gecmıs olsun daİnsanca yazdığınız sürece niye olmasın daha kotu hissettirmek için yazıyor sizin gibiler. Her insanı duyguyu taşıyan insanda etkileniyor dün uykumdan boldum sabah kaza yaptim neyin nereye varacagini hesaplamadan konuşuyor herkesi kendi gibi sanıyorsunuz
Çaktırma bende yapabilirimıkıncı cocugu da ılk cocuk yalnız kalmasın oyun arkadası olsun dıye yapıyor cogu ınsan
ayyy sakın kuzum ya saka bır yana senın aracılıgınla yazayım senın sahsına dırekt degıl yanıÇaktırma bende yapabilirim
Bu bana bakmazayyy sakın kuzum ya saka bır yana senın aracılıgınla yazayım senın sahsına dırekt degıl yanı
ıkıncı cocugu , onu sevmek ıcın ıkıncı cocugunuz olmasını ıstedıgınız ıcın yapın
ıkıncı cocuga haksızlık ılk cocuk yalnız kalmasın ona oyun arkadası olsun dıye dunyaya gelmeyı haketmıyor annesı babası cok sevecegı ıcın omur boyu bag olusturmak ıstedıgı ıcın sevgıyle dunyaya gelmeyı hakedıyor
sey gıbı kızım olsun ılerıde bana bakar kız dogurayım demek gıbıcok uzucu bence
Modern psikoloji bi kenara yaşadığımı, gördüğümü biliyorum. Oğlum 5 yaşına gelmek üzere. Bu zamana kadar baba düşkünü olan çocuk, bu sene babasıyla aynı odada uyumamı bile sorun ediyor. Asla sözünü dinlemiyor. Karşı komşumun aynı yaşta kızı var ve o da annesine karşı aynı. Tabi her çocuk farklı. Oğlum asla bu şekilde konuşmaz mesela. Bu ailede yasananlar da iyice tetiklemiş ayari kaçmış.Böyle bir durum yok ya bunlar çok gerilerde kalmış modern psikolojide sayginligi olmayan argümanlar
Modern psikoloji freud’u red mi ediyor?Böyle bir durum yok ya bunlar çok gerilerde kalmış modern psikolojide sayginligi olmayan argümanlar
Yok artık ne istismarı... Diyecek bir şeyim yok daha. Her şey gözümün önünde ama fırsat yok boyle şeylere açıklaması bile cirkin. Haziran çocuğu doğdugundan beri sıcaktan hoşlanmaz sorun hasta olması ve sözümü dinlememesi bu konudaÇocuğun vücudunu göstermeye çalışması bir tek bana mı garip geldi? Elbette elbise giymek ister, oje sürer ama çıplak gezmek istemesi kendini o şekilde güzel bulması yanında uygun olmayan davranışlar olabileceğini aklıma getirdi ya da uygunsuz içerikler izliyor ya da istismar bile olabilir.
Ayrıca 5 yaşındaki bir çocuk bu cümleleri kuramaz, kızım 4,5 yaşında daha karı koca olmayı ayırt edemediginden eminim. Size düşmanlık yapması da çok abartı. Kesinlikle size içten içe kızgın ve hıncını bu sözleri ile alıyor ama kırgınlığı kardeşten dolayı olmayabilir iyi araştırın belki de gözünüzün önünde ama görmediğiniz şeyler var...
