- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #17.441
gunaydın herkese bıraz gec olsa da .yogun bıkac gun yasıyorum bılg acık ama yetısdırmem gereken bı rapor var ona calısıyorum ama bugun bıter umarım.keske sıze de yollıyabılsem reel enflasyonla ılgılı bır calısma yapan bır arkadasıma yardım edıyorum butun calısmayı maılle hazırlamıs.soru cevap seklınde bende grafıge alıcam bakalım nasıl olcak.reyhan abla envanter ıcın program kullanıyomusunuz.neyse bana hedıye gonderen arkadasa bır notum olcak.eger ıkı gun falan gecdıgı halde benden aldıgıma daır bır haber gelmezse melıs yada kallıs aracılıgıyla benı bır uyarsın bı zahmet.cunku guvenlıkler kargoları almıyormus haberde vermıyolar.dun bır ptt kargosu gelmıs onunden 10 kere gecdım sordum kargo zarf varmı dıye yok dedı aksamın korunde aradı ptt den geldıler dıye.baska bı sey daha beklıyorum omu bılmıyorum.o kadar da uzak bır yerdekı bılmıyorum da neresı.taksıyle gıdıp alıcam trafık azalsın dıye bekledım.cıkıym gıdıym donusde sıze uzun uzun vakıt ayırıcam soz.ben dıyet anlamında cok ıyıyım sadece sabah aksamkınden cok cıkıyorum yanı odemlıyım.bu cuma benden sıze bır bomba var o kadar soyleyım yanı.neler yapdıgımı da anlatıcam.motıvasyon aracımı da.ya hepınızı ayrı ayrı cok sevıyorum.tabı top 10 umda ılk sıra reyhan ablamın.sonra da kallıste sultanına.s.
merhaba aebenim canim iyiki geliyorsun arada valla biz hayirsiziz galiba. bakma sen bize aebenim hep gel. seni görmek bizi mutlu ediyor.opuyorumnanaktanselam güzel hatunlar .......Şeniz
yeni gelen fıstıklarada selamlar olsun ..........a.s...
ara ara bakıyorum sizlere zenanımın fotolarını kaçırdım .akannehir bi arada bize gösterirsiniz ha şu meşur adepte eden çizmeli kotlu fotuyu ..kaydirigubbakcemile3
kalişim sultanım benim çizelge bi türlü çıkmıyor canım ya bi el atsan ....
hediyelerinizide güle güle kullanın.. ne güzel düşünmüşsünüz ..........:1hug:
valla bijom benim hediyede gitmemis hala bendemi gidip bir iki firca atsam ne.kaydirigubbakcemile3. bugün mutlaka almaliydi gönderdigim arkadas. insallah begenir kafamçokkarıştıyaaa benim hediyem gitmedi mi daha yaaa arayıp ptt yi fırçalicam haaaaaaaaa kötükedihüso
hanımlar merhaba... çok uzun bi süredir sesim cıkmadı. hatırlayanınız var mı beni bilmiyorum gerci ama.. bir sürü sey gecti basımdan.. cok yogun sinir stres dolu günler inanın..
şöyle bi göz gezdirdim foruma=)) maşalla iyisiniz hepiniz=)) çok çok çok özledim sizleri.. aslında herseyden önce aklım chocolate'da..
bana gelince.. ben ne mi yaptım?=D eve eliptik bisiklet aldım hahahaha
yarın yine yazarım size..
mucaak.
Piacım sanki cedricime yaptığın wuuuu yanımda yaptın gibi duydum ulaklarımla:roflol: hoşuma gitti...
yaaa sen şeye mi baktın yırtığın topiğinemi baktın kızları gördün ufaklık orda varmıydı çıktı aklımdan vardır herhalde büyük ve ortanca var ama ufaktan emin değilim... demek seninde oğlan yetenekli bu konuda.. biz istanbula ablama gidince orda eskiden otelde çalışan zor günlerde ablamları bırakmayan tek kişi var bir abimiz otelin ahçısıydı biz gitttiğimizde benim ufaklıpa seslenir hemen beraber mutafa girerler yenge ne yetenekli elindende geliyor der durur.. bakalım kısmet işte bana tufah gelen ablalarının tersi olması biri cerrah olacağım der biri ahçı bir tuhaflık var bu işte ama :roflol: gerçi cerrah olacağım diyende parası bol mesleklere kaymaya başladı gönlü kısmet gelecek günler ne gösterir....
işte sunta bu pia cım kaydirigubbakcemile3
yapmak isteyen olursa işte tarifi..
