50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

tesekkur ederim canim benimm ee sen naptin oturaraktan da olsa yapabildin mi canim kaydirigubbakcemile5hareketleri bi de ceza almadin mi sen yaaakaydirigubbakcemile3

tesekkur ederim canim benimm ee sen naptin oturaraktan da olsa yapabildin mi canim kaydirigubbakcemile5hareketleri bi de ceza almadin mi sen yaaakaydirigubbakcemile3

ehehe yırttım cezadan.kaydirigubbakcemile3 Şaka bir yana prensesim ceza verse de pek yapacak halim yoktu, ağrılarım var, onun için spor da yapamadım, annemler geldi temizlik falan yaptım işte yavaştan, sen onları spordan say kaydirigubbakcemile3

agrin varsa dikkat et canim benim 3-4 gun sonrasinin cezasini simdiden verseydi bari kaydirigubbakcemile3 ayy zorla ceza verdirtmeye calisiyorum yaa ne kotuyumalsanaalsanasmile valla temizlikte cok kalori yakiyor canim :lepi: bu arada ben de kacayim artik kalkamayacagim yoruldum bayaa optum canim benim hoscakalasin yarin goruusruzzopuyorumnanaktan

İyi geceler tatlım, öpüyorum ben de çok, görüşmek üzere opuyorumnanaktan

diyetisyen reyhan yörümez

Şişmanlık günümüzde en çok görülen hastalıklardan biridir. Her yaşta çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan bu sağlık problemine çok değişik yollardan çözüm bulunmaya çalışılmaktadır.

Bu yolların en başında da mucize diyetler, şok diyetler, hızlı kilo verdiren diyetler gündeme gelmekte, insanlarda diyetin aynı parmak izi gibi kişiye özgü olduğunu unutarak birkaç yılda aldığı kiloları hemen verme hevesi içerisinde bu diyetlere başvurmaktadır. Fakat sonuç yine hüsran.Peki bu kadar çok diyet listesi ortalıklarda dolaşırken neden hala bu kadar çok insanın kilo problemi var?

Çünkü bu diyetler bir diyet uzmanı tarafından kişiye özgü hazırlanmadığı için başlangıçta hızlı ve sağlıksız kilo verdiren sonrasında da verilen kiloların hızla ve fazlasıyla geri alındığı diyetlerdir. Bu tip diyetler insanların sağlıklarını bozmaktan ve metabolizmalarını yavaşlatmaktan başka bir işe yaramamakta ayrıca zayıflamada psikoloji de çok önemli iken bu durumda kişi ‘ ben bu işi başaramıyorum diyerek’ kendisini daha kötü bir yere getirmektedir. Ciddi derecede çok düşük enerjili diyet zorunda kalınırsa bir hastane ortamında doktor ve diyetisyen gözetiminde belirli bir sürede yapılmalıdır. Bu diyetleri evde kendi başına yapmaya çalışan kişilerde aç kalmanın sonucu kısa sürede sağlıklarını kaybetmeye hatta ölüme kadar gitmektedir.

Sağlıklı kilo vermek isteyen insanlar mutlaka bir uzman ekip tarafından takip edilmelidir. Bu ekipte doktor, diyetisyen gerekirse psikiyatris ve fizyoterpist de olmalıdır. Diyetisyen ise bu ekipteki en önemli kollardan biridir. Doktor hastanın gerekli muayenesini ve tahillerini yapar, diyetisyen ise kişilerin özelliklerine uygun beslenme şekilleriyle kişilerin hedeflenen kiloya ulaşmasını sağlayacak süreci başlatır. Diyetisyenler aldıkları eğitim gereği diyeti kişinin özelliklerine göre ayarlayabilen, kişilere diyet yaptırırken aynı zamanda sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmeyi uygulayabilen ve öğretebilen, kilo verme sonucunda da verilen kiloların geri alınması engelleyebilecek şekilde kalıcı davranış değişikliği sağlayabilecek sağlık personelleridir.

