5 yasindaki kızım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydin öncelikle konu sahibi o telefonu oncelikle elinden aliyosun.inan bana okadar pisman olursunki verdiğine anlatamam.benim cocugumda aralikli olarak 2.3 saat izliyordu cizgi film.otizm oldugunu öğrendim otizm genetik evet ama gecmise dönüp baktigimda okadar pişmanimki doktorumuz yasaklayinca anladim ekraniin cocugu nekadar etkiledigini.yaklasik 4 ay oluyordur heralde ekrani tamamen kestik.muhtesem ilerliyor gelismesi ogretmenleri cok iyi konusuyor oglum icin.birsey soylesem beni dikkate almayan cocuk simdi agzimin icine bakiyor.kukuliyi cok sevdigini bildigim icin uyduruyorum kukuliyle ilgili masallari okadar hosuna gidiyorki.simdi o bana anlatmaya calisiyor.lutfen ekrani kes ve gelismeyi gözlerinle sahit ol

Bosanma isini kiziniz icin rafa kaldirip bir cocuk daha yapmak
Biliyorum biliyorum kaza ile olmustur...

Keske bir cocuk daha yapip isleri daha da cikmaza sokacaginiza esinizle oturup yanlışlarını konusarak kizinizi duzeltmeye calissaydiniz.

5 yasinda cocuk bu anneyle neden evlendin bosan başkasını bul laflarini nereden biliyor. Oglum da 5 yasina gelmek uzere bosanmanin ne demek olduğunu bildigini sanmıyorum.

Son düzenleme:
Yani biz bunu niye sana ispatlamaya çalışıyoruz bilmiyorum ama al buyur, bunlar gibi 50 tane falan var ve reklamları çıkıyor.

Hadi şurdan, yolla bakalim linki. Hiç inandirici gelmiyor bu yazdiğin. Ne için öyle reklam,çizgi filmi olsun?

Buraya yapiştir linki görelim.
Valla malesef var. Orada ornek verilen reklama birebir denk gelmedim ama ben de suna denk geldim. Reklamda buharli dusakabin var ve içeride sevisen bir cift. Buhari yavas yavas yukaridan asagiya dogru siliyor. Bizzat yetiskinlikle alakasi olmayan bir oyunda görüyorum bunu. Tekrar ciktiginda ekran kaydi ile videosunu alicam.

Uydurma yazilmis ama disney seysindede evet sapkalarinda penis menis var.. yani bunlar yanlislikla koyulacak seyler degil.

Son düzenleme:

Size hasimligim mi var ki daha kotu hissedin diye yazayim?

Uykudan olmanizin musebbibi ben degilim. Bknz: Bebeginiz ve 2 cocuklu anne olmak. Kaza yapmanizin sebebi hic degilim.

Nedense kocasina soz geciremeyen geliyor burada uyeye catiyor, steryotip hakaretlerde bulunuyor. Bunun bir asama sonrasi: Basiniza gelince anlarsiniz, daha sonrasi beddua, kapanis.

Sormayın çilek hanım ben de çok şaşırdım, hatta şimdi bildirimi görüp konuyu tekrar okuyunca bi daha şaşırdım

5 yaşındaki çocuğun süse püse bu kadar düşkün olması, saçlarını boyatmak için annesiyle kavga etmesi falan… çok ama çok ilginç geldi

Eğer gerçekten vaziyet buysa, çok kötü yetiştirilen demek istemiyorum ama, oldukça yanlış bir ortamda büyüyen, ilgilenilmeyen ( doğru açılardan yaklaşıp gelişiminin doğru olmasını sağlamaktan bahsediyorum) bir çocuk var ortada

