Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

herkese iyi hafta sonları geçen hafta malum nedenlerden dolayı çok gelemedim bu hafta daha farklı olacak inş 1 lt suyumu içtim kayısı yemem lazım onu çayla içsem sonrada kahvaltimi yapsam sonrada işlere koyulsam inş herkese kolay gelsin

Kızlar günaydınlarr herkese.
Keyfim pek yerinde.
Eşimin sınavı vardı. Ben de çıktım onunla çok ayrı kalmayalım diye. Oturdum şimdi bir yerde kahvemi yudumlarken size bakayım dedim.
Callancım erkencisin şekerim. Ne güzel bilgiler Paylaşmışsın öyle.
sanada günaydın bol keyifler

herkese iyi hafta sonları geçen hafta malum nedenlerden dolayı çok gelemedim bu hafta daha farklı olacak inş 1 lt suyumu içtim kayısı yemem lazım onu çayla içsem sonrada kahvaltimi yapsam sonrada işlere koyulsam inş herkese kolay gelsin

Teşekkür ederim dağyolu.
Sana da afiyet şeker olsun.

sanada günaydın bol keyifler

Hangi programını düşünüyorsun dağyolu?
Benim aklımda selülitsavar var ama topu şişirmek çok zor geliyor

Kızlar evde koşu bandı kullanan var mı?
Alt kata çok ses gittiğini duydum ama doğru mu acaba?

Müsli vs asla yiyemşyorum hele sütle benim midemi bulandırıyor :KK43: krep olayı evet olabilir :) teşekkür ederim

Teşekkür ederim :) incelicem şimdi
:KK19:
resimlerle oplunca daha bir guzel olmus menun cok guze canm lunchtaki lavasmi gece gece gormeseydm canm cektii :D
Hihihih evet lavaş canım diyetisyenim yazıyor haftanın 4 günü :)
nolsn canm elimden geleni yapmaya calisiyorm su an tek istegm 70 lerle tansmak o zaman daha cok diyet yaptgmi anlycakmisim gibi geliyor ..:)

iyi geceler canm guzel dileklerinn hepsinn fazlasida senn olsun :)

canm meltemn bi omleti vardi aci biberli filan onuda yapabilrsn oda cok guzeldii..
Ben de 6'lı rakamlara inme hayali kuruyorum açıkcası artık ya

çok begendim evet

domates zeytin kaşarı tavada pişirebilirsin biber çok az yagda kısık ateşte buharıyla içinede domates atarsan çok harika oluyor

geçen haftanın inş acısı çıkacak canım
:KK45:

gunaydinlar
hm cim gozun aydin
callen cim erkencisin tatlim
dagyol hosgecdin canim
fancy menulerin ne guzel resimli
bende sabah sabah kalktim 1 makina camasir yikadim ortaligi topladim simdi ufaklikla hamur oynuyorum surekli benke ilgililensene deyip duruyor ben onla ilgileneyim ugrarim arada

390. Etap birincisi EmineF, tebrikler! :46: :nazar:

sampf666d93a219ae021.jpg

Başarının devamını ve sağlıklı kilo vermeni dilerim..

gunaydinlar
hm cim gozun aydin
callen cim erkencisin tatlim
dagyol hosgecdin canim
fancy menulerin ne guzel resimli
bende sabah sabah kalktim 1 makina camasir yikadim ortaligi topladim simdi ufaklikla hamur oynuyorum surekli benke ilgililensene deyip duruyor ben onla ilgileneyim ugrarim arada
Kolay gelsin canım benim
Resimli menü tutmak çok daha motive edici geliyor bana hihih :)

benimkini deldirmişler
süslüyüm ben ya,hergün evde ayrı giyinir ayrı takı takarım,eşim gelmeden makyajımı da yaparım
eminecim naturalist her konuda,görünüş ev diyet.ama sevdim bunu.kendine has bir durusun var
Bakkk hic oyle dusunmedim...
Dogru olabilir. Ugraslarimi kitaplarimi ekarte edersek.. hakket oyleyim.