Zayıflama programları kişinin yaş, cinsiyet, boy uzunluğu, vücut ağırlığı, fiziksel aktivite düzeyi, kişinin beslenme alışkanlıkları, varsa hastalıkları ve sosyolojik özelliklerine göre enerji, protein-karbonhidrat-yağ-vitamin- mineral içermeli, kişiye yeterli ve dengeli beslenebilme alışkanlığı kazandırmalı ve yavaş ağırlık kaybı ile ( haftalık 0.5- 1 kg ağırlık kaybı) ile bu beslenmenin yaşam tarzı haline getirmesini sağlamalıdır. Ayda 6 kg dan fazla ağırlık kaybı başka sağlık problemlerine zemin hazırlamaktadır. Kişi bu işe kararlı ve isteyerek başlamalı, seneler içerisinde aldığı kiloları da bir anda vermeye çalışmamalıdır. Bu uğurda aç kalmak, aç karna sıcak su-greyfurt suyu-limonlu su-lahana suyu içmek, yosun tabletleri kullanmak, form ve zayıflama çaylarından medet ummak, aşırı ağır egzersiz programlarını uygulamak kişiye faydadan çok zarar vermektedir.

Sonuç olarak zayıflama programı kişiye özel, kişinin yapmak ve yaşam tarzı haline getirmek isteyebileceği, bu diyetle yeterli ve dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getirebileceği özellikte olmalıdır.

Sağlıklı günler dilerim..

Tamam teşekkür ederim. ay heyecanlandım :1shok:

bu arada dün sabahki sefil kahvaltımın ve öğle yemeğimini ardından akşam da, bir kase çorba, üç kaşık ıspanak yemeği, 1 kaşık nohutlu pilav(göz hakkı:) yedim. yemekten 1 saat sonra da 1 saat koşu bandında 5 km hızla yürüdüm. yatmadan biraz önce de azıcık meyve yedim.

bu sabah 4 tane eti form ve kaşar peyniri yedim. 1 kupa çayla. öğlende iş arkadaşlarımndan birinin doğum günü var, ince bir dilim de pasta yerim heralde. artık akşam azıcık daha yürürüm.eyvahedigeldismile

ahh ahh beni de zaten bu cikolata sevdasi mahvediyor cnm yaa ..::1no2:

yok canim benim cezann cunku kahve yaninda bende yiyorum ufacik bisey
kahveyi sekersiz yaptiysan super ama hem sekerli hem cikolata o olmaz sekerim

kahve az sekerliydi;
ama ben daha rejime yeni basladim ya; yavas yavas birakicam aliskanliklarimi.
en kotu aliskanligimda aksam yemeginden sonra cayin yaninda cerez biskuvi vs. kek vs. yemekti.
dun kendimi o kadar tuttum ki; aneme gitmistim, cok israr etti, sadece 4 ad. minik biskuvi yedim cayla. (ama eskiden nerdeyse 1 pk yerdim)

aksam yemeginde kurtardim ama, 1 kase corba, 1 dilim kepek ekmegi, 1 porsiyon bezelye yemegi, yarim bardak ayran.

alisicam yavas yavas kizlar.

off regl oldum ya, daha 1 hafta vardı oysa.. çikolata/tatlı benim de baş belam. siz ne yapıyorsunuz abartmamak için böyle durumlarda?

off regl oldum ya, daha 1 hafta vardı oysa.. çikolata/tatlı benim de baş belam. siz ne yapıyorsunuz abartmamak için böyle durumlarda?

bi yerde okumustum, boyle durumlarda bildigimiz bayram sekerleri var ya ondan atmak lazimmis agiza 1 tane;
hem uzun sure agzin tatli kaliyor; hem de fazla kalorisi yokmus (diger tatlilara gore)

ama gunde en fazla 2 tane :lepi:

kizlar bugun daha azimliyim,
rejimime zararli bisey girmeyecek bugun.

