5 yaşındaki çocuğumun elinden oturup ağlıyorum

baloncuk13

şişko patates
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
1.497
637
173
Kızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var

Kızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Tek çocuk mu? Bana çok şımartılmış gibi geldi. Acaba fazla mı hayatınızın merkezine aldınız?

Acaba bir yardım mı alsaniz? Benim oğlumda 4 yasinda aşırı hareketli ama genel itibariyle konuşunca anlıyor, kendi kendine oynuyor, birseylerin atma dönemi bitti, ev kurallarına da uyabiliyor.
Krese gonderseniz en azından kural orenip, arkadaş edinip asabilir bu durumu. Allah yardımcınız olsun. Hareketli çocuk çok zor ama elhamdülillah diyorum sağlıklı da hareketli.. çok yordugunda bunu düşünüp ona kızmak yerine sukretmeye çalışıyorum.

Allah yardımcin olsin canım valla kelin ilacı olsa benim ki daha 2 yaşinda ama gözüm korktu şu an..

Allah yardımcın olsun canım elbet düzelir hep bu şekilde kalmayacak, babası ilgileniyor mu peki? Bütün sorumluluk senin üzerinde mi? Aslında biraz sorumluluk paylaşımı yapsanız sen de rahat nefes alırsın, bu kadar zoruna gitmez

Bir pedagog yardımı almanız lazım ama ilk önce kendiniz için destek alın. Çocuğa vurmak asla çözüm değil lütfen vurmayın gerçekten yazık günah. Çocuk neden böyle acaba siz farketmeden bir durum mu yaşadı acaba tepkileri hiç normal değil özellikle naber nasılsın diye soranları bile terslemesi beni düşündürdü.

Kreşi yazmayı unuttum kızlar evet yarım gün kreşe başlattık. 2 ay oldu değişen bişey yok bir bebeğim daha var 6 aylık ona da zarar veriyor. Eşim çok ilgileniyor çocuklarla ama şımartmadık oğlum doğduğu günden beri çok ağlak huzursuz bir bebek ve Çocuk oldu inanın 5 yıldır hiçbir dönemini sorunsuz atlatmadık. Ve gerçekten tükendim beni en çok düzelmeyecek psikolojisi çökertti çünkü zaman geçtikçe zorlaşıyor

Kresteki öğretmenleriyle konusun bu durumu. Rehberlik öğretmeni vardır muhtemelen. Onlar güzel değerlendiriyor. Biz her sorunumuzu onla konuşarak hallettik.

Acaba bir yardım mı alsaniz? Benim oğlumda 4 yasinda aşırı hareketli ama genel itibariyle konuşunca anlıyor, kendi kendine oynuyor, birseylerin atma dönemi bitti, ev kurallarına da uyabiliyor.
Krese gonderseniz en azından kural orenip, arkadaş edinip asabilir bu durumu. Allah yardımcınız olsun. Hareketli çocuk çok zor ama elhamdülillah diyorum sağlıklı da hareketli.. çok yordugunda bunu düşünüp ona kızmak yerine sukretmeye çalışıyorum.
Çok şükür sağlıklı ki hareketli dediğiniz gibi 5 yıldır buna şükrediyorum. Ama çevremde 5 yaşında çocuğu olup dizisini takip eden örgü ören kitap okuyan o kadar çok insan var ki ben bunları geçtim nolur diyorum artık zaptetmeye çalışmayayım biraz bizden bağımsız olsun 5 dk bile kendi kendine oynamıyor abartmıyorum

Çocuğum yok ama çocuk bakmanın ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Kendinize vakit ayırmanız lazım. Yoksa hem kendiniz çok yıpranacaksınız hemde çocuğunuz kötü etkilenecek.
Bence ikinizin de hayrına kendinize vakit ayırmaya çalışın.

Kresteki öğretmenleriyle konusun bu durumu. Rehberlik öğretmeni vardır muhtemelen. Onlar güzel değerlendiriyor. Biz her sorunumuzu onla konuşarak hallettik.
Konuştum canım öğretmen ben bunca yıllık öğretmenim böyle iyi yetişmiş bir çocuk görmedim sakin laftan anlayan kurallara uyan düzenli bi çocuk dedi inanamadım. Ev halini anlattım şaşırdı burda öyle değil diyor bence bu durum da normal değil iki yerde farklı davranması

Ilk olarak bariz fazla şımartılmış, her dediği yapılmış bir çocuk. Büyük ihtimalle de tek. Ikinci olarak çocuk gördüğünü taklit eder. Ailenize ya da çocuğun örnek alabileceği yakın çevrenize bakın. Bu tip kaba konudan, psikolojik şiddet içeren cümleler kuran biri mutlaka vardır. Bu sizin içinizdeyse önce kendinizi duz3ltin. Çevrenizdeyse görüşmeyi kesin. Üçüncü olarak çocuğa az da olsa şiddet uygulamanın hiç bir elle tutulur tarafı yok. Zaten faydası da yok. Zarari var. Çocuk iyice arsizlasir ve sonraki sefere daha kötüsünü yapar. Daha da vahim olanı şiddeti normal görür. Hele de annesinden şiddet gören çocuk bunu sevgiyle bütünleştirir. Bunun anlamı da yarın karısını ve çocuklarını döver. Dördüncü olarak sizin biraz onsuz vakit geçirmeye, onun da biraz daha disiplinli ve kurallara uymak zorunda kalavmcagi bir yerde sosyallesmeye ihtiyacınız var. Ve son olarak ıkiniz de uzman yardımı alabilirsiniz.

Konuştum canım öğretmen ben bunca yıllık öğretmenim böyle iyi yetişmiş bir çocuk görmedim sakin laftan anlayan kurallara uyan düzenli bi çocuk dedi inanamadım. Ev halini anlattım şaşırdı burda öyle değil diyor bence bu durum da normal değil iki yerde farklı davranması
Acaba evde kurallarınız mi net değil? Çok mu geri adım atiyorsunuz?

Fazlaca ego yuklemesi yapilmis sanirim cocugunuza pedagogdan yardim almalisiniz. Aile bireyleri olarak bir masaya oturun ev kurallari belirleyin. Altina parmak bassin ya da imza atsin. Once bundan baslayin.

Bugün iyice bunalıma girdik eşimle apartmanın çocukları saklambaç oynuyordu eşim de aşağı indirdi oynasın diye. Ve benim çocuk oynayamıyor bilmiyor o basit oyunu çünkü yıllarca öğrenmek istemedi. Hiçbişey öğretemiyoruz bak oğlum bu kırmızı renk desem bu niye yeşil değil diyor mesela. Niyeleri hiç bitmiyor 2 yaşındaki çocuk gibi. Yada öğretirken şarkı söylüyor kulağını kapatıyor bilmek duymak istemiyor. Bugün çocuklar saklambaçta dalga geçtiler bizimkiyle ben iyice tükendim 5 yaşında artık herşeyi bilmesi gerekiyor

Back
X