Yapıcı yorum yazan arkadaşlara teşekkürler her şeyi dikkat eden iyi ebeveyn olmaya çalışan biriyim en iyisi yaparız umarım aksini iddia edenler bildgim için gocunacak durumum yok.
Guzel yaziyorsunda…hemen saldirmanin manasi yok.. burda herkes sana yardimci olmaya calisiyo. Yani istismar olabilir diyene bile, ne cirkin sanki bahsedilmesi tabu ve olabilmesi cok zor birseymis gibi konusmussun. Insaniz hersey gelebilir basimiza.. cocugumuzun baska bir yerde oldugu zamani dusunursun en basitinden.. kim ne yapmis olabilir ya da kimden duydu bu sozleri gibisinden.. ki bence sende gayet iyi biliyorsun cocugunun nerden ogrendigini.. sen 5 yasindaki bir cocugun bosan kendine baskasini bul cumlesini kendi kesfetmis olabilrcegini dusunmemizi istemiyorsun herhalde. O kapasite yoktur o yastaki cocukta.. ya babadan duydu ya babanneden filan…ya da izledigi birseyden ki ben bi sonuncusuna pek ihtimal vermedim..

Çocuklar konusunda hassasız evet ama madem eleştiriye, farklı bir bakış açısına kapalıydınız neden açtınız konuyu?
Çocuklarımız 7-24 yanımızda değiller istismar konusundan da yüzde yüz emin olamayız hiçbir zaman maalesef. Doğrudur demiyorum ama bazı davranışları yaşadığı olumsuz şeylerin yansıması olabilir. Yok artık demek yerine her ihtimali düşünmek gerekebilir. Kızınız söylediği lafları evden ya da başka bir ortamdan duymuştur diyoruz kabul etmiyorsunuz.

Burada kimse art niyetle 5 yaşındaki çocuk için olumsuz, kötü birşey yazmaz. Ama bir yerlerde eksik, yanlış birşeylerin olduğu çok açık, bu size kötü annesiniz demek de değil. İster kabul edin ister etmeyin.

Aslında çok normal. Tam süse püse makyaja boyaya ilgi duyacağı yaşlar. Bunun için anneyle kavga etmesinin sebebi zaten anneye karşı hırçınlığının olması ve muhtemelen anne tarafından isteklerinin tam açıklanmadan yasaklanması.

Bir yeğenim var 16 yaşında şu an. 5-6 yaşlarındayken makyaja topuklu ayakkabıya ve saç boyasına çok takıntılıydı. Çünkü genç kız bir ablası vardı ona özeniyordu. Arkamızı döndüğümüz anda suratını ruja bulanmış halde buluyorduk. Oturduk konuştuk, büyüklerin makyaj malzemelerinin çocuklara zararlı olduğunu anlattık. Oyuncakçıya gidip zararlı kimyasal içermeyen bir makyaj paleti, suyla yıkayınca çıkan oje aldık. Ordan kuaföre geçip saçına renkli iplerden bir tane kaynak yaptırdık. Sadece düğünde giymesi şartıyla saatlerce arayıp 26 numara topuklu ayakkabı bulup aldık. Mutlu oldu, birazcık onlarla oynadı hevesi geçti gitti sonra. 15’inde saçlarını maviye ben boyadım geçici boyayla. Bir ay mavi saçlı kız olarak takıldı bir daha istemedi. Şimdi makyaj yap diyoruz yapmıyor, etek giyin diyoruz giyinmiyor Geçici bir dönem dediğim gibi. Sadece yönetmeyi becerebilmek gerek.

Sen daha iyi bilirsin ablacım, bu alanda uzman olan sensin

Bana beş yaşında bu kadar makyaj, süs püs için kavga etmesi sanki sürecin iyi yönetilmediğini düşündürdü. Ama sen normal diyorsan

Ben beş yaşın hastalıklarından anlarım, davranışları senin alanın

İlgi duyması normal, doğru yönetilmediği konusunda haklısın.