Kızlar günaydınlarr herkese.
Keyfim pek yerinde.
Eşimin sınavı vardı. Ben de çıktım onunla çok ayrı kalmayalım diye. Oturdum şimdi bir yerde kahvemi yudumlarken size bakayım dedim.
Callancım erkencisin şekerim. Ne güzel bilgiler Paylaşmışsın öyle.
Anam ayni ben:)
Demek yalniz degilmisim. Her sinavinda arabada..cafelerde bekliyorum :KK48:

Yillarca kullandim.
Yani oyle ya da boyle az cok kullanan vardir ama ben hakket her sabah namazi sonrasi ciktim tepesine. Kilo degil ama.. kitap okurum ben 6-7km hizla yururken.. cok zevkli.. kime tavsiye ettiysem denemedi bile ama ne bilim... belki de ben sevdim.
Neyse ama ne zaman hakikatine vardiysam dizi deforme ettiginin, evden gonderdim.
Cok uzuldum desem yalan soylemis olmam.
Yani sesi bandin motoru degil de senin darbelerin yapiyor ve altina matini da sersen..ses oluyor.
Ben eliptik aldim. Kullaniyorum. Ne yapim :KK61:
Bandimmmmmm nerdesinnn ayitdilar biziii :KK53:

benimkini deldirmişler
süslüyüm ben ya,hergün evde ayrı giyinir ayrı takı takarım,eşim gelmeden makyajımı da yaparım
eminecim naturalist her konuda,görünüş ev diyet.ama sevdim bunu.kendine has bir durusun var
ne guzel canm ya esin seni bakimli bakimli gorunce ne sevniyordur bende elinden geldigince yaparm ama kilomdan sebep cokta yapasm gelmiyor ackcasi :/

işteee aynı bennnn
ben de ne zaman aklımdan geçse basıma gelir
dün aklıma su geldi,ben,m kızın kocaman bir gıdığı var ve boynu yok yani,dedim ben buna her banyo sonrası pişik kremi sürüyorum ama boynu hiç hava almıyor...ve bu sabah boynu pişik olmuşş
Ay kiyamam ben ona zeytnyagi filan sur canm oda cok nemli tutuyor..
kızlar sizinle çok beğendiğim bir yazıyı paylaşmak istiyorum

kilo vermede yardımcı 2temel egzersiz vardır: kabaca:

1. kardio egzersizler: (dayanıklılık egzersizi) kardiovasküler egzersizler yani. dayanıklılık bazlı egzersizler.. bunlara kardio denme nedeni kalp damar sağlığı için gerekli olmaları. nasıl sağlarlar. nabzınızı arttırarak, kalbinizin daha güçlü kan pompalamasını sağlarlar... bilinen en etkili kardio egzersiz yürüyüş hepimiz biliyoruz.. herkes yapabilir çünkü.. ömrünüzde hiç egzersiz yapmamışsanız orta tempoda yarım saat yürüyüşle nabzı arttırır ve harika kilo verirsiniz. egzersize alışıksanız hızlı tempoda yürümeniz gerekir. çünkü sporcu kalbi denen duruma benzer bi durum yaşarsınız..kondisyonununz arttıkça nabzınız daha az yükselir... bu böyle gider.. kardio vasküler egzersizler kendi içinde çok geniş bi konu. çoğumuz cdlerden bi sürü egzersiz öğrendik.. kardio egzersizler lowimpact high impact(lessieyi hatırlayın) interval cardio, deverse interval kardio(ters interval hızlı başla yavaa düş) circuit training(egzersizleri değiştirerek interval etki. bkz:jillian michels.. gibi uzar gider...

herneyse kardio egzersizler bu konunun içeriğiyle alakasız. yazdım kısaca çünkü özel msjla bunu çok soran arkadaşım var.

2.direnç egzersizler: güç bazlı egzersizler. ağırlık kaldırma gibi calisthenics(kendi ağırlığınla çalışma callanetics değil ikisi çok farklı) yada dumpıllarla çalışma(weight lifts training)

birde bu ikisini circuit traingdeki gibi ortaya karışık yaparsınız. yada elinize dumpıl alıp yürürsünüz arada bicepd triceps çalışırsınız güç yürüyüşü(power walk) olur.
son olarak 3.tür egzersiz aslında egzersiz sayılmaz ama streching yani esnemedir. bu 3ü birlikte kilo verme sürecinde varolmalıdır.

yani özetle diyor ki:yürüyüş ya da leslie yapın bunun yanında callanetics yapın ya da dumble kaldırım,böylece kilo verirsiniz
bütün olarak egzersizler ne yapar onu yazmak istiyorum. başta dedim kardio egzersizler dayanıklılık egzersizidir.. bunlar kaslarınızın büzülmek için(güç direnç için) ihtiyaç duydukları enerjiyi üretme ve kullanma kapasitesini arttırır(mitokotrideki atp sentezi) güç egzersizi kas liflerinizin gücünü ve dayanıklılığını arttırır. dolayısıyla kas gücünüz arttıkça dayanıklılık egzersizinde yaktığınız kalori miktarı artar.

hemen bi parentez açalım: kas lifi sayısı artmaz kas lifi güçlenir tıpki kilo aldığımızda yağ hücre sayımızın artmayıp, hücre hacminin büyümesi gibi. yani güç egzersizleri(ağırlık kaldırma yada kendi vücut ağırlığınla çalışma) kas lifinizin kalınlığını arttırır.. bunu kas yapmak diye biliyoruz işte.