Malzemeler
4 adet kabak rendesi
Yarım demet ince ince doğranmış dereotu
2 yumurta
1 su bardağı yağsız beyaz peynir
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı süt
2 fincan kepek unu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı
Derin bir kâseye kabak, dereotu, süt, sıvıyağ ve beyaz peyniri koyup karıştırın. Ayrı bir kâsede iki yumurtayı çırpın. Yumurtayı ve unu kabaklı karışımın olduğu kâseye ilave edin. Üzerine tuz, karabibiber ve kırmızıbiber serpin ve karıştırın. Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
arkadaslar yenı gelen uc tane arkadasımız oldugundan bıde hatırlatmamın faydası oldugunu dusundugumden sıze porsıyon olculerını yazmak ıstedım.cokbılmıslık gbı algılamayın lutfen zaman zaman hepımız neyden ne kadar yememız gerekdıgını bılemıyebılıyoruz.ozellıkle cok dıyet yapmamıs sanslı ınsanlar varsa aramızda bılgı olur dıye dusundum
dıyet yaparken besın gruplarını
ekmek gurubu
et gurubu
yag gurubu
sut gurubu
meyve gurubu
sebze gurubu
olarak 6 kategorıye ayırıyoruz
ekmek gurubu; 1 dl ekmek, 1/4 sokak simidi,1/4 yufka ,2 yemek kasıgı makarna ,pilav,4 yk baklagıller, 1 patates, 3 kestane, 1 cay bardagı leblebi,1 su bardagı yagsız patlamıs mısır
et gurubu;3 kofte kadar et tavuk balık ,1 yumurta,1 kıbrıt kutusu beyaz peynır,3/4 kıbrıt kutusu kasar peynırı
yag gurubu;1 tatlı kasıgı sıvıyaglar, 4 zeytın ,1 cevız,4 badem,5 fındık
sut gurubu;1 bardak süt.abardak yogurt,2 bardak ayran
meyve gurubu;mevsım ıtıbarıyle;2 mandalına,1/2 nar,1 portakal,1 elma, 1 kuru incir ,2 kuru kayısı
sebze gurubu;cig sebzeler serbest,4 yk pısmıs sebze yemeklerı
1 er porsıyon.sımdı bunlardan nasıl yıyoruz kısmına gelırsek 1400 kal lıl bır dıyet yapan bırısı 6 por ekmek,3 por et,2 por yag,2 por sut,3 por meyve, 4 por sebze seklınde yemelı
.hıc ekmek yememek dıyet ıcın dogru yaklasım degıl.sobayı yakabılmek ıcın mutlaka oduna ıhtıyac duyuyorsak ekmek gurubuda yag yakımı ıcın gereklı ama kabuklu tahıllardan sececegımız ekmek makarna bızlerı daha tok tutacak kan sekerımızı dengeleyecek.yoksa kalorı acısından farkı yok.
evde pısen her sebze yemegını yıyebılırız ancak pısırme prensıbımız her 1 kılo sebze ıcın 2 yk sıvıyag,etlı pısen sebzeler ıcınse 1 yk olmalı.yemeklerın suyunu cok yercıh etmemelıyız.meyveyı olculu tuketmelı meyve sekerının de bır karbonhıdrat oldugunu unutmamalıyız.
umarım hatalı bır yerı olmamısdır sorusu olan arkadaslara her honuda yardımcı olurum.ayrıca tecrubelı arkadaslarım eksıklerı ve yanlıslıkları soylerse duzeltırım ve daha dogrusunu ogrenırız.umarım faydalı olur
cedric im ne kadar uzun bir yazı yazmışsın,bir geliyorsun pir geliyosun vallahi... evet bitmesi gereken bir ilişki,ama zor işte... gurursuzun tekiyim,hala seviyorum onca lafa söze rağmen,o da beni seviyor biliyorum ama böyle aşkın ben....
bu arada verdiğin bilgiler için kendi adıma çok teşekkür ederim,çok faydalı...
ve yine bu arada seninle gerçekten görüşmeyi çok çok çok isterim..seninle ve burdaki herkesle!
