Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

reyhan abla.. el işi üzerine hobi dükkanları yomu sizin orada takı filan satan yada doğaltaş üzerine satış yapan filan .. hani bizim burada olsa istediğin hobiciye yada benzer bir dükkana gir taktır klipsini olay biter.. malzeme satan yer olsa ben tarif ederdim sana nasıl takılacağını..ebayda malzemde vardır belki sen link ver bakayım kolay takılabilecek bir şey bulursam onuda alır eşin kızlarına filan taktırırsın...

reyhan abla.. el işi üzerine hobi dükkanları yomu sizin orada takı filan satan yada doğaltaş üzerine satış yapan filan .. hani bizim burada olsa istediğin hobiciye yada benzer bir dükkana gir taktır klipsini olay biter.. malzeme satan yer olsa ben tarif ederdim sana nasıl takılacağını..ebayda malzemde vardır belki sen link ver bakayım kolay takılabilecek bir şey bulursam onuda alır eşin kızlarına filan taktırırsın...

tamam anladim canim kallisim resim hazir cizilmis yaninda renkli iplikleri var paket seklinde satiliyor degilmi goblenler.
inci isine gelince bir tanesiymis canim o cok ucuz olan ama ben yinede özeline birakayim linkini vakit buldugunda bakarsin..

reyhan ablam ıns eger bır aksılık cıkmazsa gelmek ıstıyorum ama 1 ay var daha o yuzden kesın degıl malı olarak da bızı yormaması lazım cunku bu gunlerde
reyhan abla o ıncılerden bana hedıye geldı her renk ıncım vardır.ama klıpssiz geldı .ben soyle yapdım.sarraflarda ıcınde ıncı olan modellı klıpsler satılıyor ondan alıp sarrafa dızdırdım en son pembe ıncıme aldıgımda 80 lıra tutmusdu.yanı cok pahalı degıl.umreye gıttıgımızde mekke de o kadar cok ıncı satan dukkan varkı.herkes butcesıne gore alabılıyor.sahte olup olmadıgını anlamak ıcın ıkı yolu varmıs.bırıncısı cakmak tutuyolar gercek dıye yanmıyosa gercekmıs.bıde annemden ogrendıgım bısey varkı gercek ıncı canlı oldugundan cızılen yerlerını falan kapatırmıs.bu benm basıma geldı dusurdum boynumdan cızıkdı o anda aradım aradım bulamadım sonra cızıgı.bıde dogal ıncılerın sekıl olarak cok sımetrık durmaması lazımmıs.
anladım kallısım.ben elısı olarak goblen sevıyorum bıtek ya ısledıgım pano falanda var ama cok pahalıya satılıyor maalesef.ıns gıdecegım hafta senden tarıf alırım kallıste.tahtakale tarafını cok sevıyorum zaten.zamanında malzeme almaya cok gıderdım oraya.epeydır bende gıtmıyorum en son bebegın sekerlerını susletemeye gıtmısdım

aynene o ısde reyhan ablam almanya da onlardan cok var dıye aklımda kalmıs nerden uydurduysam.esım sımdıden orda alısverıs yapıcagın fazla yer yok hayal kurma ınsanlar zaten eerkenden dukkanları kapatıyor diyor ama benım marketlerden bıle almak ıstedıgım dunya sey var.ıns gelebılırsem kocaman bır lale buketı ve 3kıloluk bır kuvertur bıle alsam bana yeter.ha bıde trenle lındt ın fabrıka satıs magazasına gıdebılmeyı ıstıyoruma ama emın degılım yerı neredeydı tam.bılenlere sormaya basladım bıle.lale demısken gecen yıl esım ger gıttıgınde 1 demet lale getırıyordu neredeyse 1 ay canlı kalıyorlardı.balkona koyuyordum aksamları .

