- Konu Sahibi Cherry Mom
- #105.541
kurumadi canim, niye kurusun? vitaminli su![]()
Ne bileyim o su bize vitamini ama çiçeklere zararlı olmaz mı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kurumadi canim, niye kurusun? vitaminli su![]()
Ne kadar güzel Luci, kişisel gelişim kitaplarını falan çok severim, hem iş hem kendine katkı oluyordur.
Bildiğimiz kişilerden falan eğiti veren oluyor mu ?
Mesela ben tam bir Nil Gün hayranıyımdır.
İndiriyorum, dans tarzını hiç sevmem ama deneyebilirim
Benim de fikrim hiç bir sakıncası olmayacağından yanaydı Gamze.
Afiyet olsun ne güzel olmuş maşallah.
Afiyet olsun Gamze çok durmuyor.
Acıka nedir ?
Bir de mısır dediğin tanecik değil mi ?
Ohh keyfini çıkar.
Ben oldum olası hamam sauna tarzı yerlerde duramıyorum çok bunalıyorum ama alışmak isterdim, ne toksin atılır.
Aslında bir fırsatımız olursa bir kere de eşimle denemek isterim.
nDiyeti bozanların çoğu, o diyete bitmiş gözüyle bakar. Oysa her şeyin başladığı nokta orası. Asıl beceri devam etmekte.
Diyet yaparken, verdiğiniz her kilo size nasıl motivasyon sağlıyorsa, diyet listeniz dışındaki bir şeylerden atıştırıp diyeti bozmanız da o kadar cesaretinizi kırar. Diyet yapan hemen herkesin yaşadığı bir durumdur bu. Sonucu ise vicdan azabı, suçluluk duygusu ve kendiniz ile iradesizliğinize karşı hissettiğiniz öfkedir. Ve ardından şu düşünce beyninize çöreklenmeye başlar: "Ne yararı var ki?"
Tüm bunlar tanıdık geldi mi?
Diyeti bozmaktan kaynaklanan, kendinize yönelttiğiniz eleştirel duyguları daha da genişletip anlatmak mümkün, ama sanırım neden bahsettiğimi hepimiz biliyoruz. Sorunun anahtarı ise gene sizde, düşünme biçiminizi değiştirebilmenizde.
Diyet yapmaya bir oyun gibi bakabiliriz. Bazıları oyunu kazanç ve yenilgileriyle kabul ederken, bazıları için kaybetmek dayanılmazdır. Kaybedince de surat asıp bir kenara çekilip oyunu bırakırlar. Oysa kilo verme oyununda durum biraz daha farklıdır. Bir diyet programı uygularken, diyet listenizin dışına çıkıp, yememeniz gereken şeyleri yemek, mutlak bir son değildir ve kaybetmeyi getirmez. Ama tabii eğer hatanızı fark ettiğiniz yerde durmayı bilirseniz.
İşte size bir örnek: 3 haftadır diyet uyguluyorsunuz ve fevkalade bir başarı göstererek diyet listenizi harfiyen uyguladınız. Kendinizle gurur duyuyorsunuz ve harika hissediyorsunuz. Daha sonra arkadaşınızın doğum günü partisine gidiyorsunuz ve bir bardak şarap içiyorsunuz. Daha ne olduğunun farkına bile varamadan, yanınıza birisi gelip kanape tabağını burnunuzun dibine sokuyor ve o lezzetli şeylerden mutlaka denemeniz gerektiğini 100 kere tekrar ettikten sonra, kanapeleri ağzınıza tıkmaya başlıyor. Böylece daha 'Mutlu yıllar sana' diye şarkıyı söylemeye başlayamadan, kendinizi 4000 kaloriyi mideye indirmiş bir halde buluyorsunuz. 3 haftadır göz ucuyla bile bakmadığınız tatlılar, tuzlular ve pastalar sindirim sisteminizde eğlenceli ve mutlu bir yolculuğa çoktan çıkmış bulunuyorlar.
Bu esnada çoğumuz bu durumun nerede sonlanacağını düşünür. Aslında bu, tam da her şeyin başladığı noktadır. Öncelikle elde tutulur gerçekleri bir gözden geçirelim: Diyetiniz gerçekten de çok büyük bir yara mı aldı? Pek sayılmaz. Belki yarım ya da bir kilo aldınız. Ama bu, şimdiye kadarki başarınızın yanında fazla bir şey sayılmaz. Kaldı ki, yarım ya da bir kilo vermek sizin için problem değil. Daha kendiniz fark bile edemeden verirsiniz o yarım kiloyu.
