• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

ustune de sut ictim :)) egzersiz sonrasi sut icmek yag yakilmasini sagliyormus valla oyle diyorlar alintidir:)

yazmayi unutmayim burcucum harika bi kocsun canim valla bize boylesi gerek sanirim :))

Son düzenleyen: Moderatör:
bende 56 kiloyum 7 aylık bebeğim var hamile kalmadan önce 46 kiloydum şimdi hedefim 49 ama süt veriyorum diyet olayınada giremiyorum spor yapmaya hiç zamanım olmuyor bakalım nasıl gidecek kilolar..
bu arada 23 kilo aldım hamileliğimde..

Son düzenleme:
merhabaaaa.s

sabah : 2 dilim ekmek bu ara kepekli yiyemiyorum evde yiyen yok bi bana kalıyor
2 parça peynir az omlet 1 tatlı kaşığı bal 1 fincan süt
evet fazla olmuş yazınca farkettimkaydirigubbakcemile3

öğle yok

ara bi meyva

akşam :
balık tava, soğan salatası yağsız zaten
1 dilim ekmek bol yeşillik
ve yeşil çay

ara bi meyva az yoğurt
tüm gün 1 litre su içmişimdir
bu gece yatana kadar 2 yi tamamlarımm:bbo:

he he yediklerim kesmdi biraz çerez 1 kurabiyebilmiyorumkismile
birde bugün 1.5 saat yürüyüşüm var sonra 15 dakika kadar merdiven inip bindim :1shok:

Uykunun aşamaları var hayatım, sen böyle yaparsan hep ilk aşamada takılıp kalırsın iç organların, beynin yeterince dinlenemez. Tek kazancın bilinç düzeyinde daha kalıcı olur bazı şeyler, daha yaratıcı olabilirsin belki ama değmez inan bana. Güzelliğin elinden kaçar gider. bayanssulusmile

vereliniortak

heryerde bas bas bagiriyorlar en az 7 saat uyuyuyn diye.

canimm aklima geldi aslinda da emin olamadigimdan yazmadim yeliz arkdasimiza soyle o da bu diyeti yapiyor 1,5 kilo vermis ama ben dedim boyle olmaz geri alirsin diye bi de sen soyle kaydirigubbakcemile3

canim yelize soyledim ama arkadaslarim yaptilar geri almadilar diyor;
artik kendi bilir..
:a015:

peppermint kullanıcısından alıntı
sevgili bu hafta ki kocumuz,

ben bu sabahnormal ekmege kasar peynir maydonozlu sandwich,
1 finca yesil cay ictim.

ara
1 mandalina

oglen
1 kase corba
yarim dilim kepek ekmegi

ara1
1 dilim kepek ekmegi
maydonoz, cherry domates, 1 dilim kasar peynir

ara 2
yarim dilim kepek ekmegi,
2 kasik z.yagli pirasa

1,5 lt +1 bardak su ictim sabahtan beri.

aksama Allah kerimmm

ama cezalik birseyim var, 1 madlen bitter cikolata yedim; sirkette dagitmislardi dayanamadim.

nasil ?
canım menun guzel bence gayet dengelı olmus ama sabah sandıvıc yaptıgın ekmegın boyutnu merak ettım.buyuk degılse sorum yok aksama sulu bı yemek yersen cok ıyı olur.gun boyu calıstıgın ıcın kahvaltı tarzı yemıssın akşamları mutlaka corba ıc.cıkolata ıcın mekık onerıyorum kucuk kare seklındeyse 1 adet 20 mekık yeterlı.

sabah ki sabwich ufakti, buyuk degildi,
cikolata da kucuk kareydi.

bari aksam menumu de yazayim da;
1 kase corba,
yesil salata limonlu
3 kasik yesil mercimek
1 kasik pilac, 2 parca haslanmis gogus eti

ara,
yarim dilim kepek ekmegine nutella surup yedim (daha once de soylemistim bu benim zaafim-- aksam cayin yaninda atistirmak-- eskiden cok fazlaydi cok azalttim, boyle boyle birakicam)

esim hastaydi dun mekik cekemedim, ama bu aksam 2 kati yaparim cezami..

