Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

kallisim valla aynen burda da hava değişimi olunca aklıma sen geliyosun orda da yağmur vs var mıdır of soğuktur orası da falan diye düşünüyorum kaydirigubbakcemile3
burda da yağmur var hele gece sahura kalktım rüzgarla yagmur pat pat pencerelere vuruyodu hayret 4 yılı geçti burdayım hiç yağmur yağmıyodu burda..

demek ahçi olmak istiyor ha :roflol: olsun valla benim de ennn keyif aldığım şeylerden biridir yemek yapmak opuyorumnanaktan

şimdi elimde ceylan ın banyo takımları var 2-3 güne biter ondan sonra boşum, kallisim sen de şöyle kolayından bebek yeleği mi olur bana göre kazak mı veya tunik mi olur ne olur bilmiyorum da bakarsan iyi olur beraber yapalım diyorum ben ilerledikçe yorum yaparız, sorarız falan..

gunaydın herkese bıraz gec olsa da .yogun bıkac gun yasıyorum bılg acık ama yetısdırmem gereken bı rapor var ona calısıyorum ama bugun bıter umarım.keske sıze de yollıyabılsem reel enflasyonla ılgılı bır calısma yapan bır arkadasıma yardım edıyorum butun calısmayı maılle hazırlamıs.soru cevap seklınde bende grafıge alıcam bakalım nasıl olcak.reyhan abla envanter ıcın program kullanıyomusunuz.neyse bana hedıye gonderen arkadasa bır notum olcak.eger ıkı gun falan gecdıgı halde benden aldıgıma daır bır haber gelmezse melıs yada kallıs aracılıgıyla benı bır uyarsın bı zahmet.cunku guvenlıkler kargoları almıyormus haberde vermıyolar.dun bır ptt kargosu gelmıs onunden 10 kere gecdım sordum kargo zarf varmı dıye yok dedı aksamın korunde aradı ptt den geldıler dıye.baska bı sey daha beklıyorum omu bılmıyorum.o kadar da uzak bır yerdekı bılmıyorum da neresı.taksıyle gıdıp alıcam trafık azalsın dıye bekledım.cıkıym gıdıym donusde sıze uzun uzun vakıt ayırıcam soz.ben dıyet anlamında cok ıyıyım sadece sabah aksamkınden cok cıkıyorum yanı odemlıyım.bu cuma benden sıze bır bomba var o kadar soyleyım yanı.neler yapdıgımı da anlatıcam.motıvasyon aracımı da.ya hepınızı ayrı ayrı cok sevıyorum.tabı top 10 umda ılk sıra reyhan ablamın.sonra da kallıste sultanına.s.

wuu bekliyorum bombayi cedric nekadar top 10 siramiz mechul olsada:umursamaz::umursamaz:
kiskandim ayol:roflol::roflol:

artik cok gec kallisim..zaten yedikten sonra bakmistim kaydirigubbakcemile3
ammmaaann choko demistiki bikere burda "mideye giden bisey icin üzülme"
simdi litaratüre cikolata yiyip aglayan biri olarak gecmek istemiyorum kaydirigubbakcemile3
dün fistiga baktim ben kalliste..orda kücük kizinin resmi var galiba dimi? tahmin ettim siralmayi yaptim ben 123 diye evet asci olmak cok yakisir ayricada bence cok guzel bir meslek..daha dün arkadaslarima oglumdan bahsederken asci mi olucak ki benim oglum dedim (ahci mi asci mi) bilmiyorum neyse.. benim oglumda mutfakta bana yardim etmekten cok keyif alir..elide cok yakisir kücük olmasina ragmen .. nasip :)

aksam esimin arkadaslari gelicek hazirlik yapmam lazim görüsürrrrzzz ciao ciaoo

günaydınlar güzel takımım aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz burası çok güzel bir takım paylaşımlarınız güzel olduğu sürece burdan çok yararlanabilirsiniz size diyetinizde başarılar umarım herkes istediği hedefe ulaşır.