neden önemliler: vücudunuza biraz kas eklerseniz(kas liflerini güçlendirirseniz) daha fazla enerji kullanır daha az yağ depolarsınız. mehmet özün deyimiyle" bu kardiodan daha etkili bi egzersizdir)

şimdi ana konuya biraz yaklaştık. kas yapmak: yani kas lifini güçlendirmek.. bodybuilding kas gücünüzü lif direncinizi arttırır, callanetics de arttırır. badyciler gibi kasmı yapıcaz(body çalışmaları konu dışıdır karıştırmayalım. ama 2sini karşılaştırmam gerekiyor o yüzden yazdım) evet ama onlar gibi görünmeyeceğiz. nasıl oluyor..

body çalışmalarında çok yüksek ağırlık altına girersiniz.. gerektiğinde kası yakar(aşırı yorar) gerektiğinde güçlendirirsiniz.. bady buildingdeki kas yapma kası yıkıp tekrar yapma sürecidir.. yüksek ağırlıklarla çalışıldığından ve konu dışı bi sürü farklı sebepten bodycilerin kasları şişkindir. yani enine büyümüştür.

callaneticste kas yapmadır.. ama calde kendi vücut ağırlığımızı kullanarak ağırlık kaldırdığımız ve kasları gerdiğimiz için kaslar boyuna büyür/ şekillenir.
kalça hareketleri üzerinden örnekleyeyim. bara tutunup sırt düz(geriyoruz) bacak dizden kırık havada 100 sayıyoruz. diz kalça kemiğiyle aynı hizada öne gelmiyo.. bacak ağırlığınızı oblik kalça üzerine verip kaldırıp indiriyorsunuz. yani kas yapıyosunuz ama esnemelerin yoğunluğu ve şiddeti kas liflerinizin boyuna güçlenmesini sağlıyor.

tekrarlıyorum:kas yapmak denen şey kas miktarının artması değildir. kas lifinin gücünün artması lifin kalınlaşmasıdır...

peki cal yada ağırlık kaldırma yada pilates kasları nası güçlendiriyor. siz her hareket ettiğinizde, kaslarınızda mikroskobik yırtılmalar olur. hareketinizin şiddeti arttıkça vücudunuz "hım bu lifler yetersiz bunları biraz güçlendirelim" der. kas yaparsınız.......:) peki bu lifleri güçlendiren şey ne? amino asitler yani proteinler.... yeterli protein almazsanız kaslar kendini onaramaz ve kaslarınız zayıflar. kastan kilo kaybı denen şey budur. yeterli protein egzersiz yapmayan bir kadın için günlük 50grdır. avuç içiniz kadar tavuk göğsü yeter. fazla değil. bu konuyla ilgilenenler çıtır kızlar sayfasındaki msjlarımı okusunlar lütfen. burada beslenme konusunu çok açmayayım.

kas miktarınız arttıkça bazal metebolizmanız hızlanır.

burada da özetle şöyle söylüyor: spor yaparsanız kaslarınız güçlenir,metabolizma hızınız artar;ancak protein tüketin.ayrıca callanetics vucudunuzu şişirmeden kas yapar,vucudu sekillendirir
ne guzel bilgiler paylasmissn canm bende kilo verdikce basliyacagm callenetics ypacagm siki olmak icin

bir de çocuklarımıza demiri sakın sütle vermemiz gerekir,hiç anlamı kalmıyor
haklisin canm benm ufagnda asisi var pazartesi oturp bi aile hekimiyle konscam ne vitamnler kullabmalym diye hatta kendm icin bile konusabilirm zayflamaya yardmci olabilecek bi takviye filn kullanabilrmiym diye vitamn filan tabiki ..

callanıcm bende hedef kiloma ulaşayim sıkılaşmak için önerilerine uyacağim ama kafamda şuan ebru şallinın 21 günlük programı var onu düşünüyorum
Canm arkadaslar pilatesi yanlis yaptiriyor filan demislerdii bende bi ara baslamis bitremeden birakmistm :/
evet canm ya illaki gider benm alt katmda normalde kv demler oturuyor ama artk koy hayatu yasyorlar kari koca ondan burda yoklar o sebepten rahatca kullaniyorm

:KK19:

Hihihih evet lavaş canım diyetisyenim yazıyor haftanın 4 günü :)

Ben de 6'lı rakamlara inme hayali kuruyorum açıkcası artık ya

:KK45:
ah ah benm 6li hayallerme coook var :( ne guzelmis cnm ya lavas doyurucda olur hem super ..

Back
X