- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.331
- 548
Benim eltileirm de öğretmen ve maaş kartları eşlerindeYa ben bu maaş kartı olayına neden en çok öğretmenlerde rastlıyorum? Hanımefendi parayı kocanizin eline saymak için mi kaç sene okudunuz? Eminim ev işi çocuk bakımı vs herşey de sizdedir. Hem para kazanıp kocama sayayım hem de 4/4luk ev kadını olayım diye mi öğretmen oluyosunuz? Adamın sizi manipüle etmek için beğendiğiniz şeylere hiç güzel değil ne gerek var dediğini biliyorsunuz. Neden kendinizi koruyup, "gerek var çünkü ben beğendim, kendi paramla alıyorum" demiyosunuz? Neden kocanizin karşısında dik durup ben de çalışıyorum tabii ki istediğimi alicam demek yerine gizli gizli kart çıkariyosunuz? Neden maaş kartınızı ona veriyosunuz yahu neden? Sen evdesin paraya ihtiyacın yok ne demek, o mu karar veriyo sizin neye ihtiyacınız olduguna. Kendinizi göz göre göre ezdiriyosunuz ezdiriyosunuz, sonra da şikayet etmekten başka bişey yapmiyosunuz. Gerçekten çok sinirleniyorum ya, çocuk musunuz siz nasıl "canım bunu istedi bunu aldım" diyemiyosunuz annenize gitmek için nasıl kocanizdan izin çıkmasını bekliyosunuz? Siz çocuk gibi sinik olursanız adam da otoriter bi ebeveyn gibi en kişisel alanlarınizi bile işgal eder. Koruyun kendinizi, siz korumazsaniz sizin yerinize kimse korumaz.
Sonunda biri doğru bişe yazdı. Bi de haksızsınız demişler para konusunda şaka olmalı bu. Çok üzülüyorum kadınların kendilerini düşürdükleri bu duruma. Çalışan bi kadının harçlık alması ne demek. Bunu kabul eden, kartını severek isteyerek kocasına veren bütün kadınlara Allah akıl fikir versin.Sadece şuna yorum yapicam çalısmasaniz dahi devlet size mesleginizden ötürü paranizi veriyor da kocaniz ne akla hizmet zaten evdesin diye paraniza el koyuyor? Bu ne curet? Evde bebeklesiniz bisey olsa acil ne yapacaksiniz. Basta buna müsade etmeyecektiniz.
Ha birde bırak.oglumu git kadar igrenc bir cümle duymadim.
Rest cekmelisiniz bence artık
Ben konu sahibine kocanıza bana harçlık versin diye mi çalışıyorsunuz diye sordum bana evet dedi sadece öylece kaldım ...okumuş mesleği olan ve eğitimci bir kadının bu kadar ezik bu kadar korkak bu kadar çaresiz olduğunu görmek gerçekten uzuyor beni birde çalışmayan onca kadın varken maddi özgür var ama köle gibi yasiyan birde çocuk sahibi olmuş ama ezilmiş birine ne denir ki pes deekten baska
Ama işte yaşadıkları aşk nasıl bir aşksa görmüyorlar, görseler de görmezden geliyorlar, sanıyorlar ki evlenince erkek dünyayı ayaklarının altına serecek, ayakları yerden kesilecek, evlenmeden önceki olumsuzluklar o sihirli nikah akdiyle yok olup gidecek, pembe panjurlu evlerinde sonsuza dek mutlu yaşayacaklar.Bi üyenin mesajıyla eski mesajınıza gittim tesadüfen. Ohoo balık baştan bozukmuş
Konu sahibinin oğlu varmış, yetiştireceği erkek çocuk da evde öyle görecek, baba baskın, anne ezik , öyle büyüyecek, sonra evlenecek, kendi eşi ezik davranmayınca, her dediğinie tamam demeyince, kendi aklı fikri olunca, kız çok bilmiş olacak, kendini prenses zannediyor olacak, anlaşmazlıklar olacak ve ayrılacak. Aynısını yaşadım da sinir oldum o yüzden.Ben konu sahibine kocanıza bana harçlık versin diye mi çalışıyorsunuz diye sordum bana evet dedi sadece öylece kaldım ...okumuş mesleği olan ve eğitimci bir kadının bu kadar ezik bu kadar korkak bu kadar çaresiz olduğunu görmek gerçekten uzuyor beni birde çalışmayan onca kadın varken maddi özgür var ama köle gibi yasiyan birde çocuk sahibi olmuş ama ezilmiş birine ne denir ki pes deekten baska
