5 Yaşındaki Kızımın Bitmeyen Soruları:)

Pek zekiymiş kuzucuk annesi, maşallah. Yetişkinlerin hayatındaki mantıksız durumları şimdiden sorgulamaya başlamış.
Nasıl cevap verilir kısmına şimdilik bulaşmayayım, önce pratik yapmam lazım. En azından geçiştirilmemesi, anlayacağı dilden, basitçe anlatılması ve sorgulamaya teşvik edici davranılması taraftarıyım.

Hmm ben olsam soyle cevap verirdim sanirim seviyesine ne kadar uygun ve ne kadar ikna edici olur bilemem ama, yavrum aslinda onlar kayin-anne ve kayin-baba. Eski dilde kayin, "yerine gecen" demekmis. Yani anne yerine gecen, bana yerine gecen. Onlar babani buyutup bugunlere getirip benimle evlendirdikleri ve ben de babani cok sevdigim icin babanin anne babasi saygida benim de annem babam gibidir. Biz kisaltip anne baba diyoruz.

Ayy cok komikler ya, yerim onu, gelin istemezseymis :))

Uuuuuu ben bu konuyu tuttum :))))

bizim öyle çok bir ekşınımız yok 1,5 yaşında benim kızımda market deyken kraker bulup aç aç diye bağırıyor...bende istiyorum bilmiş olsun hayırlısıyla

Demekki cenemizin dusuklugu genetik allah vergisi :)))

hahahahah bu çocuk harikaymış yaa yerim onu...
penis
bamya o bamya

Benm kızımde 4 yaşında. Bu aralar taktığı durum Allah. Nerde çook uzın güçlü olarak gördüğü birini görse, ki bu erkek oluyor genelde haliyle, Anne bizi Yaratan Allah bu mu diyor
Anlatıyprum ama taktıkları meseleler oluyo genelde dönem dönem

üstün zekalı olmasın???
Öğretmeni de demiş. Ama şimdi kücük bir şehirde yaşıyorlar, bu konuda ciddi bir şekilde cevap verecek bir yer yokmuş. Yaza bu sorunun cevabını alıcaz. Ben de bu düşüncedeyim. Ama tabi cizgi filmlerden vs de etkileniyor çocuklar.

ay yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
karnım ağrıdı yerim onu yaaaaaaaaaaaa

anlattıklarınızdan öyle algıladım :) hayırlısı olsun gerçi şu anlatılan çocukların hepsi sanki üstün zekalı

ayyy buda müthişmiş
ben gidip ev toplayım ya bu topikte kalakaldım
ileride hatırlatın ama

Ayyy ne tatlı. Şimdiden onu düşnüyor.

aynı soruyu kızım bu sene sordu bana, biraz erken bir soru oldu bizim için ama cevabım şu oldu evet ... deden benim babam .... deden babanın babası ama biz baban ile evli olduğumuz için artık onun da babası, ... amcan babanın abisi ama artık benim de abim, ... halan babanın ablası ama benim de ablam, .... teyzen benim kardeşim ama babanın da kardeşi ve o aynı soruyu sordukça sizde aynı cevapları verin ki kafası karışmasın, saygılar.

Aaayyy bu ne böyle. Bu çocuk kesin çok bilge.

malesef biz fark etmiyoruz ama algıları çok açık haberlerde gördüklerinden bile anlam çıkarabiliyorlar, bazen insanı dumura uğratan soruları oluyor ne söylesen olmuyor ama en zoru ölümü anlatmak sanırım, allahım hepimize kolaylıklar versin, birde zihin açıklığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…