sağol ablacım muşmulayıda severim hemen eşime söylerim alır ben iyiyim allaha şükür bulantılarım dışında fazla sıkıntım yok oda hamileliğin tadı tuzu demi ama bebeğim sağlıcakla gelsinde hepsine razıyım ablacım

çok geçmiş olsun canım aman dikkat et kendine bak sakın hafife alma emi.
hediyemi bugun bedne kargoya verdim . inşallah alan arkadaş beğenir ben beğendim yani

allah razı olsun canım hafife alırmıyım hiçç valla ben yatıyorum kayınvalidem sağolsun hizmet ediyor evimin işinide eltim geliyor arada yapıyor allah razı olsun herkeseten canla başla uğraşıyorlar

aman canzim dikkat et kendine,hiçbirşey yapma tabi,yat sadece.öpüyorum

sağolasın canım sende hiçççççç canını sıkma hayat bundan sonra senin için daha güzel olmaya başlıcak seni haketmeyen bir erkeğe kölelik yapmaya devam etmiceksin en azından senin canın sağolsun yeter canım işin var allaha şükürler olsun ailen var yaşın küçük hayat sen,n için yeneiden başlamak için geç değil yani canım geçmişi sil at hayatından çöp torbasına koy geçmişi fırlat çöplüğe gitsin

canım benim cumayı şimdiden merak etmeye başladım valla hadi bakalım sen iyi gidiyorsun zaten maşallahhhhhhh

canzicim adına çok seviniyorum Allah nazardan saklasın iyi bak kendine bol bol dinlen canım opuyorumnanaktan

piacım suntayı sormuştun yanlış hatırlamıyosam :roflol: bu diyet bisküviler var ya hani sunta gibi yagsız tatsız tuzsuz ha işte onlar.. bilmiyosan koyarım bi foto, yoğurdun içine kırıyorum süper bi tad oluyor canım kaydirigubbakcemile5

benim oğlan uyudu da bakmaya fırsatım oldu nihayet.. yemek yeme düzenim berbat benim nasıl düzelteceğim bilmiyorum. çocuğun kahvaltısı çorbası vs derken kendime vakit kalmıyo birde ev işleri of anam of yani... ev aldı başını gidiyo ... nefret geldi valla çocuktan sonra ev işi yapmaktan...

ya bişey soracağım kendinize akşam yemeğinizi ayrımı hazırlıyorsunuz yoksa evde ne piştiyse onlardan azar azarmı yiyosunuz.. şimdi hem kocama ayrı yemek hem kendime birde bebeğe derken ben battım ha ..eşim onla birlikte yemek yememi istiyo adam gibi bişeyler ye benim karşımda ne bu böyle diyo..

bu sabah tartıldım rejime başlayalı tam 1 hafta oldu 2,1 kilo vermişim en son p.tesi 78,5 dum bugün 77,9 çıktım .. beynim terbiye olmaya başlamış anlaşılan..inşallah bu istikrar bozulmaz..

acıgül sende benim gibi yeni katılanlardansın bakalım hakkımızda hayırlısı olsun...

Evvveettttt cedricim senden duymak ne hoş şu bomba haberleri :lepi: yaa neden bilmem ama çok mutlu oluyorum sen bir gr versen bile...
Top 10 sıralaması delikafadulden yupppiiiiiiii :lepi: bende takımımda herkesi ayrı ayrı çok seviyorum reyhan ablamın dediği gibi kültür seviyesi yüksek bir takımız hiç mütevazi olamıyacağım:roflol: bu yüzdende birbirimizi iyi anlayabiliyoruz....
kargo işi ne sinir olmuş geçendede bana buradan yani sitemizden çay fincanı gelmiş kargo bahçede köpek klübesi var diye kapıyı bile çalmamış 2 gün tekrarladılar bunu 2 gün not kağıdı buldum posta kutusunda sonra gittim postahaneye buradan değil dediler el kadar eskişehirde fincanı bulmam 3 gün sürdü:roflol: sonra birde kutudan kırık çıktı o kadar gezmem tozmam boşa gitti sinir oldum kazen sağolsun tekrar yollamış buyrunnnnnnnnn bu kez kapıma bıraktılar nasıl olduysa.... sende uğraş bakalım inşallah çabuk elie geçer...