Eee o zaman sorun ne?
Sorun ne yaptığımız değil, ona yüklediğimiz anlam. Onca çaba harcadıktan sonra, böyle bir kaçamak yaptığımız için kendimize o kadar kızıyoruz ki, kafamızın içinde düşünceler yıldırım hızıyla akıp gitmeye başlıyor. "İradesiz!" diyoruz kendimize. "Asla başaramayacaksın, hep ama hep şişko kalacaksın." Bunları düşündükçe daha da negatif oluyoruz, daha da aşağılıyoruz kendimizi. Buna çözüm olarak da diyete son vermeyi buluyoruz.
Oysa kaldığımız yerden devam edebilsek. Yapmamanız gereken bir şey yaptınız. Olsun. Tüm hayatınızı çöpe atıyor musunuz? Atmadığınıza göre, diyetinizi niçin bırakasınız ki? Unutmayın, oyunu kazanmanın yolu devam etmekten geçer, bırakırsanız tüm kazanma şansınızı boşa harcamış olursunuz.
Alıntı
n
süperrrrrrr bir yazı diyeti yarım bırakanlar diyet yaparken bozanlar lütfen okusun daha güzel anlatılazmadı ne olursa olsun devam edilmesi gerektiği
Canım salça ve sarımsaklı çeşnilerden yapılıyor yaa, birde ceviz yada fındık katılıyor..hiç duymadın mı ki :26::26:
Evet mısır taneciği balımm![]()
Canım salça ve sarımsaklı çeşnilerden yapılıyor yaa, birde ceviz yada fındık katılıyor..hiç duymadın mı ki :26::26:
Evet mısır taneciği balımm![]()
oof of acika superdir yahazir olanlar da ev yapimi kadar guzel. icinde cemen oluyor sanirim, bir hafta kokmamak icin almiyorum. yoksa alir etimek ustu acika ile ara ogun falan yapardim.
Hadi ya hiç duymamışım Gamze, belki başka bir ad altında yiyor olabilirim ama ama bizim kahvaltılık sosa benzettim söylediğini.
aynenn, o kadar zararlı da değil gibi..
Tatlım o heryerde acıkaddır ama bilemiyorum kiii.. :44::44::44:
Ne kadar güzel Luci, kişisel gelişim kitaplarını falan çok severim, hem iş hem kendine katkı oluyordur.
Bildiğimiz kişilerden falan eğiti veren oluyor mu ?
Mesela ben tam bir Nil Gün hayranıyımdır.
Kızlar leslie ne kadar kalori harcatıyor fikri olan var mı ?
Bu arada 3 mil leslie yaptım ..
Bugünkü menümü yazayım kızlar ..
Sabah :
- Biraz omlet
- 2 dilim ekmek
- 1 dilim beyaz peynir
- 8 tane fındık
- 1 ince dilim salam
Öğle :
- 1 minik kurabiye
Akşam :
- Ezogelin çorbası
- Ton balıklı salata
Suyu arttırıyorum artık 2litreyi buluyor hatta geçiyor sanırım.
Bitki çayı henüz içmedim ama 2 tane sade nescafe içtim, akşam da bitki çayı içerim yogamı yapar günü tamamlarım.
evet canım ya, konu ile ilgiliysen ve kişisel gelişime meraklıysan bulunmaz nimet..3.yılımız doldu çok şükür tüm konuları biliyorum :) önceden hem uzmanları tartmak hem de konuya hakim olmak için girerdim tüm eğitimlere ama artık ezberledim neredeyse :) 14 uzmanımız var şirkette, 1 i nlp + koçluk,1 i ithalat ihracat, 1 i marka yönetimi vb, 1 i iletişim teknikleri ile ilgili her konu, 1 i kalite sistemleri iso 9001, 1 i insan kaynakları... vb gibi devam edip gidiyor uzmanlık alanları. İsimli hocalarla pek çalışmıyorum aşırı yüksek ücretler istiyorlar. Sadece diksiyon eğitimimiz için TRT spikeri Rana Elik ile çalışıyorum. Uzmanlarım genelde çok başarılı alanlarında en iyiler ama dediğim gibi çoğunun ismi medyada bilinmez...istanbul,izmir ve ankaradan uzmanlarla çalışıyorum...
sanirim 3 mil yurumeye estir o video. yani 3x1.6=4.8 km.
