Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

kallistecim senin ne dükkanın vardı ben acemiyim aslında sadece düşünce şu anda sizlerle paylaşmak istedim ama çok istiyorum burdada kiralar çok yüksek sence iyi bir fikirmi böyle bir yer açmak

mersacım benim dükkanım el işi hobi malzeme ve kursuydu canım kurdele nakışı takı bir kaç yıl önce çok revaçtaydı bilirsin malzeme satışı hemde ürün satışı yapıp kurslarını veriyordum.. örgü filanda vardı aklına ne gelirse işte..

canım valla bende çok ama çok istiyorumda canım yandığı için şu an mümkün değil biraz kriz geçsin durumumu düzelteyim diyorum..dur daha yazıyorum az bekle canım

iyi akşamlar
kallistecim seni görüyorum.
hepinize hayırlı sağlıklı bir sene dilerim.
kilo verme savaşında da hepimize azim dilerim.
kilo vermekten ziyade almamaya çalışmak çok zor.
ben kısa sürede 5 kilo gibi alıp geri verdim.85 e çıkmıştım.80 e geri indim ama böyle nasıl olaqcak bilmiyorum.bi türlü başarılı olamıyoum kendime hakim olma konusunda.
5 i bi yerde çayının faydasını görüyorum.iştah kesiyor kesinlikle.denemediyseniz deneyin derim:)))

umutum hoşgeldin canım.. annen nasıl oldu.. sen kiloları boşver sağlığına dikkat et azimli birisisin istediğin zaman verirsin..dileklerin içinde teşekkürler canım..

mersacım sayfam bir takıldı deminki mesajdan beri uğraşıyorum beklettim özür dilerim..

benimde korkum o kallistem aslında paramda yok ama bişeyler yapmak istiyorum biraz kredi çekim diyorum ama vergiler çok ağır kirası bir hesap yapıyorum içinden çıklımıyor bitaraftanda bakıyorum mantar gibi hergün biryerde işyeri açılmış .bu insanlar hiç korkmuyormu anlamıyorum benmi çok korkağım.
bende arkadaşımla beraber çok ünlü bir kafenin ve bir kaç ufak yerin daha pastasını yapıyordum evde ve çok güzel kazanıyordum sonra anlaşamadık işyeriyle işi bırakmak zorunda kaldık.kendimiz bir iş yeri açalım butik pastane dedik ama gözümüzü öyle korkuttularki hiç bişey yapamadık.

mersacım şey var ilk önce bir muhasebeciyle görüşmen gerek bağkur olayı vergi olayı nedir.. benim canım çok yandı çünkü... kazansanda kazanmasanda devlet vergisini alıyor.. kiralar yüksek diyorsun o zaman yandın canım kira stopajı çok tutuyor ödediğin kira için bile devlete vergi vermen gerek... bağkuru ödemeyi kaçırırsan eğer ki ben yaptım 2 milyarlık bağkurum bir yıl içinde 6,5 milyar olmuştu..

benim kiram 2005 -2006 yılında 1300 gibi birşeydi buradada çok yüksek yani o zaman aylık 300 gibi bir şeyde vergim tutuyordu mersacım..
senin yapman greken kararını bir muhasebeciyle görüşmen onlar yardımcı olacaktır tabiki birde muhasebe ücreti var aylık ay yazarken afakanlar bastı.. ama şunu söyliyim aşırı zevk alırsın birde başarırsan inşallah öyle olur canım sonrası mükemmel...benim şu an sermayem olsun birde kriz ufalsın hemen düşünürüm yani.

mersacım arkadaşlarınla ortak işin dışında yani gelirin ortak olmadıktan sonra ne istersen yap canım ama sakın ha sakın ortak dükkan açma yapacağın en büyük hata bu olur bunuda yaşadım..

her gün açılan dükkanların yanında her gün kapananlarıda görüyorsundur umarım.. bende sıkı takip ediyorum ama şu kriz çok korkutucu ufak esnafta iş yok mersacım..

:sm_cool:delikafadulden:sm_cool: anlastik hayatim. benim icin baska yolu yok zaten kesin bu yil kilo vermeliyim en az 20 kilo.. hep birlikte olabildigi kadar inelim canlarim birbirimize yardimla destekle iteliyerekte olsa ama inelim artik.. amacimiza ulasip carsaf carsaf resimlerimizi koyalim önceki sonraki halleri diye ha? ben beyaz kilos etegimle mesela kalcadan kemerli falan fistik seyyyy mesela yani ..kaydirigubbakcemile3

bende yeni yıla güzel başladım kocam benden önce kalkmış çayı demlemiş uyandığımdada kahvaltı hazırlıyordu inşallah bütün yılımız böyle mutlu geçer
ay ne kadar güzel ya.. aman masallah mersacigim tuh tuh insallah cok mutlu ask dolu bir yil gecirirsiniz

merhaba umutum harikasin 80de kalabilmissin güzelim .. iyisindir insallah. seninde yeni yilin saglik mutluluk huzur getirsin insallaha.s.