BakınSöylemwzmiyim söyledim ama umurunda değil. Katkı mı ben sadece harçlık alıp tüm maaşı ona veriyorum
Değil biliyor musun sevgili Mune. Arkadaşlarımın çoğu da öğretmen ve onların da kartları eşlerinde. Harçlık alıyorlar komik rakamlarla. Aylık 200 bile değil. Açıklama da şu: her şeyi o ödüyor aman ne uğraşıcam lazım olunca ondan harçlık alıyorum. Şu an birçoğu bankaya gidip para çekmeyi bilmiyorlar. Yanlarında para olmuyor. Dün 20 TL aldıysa bugün yine 20 TL istemeye çekiniyor. Eltilerim maaşlarının ve ek derslerinin ne kadar olduğunu bilmiyorlar birçok arkadaşım da öyleAma işte yaşadıkları aşk nasıl bir aşksa görmüyorlar, görseler de görmezden geliyorlar, sanıyorlar ki evlenince erkek dünyayı ayaklarının altına serecek, ayakları yerden kesilecek, evlenmeden önceki olumsuzluklar o sihirli nikah akdiyle yok olup gidecek, pembe panjurlu evlerinde sonsuza dek mutlu yaşayacaklar.
Tavsiye verdiğimizde hiç aşk yaşamamış sanıyorlar, aşk nedir bilmeyiz ya da bekara boşanmak kolay deniyor, 27 yıllık evliyim ben, aşkla evlendim hala aşığım, burada yazılanların binde birini dahi yaşamadım, eş eştir eş dediğin insanın ne olursa olsun yanında olandır, ailesine hesap vermeyenlerin eşlerine susmaları bir kadın olarak gücüme gidiyor şahsen.
6bin okadr abartılacak bir rakam değil.
Ayılıp bayılacak bisey yok.
Adam cimriyse kadın napsın,maasım var deyip kullanmıstır kart.
Siz maasınızı ona verip harclık aalarak basta hatayı yapmıssınız.
Maas kartının verilmesine ben karsyım.
Bir ay calısıp o maası kazanacak zekaya sahibimde ,harcamaya mı aklım yetmiyor yani?
Giderler ortak ödenir.
Kalanı özelimdir.
Eski konularınıza şöyle bir göz gezdirdim de sizin karı koca psikolojik yardım almanız lazım.Iyi geceler arkadaşlar, gece gece ağlama isteğiyle kalktım yataktan. Durum şu eşimde bende öğretmeniz özelde, eşim yapı itibariyle cimridir beni bazen ben düşünmediğim zamanlarda bile düşünür ama genel olarak konu ben olunca ucuza kaçar, geçenlerde şöyle birşey oldu ben 2,senedir falan kredi kartı kullanıyordum ama eşime söylemedim kendim ödüyorum hallediyorum diye git zaman gel zaman 1 senedir oğlum oldu ve o doğmadan önceki bebek alışverişi de dahil kendime aldıklarım hep ben aldım karttan ama sorunsuz ödüyordum. Adam ben zorla bişe aldırmasam almayacak yani o derecede. Neyse bebeğimiz oldu ben işten çıktım ve tık anında pandemi patladı ve ben evdeyim maaşımdan kesinti oluyor ama var yine şükür. Ama ben doğum yaptım evden dışarı çıkamıyorum zaten pandemi var diye senin paraya ihtiyacın yok hooop bir anda parasızım. Kartımı bilmiyor ve ödeyemedim ve katlanarak 6 bin olmuş benim yaptığım 4 ama 2 de faiz gelmiş. Geçen ay eşime söyledim böyle böyle. Eşim ayıldı bayıldı boşanma sebebi bu bırak oğlumu git, ben mahcup oldum yani zaten doğumdan sonra bütün devreler alt üst. Birde gurbetteyim aileme de göndermiyor pandemi var diye bahanesi de var. Olay böyle. Bugün de dedim hayatım zaten bebek olur olmaz pandemi çıktı kimse bebeği sevemedi zaten market dışında biryere giden yok ailelerden gidelim senin annenlere yazık sevsinler çocuğu sonrada havalar ısınsın biraz ben memlekete gideyim 1 senedir göndermedi. Boşanırım ölürüm ama mesafeyi aradan kaldırıp çocuğumu sevdirmem dedi. Dedim yazık yaşlı insanlar ölüm var torun sevsinler. Yok o öpecek bu öpecek sonra çocuğumu ben öpecem yok öyle birşey. Ben sizi memlekete götürürüm ama otelde kalırız annenlerde değil diyor.