ve de bugun daha dikkatli olucam..

ustune de sut ictim :)) egzersiz sonrasi sut icmek yag yakilmasini sagliyormus valla oyle diyorlar alintidir:)

yazmayi unutmayim burcucum harika bi kocsun canim valla bize boylesi gerek sanirim :))

cnm sen inceciksin masallah yaaa...
ama tabi senin de bir ideal kilon var ve onu hedefliyosun;

sonuna kadar destekliyoruzzzzz

akşam çorba ve salata yedim. yürüyüş yine yok tabi. :Pp ama karnımda bi süzülme var sanki kaydirigubbakcemile2
bu sabah da 5 tane burçak yedim ve bir kupa şekersiz çay içtim. çok dengesiz besleniyorum ben ya.. :(

evet dün yesanın önerdiği koltuk hareketini yaptııım

bugün sadece sucuk yedim 6-7 çatal yumurtasız aradan 1 saat geçince 1 fincan mate çayı şekersiz
ben de iddialıyım bu hafta nöbetimde yok 7 gün evdeyim

"her gün aspirin içmeli. hayatımda ilaç kullanmadım. zorda kalmadıkça kimseye de tavsiye etmem. herkese her gün mutlaka bir aspirin içmesini salık veriyorum. ben de içiyorum... aspirinin kanı sulandırdığını biliyorduk ama şimdi yeni faydalarını da öğreniyoruz. örneğin, vücuttaki birçok doku tahrişini önlediğini yeni öğrendik... aspirin ömrü de uzatıyor.

çay yerine ıhlamur içilmeli. günde en fazla iki çay ya da kahve içebilirsiniz. fazlası zararlı. ancak ıhlamur kesinlikle zararlı değil,dilediğiniz kadar için...
sarmısak müthiş bir bitki... vücudu koruyan hücreleri destekliyor, tansiyonu düsürüyor. sarmısaktan çıkan maddeyi yüksek tansiyonlu kişiye kullandığımızda, tansiyonu hemen düşüyor. her gün birkaç diş sarmısak yenmeli...
başka bir mucize sebze de ayşekadın fasulye. türkiye'de bol üretilen bu sebze bence her öğün, özellikle de çiğ olarak mutlaka sofrada bulunmalı. vücuda müthis yararlı bir bitki...
semizotu da içindeki omega 3 nedeniyle son derece faydalı. çiğ yenirse, daha da yararlı. biz her gün ailecek öbek öbek çiğ semizotu yiyoruz.
et yiyecekseniz, yanında mutlaka çiğ domates de olmalı. çünkü domatesin içindeki lcyopin adlı antioksidan, etteki zararlı omega 6 ları yararlı hale dönüştürüyor.
kayısı çok yararlı ancak 1 günde 1 avuçtan fazla yenmemesi gerekiyor.
karpuz ve kavunda ise ince bir dilim tercih edilmeli.
üzüm ve muz, cok yüksek dozda şeker içerdiği için daha az tüketilmeli.
her sabah aç karnına içilen bir bardak ılık suyun ardından bir avuç ceviz çok iyi gelir. ben her sabah alıyorum.
artık sütün de 'sağlıklı olanı' çok zor bulunuyor... hayvanlara verilen hormon ve antibiyotikler süte karışıyor. ve saflığını yok ediyor. çocuklara soya sütü içirilmeli... 35 yaşın üzerindekilere sütün içindeki laktoz pek iyi gelmiyor... laktozu alınmış süt yerine ise de bol bol su içilmeli.
balık hariç, kırmızı etle beyaz et aynı. çünkü hem danaya, hem de tavuğa yüksek dozda hormon ve antibiyotik veriliyor. et yenecekse, hepsi yenebilir. fark etmez!
beyaz pirinç ve beyaz un son derece zararlı. çünkü her ikisi de anında şekere dönüşüyor. yani ha avuç avuç toz şeker yemişsiniz ya da pilav veya beyaz undan yapılan ekmek... arada fark yok. pilav ve ekmek için esmer un ya da esmer pirinci tercih edin.
lahana zayıflamak için çok ideal. hazmı zor olduğu için tıkar ve kalorisi çok düşük.
şişmanlık en az sigara kadar tehlikeli. hatta sigaradan da çok... ideal kilodan daha düşük kilolu olan insanlar uzun ömürlü oluyor...
ideal rejimler 1 haftada 1 kilo verdiren rejimlerdir. diğerlerine aldanmamak lazım. eğer haftada 1 kilodan fazla kaybediliyorsa, vücuttan sadece su kaybediliyordur dikkat!.."