selam millet bugun gideceğim yere yürüyerek gittim 3-4 mercimek köftesi yedim sonra 1 dilimde kek yedim dahada yemem zaten canımda bişi istemiyor. uzun zamandır akşamları yiyemiyorum biliyosunuz. ayy bijoda burdayken haazır söyleyeyim bijoya takıla takıla akşamlarıda yemezmiş die bende ona benzedim hahaha:)))

haha takıl bana zayıfla mustangım :roflol:

bugün kızkardeşimle dolan dolan bi hal olduk.. hava da bi yağmurluydu sormayın ama keyifliydi baya. eve gelirken sahile bi baktık dalgalar vuruyor taa yola kadar sahilde. .ay dedim gaye bi fotomu çek şurda. şimdi aşada çok begendigim şu fotoyu cektikten 15 sn sonra bir dalga vurdu bana :roflol: kulak gömlek atlet kalmadı agzım yüzüm tuzlu su oldu :roflol:

annemle markete gidiyoruz aşurelik alıcaz yarın için.. ha yarın büyük ihtimal çikolatımla buluşuyoruz. bu da foto..

Son düzenleyen: Moderatör:
iyiakşamlar kızlar. yemek listemi söyleyim sabah 1 dilim ekmek 1 kk peynir ara yok öğle salata yağsız bolca yeşillik salatası. az önce de çikolata yedim. o kadar kalori olduğunu bilsem yemezdim. sabah da 1 saate yakın yürüdüm. akşam da yürüyecem 1 saate yakın. yürüyüş kaç dakikadan sonra etkili oluyor? ben 1 saate yakın yürüyüşü 2 parça halinde yapıyorum mesela ama çok terliyorum. yani yakıyorumdur herhalde dimi? işe giderken otobüse binmeden durağa 25/30 dk. otobüsten inince işyerine 25/30 dk yürüyorum. akşam da aynı şekilde yapıcam. etkili olur dimi?

Kallistem bijoux ulaştırdı Okadar ince düşünceli birisisin ki , anlatamam beni okadar mutlu etti ki hem öyle bir anda geldi ki,Seni çok Seviyorummmmmmm

selam millet !

yeni yılın ilk yazısında, hepinizi sevgiyle kucaklıyor,mutlu bir yıl geçirmenizi diliyorum .( trt sunucularının kapanış konuşması gibi oldu sankim :) )

ben ancak kendime gelebildim. çok hareketli bir hafta ve yılbaşı günü geçirdim.(sağolsun eşim çok az foto çekmiş,ama bir iki güne bir tane ekleyeceğim inş)
geçmişi okudum,aklımda kaldığı kadarıyla kallisim,reyhan ablam ve mustangım sağlıkla yaşama ilk adımlarını bu hafta atıyorlarmış,hayırlı olsun bakalım. daha önce başaranlar grubu olduğunuz için size sonsuz güveniyorum,yaza bu iş tamamdır arkadaş!

ben de gece işini bırakıyorum. tamamen benim kararım olmasa da ,%80 benim kararım.hayatımı eskisi gibi gündüz yaşamak istiyorum,uyandıktan 1 saat sonra havanın kararması beni moralsiz bir insan yapıyor. ne yapsam da saatlerim doğru olmadığı için kg veremiyorum(yaklaşık 2 aydır gerçekten çok yemiyorum ama kilom takıldı kaldı) artı olarak bana maddi getirisi çok kayda değer değil,daha doğrusu onca yorgunluğa değmiyor ve yine artı , arabamı aldım,borcum yok...ee dünyayı kurtaracak değilim,evin erkeği hiç değilim...herkes eşim istedi de bırakıyorum zannediyor,hatta kendisi bile öyle zannediyor ama değil . diğer işlerim zaten devam ediyor,extralar,orduevi filan...yeter bana yani.bu gece son kez gidiyorum.bu arada iş arkadaşlarım çok üzüldüler ayrılacağım için,vokalini yaptığım solistim de öyle...ben de biraz hüzünlüyüm,alıştım sonuçta.ama hayat kısa ve ben kendime zaman ayırmak istiyorum. zaten hazırlanmam gereken sınavlarım da yaklaşıyor( ales,kpss...)
bijom şekerim,çok güldüm..dalgayı yemişsin ya.aslında pek gülünecek bir durum değil bu soğukta ama,o anı şöyle bir hayal ettim de :)) inş yarın veya pzts buluşuyoruz...canım benim...
cedricim,evinde tadilat varmış.çok sinir bir durum,tez zamanda kurtulursun inşallah...keşke sen de buluşmamıza katılabilsen.
mersam,canım dükkan açma işini açıkçası riskli buluyorum.özellikle mersinde. ben annemden biliyorum,benim annem güzellik uzmanı ve defalarca dükkan açtı hem de ist gibi bir yerde,çok zor gerçekten.bence iş yerlerinin yoğun olduğu bir caddede ev yemekleri yapan küçük bir dükkan açabilirsin.maliyetin de çok olmaz,batsan da çok batmazsın -ki batmazsın bence... nacizhane fikrim...kallisimin önerilerini doğru buluyorum bu arada...

