5 yaş çocuğun söyledikleri normal midir acaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
5 yaşında erkek çocuğun son günlerde keşke kız olsaydım demesi normal midir? barbie bebek oynamak isterdim diyip kızların olduğu çizgi filmleri izlemesi ve makyaj malzemelerini kullanmaya çalışması? bir kere de kız olsam bana kızmazlardı dedi ben o yüzden normal olduğunu düşündüm. acaba onlara kızılmadığını düşündüğü için mi sadece

5 yaşında erkek çocuğun son günlerde keşke kız olsaydım demesi normal midir? barbie bebek oynamak isterdim diyip kızların olduğu çizgi filmleri izlemesi ve makyaj malzemelerini kullanmaya çalışması? bir kere de kız olsam bana kızmazlardı dedi ben o yüzden normal olduğunu düşündüm. acaba onlara kızılmadığını düşündüğü için mi sadece
Oynamak istediginde izin veriyor musunuz yoksa engellemeye mi çalışıyorsunuz? Kiz oyunu erkek oyunu, kiz rengi erkek rengi gibi ayrımlar yapıyor musunuz? Bu sekilde duygularini ifade ettiginde neler soyluyorsunuz?

Oynamak istediginde izin veriyor musunuz yoksa engellemeye mi çalışıyorsunuz? Kiz oyunu erkek oyunu, kiz rengi erkek rengi gibi ayrımlar yapıyor musunuz? Bu sekilde duygularini ifade ettiginde neler soyluyorsunuz?
bahsettiğim çocuk yiğenim, ben ablama tepki vermemesini söyledim. bilmiyorum ne kadar doğrudur.

eğer cinsiyeti ile ilgili baskın bi ebeveyn değilseniz şimdilik normal.
benim de 6 yaşında oğlum var. cinsiyetinin bilincinde ama biz özellikle sen erkeksin minvalinde davranmıyoruz..
kendi isteği ile saçını uzatıyor mesela(babası da uzatmıştı bi dönem). kız arkadaşları ile onların oyuncakları ile de oynuyor. bi ara benim makyajıma/ojeme merak salmıştı gelip bakıyordu izliyordu ama sonra o ilgisi de gitti.
yani merak ediyor olabilir karşı cinsi ve onların davranışlarını. şimdilik izlemede kalın..

bahsettiğim çocuk yiğenim, ben ablama tepki vermemesini söyledim. bilmiyorum ne kadar doğrudur.
Öncelikle ayrim yapilmadan cocuklarin tum oyuncaklarla oynamasi, tüm renkleri ozgurce kullanmasini bekleriz. Ailede baskin erkek modeli varsa bu sekilde bir tepki gelistirmis olabilir. Ancak hormonları geregi gerçekten kendini kiz gibi de hissediyor olabilir. Bu yaslar cinsiyet rol modellerinin yavas yavas ogrenilmeye baslandigi ve oturdugu yaslardir. Çocuklarının duygularina ve sesine kulak vermeleri zorunludur. Aksi takdirde çocuklarını temelli duygusal bosluga surukleyebilirler, psikolojisini mahvedebilirler. Cok iyi bir çocuk psikoloğu bularak destek almalari ve nasil davranacaklarını ogrenmeleri gerekir.

Barbielerle oynamak istiyorsa oynasın, siz sürekli erkek ağlamaz, erkek bebek oynamaz diyorsanız baskıdan da olabilir.
Bizim dört yaşında oğlumuz var. 2 yaşındayken ütüsü, paspası, mutfağı ve elektrik süpürgesi vardı. Onlarla oynardı daha çok. 3 yaşında en büyük zevki bana yardım etmekti. Ciddi ciddi ev siler kendi yumurtasını çırpar portakalını sıkar bulaşık yıkardı. Kendi çapında çorap yıkardı. Sonra tabii işten kaçar oldu. Şu an bebeği de var evcilik de oynar. Babası olur bebeğin altını alır. Biz asla engel olmuyoruz. Benim ojeleri sürmeye kalktığında mesela erkekler sürmez demem, çocuklar sürmez zararlı kimyasal var derim. Ama babasına sürüyor. Saçı hala uzun bukle bukle.
Biraz daha rahat bırakın bence