Piacım sanki cedricime yaptığın wuuuu yanımda yaptın gibi duydum ulaklarımla:roflol: hoşuma gitti...
yaaa sen şeye mi baktın yırtığın topiğinemi baktın kızları gördün ufaklık orda varmıydı çıktı aklımdan vardır herhalde büyük ve ortanca var ama ufaktan emin değilim... demek seninde oğlan yetenekli bu konuda.. biz istanbula ablama gidince orda eskiden otelde çalışan zor günlerde ablamları bırakmayan tek kişi var bir abimiz otelin ahçısıydı biz gitttiğimizde benim ufaklıpa seslenir hemen beraber mutafa girerler yenge ne yetenekli elindende geliyor der durur.. bakalım kısmet işte bana tufah gelen ablalarının tersi olması biri cerrah olacağım der biri ahçı bir tuhaflık var bu işte ama :roflol: gerçi cerrah olacağım diyende parası bol mesleklere kaymaya başladı gönlü kısmet gelecek günler ne gösterir....

canzicim bana kalırsa taşınırken o evde bıraksın çöp poşetini çikolatım delikafadulden çöpe kadar taşımayada değmez... aa insanlar ne güzel severken yeni bir yaşama başlarken ne hoş tatlı oluyor karşındaki ama ayrılırken senden kötüsü yok oldu yaaaa:mymeka: genelde erkekler böyle yaparak ayrılabiliyorlar sanırım karşındakini kötü diye diye kendilerine telkin veriyorlar galiba...

canzicim adına çok seviniyorum Allah nazardan saklasın iyi bak kendine bol bol dinlen canım opuyorumnanaktan
Pia ne bilsin o bisküviyi bijom sen ekle foto kaydirigubbakcemile3 yaaa sen canzi adına sevinirken bende senin için dileklerde bulunuyorum haydi inşallah canzi gibi senide alalım diğer topiğe bebiş bekleyenler sırasınahihoyyyt

ay ben yorulup geldim yine pazara mazara derken ufaklığı okula bırakıp ancak döndüm evime...biraz bakınıp ev işimi yapayım balık aldım iglonun yine çorba yapacağım ... bir de dün tesadüf gördüm derya patlıcan mücveri yaptı fırında hoşuma gitti onuda yapacağım tamamdır bu iş

e-e-e-e hoşgeldin benim gibi ev işinden hoşlanmayan hatta bıkan arkadaşım:roflol: daha dur sen yeni bebek sahibisin biraz daha geçsin isyan bile ediyorum bazen yemek yapma sözünü bile duymak istemiyorum...

şöyle bişey var şimdi takımda gördüğün herkes diyet yapmıyor herkesin ayrı bir yolu var bijo mesela çok sıkı diyetlerle kısa zamanda istediği kiloya ulaştı çok güzel kilo verenlerimiz vardı yaz tatili bizi bozdu geri döndük toparlanamadık filan reyhan abla ben ve mustang şu an diyet yapmıyoruz laf ola beri gele sohbete katılıyoruz iştelmaz: ama bizde toparlıycaz inşallah en kısa zamanda.... mesela ben kendime özel yemek arada sırada yaparım şu ana dek gittiğim diyetisyenlerdende bazıları kendine özel yemek yapmayacaksın evde ne pişiyorsa onu yiyeceksin demişti sadece ölçülü olmamız gerekiyormuş.. mesela bir kaç gün evde pişen ne varsa yersin haftada 2 kez filanda kendi kafana göre bir şey uydurursun sebze haşlama çorba bakliyat vs gibi böyle idare edebilirsin...