reyhan ablacım saolasın hep berber inşallah çok güzel olur bu yıl hepimiz için.

kallistem canım demişsin ya bir muhasebeci bul konuş diye ay çok güldüm burda kendi kendime kocamın işi o zaten canım burnumun dibinde yani muhasebe param yok.zaten beni hep caydıran o bana bir anlatıyor aman allahım deyip oturuyorum şeyimin üstüne...
aylık kiranmı 1300 dü merak ettim.

kallistecim reyhan ablacım sizleri özlüyorum ben ya:))
annemin tedavisi devam ediyor.kimi gün iyi kimi gün kötü belli olmuyor.şu an annemin sağlığı her şeyden önemli aslında.kilo bunun yanında hiç kalır.
kilomu dert etmicem aslında.çok da önemli değil ama diyet yapıyorum psikolojisinden çıktım mı dibine kadar abur cubura dalıyorum.bir kaç haftada 4 kilo alabiliyorum.yani öyle yemeye devam etsem çok kısa zamanda 90-100 olucam.mecburen kiloyu dert ediyorum.bi dengem yok.insanlar üzüldüğünde yemekten kesilir bense çoğunlukla yiyeceklere saldırırım.beni korkutan bu işte.çok moralim bozuluyor.yedikçe psikolojik olarak çöküyorum.tartıda 85.5 bile gördüm.76 lara fialn düşmüştüm oysa.
kallistecim çayı demleme yapıyorum.sürahiye dolduruyorum.işe de pet şişede götürüyorum.orda da içiyorum.aktardan karışım halinde aldım.5 dk.kadar demliyorum.bende işe yaroyorsa sizde de yarar.deneyin mutlaka.
sizin kilolar ne durumda kallistecim reyhan ablacım merak ediyorum.

umut anene geçmiş olsun umarım çok önemli bir hastalığı yoktur.bende aynen senin gibiyim ayarım yok ya hep ya hiç.ama böyle giderse bende 90 nı görecem gibi .muhakkak sende benim gibi çok hassas birisindir geçen gün doktorum programında izledim obezlerin çoğu hassas insanlar oluyormuş.

mersacım evet canım aylık kiram 1300 dü.. burada 10m2 dükkanlar 500 den başlıyor .. benim dükkanım 2 katlıydı at koştur derler ya öyle...ama işte koşullar ve insanın desteği olmayınca.. ben yabancı bir şehirde yapamadım istanbulda olsaydı çok farklı olurdu adım gibi eminim..

umutum tavsiyene teşekkürler canım geçen yıl niyetlenip denememiştim eksik kalmıyayım :) hemen başlarım sağol canım.. ayrıca bizde seni özledik bunu biliyorsun..

of insan ne kazanırki bu kirayı vergileri öderde kendine bişeyler kalır.bende geçen gün bir dükkan sordum yıllık 60000. direk zarar ederim geliri çok yüksek bir iş olacak belki ozaman ama benim düşündüğüm işle mümkün değil.

peki sence pasta malzemeleri satmak iyi bir fikirmi .benim önce buna inanmam lazımki asılim bu işin peşine burda soracağım kimsede yok çünki böyle bir yer yok mersinde.

mersacım bak canım buradada yok yani eskişehirde ama ben olsam açmam .. çünkü sürekliliği yok bu tür işlerin bir insan pasta malzemesine ne kadar ihtiyaç duyabilir ki.. şu an için evlere özel günler için hamur işi ve kilo ile mantı işi yaparım yani ilk düşüneceğim şey bu olur inan ki.. yemek her zaman için aranıyor ne kadar zordada olsan alıyorsun ama yılda bir kez gidip alırım o kadar pasta malzemesini..üzgünüm mersacım ama benim düşüncem böyle...yıllık 6000 buradakine kıyasla çok iyi burası ciddi ciddi yüksek kira.. bak şimdi ilk dükkanım çok küçüktü dedim ya orada 700 kira veriyordum ve günlük nereden baksan 400-500 alıyordum sonra dedimki işlerim çok iyi hemen büyük dükkana geçtim mala para yatırdım ve derken olmadı sonrası aksilikler geldi.. ama oturup bir işten ne kadar kazanabileceğini iyi hesaplayıp giderlerini çıkardıktan sonra cebine ne kalır görmelisin..

herkese selam.. yazmaya fırsatım olmadı kac gündür.. yılbaşı kutlamadık biz şahsen ben yattım uyudum ama o gün kızkardeşimin işyerindeki kutlamaya katıldım ay bi değişiklik oldu. genelde evdeyim pek cıkmuıyorum zaten burda bi yagmur bi fırtına hayak bile edemezsiniz haberlerde söylüyor zaten çatılar falan ucmuş..
yemek konusunu ise sormayın ne bulduysam yiyorum geldiğimden beri sanırım ilaç iyice döndürdü gözümü, şiştim su topladım farkındayım, son 5-6 tane kaldı idare edicem artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…