Katarsis diye bir program var,oradan izlediğim kadarıyla farklı cinsiyet yönelimleri bu yaşlarda ortaya çıkıyor. Bir uzmana gösterin bence. Orada da erkek olarak doğup kız çocuklarının ilgi alanlarıyla ilgilendikleriden bahsediyorlar.

Keşfetme çağları diyelim , hepimiz belirli bir yaşa kadar kendi yapmadıklarımıza farklı geldiği için ilgi duyduğumuz çok şey olmuştur deneyimledikçe sıkılabilir.
5 yaş çocuğu laftan anlayabileceğini düşünüyorum anlatarak deneyimleyebilirsiniz . Baskı yapmadan erkek ve kadınların özelliklerinin ayrımını öğretmelisiniz bence

eğer ilerde cinsel yönelimi farklı olucaksa bile bu bi hastalık değil doğuştan gelen birşey. Öncelikle bunu bilin. Yani engellemek çocuğun ilerde yönelimini gizli gizli yaşanmasına ve ilerde çok büyük sorunlara yol açar. Ama şimdiden bu korkuyla yaşanmaz.

Bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim,eşcinsellik y da transseksüellik hormonlarda sorun olması değildir. Burada hormonlarında sorun olup tüylenme sorunu yaşayan kadınlar yazıyor,onlar eşcinsel mi?

Peki Ricky Martin'e falan bakın kadına mı benziyor ?

Denildiği gibi hormonlardan kaynaklı olsaydı ,ergenlikte döneminde örneğin erkek eşcinsellerin memesi çıkardı.
Fark beyinden kaynaklı,değillerin beyni hemcinslerine ilgi duyuyor .Transseksüeller ise kendisini karşı cinse ait görüyor.

Asil sorun cogu zaman oldugu gibi cocukta degil de, yetiskinlerde sanki...
benim yiğenim oluyor. telefonu elinden alamıyorlar malesef orada bir çok şey izliyor, görebiliyor. Burda erkeklerin kaba olduğunu kızların zarif olduğunu düşünüyor.

yiğenim çok hareketli durmuyor ve malesef kötü kelimeler kullanıyor, küfürler öğrenmiş. söylemesindeki amacı da kız olsam yapmazdım, kızmazlardı gibi. aslında ben yiğenimi anladım. ama benim elimden bişey gelmiyor sadece gördükçe üzülüyorum.

telefonu elinden alamıyorlar malesef
Dedigim gibi sorun basta ebeveynlerde. Cocugun elindr telefonun isi yok. Ha madem veriyorsun o zaman baktigina da dikkat edeceksin. Youtube un bile hususi uygulamasi var cocuklar icin. Basta sorun annenin babanin cocugun görüp bakip dinlediklerinin kontrol etmemesinde. Bir cocuk o yasta küfür biliyorsa, o cogugun sucu degil. Benim oglum da 5 yasinda. Herseyi sünger gibi cekiyorlar. Dikkat etmek lazim

Dedigim gibi sorun basta ebeveynlerde. Cocugun elindr telefonun isi yok. Ha madem veriyorsun o zaman baktigina da dikkat edeceksin. Youtube un bile hususi uygulamasi var cocuklar icin. Basta sorun annenin babanin cocugun görüp bakip dinlediklerinin kontrol etmemesinde. Bir cocuk o yasta küfür biliyorsa, o cogugun sucu degil. Benim oglum da 5 yasinda. Herseyi sünger gibi cekiyorlar. Dikkat etmek lazim
Hangi uygulama canım bu

Bir pedagoga götürseniz iyi olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X