isyerine gelirken butun ara ogunlerimi aldim yanima ;-)

iste sabah kahvaltim;
1,5 dilim kepek ekmegi
1 dilim beyaz beynir,
1 kucuk domates,
1 avuc maydonoz
1 fincan yesil cay
yalniz ustune de 1 kucuk bardak siyah cay ictim.

suyumu da iciyorum bol bol ohhhhh

ama ancak haftaya carsambaya kilo veririm (yarindan umudum yok, daha 2 gun oldu)

bi yerde okumustum, boyle durumlarda bildigimiz bayram sekerleri var ya ondan atmak lazimmis agiza 1 tane;
hem uzun sure agzin tatli kaliyor; hem de fazla kalorisi yokmus (diger tatlilara gore)

ama gunde en fazla 2 tane :lepi:

iyi fikirmiş. :) bir ara kuru incir yiyordum ama çok kaloriliymiş o da.bilmiyorumkismile

iyi fikirmiş. :) bir ara kuru incir yiyordum ama çok kaloriliymiş o da.bilmiyorumkismile

günaydın canım
böyle durumda en iyi tatlı krizini kesenlerden 1 bardak süt yada su emin değilim içine 1 çay kaşığı tarçın atıyorsun veya şekersiz neskafe şimdilik aklıma gelenler bunlar
olumunekankayizsmile

işyerimde şu an sadece süt ve nescafe var, krizim gelince deneyip bildirimde bulunurum, sağolasın zemuszemus

Arkadaşlar merhaba ben de uzun süredir siteyi takip ediyorum ama yazmak yeni nasip oldu. Ben de antidepresan, kan ilaçları ve beslenme bozukluğum ile 48 den 56 lara çıkmayı başardım boyum 1.55 ve eski kiloma geri dönmek için 11.01.2010 tarihi itibari ile diyete başladım. Ardından kadınlar kulubünü inceledim ve bana inanılmaz bir azim verdiniz çok teşekkürler. Geçen hafta pazartesiden beri hemen hemen hiç kilo vermedim diyebiliriz. Regl dönemi öncesindeyim. İş ile ev arası düz yol 8 km servisle gidiyordum geçen haftadan itibaren yürümeye başladım sabah işyerine gidince duşumu alıp iş başı yapıyorum bu soğukta biraz zor oluyor ama napalım katlanıcaz :)). Benim yanlış beslenme şeklim şu şekildeydi: Abur cubur ile ömür boyu beslenebilirdim yemeğe gerek yoktu :) her zaman gece yiyen bi insan oldum gece oturmayı sevdiğimden ve hiç su içmezdim :) Benim uyguladığım yöntemde ilk haftamı iştahımı kesmek için sadece çorba salata ve su ile beslenerek geçirdim geçen haftaya göre bu haftadan itibaren daha rahat bir diyet geçirebilirim sanıyorum ki :) Suyumu içmeye başladım ağzıma hamur işi ve abur cubur adına hiç birşey koymadım 6 dan sonra yemek yemiyorum şeker kullanmıyorum az ve yavaş yiyorum (ki bu bence çoook etkili bir yöntem) bol proteinle besleniyorum peynir & yoğurt gibi ama veremedim henüz yahu bari 1 kg verseydim Oldum olası zor veririm kiloyu zati (

bugün diyet kahvaltı anlayışına göre lüx bir kahvaltı yaptım ama sabah 110 mekik çektikten sonra :)) şimdide burnumu tıkadım bir pet şişe maydonoz suyumu içtim faydası olcak mı bilmiyorum..bir saat sonrada spor salonuna gitçem 30 dk bisiklet 30 dk hızlı yürüme 30 dk yine biisklet akşam yatmadan gene 110 mekik okul başlayana kadar gözle görülür bi değişiklik olur heralde.............peppermint tartı yanılmasından olmuş o bir kilo galba ama olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…