• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Cork Kanser Araştırma Merkezi bilimcileri, köri yapımında kullanılan zerdaçalın etken maddesi "kurkumin"in laboratuvar ortamında yemek borusu kanseri hücrelerini öldürdüğünü saptadı.

Dr. Sharon McKenna ve ekibi, kurkuminin kanser hücrelerini 24 saatte öldürmeye başladığını gördü.
Uzun zamandır kurkumin maddesinin iyileştirici etkisi bulunduğu düşünülüyordu.

Kanser uzmanları, British Journal of Cancer dergisinde yayımlanan araştırmanın, doktorların yeni tedaviler bulmalarına yardımcı olacağını belirtti.

Birleşik Krallık Kanser Araştırma kurumundan Dr. Lesley Walker, bu araştırmanın, zerdaçalda (hint safranı) bulunan doğal kimyasalların özafagus (yemek borusu) kanserinde yeni tedaviler için kullanılması olanağı sağlayacağını söyledi.

Walker, özafagus kanseri oranının 1970'lerden bu yana yarı yarıya arttığını, bunun obezite, alkol tüketimi ve reflü hastalığındaki artıştan kaynaklanıyor olabileceğini bildirdi.

Bir de böyle bir karışım vardı, bir poşette renk renk baharatlar olurdu dizerlerdi sıra sıra, biz de onu annemle salçaya katar sabahları yerdik, çok güzel olurdu. Mahalle pazarından alıyorduk biz o karışımı aktarda var mıdır acaba adı nedir? ıçinde ne olduğunu bilmiyorum ki:(

Kullanıldığı Yerler : Fümeler, turşular, zerde ve bazı keklerde kullanılır. Yumurtalı yemeklerde de kullanılmaktadır. Çorbalara ilave edilir ve safranın kullanıldığı her yerde kullanılabilir. Bir miktar margarini erittikten sonra içine zerdeçal ekleyerek sebzeler, makarna ve patatesin üzerine dökerek bir sos elde edebilirsiniz. Aynı zamanda, Zerdeçal ipek kumaşlar ve ince derilerin boyanmasında ve kına yakmada da renklendirici olarak kullanılmaktadır

Zerdeçal

Özellikle Asya mutfaklarında yaygın bir biçimde kullanılan bu baharat, bağırsak ve boşaltım sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Bu baharat, “tavuk tanduri” gibi fazla yağ içermeyen Hint yemeklerinin vazgeçilmezidir.

Bir de böyle bir karışım vardı, bir poşette renk renk baharatlar olurdu dizerlerdi sıra sıra, biz de onu annemle salçaya katar sabahları yerdik, çok güzel olurdu. Mahalle pazarından alıyorduk biz o karışımı aktarda var mıdır acaba adı nedir? İçinde ne olduğunu bilmiyorum ki:(

canim vegeta falanmi acaba

Bir de böyle bir karışım vardı, bir poşette renk renk baharatlar olurdu dizerlerdi sıra sıra, biz de onu annemle salçaya katar sabahları yerdik, çok güzel olurdu. Mahalle pazarından alıyorduk biz o karışımı aktarda var mıdır acaba adı nedir? İçinde ne olduğunu bilmiyorum ki:(

çemen karışımı deriz biz bizim buralarda var ama sizin oraları bilmem içinde nane kırmızı biber kekik gibi bişeyler var galibaaa

Hiç bilmiyorum valla tatlım yarın gidince sorarım aktara. Şu köri ile zerdeçaldan da alırım hem.

koride zerdecalda hem lezzet katio hemde bicok artilari var bende tavuk mercimek kurufasulye ye katiorum mic gibi oluyo hem lezzetli hem saglikkli

Cork Kanser Araştırma Merkezi bilimcileri, köri yapımında kullanılan zerdaçalın etken maddesi "kurkumin"in laboratuvar ortamında yemek borusu kanseri hücrelerini öldürdüğünü saptadı.

Dr. Sharon McKenna ve ekibi, kurkuminin kanser hücrelerini 24 saatte öldürmeye başladığını gördü.
Uzun zamandır kurkumin maddesinin iyileştirici etkisi bulunduğu düşünülüyordu.

Kanser uzmanları, British Journal of Cancer dergisinde yayımlanan araştırmanın, doktorların yeni tedaviler bulmalarına yardımcı olacağını belirtti.

Birleşik Krallık Kanser Araştırma kurumundan Dr. Lesley Walker, bu araştırmanın, zerdaçalda (hint safranı) bulunan doğal kimyasalların özafagus (yemek borusu) kanserinde yeni tedaviler için kullanılması olanağı sağlayacağını söyledi.

Walker, özafagus kanseri oranının 1970'lerden bu yana yarı yarıya arttığını, bunun obezite, alkol tüketimi ve reflü hastalığındaki artıştan kaynaklanıyor olabileceğini bildirdi.

valaaa birçok yararını biliyordumda bunu ilk defa duydummmm müthiş bişeyyyakannehir

fıstıklarr ben yatayım benim eşim 3 haftadır gececiydi şimdi uyanırda beni hala burda görürse :oklava::oklava:
kafama yerimmmm kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
hepinizi koccamaaaan öptümmmmŞenizŞenizŞeniz

iyigeceler06lf3tc5.gif

kizlar bende yatayiimm uykum geldi allah rahatlik versinnn tatli ruyalar
yarin gorusuruzzz insallah cok opuyorummm

Back
X