5 yıllık emek... nereden başlasam bilemiyorum!

Benim eltileirm de öğretmen ve maaş kartları eşlerinde

Sonunda biri doğru bişe yazdı. Bi de haksızsınız demişler para konusunda şaka olmalı bu. Çok üzülüyorum kadınların kendilerini düşürdükleri bu duruma. Çalışan bi kadının harçlık alması ne demek. Bunu kabul eden, kartını severek isteyerek kocasına veren bütün kadınlara Allah akıl fikir versin.

Bi üyenin mesajıyla eski mesajınıza gittim tesadüfen. Ohoo balık baştan bozukmuş
Ama işte yaşadıkları aşk nasıl bir aşksa görmüyorlar, görseler de görmezden geliyorlar, sanıyorlar ki evlenince erkek dünyayı ayaklarının altına serecek, ayakları yerden kesilecek, evlenmeden önceki olumsuzluklar o sihirli nikah akdiyle yok olup gidecek, pembe panjurlu evlerinde sonsuza dek mutlu yaşayacaklar.

Tavsiye verdiğimizde hiç aşk yaşamamış sanıyorlar, aşk nedir bilmeyiz ya da bekara boşanmak kolay deniyor, 27 yıllık evliyim ben, aşkla evlendim hala aşığım, burada yazılanların binde birini dahi yaşamadım, eş eştir eş dediğin insanın ne olursa olsun yanında olandır, ailesine hesap vermeyenlerin eşlerine susmaları bir kadın olarak gücüme gidiyor şahsen.

Konu sahibinin oğlu varmış, yetiştireceği erkek çocuk da evde öyle görecek, baba baskın, anne ezik , öyle büyüyecek, sonra evlenecek, kendi eşi ezik davranmayınca, her dediğinie tamam demeyince, kendi aklı fikri olunca, kız çok bilmiş olacak, kendini prenses zannediyor olacak, anlaşmazlıklar olacak ve ayrılacak. Aynısını yaşadım da sinir oldum o yüzden.

Söylemwzmiyim söyledim ama umurunda değil. Katkı mı ben sadece harçlık alıp tüm maaşı ona veriyorum
Bakın
Sizin yaptığınız normal değil.
onca yıl zekanızla okumuşsunuz, öğretmensiniz, hakkınızla kazanıyorsunuz.
ne demek harçlık almak.
benim etrafımda ev hanımı olanların dahi 2şet kredi kartları ceplerinde, hesap verdiklerini görmedim. Hesap vermek ne demek?
Eğer kartınızı eşinizden almazsanız, bi çeşit modern kölelik yaşıyosunuz demektir. Bu kadar net. Tartışın, olay çıkarın. Kartım çalındı diyin bankaya, yenisini isteyin. Bi şekilde kartınızı alın. Bi daha asla vermeyin. Çocuğunuzu da bu zihniyetle yetiştirmeyin.

Değil biliyor musun sevgili Mune. Arkadaşlarımın çoğu da öğretmen ve onların da kartları eşlerinde. Harçlık alıyorlar komik rakamlarla. Aylık 200 bile değil. Açıklama da şu: her şeyi o ödüyor aman ne uğraşıcam lazım olunca ondan harçlık alıyorum. Şu an birçoğu bankaya gidip para çekmeyi bilmiyorlar. Yanlarında para olmuyor. Dün 20 TL aldıysa bugün yine 20 TL istemeye çekiniyor. Eltilerim maaşlarının ve ek derslerinin ne kadar olduğunu bilmiyorlar birçok arkadaşım da öyle

+ bu borç bebek için, bir kaç ayda yapılmış ve üstündeki faizle 6 bin.

Adam da cimri falan değil, zira adam kendine 4 binlik takım almış. Cimri insan tutup bir takım elbiseye 4bin lira vermez, istese de veremez bu adamınki cimrilik değil.

Eski konularınıza şöyle bir göz gezdirdim de sizin karı koca psikolojik yardım almanız lazım.

Ben bu maaş kartını eşe verme işini sitede duydum öğrendim, hiç çalışmadım ev kadınıyım kendime ait banka hesabım, banka kartı ve k.kartım var, cep harçlığı almak nasıl bir şeydir bilmiyorum, cebimde 20 lirayla evimden 2 adım uzaktaki markete dahi gidemem, kadının cebinde sürekli yeterinden fazla para olmalı, eş evde yokken hastalığı var, acil ihtiyacı var, misal hasta oldum eşim evde değil, taksi çağırıp acile gitmem lazım, eşimi mi bekleyeceğim?
Hayat müşterektir, senin benim param diye bir şey olmaz ama eşlerin birbirine bağlı olmasıyla bağımlı olması aynı şey değil, bağımlı yaşamak nasıl bir şeydir cidden anlamıyorum

Ben çalışmıyorum. Eşim tek maaşla bana ayda 200 tl harçlık veriyor ama kredi kartı da bendedir. İstediğimi alırım yerim içerim hesap sormaz. Çalıştığım dönemde de aynıydı.
Çalışan kadınların bu kadar pasif kalması çok üzücü.