şimdilik bu kadar yazabildim canlar,unuttuklarım varsa hepsini yanaklardan öperim

cedricim sabahtan beri firsat buldukca goblen resimleri arayip durdum. ebayde var ama nasil desem bu isten anlamadigim icin resimlerdede cok belli olmuyor ne olduklari. tabiki resimler cok güzel ama kanavice isi ile doldurulmuyormu resimler rengarenk.? birde goblen var hali deseni gibi el dokuma gibi .nasil anlatsam hali gibi seyler kullanilmislari bile 1000euroya gidiyor..
ama elde kanavice ile yapilmis resimler 10 euroya alici bulamiyor. saniyorum sen kendin islemek istiyorsun..
bazi resimlerde baski gibi duruyor. bazilarida dokunmus gibi cok anlamadigim icin biraktim simdilik.

cedricim lale diyorsunda soganlarindan al sekerim bende siyah lale bile var her bahar aciyor. simdi lale zamani degil ama belli olmaz yinede. birde lindt cikolata fabrikasi aachende

bijom ya demek yedin dalgayi kulaginin üstüne bu sogukta. insallah üsütmezsin.. ama cok güzel bir resim
dünden beri duyuyoruz izmir ve istanbulda lodos var catilar uctu diye.demek sende nasibini aldin lodostan gecmis olsun bijom.a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar bu gün bazı canımı sıkan şeyler olmasına rağmen çok ta mutlu olduğum bir gündü .almanyadan arkadaşım geldi akşam beraberdik bana çok güzel bir yıl başı hediyesi oldu. papatyanın gönderdiği hediye masanın üzerinde duruyordu .(masanın üzerinde hazır bekliyor gelen olursa hemen görsünlerde bende anlatim diye kaldırmıyorum)bu ne deyince sizlerden bahsettim reyhan ablacım seni sordu almanyada nerde diye ama hangi şehirde yaşadığını bilmediğim için cevap veremedim ....

hani spor yapmıyordun sen bak yürümüşsün gözlerim yaşardı kaydirigubbakcemile3 akşamları bend eyemiycem hiç eksik kalamam sizden :roflol:

annemle markete gidiyoruz aşurelik alıcaz yarın için.. ha yarın büyük ihtimal çikolatımla buluşuyoruz. bu da foto..
foton züperrr bijom maşallah takalım hemen bize hava atıcak diye dalgaya rağmen çektirmiş fotoyu :roflol:
akşam yemeğindemi yok tombilim eğer öyleyse hiç olmamış.. ne kadar az yersen baştan o kadar çabuk bıkar bırakırsın diyeti.. evde pişen herşeyden ye ama ölçülü ye... sağlıklı beslenme adımları at diyet psikolojisi çok çabuk bıktırıyor yoksa..
spor ise 20 dakikadan sonra yağ yakımı başlıyor yani 20 dakikadan sonra attığın her adım altın değerindedelikafadulden

