5 yıllık emek... nereden başlasam bilemiyorum!

Aman boşanma ol
Cansın teşekkür edeeim
Olabilir bunlar normal, dövmüyor sövmüyor yazana cansın yazıyorsunuz konu sahibi. Biz bu nasıl adam diyenlere bir cevap yok :)) Demek sizin istediğiniz cevaplar bunlar. O zaman yazıyorum, eşiniz ballı lokum gibi maşallah
 
Cansın teşekkür edeeim
Size bu kadar haklı yorum yapanlara degil de bu mesaja boyle cansın diyerek bayildiysaniz, siz daha paralari cook kocaya sayarsıniz ve daha çok cekersiniz bu kafayla benden soylemesi.
Ayaginiza bagladiginiz tasi israrla cikarmazsaniz, boguldugunuz denizden de cikamazsiniz.
 
Alakası yok çok ılımlı bir mesaj yazmış açıklayıcı ona yazdım hemen cephe almayın
 
Herkese yorumuna cevap yazdım zaten derdimi paylaştım ve cevap yazdıklarımın hepsi haklı. Mesaj ılımlı ve açıklayıcı yani niye linç hemen
 
Evet muhtemelen o zaman aşktan gözünüz kördü. Fakat aynı eve girip de kendisine para harcayıp, size harcamadığında uyanmanız gerekirdi.
 
6bin okadr abartılacak bir rakam değil.
Ayılıp bayılacak bisey yok.
Adam cimriyse kadın napsın,maasım var deyip kullanmıstır kart.
Siz maasınızı ona verip harclık aalarak basta hatayı yapmıssınız.
Maas kartının verilmesine ben karsyım.
Bir ay calısıp o maası kazanacak zekaya sahibimde ,harcamaya mı aklım yetmiyor yani?
Giderler ortak ödenir.
Kalanı özelimdir.
 
Buraya konu acmana gerek yoktu madem koçanı haklı görüyorsun size mustehak
Zaten bu forumda bu bir klasiktir. Ben de yapmışımdır zamanında belki bir şey demiyorum ama dışardan bakınca komik oluyor. Sorunu yazıyorlar, herkes kötülüyor, haklısın diyor, bir kişi kocasına iyi deyince hemen canım tatlım oluyor o kişi.
 
Ya ben bu maaş kartı olayına neden en çok öğretmenlerde rastlıyorum? Hanımefendi parayı kocanizin eline saymak için mi kaç sene okudunuz? Eminim ev işi çocuk bakımı vs herşey de sizdedir. Hem para kazanıp kocama sayayım hem de 4/4luk ev kadını olayım diye mi öğretmen oluyosunuz? Adamın sizi manipüle etmek için beğendiğiniz şeylere hiç güzel değil ne gerek var dediğini biliyorsunuz. Neden kendinizi koruyup, "gerek var çünkü ben beğendim, kendi paramla alıyorum" demiyosunuz? Neden kocanizin karşısında dik durup ben de çalışıyorum tabii ki istediğimi alicam demek yerine gizli gizli kart çıkariyosunuz? Neden maaş kartınızı ona veriyosunuz yahu neden? Sen evdesin paraya ihtiyacın yok ne demek, o mu karar veriyo sizin neye ihtiyacınız olduguna. Kendinizi göz göre göre ezdiriyosunuz ezdiriyosunuz, sonra da şikayet etmekten başka bişey yapmiyosunuz. Gerçekten çok sinirleniyorum ya, çocuk musunuz siz nasıl "canım bunu istedi bunu aldım" diyemiyosunuz annenize gitmek için nasıl kocanizdan izin çıkmasını bekliyosunuz? Siz çocuk gibi sinik olursanız adam da otoriter bi ebeveyn gibi en kişisel alanlarınizi bile işgal eder. Koruyun kendinizi, siz korumazsaniz sizin yerinize kimse korumaz.
 
