- 15 Mayıs 2015
- 10.134
- 25.249
- 598
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #161.521
Merak etme kaptanım ben bu hafta eksiyim çok şükür...kızlar yarın tartı günü ona göre haberiniz olsun bu akşam mümkün olduğu kadar erken kesin yemek yemeyi dikkat edin yarın güzel sonuçlar bekliyom sizden
Hayırdır yulafamı sardın?Günlük beslenme içinde yulaf tüketmek çoğumuzun aklınıza gelmeyebilir. Kahvaltı seçeneği olarak beslenme alışkanlığımızda geleneksel bir seçim değil ama yulaf yemenin farklı yollarını hep tariflerimde kullanıyorum
Yulaf, diğer tahıllara göre daha yüksek oranda çözünür posa içerir. Ayrıca demir, manganez, çinko ve E vitamini, tiamin, niasin, riboflavin, folat ve diğer B grubu vitaminlerinin iyi kaynaklarındandır. Yulaf aynı zamanda iyi bir selenyum kaynağıdır. Selenyum, vücut için önemli bir antioksidandır, astım ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur, DNA tamiri ve özellikle kolon kanseri olmak üzere kanser riskini azaltır. Yulaf, magnezyum mineralinden de zengindir. Magnezyum, vücudun glukoz ve insülin salınımında görev alan 300’den fazla enzimin salınımı için gerekli, önemli bir mineraldir.
Yulafın kendi yapısında #betaglukan isimli, suda çözünebilen bir lif bulunur. Yulaf betaglukan’ının, insan sağlığına olumlu etkileri neler mi??? Kolesterolü düşürmeye yardımcıBetaglukan beslenmenize eklendiğinde midenizde çözünür ve jel oluşumu meydana gelir. Bu jel yapı, midede ve ince bağırsakta safra asidini bağlayıp dışkı yolu ile dışarı atılmasını sağlar. Bunun sonucunda karaciğer, yeniden safra asidi üretmek için kandaki kolesterolü kullanır ve böylece LDL (kötü huylu) kolesterolde ve toplam kolesterol seviyesinde düşme sağlanır. Günde 3 gram yulaf betaglukanı, düzenli olarak tüketildiğinde; kolesterolde %10’a varan düşüş sağlayabilir.
Kan şekerini düzenlemeye yardımcıdırTip 2 diyabetli bireylerde yulaftan zengin bir beslenmenin kan şekerini daha iyi dengelediği gözlenmiştir. Güne kan şekeri dengeleyici özelliği olan yulaf gibi bir besinle başlamak gün boyun tokluk hissini uzatır
Hayırdır yulafamı sardın?
kaptanım 2.4 yeterli mi? :) sabah kahvaltıyla duruyorum metrodayim midem bulandı yemek yemeyebilirimkızlar yarın tartı günü ona göre haberiniz olsun bu akşam mümkün olduğu kadar erken kesin yemek yemeyi dikkat edin yarın güzel sonuçlar bekliyom sizden
Ooo supermissskaptanım 2.4 yeterli mi? :) sabah kahvaltıyla duruyorum metrodayim midem bulandı yemek yemeyebilirim
sen artıda olsan farketmez tatlım senin sebebin belliydiMerak etme kaptanım ben bu hafta eksiyim çok şükür...
bende aynen öyleyşm dayak yemiş gibiyimMeumu yazayim hemen
sabah
1 dilim ekme1 kk maydanozlu peynir
5zeytin
1 salatalik
ogle
2 kepce mercimek corba
yogurt
aksam
1 yemek kasigi ispwnak yemegi bulgurluydu ben yapmadim oyuzden
1 kasik yogurt
su 2 lt daha iciyorum
spor 1saat yuruyus
tiffanyden sonra hicbiyerim tutmuyo
maşallah tatlım yarın kesin bireyselde derecedesinkaptanım 2.4 yeterli mi? :) sabah kahvaltıyla duruyorum metrodayim midem bulandı yemek yemeyebilirim
Kizlar okumaktan anca yazabildim heryerim agriyo ya betus sen demistin dayak yemisbgibiyim bugun
kaptanım 2.4 yeterli mi? :) sabah kahvaltıyla duruyorum metrodayim midem bulandı yemek yemeyebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?