e-e-e-e hoşgeldin benim gibi ev işinden hoşlanmayan hatta bıkan arkadaşım:roflol: daha dur sen yeni bebek sahibisin biraz daha geçsin isyan bile ediyorum bazen yemek yapma sözünü bile duymak istemiyorum...

valla bıktım abla çünkü 17 yaşımdan beri temizlik yemek vs herşeyi ben yapıyorum annemin evindeyken başladı yani bu serüven.. kendi evimde de iş hepten bana kalınca yılgınlıkla birlikte acayip bir isteksizliğe dönüştü.. zaman biraz geçsin işin iyece zorlaşacak demişsin o zaman benim ev ne halde olur bilemiyorum ::1shok::1shok:

diyet yapma konusunuda anladım herkes kendi metodunu belirlemiş yani bir kriter yok. Açıklamaların içinde teşekkürler.. a.s. kendimi yabancı hissetmeyeceğim burada anlaşılan..

selam güzel hatunlar .......Şeniz

yeni gelen fıstıklarada selamlar olsun ..........a.s...
ara ara bakıyorum sizlere zenanımın fotolarını kaçırdım .akannehir bi arada bize gösterirsiniz ha şu meşur adepte eden çizmeli kotlu fotuyu ..kaydirigubbakcemile3

kalişim sultanım benim çizelge bi türlü çıkmıyor canım ya bi el atsan ....

hediyelerinizide güle güle kullanın.. ne güzel düşünmüşsünüz ..........:1hug:

aebenim hoşgeldin canım sen ziyaret etmesen biz hiç bakamıyoruz kusura bakma canıım ....

çizelgeye bakayım bir sorunmu var yine yazarım ben sana..

hediyelerimizi sorma yeni yıla hediyelerle girelim dedik bakalım bu yıl kurtulmak dileğiyle hahahaaa :))

kallisim ekliyim fotosunu suntaların bari :roflol:

işte sunta bu pia cım kaydirigubbakcemile3

iyi dileklerin için teşekkür ederim kallisim Allah zamanını bilyor ben hiç stres yapmıyorum bu konuda.. Allaha şükür bi sorunumuz da yokmuş olur bakalım

ben de az sonra kalkıp hani eklemiştim ya bi ara kabak böreği diye beğenmiştin ondan yapıcam.. dün derya da gördüm bi ara ama sonucuna bakmadım benimki böyle bak..

yapmak isteyen olursa işte tarifi..

Malzemeler
4 adet kabak rendesi
Yarım demet ince ince doğranmış dereotu
2 yumurta
1 su bardağı yağsız beyaz peynir
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı süt
2 fincan kepek unu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Hazırlanışı
Derin bir kâseye kabak, dereotu, süt, sıvıyağ ve beyaz peyniri koyup karıştırın. Ayrı bir kâsede iki yumurtayı çırpın. Yumurtayı ve unu kabaklı karışımın olduğu kâseye ilave edin. Üzerine tuz, karabibiber ve kırmızıbiber serpin ve karıştırın. Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.

yaaa benim hediyem gitmedi mi daha yaaa arayıp ptt yi fırçalicam haaaaaaaaa kötükedihüso

teşekürler kalişim .....

yazmasamda okuyorum canım arada sizleri, hep gönlümdesiniz...Şeniz

bijom suntayı geçtimde kaydirigubbakcemile3börek harika görünüyor tarif için teşekürler.....:1hug:Şeniz

teşekkür ederim :) maşallah seninkiler büyümüş allah acılarını göstermesin hayırlı ömür versin... bende 2.yi düşünüyorum ama kilo verince yoksa yerimden kalkamam :) bir aksilik olmadığı sürece hep buralardayım inşallah... insan motive oluyor burada herşeye... inşallah hedef kiloma bende ulaşacağım buna inanıyorumopuyorumnanaktan

bu arada acıgülcüm ve diger arkadaşlar hoşgeldiniz.. ben tanıtayım kendimi evliyim, 29 yaşındayım, çocuğum yok, nisan-temmuz arası çok iyi kilo verdim ama şimdi 62 de takıldım kaldım.. son kalan kilolarımla savaşıyorum pes etmek üzereyim kaydirigubbakcemile3 etmicem etmemeliyim..