Oğlum beş yaşına girecek nisan ayında. Kızım da 4 aylık. Psikologumun da çocuk doktorumun da söylediği şey şu, öncelik büyük cocukta olmalı. Bebegi emzirin, bakımını yapın. Bunları kızınızdan gizli asla yapmayın. Yanınızda olsun. Görsün. Sonra kızınızla ilgilenin başka birseye asla ilginizi bölmeden. Bir saat de olsa sadece onun olsun. Günde 10 dakika başbaşa dışarı çıkın. Ekmek almaya bile olabilir. Sohbet edin. Kardeş kıskançlığı, 5 yaş sendromu, babanın tavizleri hepsi üst üste gelmiş. Çıplak olmak iatemesini ben yadırgamadım mesela. Pek çok cocukta gördüm o yaşta. Ya da başka anne istemeaini.ama tabi bir uzmandan yardım alınması en dogrusu. Burada linclenmeye de aldırış etmeyin. Bayılıyorlar mükemmel annecikik oynamaya bazılarımız.Eşim asker ondan dolayı ayriliklar oldu aramız böyle hiç değildi yani o aşamada olmadı doğumdan sonra.. ilgisiz bir baba diyemem tavizleri çok ben zaten ona kırgın ve kızgınım ben bebeğe bakıyordum o kızımla oyun oynuyor yatırıyor masal okuyor ödevlerini yaptırıyor ama tavizleri oluyor yeme konusu uğraşmıyor kızım bir iki saatte dil dökerek anca yer bu konularda ciddiye alıp konuşmuyor
Ben kızımın psikolojisine bu kadar önem vermesem üzülmem ama herkes sanki gözüyle görmüş gibi uydurmuş çoğu .. bir daha yazmayı düşünmüyorum gerçekten daha mühim bir konusu olsa bu üslupla yaklasacaklar demek ki ülkemizde çocuklar kan ağlıyor küçücük başlarında neler geliyor keşke bu kadar duyar kasilsa o zamanda en mükemmel en iyi anne olmak istemim yok sadece mutluluğunu önemsiyorum bir dediğini iki yapmayarak biraz hata yaptım öğretmeni inanılmaz uyumlu bı çocuk diyor siz kardeş kıskançlığı ve bu durumları söylediğimde çok şaşırıyor. Çok teşekkür ederim yorumunuz içinOğlum beş yaşına girecek nisan ayında. Kızım da 4 aylık. Psikologumun da çocuk doktorumun da söylediği şey şu, öncelik büyük cocukta olmalı. Bebegi emzirin, bakımını yapın. Bunları kızınızdan gizli asla yapmayın. Yanınızda olsun. Görsün. Sonra kızınızla ilgilenin başka birseye asla ilginizi bölmeden. Bir saat de olsa sadece onun olsun. Günde 10 dakika başbaşa dışarı çıkın. Ekmek almaya bile olabilir. Sohbet edin. Kardeş kıskançlığı, 5 yaş sendromu, babanın tavizleri hepsi üst üste gelmiş. Çıplak olmak iatemesini ben yadırgamadım mesela. Pek çok cocukta gördüm o yaşta. Ya da başka anne istemeaini.ama tabi bir uzmandan yardım alınması en dogrusu. Burada linclenmeye de aldırış etmeyin. Bayılıyorlar mükemmel annecikik oynamaya bazılarımız.
Evet Freudun çoğu teorisi yanlışlanmıştır ve bilimsel bulunmaz. 1800lerin sonu psikanalitik yaklaşımlar su an sadece ilk çalışmalar olduğu için anlatiliyor, kabul edildiğinden degil. Penis imrentisi ödip elektra kompleksleri çocukların bastan çıkarma teorisi vs. Yani Freud kadınların da 2.sinif insan olduğunu ve ömürleri boyunca penis kıskançlığı çektiklerini bunu da anca erkek çocuk dogurarak hafiflettiklerini falan söyleyen biri hem mizojen hem de homofobik zaten.Modern psikoloji freud’u red mi ediyor?
Aynen her çocuk farklı sizin de dediğiniz gibi. Mesela buradaki yorumlarda bir kadın da ayni yasta oğlunun aşırı babasına düşkün olduğunu yazmış. Anne baba düşkünlük eğilimi zaman zaman farklı parametrelere göre değişiklik gösteriyor ama her kiz babasına aşıktır her oğlan en çok annesini sever diye içsel genetik vs bir kompleks yok. Ebeveynlerin ve çocuğun karakteri tavırları, yaklaşımları, geçirilen zaman ve çevresel aktörlerle birleşiyorModern psikoloji bi kenara yaşadığımı, gördüğümü biliyorum. Oğlum 5 yaşına gelmek üzere. Bu zamana kadar baba düşkünü olan çocuk, bu sene babasıyla aynı odada uyumamı bile sorun ediyor. Asla sözünü dinlemiyor. Karşı komşumun aynı yaşta kızı var ve o da annesine karşı aynı. Tabi her çocuk farklı. Oğlum asla bu şekilde konuşmaz mesela. Bu ailede yasananlar da iyice tetiklemiş ayari kaçmış.