Cedricim sen yazınca hatırladım bende bazı şeyleri.. dediğin gibi bölmelerdesin ve motivasyonu alkış hahaaaakaydirigubbakcemile3 çok saçma birisi yaaa... nazar boncuğu takardı birde.... söylediğin gibi bir hafta boyunca sadece salata ve yoğurt vermişti 3.5 kilo verdiğimi hatırlıyorum... sonra babam rahatsızlandı çocuklarda ufaktı gidemedim 2 ayda 18 kilo vermiştim bir gayretle ama bunalımlı günler başlayınca 20 den fazla aldım hemen üzerine..bu adama sla ınanma bıjoux.ona gıderken habıre mavı yesıl ın urunlerını almamızı ıstıyordu dıger dıyet bıskuvılere demedıgını bırakmıyordu meger ortagıymıs.ılk bır hafta boyu sadece salata yedırıyo ne kadar saglıklı olabılır kı.ayrıca gecen bende tv de bırınden duydum kım hatırlamıyorum ama ıkı ayda bır sırkeye ara vermek gerekıyormus.ananemde baklava yıyıp ustune sırke ıcıyor kaydirigubbakcemile3
kallısteme katılıyorum bu adam oyle garıp bırıkı bır muayenehanesı var.perde bolmelı falan her 10 kıloda bır bekleme odasındakılere alkıslatmak dısında hıcbır motıvasyonu yok.asla randevuyla calısmaz sıslı de saatlerce beklersın senı gorsun dıye perdenın arkasına gecersın 10 dk .yanı hıc ınanmadıgım bır ınsan
.
canım hoşgeldin seni neden unutalım tam kadro devam ediyoruz bizkaydirigubbakcemile3 bir asyayı yolladık incecik olarakhihoyyyt gelde anlat bakalım neler yaptın... bende ne hayırsız bu kız diyordum bir mezun oldu o haftadan beri uğramadı hatta karneni bile sormuştum cevap alamamıştım...hanımlar merhaba... çok uzun bi süredir sesim cıkmadı. hatırlayanınız var mı beni bilmiyorum gerci ama.. bir sürü sey gecti basımdan.. cok yogun sinir stres dolu günler inanın..
şöyle bi göz gezdirdim foruma=)) maşalla iyisiniz hepiniz=)) çok çok çok özledim sizleri.. aslında herseyden önce aklım chocolate'da..
mucaak.
reyhan abla bu gün bir kitaptan alıntılar yazacağım özellikle senin sindirerek okumanı istiyorum biz başlayamayanlar için etkili olacağını düşündüğümden.. ben kaç gündür bu kitabı okumaya başladım farketmeden yemek yemeyide bıraktım....opuyorumnanaktanopuyorumnanaktancanimsin sen benim. bombayi büyük bir heyecanla bekliyorum. valla dogru dedin güzelim . kallisi bilmem ama yakinda beni yakalarsin..:bbo:
ŞenizŞeniziyigeceler kallisim sultanım,bir sana bir de reyhan ablama kocaman öpücükler...mustangıma da...
Piacım nedense öyle oluyorsırnaşık şeyt
ya ben cocuklar olunca heycanlaniyorum..lafi toparliyamiyorum opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan ..
canım valla ben baktım ki başa çıkamıyorum yemeklere daha önce koyduğumun yarısı kadar salça ve yag koydum. eşim ne yiyosa ben de ondan yedim anlamadı bile yağının salçasının az olduğunu, böylece yemek diyet oldu ikimiz de mutlu olduk kaydirigubbakcemile3 ve şu karşıya oturma meselesi takımdakiler biliyolar ben akşam yemek yemiyorum, kusura bakmasınlar biz zor bir yoldayız bize destek olmaları lazım.. 2-3 ay tek başlarına yemek yerseler ölmezler ben böyle düşünüyorum :umursamaz:ya bişey soracağım kendinize akşam yemeğinizi ayrımı hazırlıyorsunuz yoksa evde ne piştiyse onlardan azar azarmı yiyosunuz.. şimdi hem kocama ayrı yemek hem kendime birde bebeğe derken ben battım ha ..eşim onla birlikte yemek yememi istiyo adam gibi bişeyler ye benim karşımda ne bu böyle diyo..
rica ederim canım opuyorumnanaktan hep gel yine gel aebencim kaydirigubbakcemile5bijom suntayı geçtimde kaydirigubbakcemile3börek harika görünüyor tarif için teşekürler.....:1hug:Şeniz
k-bar yiyodum ben çikolata yerine hatta dişimi çıkarmıştı hahaha ne çekmiştim haa :roflol: şimdi hatırladım.. neyse canım ülket k-bar var çikolatalı kalorisi 75 mi ne hem de bildiğimiz çikolata parçaları var içinde. ara ögün olarak tüketebilirsin hem de çikolata istegini bastırırsın yerimsenibençok teşekkür ederim canım hoşbuldum... pes etme sakın :) yarışacağız dimi :) inşallah bende veririm. aslında ekmeği azaltırsam çok çabuk kilo veriyorum bide çikolata yemezsem :) ama engel olamıyorum kendime bugun hiç yemedim çikolata zor tutuyorum kendimi ama :) nefsimi yencem ve yemeyecem kararlıyım:umursamaz:
kallisim şimdi kargo takipten baktım geri yüklendi falan yazıyor hem de haber kagıdı bırakıldı yazıyor bişey anlamadım saat 9 u bekliyorum sağlam fırça atıcam şahsen..bijom kabağı çok severim naptın sen yaaaaaa((( celebrian vardıya bizim takımda takıntılı halde her gün kabak yerdi ay okurda beni çekiştiriyosun der şimdi hahahaa...