20 TL sürekli olan bir şey değil yalnız. Arada lazım olunca alınıyor. Diğer günler o da yok. Gözümle görmesem inanmazdım ama maalesef çok fazla var böyle hemcinslerimiz

O kadınların çoğu baskıcı ailelerde yetişen, sadece üniversitede biraz nefes alan, erkek egemen kafa yapısına sahip, özgüveni düşük, mesleği eline alır almaz evlenen kadınlar. Kendi parası hiç olmuyor olanı da benimsemiyor zaten

Insanlar neler neler yaşıyor herkesin bir hayat hikayesi var herkes aileden eşten çocuktan bir şekilde imtihan ediliyor benim neler yaşadığımı bilseniz ben kendimi yeni yeni topluyorum ve ben çalışan biri değilim insan yaşadıklarından ders çıkarmalı kötüyü iyiyi ayırt etmeli evet aileden ezilen çok insan var ama ALLAH ta akıl vermiş fikir vermiş yaşadığı o zor şeyleri yaşamak için uğraş vermeli ayakta durmalı boyun eğmemeli heleki konu sahibine gerçekten üzülüyorum okumuş eğitimli işi var herkesin istediği bir şey bu kendiminyerine koydum benim isim gücüm olsaydı kimseye boyun eğmezdim başımın çaresine bakardım ama her insan bir olmuyor ne yazık ki sanki çocuğu kendinin değil gibi davranan eş herseyini alıp çocuk için uğraşan oda kendi parasıyla bide bunun hesabını veren kadın okuyacak onca emek onca stress masraf evlenecek maaş kartını eşine verice sonra el açıp harçlık verecek mi diye bekleyecek yazık saygı yok sevgi yok baskı ve her sey var ve bu bayan okumuş çalışan birisi yaşıda çok genç nereye kadar nasıl gidicek bu hayat

Söylemwzmiyim söyledim ama umurunda değil. Katkı mı ben sadece harçlık alıp tüm maaşı ona veriyorum

Böylece bu muameleyi hakediyorsunuz.
Niye çalışıyorsunuz ki madem saçmalık!

Kötü hissetmeniz ve kendinize gelmeniz için söylüyorum.

Benim bir kardeşim çalışmıyor ve eşi haftalık 300 veriyor kendisine harçlık olarak.
Şimdi zam yapmış kardeşim artık 400 vereceksin demiş.
Ayda 1600 eder.
Mecbur verecek tabi diye düşünüyor.

Karısına kendi kazandığından harçlık vermek çok erkekçe gerçekten. Erkekligine tükürdüklerimden geçilmez oldu ortalık.

20 TL sürekli olan bir şey değil yalnız. Arada lazım olunca alınıyor. Diğer günler o da yok. Gözümle görmesem inanmazdım ama maalesef çok fazla var böyle hemcinslerimiz
Üzüldüm şahsen, çocuk gibi ara ara harçlık almaları insan kendi değerini bilmeli, değer parayla ölçülür gibi algılanmasın demek istediğim o değil, para umurunda olan biri değilim, kendilerine bunu reva görmelerine üzüldüm, sanki birey değillermiş gibi, sanki çalışıp emek veren onlar değilmiş, para konularına akılları ermezmiş, yönetilmeye ihtiyaçları varmış gibi hareket etmelerine üzüldüm.

Genel konuşuyorum, ailesine zerre faydası olmamış insanların, kocalarına paspas olup, tekmeyi yiyince aileye sığınması olayına sinir oluyorum. Bir toplulukta 'aaa maaş kartın sende mi' deyip şaşıran, beni aile içinde güya rezil etmeye çalışan bir eltim vardı ve evet öğretmendi. Bu kafaların çocuklarımı yetiştirme konusuna girmek bile istemiyorum. O kartı kazanacak zekam, azmim varsa o parayı yönetme, yaşadığım eve katkıda bulunma sorumluluğum da vardır demiştim.

Hayır ya başka bir cümleniz evet dedim. Tabiki buna evet demedim

Bakabilirsiniz 2 yada 3. Sayfa dediniz konu dedim demedim den çok yaşadığınız hayati bence sorgulayın kendinizi bu kadar ezdirmeyin bu kadar boyun egmeyin çalışan kazanan bayansınız kimseye muhtacliginiz yok hemde hiç kimseye bunu kendinize ve çocuğunuza yapmayın lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…