor ama ben kendi irademe sahip çıkamadıkça çocuğumada yeme diyemiyorum kontrolü sağlayamıyorum...kitap okumayan anne babanın çocuğuna neden okumuyorsun zamanını boş geçirme kitap oku demesi gibi bir durum bu benim kafamda...
günaydın arkadaşlar,
güzel bir gün olsun inşallah hepimiz için...
cedric cnm bazı insanlar senin gibidir,kiloları ile barışıktır.seninki de böyle birşey herlde.
ben asla kabul edemiyorum bu kiloyu,resmen kıyafetsizim ya! hiçbirşey alamıyorum,almak istemiyorum.benim gözüm hep 38 bedende...
kallisim de desteklemiş beni,haydi bakalım zafer bizimdir inş!
gunaydın canım benımkı barısık olma halı degıl sanırım yuzsuzluk.bıde benım olayım su.kucukken bı takım baskılardan dolayı hıc ıstedıklerımı gıymeme ızın verılmedı bana bende onun acısını cıkarıyorum sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?