- Konu Sahibi Cherry Mom
- #8.901
kızlar hepinize çok teşekkür ederim.
Hem doktor bahsetti hemde ben biraz araştırdım, aslında dermoit kistin çok önemli habis olacak bir durumu yok gibi görünüyor.
Ama büyüdükçe yumurtalıkları sıkıştırmasından dolayı, yumurtalıkların görevine engel oluyor.
Dermoit kist daha doğum anında, saç, kemik, diş parçalarrının vücutta öyle bi yerde toplanmasıymış, sonradan oluşan bir şey değil ama gittikçe büyüyebiliyor saçak saçak bişey, internette baktım 40 mt olan vaka bile varmış, onun yanında 5 cm hiçbişey değil ama.
birde hiçbir ilaç vs. etkilemiyor, vücuttan bağımsız bir kütle olarak takılıyor bu kist, sadece yer kaplamasından dolayı diğer organlara rahatsızlık vermesi kötü.
O yüzden de ister laproskopik ya da sezeryan yöntemiyle almak istiyor doktor, orda olmasın.
bütün doktarlar istemez ya vücutta gereksiz şeyleri. Herzaman için vücuttaki normalin dışındaki oluşum risktir diyorlar.
durum bu yani, yarın bugün bir çocuğum olmasını istediğimde belki de çocuk büyüyecek yer bulamıycak ne biliyim kistten dolayı, yada yumurtalığım tam görevini yapamayacak gibi riskler var,
işte böyle kızlar
Çok geçmiş olsun Allah sağlık sıhhat versin canım..