çok teşekkür ederim canım hoşbuldum... pes etme sakın :) yarışacağız dimi :) inşallah bende veririm. aslında ekmeği azaltırsam çok çabuk kilo veriyorum bide çikolata yemezsem :) ama engel olamıyorum kendime bugun hiç yemedim çikolata zor tutuyorum kendimi ama :) nefsimi yencem ve yemeyecem kararlıyım:umursamaz:

bijom kabağı çok severim naptın sen yaaaaaa ((( celebrian vardıya bizim takımda takıntılı halde her gün kabak yerdi ay okurda beni çekiştiriyosun der şimdi hahahaa...

evde foto makinesi varsa bende çekerim patlıcanlıyı ama yoksa bilemiyciğimm...

yaa senin hediyen kime gidicek hayatım kargo yoğundur şu günlerde ama bak cedricime filansa beni dürt :)) okudun ya almıyormuş güvenlik kargoları yazık geri dönmesin birde..

acıgülüm güzel dileklerin için teşekkür ederim canım allah hepimizin yavrusunu sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah...

ben kaçıp patlıcanlarımı yapayım haydi baş başşş....

hımm kallıstem bu tarıfı cok begendım benımde buna benzer balık dolmam var levrekle yaparım genelde mantar sogan maydonoz damates bıber ve sarımsakla ıc hazırlayıp balıkların karınlarına doldurup kagıtlayıp pısırıyorum.herkesden olumlu yorumlar aldım.kendıme balık yapıcaksam yıkıyorum atıyorum mıkrodalga posedıne 8 dk da pısırıyorum ve yıyorum tuz bıle atmıyorum.bugunde balık depoladım cok sevıyorum napıym.ayrıca ogun olcuyu kacırdım ama balık da pek dusunmuyorum olcu falan.
chocolate m okuyunca o kadar cok uzuldumkı haketmedıgın seyler yasıyosun.ama cok sevdsen de bu ılıskı kanser olmus guzel arkadasım kes at ve yoluna devam et.ayrıca bu surecde bıseye ıhtıyacın olursa gece gunduz farketmez yardım ederım sana .hatta sen toparlan ıstersen reel hayatdada tanısalım
kesınlıkle cok haklısın chocolate pısman olursan nasıl olsa yedım dıye devamda edıyosun en ıyısı olmamıs gıbı davranmak
umut cok cok gecmıs olsun allah sıfalar versın ıns
bu adama sla ınanma bıjoux.ona gıderken habıre mavı yesıl ın urunlerını almamızı ıstıyordu dıger dıyet bıskuvılere demedıgını bırakmıyordu meger ortagıymıs.ılk bır hafta boyu sadece salata yedırıyo ne kadar saglıklı olabılır kı.ayrıca gecen bende tv de bırınden duydum kım hatırlamıyorum ama ıkı ayda bır sırkeye ara vermek gerekıyormus.ananemde baklava yıyıp ustune sırke ıcıyor kaydirigubbakcemile3
kallısteme katılıyorum bu adam oyle garıp bırıkı bır muayenehanesı var.perde bolmelı falan her 10 kıloda bır bekleme odasındakılere alkıslatmak dısında hıcbır motıvasyonu yok.asla randevuyla calısmaz sıslı de saatlerce beklersın senı gorsun dıye perdenın arkasına gecersın 10 dk .yanı hıc ınanmadıgım bır ınsan
pia canım bijoux un suntaları wasa lara benzıyor.onların bıraz kucuk boyutlusu
acigul aramıza hosgeldın
hosgeldın aramıza
ne guzel ahcı olmak ıstemesı avrupa da unv delerede gastronomı egıtımı verıyorlar.keske bızde de olsa
pıa aaa bu top 10 olayı sadece latıfe:kedi:cok mutluyum valla gıdıyor kılolar yavas yavasda olsa
cok tsk ederım kallıstem bılıyorum cok sevvındıgını hadı bıraz gayret yoksa senı yakalıycam bak.kargo bugun benı ne cok ugrasdırdı anlatamam.hedıyemıde almadılar gonderemedım