çok şükür 1 saat yürüyüşümü yaptım geldim lakin yoruldum fazlasıylaaaa![]()
Güzel olmuş günün canım .Sade nescafe kalori bakımından masum hatta metabolizmayı çalıştırıyor bence.Afiyet olsun
Menüm,
Kahvaltı , 1 dilim kepekli ekmek , 1 haşlanmış yumurta , yeşilllik, yarım dilim kaşar , 1 tatlı kaşığı böğürtlen reçeli ,şekersiz çay
Ara Türk kahvesi , 2 kare bitter çikolata
Öğle 5 yk kaşık nohut yemeği , 3 kaşık yoğurt , 1 dilim kepekli ekmek
Ara 1 muz , 10 fındık
Akşam 1 kase tarhana çorba , 5 yk et sote , domates salata
Akşam yemeğim biraz geç oldu. 8 de yedim. :26:
Su : 2 lt Spor 2 mile Leslie
Eki Görüntüle 979211
Eki Görüntüle 979209
kizlar dun yedigim pasta icin kendime cezaa p.tesiden cumaya kadar en ufak kacamak yokkkk
Menüm,
Kahvaltı , 1 dilim kepekli ekmek , 1 haşlanmış yumurta , yeşilllik, yarım dilim kaşar , 1 tatlı kaşığı böğürtlen reçeli ,şekersiz çay
Ara Türk kahvesi , 2 kare bitter çikolata
Öğle 5 yk kaşık nohut yemeği , 3 kaşık yoğurt , 1 dilim kepekli ekmek
Ara 1 muz , 10 fındık
Akşam 1 kase tarhana çorba , 5 yk et sote , domates salata
Akşam yemeğim biraz geç oldu. 8 de yedim. :26:
Su : 2 lt Spor 2 mile Leslie
çok şükür 1 saat yürüyüşümü yaptım geldim lakin yoruldum fazlasıylaaaa![]()
oof of acika superdir yahazir olanlar da ev yapimi kadar guzel. icinde cemen oluyor sanirim, bir hafta kokmamak icin almiyorum. yoksa alir etimek ustu acika ile ara ogun falan yapardim.
Menüm
Sabah (8:30)
1 portakal
Yarım elma
1 kaşık Special K
3 kaşık yoğurtla yapılmış meyve salatası
Öğle (12:30)
Kahvaltı yaptım.
1,5 kk peynir
3 zeytin
1 çatal menemen
1 çatal erimiş kaşar
1 çatal acıka
1 çay kaşığı pekmez
1 salatalık (belki yazılışı uzun ama inanın sadece birer çatal aldım hepsinden)
Ara: 8-9 adet küçük mısr
Akşam (17:00)
4 adet çiğ köfte
Yarım göbek marul
1 kase cacık
Spor: 35 dk eliptik
20 dk yürüyüş4
Su: tamamlarım
.
yarın inşallah bi aksaklık olmazsa hamamda atacağım kilocukları :) denizliye yolunuz düşerse aklınızda olsun burada pamukkale karahayıtta çok güzel oteller ve aile pansiyonları var. pansiyonlarda sauna açık havuz olduğu gibi bir de odalarda çok büyük küvetler var ve eşlerle kullanılabilen termal havuz gibi oluyor.zaten termal bölge burası hem sağlığa çook iyi geliyor hem de hamam keyfini kendinize özel odalarda yaşıyorsunuz. odaların mutfağı,tv'si, buzdolabı yatakları her şeyi mevcut..20 dk suya girip 20 dakika dinlendiriyorsunuz kendinizi. ..kaynaktan çıkan su olduğu için banyonun içi buhardan göz gözü görmüyor, aynı zamanda buhar banyosu da yapmış oluyorsunuz :)) akşama kadar bu şekilde kürler uygulayabiliyorsunuz. tencere tava götürürseniz yanınızda tüp,ocak her şey olduğu için yemeğinizi bile yapabiliyorsunuz..bakalım kısmet zaman zaman gidiyoruz biz de, yolunuz düşerse bu taraflara mutlaka uğrayın derim :)
Sözde spor yapacaktık ama öyle bir yağmur başladı ki, çok da gergindim otursam eşime saracağım kalktım bütün mutfak dolaplarını indirdim temizlik yaptım, spor kaldı ama yogamı yaparım en azından.
Ama hani sen pasta yemeyecektin ? İhanet mi ettin bana Zeynep![]()