Kallistem bijoux ulaştırdı Okadar ince düşünceli birisisin ki , anlatamam beni okadar mutlu etti ki hem öyle bir anda geldi ki,Seni çok Seviyorummmmmmm
canım benim bende seni çok sevdiğim için gönderdim zaten sevmesem işim ne delikafadulden .. güle güle kullan pek minik ama bak mutlu olmuşsun bile Şeniz canım benim yaa...

selam millet !

yeni yılın ilk yazısında, hepinizi sevgiyle kucaklıyor,mutlu bir yıl geçirmenizi diliyorum .( trt sunucularının kapanış konuşması gibi oldu sankim :) )

çikolatım senin kolay kolay kendine gelemiyeceğini tahmin ediyorduk zaten... dinlen iyice. geçi yeni kararınla dinlenirsin artık.. hayırlı olsun diyelim bebeğim hakkında inşallah...birde böyle bak bakalım hayata...
foto bekliyoruz sositosositohani elbise için yoksa seni merak etmiyoruz:roflol::roflol: oyy yesin kallisin seni Şeniz

cedricim lale diyorsunda soganlarindan al sekerim bende siyah lale bile var her bahar aciyor. simdi lale zamani degil ama belli olmaz yinede. birde lindt cikolata fabrikasi aachende
reyhan ablam cedricim lale diye ısrar etmekte haklı.. benim doğduğum yıla dek babam almanyadaymış.. rahmetli annem hayata gözlerini kapadığı güne kadar oradan gelen tohumlardan çiçek üretirdi ve adı şanı öyle duyulmuştu ki bizim bahçemiz gibi yoktu hiç bir yerde.. sonra 2 yıl hastalıkla vs uğraşırken biz kaybettik kendimizi ve tek bir tane kalmadı.. mafoldumben

canım gözün aydın bu yılın hediyeleri bitmiyor mersam uğurlu geldi inşallahyerimseniben