evet benı durtun ya gercı yarın ve cuma evde olamamayı planlıyorum ama nasıl olcak bılemıyorum.

arkadaslar yenı gelen uc tane arkadasımız oldugundan bıde hatırlatmamın faydası oldugunu dusundugumden sıze porsıyon olculerını yazmak ıstedım.cokbılmıslık gbı algılamayın lutfen zaman zaman hepımız neyden ne kadar yememız gerekdıgını bılemıyebılıyoruz.ozellıkle cok dıyet yapmamıs sanslı ınsanlar varsa aramızda bılgı olur dıye dusundum
dıyet yaparken besın gruplarını
ekmek gurubu
et gurubu
yag gurubu
sut gurubu
meyve gurubu
sebze gurubu
olarak 6 kategorıye ayırıyoruz
ekmek gurubu; 1 dl ekmek, 1/4 sokak simidi,1/4 yufka ,2 yemek kasıgı makarna ,pilav,4 yk baklagıller, 1 patates, 3 kestane, 1 cay bardagı leblebi,1 su bardagı yagsız patlamıs mısır
et gurubu;3 kofte kadar et tavuk balık ,1 yumurta,1 kıbrıt kutusu beyaz peynır,3/4 kıbrıt kutusu kasar peynırı
yag gurubu;1 tatlı kasıgı sıvıyaglar, 4 zeytın ,1 cevız,4 badem,5 fındık
sut gurubu;1 bardak süt.abardak yogurt,2 bardak ayran
meyve gurubu;mevsım ıtıbarıyle;2 mandalına,1/2 nar,1 portakal,1 elma, 1 kuru incir ,2 kuru kayısı
sebze gurubu;cig sebzeler serbest,4 yk pısmıs sebze yemeklerı
1 er porsıyon.sımdı bunlardan nasıl yıyoruz kısmına gelırsek 1400 kal lıl bır dıyet yapan bırısı 6 por ekmek,3 por et,2 por yag,2 por sut,3 por meyve, 4 por sebze seklınde yemelı
.hıc ekmek yememek dıyet ıcın dogru yaklasım degıl.sobayı yakabılmek ıcın mutlaka oduna ıhtıyac duyuyorsak ekmek gurubuda yag yakımı ıcın gereklı ama kabuklu tahıllardan sececegımız ekmek makarna bızlerı daha tok tutacak kan sekerımızı dengeleyecek.yoksa kalorı acısından farkı yok.
evde pısen her sebze yemegını yıyebılırız ancak pısırme prensıbımız her 1 kılo sebze ıcın 2 yk sıvıyag,etlı pısen sebzeler ıcınse 1 yk olmalı.yemeklerın suyunu cok yercıh etmemelıyız.meyveyı olculu tuketmelı meyve sekerının de bır karbonhıdrat oldugunu unutmamalıyız.
umarım hatalı bır yerı olmamısdır sorusu olan arkadaslara her honuda yardımcı olurum.ayrıca tecrubelı arkadaslarım eksıklerı ve yanlıslıkları soylerse duzeltırım ve daha dogrusunu ogrenırız.umarım faydalı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…