evde foto makinesi varsa bende çekerim patlıcanlıyı ama yoksa bilemiyciğimm...
yaa senin hediyen kime gidicek hayatım kargo yoğundur şu günlerde ama bak cedricime filansa beni dürt :)) okudun ya almıyormuş güvenlik kargoları yazık geri dönmesin birde..
canımm hoşgeldin özledik seni opuyorumnanaktanhanımlar merhaba... çok uzun bi süredir sesim cıkmadı. hatırlayanınız var mı beni bilmiyorum gerci ama.. bir sürü sey gecti basımdan.. cok yogun sinir stres dolu günler inanın..
mucaak.
beğenir tabi reyhan ablam oralardan yollicak da begenilmicek olur mu öyle şeyy..valla bijom benim hediyede gitmemis hala bendemi gidip bir iki firca atsam ne.kaydirigubbakcemile3. bugün mutlaka almaliydi gönderdigim arkadas. insallah begenir kafamçokkarıştı
bir iyi geceler demeden yatmak istemedim ayçam ders yapıyor elinden aldım yazılanları okudum sabah yazarım bende hepinize sağlıklı huzurlu geceler canlarım....
sade evet sevmiyorum çikolatım ama yogurtlu seviyorum ben yani ince olsam da tercih ederim sanıyorum kaydirigubbakcemile3 eti ninkini diyosun sen o bana cok kuru geliyo canım yaa midemi kötü yapıyo :bbo: bi de alışkanlık oldu bu tabii. bu arada pijama partisine adımı yazdırıyorum erkeksiz ev yehuu kaydirigubbakcemile3bijom kabaklı börek harika görünüyor hakikaten,ağzım sulandı :) bu arada ben bu suntayı değil,diğer markanınkini beğeniyorum.ama bunun da seveni çok gerçekten(kimsenin gerçekten sevdiğine inanmıyorum ya,elimiz mahkum :))
bakalım denicem pia cım 10-15 dk ya belli olur kabak böreğinin akıbeti sanki biraz sulu kaldı gibi görünüyo neyse tadına bakınca size yazarım tarifin dışına çıkmadım.. wasa ları dene bi arada bana da getiriyolardı wasa cook cok eskiden o zaman pöö bu ne yaa nası yiyolar diyodum ee Allah böyle mahkum eder işte :roflol:hic bilmiyordum .. ama onu sekilde kullanmak cok akillica.. hic aklima gelmemisti burda cedriccimin dedigi gibi benzerleri var bende alip deniycem
bu kabakli böregide kesinlikle deniycem .. bende severim cok .. tskler..
valla hiç tv lerde öyle değil ama yok 1 dk boş vaktim yok, yok sonda takıcam artık yoğunluktan bilmemne.. her programa zayıflattığı kişileri getiriyo ozondan bahsediyo her pzt trt de çıkıyo + başka programlara falan.. e insan bunları görünce güvenesi geliyo.. işte ben bu yüzden interneti cok seviyorum..Cedricim sen yazınca hatırladım bende bazı şeyleri.. dediğin gibi bölmelerdesin ve motivasyonu alkış hahaaaakaydirigubbakcemile3 çok saçma birisi yaaa... nazar boncuğu takardı birde.... söylediğin gibi bir hafta boyunca sadece salata ve yoğurt vermişti 3.5 kilo verdiğimi hatırlıyorum... sonra babam rahatsızlandı çocuklarda ufaktı gidemedim 2 ayda 18 kilo vermiştim bir gayretle ama bunalımlı günler başlayınca 20 den fazla aldım hemen üzerine..
günaydın canım kaydirigubbakcemile5gunaydın herkese ,yıne yalnız bıkac gun gecırıcem.sabah esımı 5 de gonderdım.nesfitımı yıyerek kahvaltı yapıyorum.
gunaydın herkese ,yıne yalnız bıkac gun gecırıcem.sabah esımı 5 de gonderdım.nesfitımı yıyerek kahvaltı yapıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?