Neyse sildim hepsini yazdıklarımın üslup önemli eleştiriye açığım öneri için yazsamda çocukça dalga geçmeye çalışmış bı kismi haddi değil

Son düzenleme:
Yalan mı peki bunlar? Çocuk müge anlıdan, çevreden, sizden, herhangi bir yerden duydu mu bunu, duydu... Eline saatlerce telefon vermiyor musunuz, veriyorsunuz. Neden insanlar size iftira atmış gibi davranıyorsunuz?

Bana kalırsa elindeki telefon zamanları çocuğu asileştiriyor.oyun kötüde olmasa fazla zaman aşımı cocukkari resmen hipnozluyor. Ben bu yüzden sırf günde yarım saat verenler var ya onu bile vermem. Gerek yok oyuncaklarıyla oynasin kafasındayım. Trt cocuk hariç diğer çizgi kanalları bizde bi kere bile izlenmez çünkü onlarda tuhaf .
Birde çocuğu okula vermelisiniz arkadaşlarıyla oyun vs. Okulda anne baba saygı, sevgi de öğreniyorlar. Enerjilerini atıyorlar mutlu oluyorlar. Cok kafanıza takmayın her zaman sarılın sevin ve her akşam mutlaka masal okuyun. İlgisini çekecek ve sizinde mesajlarınız olacak çaktırmadan.. simdi ilgili erkekler de maalesef anne rolünde.benim eşim mükemmel bir baba fakat kural yok o yüzden bence mükemmelliğin önemi yok. Evde kural koyan hep benim. Benimki de babacı. Ve eşime sinir olurum bu konuda . Genel zamanın erkeklerin problemi bu gozlemlerime göre.
Sizin eşiniz ilgisizlik de mevcut bu çok kötü birsey sorumluluk alamayanda zor .. Allah yardımcınız olsun inşallah.

Yalan mı peki bunlar? Çocuk müge anlıdan, çevreden, sizden, herhangi bir yerden duydu mu bunu, duydu... Eline saatlerce telefon vermiyor musunuz, veriyorsunuz. Neden insanlar size iftira atmış gibi davranıyorsunuz?
Saatlerce telefon verdiğini nerden biliyosusunuz gözünüzle mi gördünüz öyle olsa burada öğle molamda yarım saat cvp vermek yerine ugrasmazdim kimin ne yaptığını bilmeden konuşmayın telefon kestim verip bebek çalışması yapmıyoruz ne edepsiz laflar yakisiyor ama devam

Bu istismar ile ilgili yazilan gayet normal bir mesajdı, ona bile ekstra tepki vermişsiniz.
Gergin, mutsuz olabilirsiniz bu konuda ama çözüm bulmak için her ihtimali düşünmek gerekiyor.

Siz her ne kadar eşinizle kızınız için evliliği yürütmeye çalıştığınızı söyleseniz de anne baba arasındaki anlaşmazlık, davranışlarındaki tutarsızlık olumsuz etkilemiş onu.

Ayrıca küçücük çocukların eline kontrolsüz şekilde verilen telefon konusunda, üslup yanlış olsa da ne söylense az. Bundan sonrasında kontrollü olabilirsiniz umarım.

Eline telefon verdiğim yok onu bariz aştık diyorum neyse siz olmayan üslubunuzla hayatta bı kişinin yüzüne veremeyeceğinZ cvplari klavyenin arkasına dsaklanip yazmaya devam ediniz çok iyisiniz yea alkışlıyoruz sizi mukemmesiniz yine evden oturarak mesainiz tmladnz egonuz sismistir umarım ban kimse bilmeden yok korunmadi yok şöyle yok böyle eline telefon ver şöyle yap edepsiz laflar edemez bnm çocuklarım için beş dk vaktim yok onların iyiliği için oturup eline tlf oyuncak verip çay icmiyorum.elimde olmadan gelişti ve böyle olduğu için çabalarına rağmen üzgünüm

Cidden bazı konulara yorum yazmak, zaman israfı.
İyi forumlar size hanımefendi.

telefon elinden düşmüyordu
Siz dediniz ordan biliyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…