*Ayrıca öfke kontrol problemi var yani şiddet yok ama asla normal iki insan gibi tartışıp konuşamıyoruz. O kadar zoruma gidiyor okadar zoruma gidiyor ki. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Yani boşanma şartlarını araştırıyorum artık düşünün. Çocuğumuz olmasa gerçekten gitmiştim ama yavrumun şuçu nePsikolog bir arkadaşı var onun iş yerinde çok iyi bir psikolog,telefonundan numarasını aldım. Acaba konuşsam mı?
Ben bu maaş kartını eşe verme işini sitede duydum öğrendim, hiç çalışmadım ev kadınıyım kendime ait banka hesabım, banka kartı ve k.kartım var, cep harçlığı almak nasıl bir şeydir bilmiyorum, cebimde 20 lirayla evimden 2 adım uzaktaki markete dahi gidemem, kadının cebinde sürekli yeterinden fazla para olmalı, eş evde yokken hastalığı var, acil ihtiyacı var, misal hasta oldum eşim evde değil, taksi çağırıp acile gitmem lazım, eşimi mi bekleyeceğim?Değil biliyor musun sevgili Mune. Arkadaşlarımın çoğu da öğretmen ve onların da kartları eşlerinde. Harçlık alıyorlar komik rakamlarla. Aylık 200 bile değil. Açıklama da şu: her şeyi o ödüyor aman ne uğraşıcam lazım olunca ondan harçlık alıyorum. Şu an birçoğu bankaya gidip para çekmeyi bilmiyorlar. Yanlarında para olmuyor. Dün 20 TL aldıysa bugün yine 20 TL istemeye çekiniyor. Eltilerim maaşlarının ve ek derslerinin ne kadar olduğunu bilmiyorlar birçok arkadaşım da öyle
Ben çalışmıyorum. Eşim tek maaşla bana ayda 200 tl harçlık veriyor ama kredi kartı da bendedir. İstediğimi alırım yerim içerim hesap sormaz. Çalıştığım dönemde de aynıydı.Değil biliyor musun sevgili Mune. Arkadaşlarımın çoğu da öğretmen ve onların da kartları eşlerinde. Harçlık alıyorlar komik rakamlarla. Aylık 200 bile değil. Açıklama da şu: her şeyi o ödüyor aman ne uğraşıcam lazım olunca ondan harçlık alıyorum. Şu an birçoğu bankaya gidip para çekmeyi bilmiyorlar. Yanlarında para olmuyor. Dün 20 TL aldıysa bugün yine 20 TL istemeye çekiniyor. Eltilerim maaşlarının ve ek derslerinin ne kadar olduğunu bilmiyorlar birçok arkadaşım da öyle
20 TL sürekli olan bir şey değil yalnız. Arada lazım olunca alınıyor. Diğer günler o da yok. Gözümle görmesem inanmazdım ama maalesef çok fazla var böyle hemcinslerimizBen bu maaş kartını eşe verme işini sitede duydum öğrendim, hiç çalışmadım ev kadınıyım kendime ait banka hesabım, banka kartı ve k.kartım var, cep harçlığı almak nasıl bir şeydir bilmiyorum, cebimde 20 lirayla evimden 2 adım uzaktaki markete dahi gidemem, kadının cebinde sürekli yeterinden fazla para olmalı, eş evde yokken hastalığı var, acil ihtiyacı var, misal hasta oldum eşim evde değil, taksi çağırıp acile gitmem lazım, eşimi mi bekleyeceğim?