O kadar haklısınız ki ben bunları tabiki söylüyorum konuşuyorum ama asla ikna olmuyor yani bana mı itimat etmiyor anlamadım dışarıdan bir göz bunların hepsini objektif olarak oda anlatacak bende, onun söylemesi lazım dışarıdan birinin evet karın hata yapmış olabilir ama neden yaptı kendini sorgula sen neler yaptın demesi lazım
 
Ya ikna olmasın siz onu ikna etmek zorunda mısınız? Evet evlilik karşılıklı anlayış ve uzlasiyla sağlıklı bi şekilde devam eder, ama sizin eşiniz sizin için hiçbisey yapmazken siz hayatınızın merkezine onu almissiniz resmen. Yapma etme diye yalvarmak yerine "senin benim maaşıma el koyman boşanma sebebi değil de benim kart çıkarmam mi boşanma sebebi" diye siz yükselebilirsiniz mesela. İster öl, ister boşan, ben şu tarihte annemlere gidiyorum bilet aldım diyebilirsiniz. Adamın sizle uzlaşmaya en ufak bi niyeti yokken siz neden dünyada bi erkek o kalmış gibi davraniyosunuz ki, benim haklı olmam biseyi degistirmiyo siz kendinize gelip eşinize bi "işine gelirse" diyemedikten sonra.
 
Esiniz sizi kullaniyor,paranizi esinize vermeyin evine baksin once,esas bosanma sebebi karisinin maadina el koyan erkek ,bosanirsaniz bebegi alamaz ,cok kucuk hic bi halt edemez,parama el koydu kredi kartimi bile odemedim psikolojik siddet uyguladi diyin
 
Siz yalancı biri misiniz? Üniversite mezunu bir öğretmensiniz ama kendinizi savunmaktan aciz misiniz?
Neden eşiniz size afedersiniz aptal muamelesi yapıyor, bunu sorguladınız mı?
Evlenip anne olacak, para kazanacak kadar aklınız yerinde ama kendi kararlarınızı veremeyecek kadar akıldan noksan mısınız?
Sizin aile işinize elalem ne hakla karışır? Onlar kim ki kocanızı ikna etmeli? Siz bu evlilikte nesiniz, köşe minderi mi?

Gayet açık. Siz eşinize paspas olmayı seçmişsiniz. Şimdi de ezsin ama az ezsin diye çabanız.
 
Son düzenleme:
Hanımlar sakin olalım lütfen.

Direkt konuya değil ama konuyla alakalı genel yazacağım.

Aşık olmayı anlıyorum, aşık olup evlendim çünkü ama aşk adı altında daha evlenmeden hakaret eden, onunla görüşme bununla buluşma, şunu yapma bunu etme diyen erkeklerle evlenme ısrarını anlamıyorum.

Hadi evlenildi, kendine hesapsızca istediğini alıp eşinin aldığı çöpün hesabını tutan, pandemi vs geçtim pandemi olmasaydı dahi kadının ailesine gitme talebini asla kabul etmeyeceği garanti olan, kadının maaş kartına el koyan, kadına taşıyıcı anne muamelesi yapıp çocuğumu bırak git diyecek kadar sevgisiz, eşinin açıklamalarına itimat etmeyen, korkulan, korkudan konuşulamayan adamlarla neden evlenilir?

Neden bazı kadınlar evlenince birey olduğunu unutur ?
 
İstisnalar kaideyi bozmaz ama erkek öğretmenlerin çoğu çok cimri gerçekten. Nedenini ben de anlamadım. Ben de öğretmenim. Evlenmeden önceki erkek sevgililerim ya da evlenme maksatlı görüştüğüm kişiler arasında birçok meslek grubu vardı. Sadece öğretmen olanlarda aşırı cimrilik sezdim nedense. Gerçi okulda da öyledir neyse bu ayrı bir konu
Tanıdık insanlardan psikolojik destek alınmasına karşıyım. Doğru değil bence
Kart kısmında normalde yanlış ama adam başka seçenek sunmamış orda da siz haklısınız. Maddi konularda kendinizi ezdirmeyin
Aileler kısmında aslında mantıken haklı gidilmese daha iyi fakat ben yazın da sömesterda da gittim valla. Çok bunalmıştım çünkü. O nedenle bi şey diyemiyorum
Son olarak saygısız bir adamla evlisiniz pintiliğinin yanında
 
Bi üyenin mesajıyla eski mesajınıza gittim tesadüfen. Ohoo balık baştan bozukmuş
 
Ben konu sahibine kocanıza bana harçlık versin diye mi çalışıyorsunuz diye sordum bana evet dedi sadece öylece kaldım ...okumuş mesleği olan ve eğitimci bir kadının bu kadar ezik bu kadar korkak bu kadar çaresiz olduğunu görmek gerçekten uzuyor beni birde çalışmayan onca kadın varken maddi özgür var ama köle gibi yasiyan birde çocuk sahibi olmuş ama ezilmiş birine ne denir ki pes deekten baska
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…