mersam bak çikolatımda bahsetmiş ya tekrardan yazacaklarım geldi aklıma... yani sen hiç param yok bankadan kredi çekeceğim demiştin içimde kalmasın...
bir iş yeri açtığında tanıtımını reklamını adını duyurmanı alan bir süreç var bu süreç içinde kazanmıyorsun kazansanda yeni olduğun için giderin çok oluyor... en az 6 ay diyeyim ben sana para kazanıp cebine girebilecek süre... bu süre içinde hem kira hem kredi ödemen çok zor olacaktır bunu iyi düşün...banka kredisi bir ay bile aksamaya gelmez bunuda düşün.. yani güvendiğin bir birikimin olmalı... çoluk çocuk derken masrafa yetişemeyebilirsin eşinde yardım edemezse kötü durumda kalabilirsin... cedricime danış istersen para işinden anlıyor biliyorsun..ne kadara çıkar bu işi iyice düşün araştır..
ama sizin kurs verebilmeniz için bak araştırdım diyorsun ücretlerinide araştırmışsındır..öyle böyle bir ücret değil.. gidip istanbulda kurs alabilmen için ne kadar para gidecek bu zaten başlıbaşına büyük bir masraf en basit bir kurs 300-500 değil mi... kaç kursa gitmen gerek...
malzeme doldurmalısın ki müşterin her aradığını bulsun ki seni tercih etsin.. bir dükkan malzemesi ne kadar tutacak.. mersacım bir iş yapmanı en fazla isteyecek kişilerden biriyim biliyorsun arada hep ağlanırım ahh dükkanım olsaydı hala çalışsaydım diye...ama ince düşünmelisin ki sonradan canın acımasın aile düzenin kötü olmasın..
5 yıl önce açtım ben dükkanı.. açarken hasap kitap yaptık ama evdeki hesap uymaz ya çarşıya benimkide uymadı..bak şimdi dükkanın depozitosu kirası sonra belediyesi bağkuru bunları düşün ne kadara çıkar... en azından ilk adım attığında 5 bin lira de.. sonra dükkana malzeme alman...
ben 5 yıl önce 5 bin diye yola çıktım 20 bin liraya dükkana ancak malzeme aldım şu an için kaça çıkar düşün... 20 bin lira yatırım yapıp aylarca hiç kazanmadım kazandığın çünkü yeni olduğundan yine malzemene masrafına gidiyor...senin şu gün için bismillah diyerek bir işyeri açman işte nereden baksan tam bilmememe rağmen 25 bin olacaktır..belki yanılıyorum çünkü bilmediğim malzem bu....birde gideceğin kurs ücretlerini düşün..etti sana 30 bin.. bende aynısını yaptım önce istanbulda kurslara katıldım sonra kurs verdim...ama bizim ülkemiz öyle tuhaf ki sana kursa gelirler senin dükkanının yarı değerinde bir dükkan açarlar işini kırarlar ben bunuda yaşadım ben açtığımda 2 tane olan dükkan saysı ufacık eskişehirde 3 ayda 28 oldu...sonra belediye kurslarına gider işin.. hocalar gelip senden kurs alır gider belediyede ücretsiz pasta yemek kursu verirler bunlar gerçek mersam birde bu yönden düşün... cedricimin dediği gibi gruplar bulman kursiyerler bulman lazım ki bir sürekliliği olsun..bu kitleye ulaşabilecekmisin.. bu kadar heveslenip bu kadar masraf edip sonradan hüsrana uğrama her şeyi en incesine kadar düşün...
hep olumsuz yönlerini gösteriyorum ama ben çok peirşan oldum haftalarca uykusuzluğa dayanabilirmi insan ben uyuyamadım hep uyku yerine ağladım çocuklar görüp üzülmesin diye ..eşim üzüldü .. çocuklarım üzüldü.. benim üzüntümde işte 107 kiloya kadar çıktı... eşim ödedi ama yok canından ödedi tek maaşla hem çocuklara hem benim borçlarıma yetişti... ama 2 yıl boyunca çocuklarımın ne üstüne ne başına bir şey alamadım .. çektiğim sıkıntı cabasi yaşamın ona odaklanıyor ne yapacağım diye diye dolandım... geçti gitti şükür...yine düşünüyorum ama sermayem olacak ve bu şehirden gitmiş olacağım ki ancak olsun...bir söyleyip bin düşüneceğim ancak öyle olur...

reyhan ablacıgım ılgılendıgın ıcın saol.olması ebaydan alırım goblenlerı bakıcagım en kısa surede.lalelerı kısın gıttıgınde yanı bu aylarda getırmısdı hep.keske ekecek yerım olsada alsam soganını ama belkı babam eker onun ıcın alırım artık.yenı bahcelı bır evlerı oldu cok heveslıler .
chocalate gorusmeyı cok ısterım aklımdanda gecdı ama bıjoux a soyleyemedım.carsamba sabahı donucem bursa dan.ama ben karsıya gecemıyorum ogs m yok .ama anadolu yakasına gelme sansın olursa kosa kosa gelırım canım yada olmadı karsıya baska bır yolla gecerım.cok mutlu olurum yanı
mersa kallıstem soyledıklerınde cok haklı.malıyet boyutu cok yuksek seyler.bak malzeme almak ıcın sana ınt den pasta malzemelerı.com u onerırım.hersey var ayrıca yurt dısında aynı malzemelerın fıyatını ogrenmek ıstersen wilton a bak.ben dukkan acanlardan yurtdısına egıtıme gıdenı bıle bılıyorum.ben kursa ıst da gıttım.pastada yapdım ama hevesımı kıran cok sey oldu.bıde ıs bıttıkden sonra mutfagın halı oyle rezıl oluyorkı cıldırıyordum.nerdeyse 1 yıldır elımı bıle surmuyorum

cedricim günaydın.. eğer gidebilirsen baban için kesin al lale olmasada başka çiçek soğanlarından yıllarca sürüyor çünkü mutlu olacaklardır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…