Bes yasındakı cocuk evlenme boşanma başka birisini bul falan gibi şeyleri bilmez. Belli ki duyuyor sizden eşinizden yada kımın yanında konusuyorsanız. Önce buna dikkat etseniz cok daha ıyı olurMerhaba arkadaşlar fikir istiyorum beş yaşındaki kızım. Kardeşi olduktan sıra çok değişti toparlayamiyor bir dönem telefon elinden düşmüyordu evde ki herkes umursamayinca tek başıma bir şey yapamadım benden nefret eder oldu pedagog a gittik. Yeme sorunu var bana kullandığı kelimeler çok ağır artık zoruma gidiyor ve süse çok düşkün kaç yıl tek başıma büyüttüm benimle uyumak bile istemiyor babasini istiyor bir donem boşanma mevzusu vardı kızım için rafa kaldırdım. Babası umursamaz aman çocuk diyen engel koymayan doğruyu anlatmaya eline tel veriyim rahat edeyim havasında olan biri oyunlarda oynuyor ama benimle ilgili kötü şeyler söylediğinde hoşuna gidip gülüyor. Çok kötü bı durum evde kuralcı kim varsa onu sevmiyor çocuğum, baba kendi karnını doyurur çocuğun aç olduğu aklına gelmez, yavrumda hiç aç durur yemez zaten
Bana hava atma beni kıskanıyosun senle yaşamak istemiyorum babasına bu anneyle niye evlendin boşan başka birisini bul en ufak bi seyde küçük bahanelerle ağlamak saçımı boyat kısa kola atlet çıplak evde gezmeler ( hasta oluyor ) normal mi acaba bazı sözleri çok çok ağır ve ebeveyn olarak babası laftan anlamıyor ki oturup çözüm bulalim bı taraf hep patlak verince uygulanmıyor maalesef.
kızıma youtube da uygun vıdeolar ararken oncesınde ızlıyorum . cok kez denk geldım vıdeonun ortasında reklama gırdı ya fılmlerde seks sahnelerınden kesıt, ya prezervatıfın verdıgı hazzı anlatan reklam mutlaka cıktı. bazı erotık oyunların da reklamları cıktı
bırgun arya sorarsa kanıt olarak gostermek ıcın lınkı saklayalım dıye dusunemedıgımız ıcın ozur dılerız.
Yok zaten çözüm arıyoruz eşim birlikte oynuyor ödevleri masal okuyor ben bebekten dolayı uzaklastim biraz. Malesef ki öyleler ben böyle insanları yok sayiyorum ve bir daha burada konuşmamaya calisacagim Süpermen anneler ya müge anlida olay görmüş gibi büyük bı şey var gibi çekirdeği eline almış dedikodu yapiyolar sanki yaşları itibari ile komik buluyorum hep bı eleştiri hep bı sorgulama biz yakın arkadaşımizin hayatını bilemezken beş dkda analiz yapiyolar. Sabah dalginlikla kaza bile yaptim yani işe gelirken kafamda bı suru şey. Yapıcı iyi yüreklere teşekkür ederimNe kadar çok seviyoruz eleştirmeyi ve hemen saldırır tarzda yorumlar yapmayı bende buna hayret ettim. Kadın üzgün ki burada çare arıyor ne anneler var hiç umursamıyor bile yaşadıkları olumsuzlukları.
Özellikle burada bazı üyeler var benim çocuğum söyle böyle bla bla yapan tamam en iyi sizsiniz!!!
İkinci çocuk gerçekten tüm dengeleri bozabiliyor hele ki destek almadan büyütmek zorundaysak
Burada es kişisine çok görev düşüyor siz bebekle ilgilenirken büyük çocukla onun kaliteli zaman geçirmesi lazım ama zaten sorun da burada başlamış.
Eşinizle konuşmalısınız öncelikle o düzelmeli sonrada çocuğunuz sevgiyle yeterli ilgi ve alakayla illa ki gelişim gösterecek eğer maddi durumunuz yeterliyse bu süreçte uzman desteği almak işinizi kolaylaştıracaktır ama lütfen akışına bırakmayın yoksa ergenliginde etkisiyle iliskiniz iyice içinden çıkılmaz bir hal alabilir.
Niye bu kadar inat ettin yine? Senin yaşadığın ülkede çıkmıyordur o reklam. Youtube’da çocuk içerikleri izlemediğim için bu tip oyun reklamları çıkmıyor, link veremem. Ama oynadığım oyunda bire bir arkadaşın anlattığı reklam çıkıyor. Hatta hamile karısını aldatıp terkeden ya da karısını başka bir adamla aldatan adam versiyonları da var.
Yahu oyun işte yetişkin oyunu falan da değil bişeyleri birleştirme oyunu. Yaş sınırı olan bir mobil oyun değil. 3 yaşındaki çocuk da oynar 35 yaşındaki insan da. Oyunda bu reklam çıkıyor mu çıkıyor. Neyin inatlaşması bu?Yetişkinlere yönelik oynadiğin oyunda? Youtubeta değil yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?