Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Menümü yazıp kaçayım kafayı kaldıramıyorum..
10,30
1,5 dl kep.ek./1 tatlı kaşığı tahinpekmez/1 çorba kaşığı menemen
15,35
2 kepçe yeşil mercimek
19,00
1 kepçe yeşil mercimek
Su daha 1 litre bile olmadı yutkunamıyorum
Spor 2 saat yürüyüş..
Çok sportifim ya hastaneye yürüyerek gidip geldim.

Günlük beslenme içinde yulaf tüketmek çoğumuzun aklınıza gelmeyebilir. Kahvaltı seçeneği olarak beslenme alışkanlığımızda geleneksel bir seçim değil ama yulaf yemenin farklı yollarını hep tariflerimde kullanıyorum
Yulaf, diğer tahıllara göre daha yüksek oranda çözünür posa içerir. Ayrıca demir, manganez, çinko ve E vitamini, tiamin, niasin, riboflavin, folat ve diğer B grubu vitaminlerinin iyi kaynaklarındandır. Yulaf aynı zamanda iyi bir selenyum kaynağıdır. Selenyum, vücut için önemli bir antioksidandır, astım ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur, DNA tamiri ve özellikle kolon kanseri olmak üzere kanser riskini azaltır. Yulaf, magnezyum mineralinden de zengindir. Magnezyum, vücudun glukoz ve insülin salınımında görev alan 300’den fazla enzimin salınımı için gerekli, önemli bir mineraldir.

Yulafın kendi yapısında #betaglukan isimli, suda çözünebilen bir lif bulunur. Yulaf betaglukan’ının, insan sağlığına olumlu etkileri neler mi??? Kolesterolü düşürmeye yardımcıBetaglukan beslenmenize eklendiğinde midenizde çözünür ve jel oluşumu meydana gelir. Bu jel yapı, midede ve ince bağırsakta safra asidini bağlayıp dışkı yolu ile dışarı atılmasını sağlar. Bunun sonucunda karaciğer, yeniden safra asidi üretmek için kandaki kolesterolü kullanır ve böylece LDL (kötü huylu) kolesterolde ve toplam kolesterol seviyesinde düşme sağlanır. Günde 3 gram yulaf betaglukanı, düzenli olarak tüketildiğinde; kolesterolde %10’a varan düşüş sağlayabilir.

Kan şekerini düzenlemeye yardımcıdır Tip 2 diyabetli bireylerde yulaftan zengin bir beslenmenin kan şekerini daha iyi dengelediği gözlenmiştir. Güne kan şekeri dengeleyici özelliği olan yulaf gibi bir besinle başlamak gün boyun tokluk hissini uzatır

Hayırdır yulafamı sardın?

Meumu yazayim hemen
sabah
1 dilim ekme1 kk maydanozlu peynir
5zeytin
1 salatalik
ogle
2 kepce mercimek corba
yogurt
aksam
1 yemek kasigi ispwnak yemegi bulgurluydu ben yapmadim oyuzden
1 kasik yogurt
su 2 lt daha iciyorum
spor 1saat yuruyus
tiffanyden sonra hicbiyerim tutmuyo

kızlar yarın tartı günü ona göre haberiniz olsun bu akşam mümkün olduğu kadar erken kesin yemek yemeyi dikkat edin yarın güzel sonuçlar bekliyom sizden
kaptanım 2.4 yeterli mi? :) sabah kahvaltıyla duruyorum metrodayim midem bulandı yemek yemeyebilirim

Merak etme kaptanım ben bu hafta eksiyim çok şükür...
sen artıda olsan farketmez tatlım senin sebebin belliydi
bende aynen öyleyşm dayak yemiş gibiyim
kaptanım 2.4 yeterli mi? :) sabah kahvaltıyla duruyorum metrodayim midem bulandı yemek yemeyebilirim
maşallah tatlım yarın kesin bireyselde derecedesin

kızlar çok fenayım menümü yazayım yatacam
sabah
1 dilim ekmek
2 dilim salam
3 zeytin
1 lokma peynir
öğle
1 kepçe çorba
1 kaşık pilav
1/2 porsiyon güveçte sebzeli tavuk
2 kaşık kazandibi
ara
2 dilim portakal
1 dilim elma
3-4 kuru üzüm
akşam
1 kepçe çorba
2 kaşık erişte
2 kaşık yoğurt
1 kaşık fasülye
su
2,5 lt
spor
100 ip
100 jj 50 si ceza
spor yapacak şu an halim yok olursa yazarım
haa spor sayılmaz ama sabah 8.30 dan 15 e ye kadar hiç oturmadım kongre sçılısı bakanın gelmesi fuarda dolaşma( sadece yemek ve dinlemek istediğim sunum için toplamda 1 saat oturdum gündüz nerdeyse tüm gün ayakta bi de tiffany ertesi çok halsizim

kollontai

menüm
sanah : 1 yumurta yağsız tuzsuz tavada
1 parça peynir
10 fındık

öğlen : 1 kase kıymalı yoğurt
ara : 1 mandalina
akşam : activya çilekli kahvaltı

spor
sabah 2 mil leslie
akşam 3 mil leslie + 9 dk. jillian

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…