Luciiiiii

Bence seni kimsecikler tutmasın , madem spor aşkın geldi tam gaz devam et. Ben hiç nazar etmedim tebrik ve takdir ediyorum seni. Umarım bu yürüyüşler alışkanlık haline gelir. Diyetin bitip hedef kilona indiğinde de yürürsün kilonu korumak için. Sen zaten yürüyorsun ama bize de ilham versin.

:118:
Canan Karataydan ,
Her gün 5 km yol yürüyen istediğini yiyebilir diyorsunuz kitabınızda. O zaman dilediğimiz kadar ekmek de yiyebilir miyiz?
Yürüme en sağlıklı fizik aktivitedir. Neden? İnsan vücudunda en fazla kas kitlesi bacaklarda bulunur. Enerjiye en fazla ihtiyacı da bacak kasları duyar. Bu nedenle en fazla enerjiyi de bacak kaslarımız harcar. 20-30 dakika yürümüş olsak bile... Tabii yüzme de bu nedenle tercih edilebilir ama herkesin her gün yüzme imkanı yok. Sürekli olarak, kolaylıkla herkesin yapabileceği bir fizik aktivite olduğu için ?yürüyün' diyorum. Bilimsel araştımalar da insülin direnci denilen metabolik bozukluğun ilk evresinin bacak kaslarında, tembellikten başladığını göstermiştir.
Sorunuza gelince; 5 km yürüyünce, birincisi beynimizde endorfin denilen mutluluk hormonu salgılanacağından ve ikincisi uzun yürüyüş sırasında adrenalin hormonu da salgılandığından, tokluk hissi olacaktır. Dolayısıyla aşırı ve fazla yemek yeme isteğimiz olmayacaktır! Çok fazla olmamak kaydıyla, ekmek ve pide yiyebilirsiniz. Ben Elazığlıyım, Anadolu'yu çok iyi bilirim, çok gezdim, çok gördüm, hatta çalıştım... Anadolumuz'da son derece önemsediğim bir deyiş vardır; ?Ekmek ahmağı, ekmek budalası' denir. Çünkü un ve tahılların her türlüsü vücutta su tutar. Vücutta su tutulması, tansiyonu yükseltir, kalp yetersizliğini artırır. Hatta tüm vücutta olduğu gibi beyinde de su toplanmasına neden olur..