Hayat müşterektir, senin benim param diye bir şey olmaz ama eşlerin birbirine bağlı olmasıyla bağımlı olması aynı şey değil, bağımlı yaşamak nasıl bir şeydir cidden anlamıyorum
O kadınların çoğu baskıcı ailelerde yetişen, sadece üniversitede biraz nefes alan, erkek egemen kafa yapısına sahip, özgüveni düşük, mesleği eline alır almaz evlenen kadınlar. Kendi parası hiç olmuyor olanı da benimsemiyor zatenBen çalışmıyorum. Eşim tek maaşla bana ayda 200 tl harçlık veriyor ama kredi kartı da bendedir. İstediğimi alırım yerim içerim hesap sormaz. Çalıştığım dönemde de aynıydı.
Çalışan kadınların bu kadar pasif kalması çok üzücü.
Insanlar neler neler yaşıyor herkesin bir hayat hikayesi var herkes aileden eşten çocuktan bir şekilde imtihan ediliyor benim neler yaşadığımı bilseniz ben kendimi yeni yeni topluyorum ve ben çalışan biri değilim insan yaşadıklarından ders çıkarmalı kötüyü iyiyi ayırt etmeli evet aileden ezilen çok insan var ama ALLAH ta akıl vermiş fikir vermiş yaşadığı o zor şeyleri yaşamak için uğraş vermeli ayakta durmalı boyun eğmemeli heleki konu sahibine gerçekten üzülüyorum okumuş eğitimli işi var herkesin istediği bir şey bu kendiminyerine koydum benim isim gücüm olsaydı kimseye boyun eğmezdim başımın çaresine bakardım ama her insan bir olmuyor ne yazık ki sanki çocuğu kendinin değil gibi davranan eş herseyini alıp çocuk için uğraşan oda kendi parasıyla bide bunun hesabını veren kadın okuyacak onca emek onca stress masraf evlenecek maaş kartını eşine verice sonra el açıp harçlık verecek mi diye bekleyecek yazık saygı yok sevgi yok baskı ve her sey var ve bu bayan okumuş çalışan birisi yaşıda çok genç nereye kadar nasıl gidicek bu hayatKonu sahibinin oğlu varmış, yetiştireceği erkek çocuk da evde öyle görecek, baba baskın, anne ezik , öyle büyüyecek, sonra evlenecek, kendi eşi ezik davranmayınca, her dediğinie tamam demeyince, kendi aklı fikri olunca, kız çok bilmiş olacak, kendini prenses zannediyor olacak, anlaşmazlıklar olacak ve ayrılacak. Aynısını yaşadım da sinir oldum o yüzden.
Söylemwzmiyim söyledim ama umurunda değil. Katkı mı ben sadece harçlık alıp tüm maaşı ona veriyorum
Üzüldüm şahsen, çocuk gibi ara ara harçlık almaları20 TL sürekli olan bir şey değil yalnız. Arada lazım olunca alınıyor. Diğer günler o da yok. Gözümle görmesem inanmazdım ama maalesef çok fazla var böyle hemcinslerimiz
Hayır ya başka bir cümleniz evet dedim. Tabiki buna evet demedimBen konu sahibine kocanıza bana harçlık versin diye mi çalışıyorsunuz diye sordum bana evet dedi sadece öylece kaldım ...okumuş mesleği olan ve eğitimci bir kadının bu kadar ezik bu kadar korkak bu kadar çaresiz olduğunu görmek gerçekten uzuyor beni birde çalışmayan onca kadın varken maddi özgür var ama köle gibi yasiyan birde çocuk sahibi olmuş ama ezilmiş birine ne denir ki pes deekten baska
Bu olaydan sonra onda yani 1 aydır daha önce bendeydi zaten.maas kartiniz onda dimi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?