---
mehmet oz'den alinti..

kizlar mehmet oz'un asagidaki tavsiyesi cok hosuma gitti,
paylasmak istedim..

" Açlığınızı 1 ve 7 arasında değerlendirin (1 çok aç, 7 tıka basa tok olarak). Sürekli 3 ve 4 arasında kalmaya çalışın; gün boyunca ortalama miktarlarda yiyin."

Evet benim uyguladığım taktik bu :) bunu başarınca herşey bitiyo zaten hayat tarzı haline getiriyorsun kilonu koruyorsun. Bir de arkadaşlar okuduklarımdan anladığım kadarıyla bazı arkadaşlar soğuk vücuda mekik çekiyorlar çok zararlı arkadaşlar vücu ısınmadan çekilen mekik direkt beli olumsuz etkiler ve mekiği çekme miktarınız çok önemli 12 den fazla durmadan çekerseniz göbek dışarı şişer çünkü yağları direkt kasa çeviriyorsunuz. Ama dediğim gibi önce vücut ısıtılmalı (en az 20 dk yürüyüş) yani genel bir spor yapılmalı kaslar ısındıktan sonra lokal egzersiz çalışılmalıdır. Yoksa fayda verine zarar görürsünüz. Kolay gelsin kızlar...

kizlar internetten mehmet ozun diyet listesine baktim.

30 gr. bitter cikolataya izin var atistirmalik olarak kaydirigubbakcemile2

KAHVALTI SEÇENEKLERı:
* Yumurta beyazıyla omlet (3 yumurta beyazı ve 1 bütün yumurta), dilimlenmiş karışık sebze.

* 2 haşlanmış ya da sahanda pişirilmiş yumurta ve 2 parça yağsız hindi sosisi.

* 1 dilim kızarmış kepekli ekmek ve 1 çay kaşığı fıstık ezmesi ya da 1 çay kaşığı elma püresi, ceviz yağı veya avokado yağı.

* Sihirli kahvaltı bombası: 1 muz, 1/3 fincan soya proteini, 1/2 çorba kaşığı keten tohumu yağı, 1/4 fincan dondurulmuş çay üzümü, 1/2 çorba kaşığı elma suyu konsantresi ya da balı blenderda karıştırın.

ÖĞLE SEÇENEKLERı:
* Dilimlenmiş salata: 6 adet parçalanmış ceviz, dilimlenmiş sebze ve dilimlenmiş karışık yeşillikle 100 gr. somon, hindi veya tavuk göğsü, sos olarak da balsamik sirke ve zeytinyağı.

* Çorba çeşitleri.

* 1 dilim kızarmış tam buğday ekmeğinin üzerine sebze burger, dilimlenmiş domates, yeşillik veya ıspanak yaprağı, soğan dilimi.

ATIŞTIRMA SEÇENEKLERı:
* 15 gr. kuruyemişle 1 elma, muz, erik, armut, portakal, karpuz, 2 kivi, 1/2 greyfurt veya sevdiğiniz herhangi bir meyve.

* 1/2 fincan tam buğday kraker, 1/4 fincan badem, 1/4 fincan kurutulmuş meyve, kayısı veya üzüm.

* 1 fincan dilimlenmiş sebze.

TATLI SEÇENEKLERı:
* Tarçınlı elma tatlısı.

* 30 gr. bitter çikolata.

* Frambuazlı, çay üzümlü ve çikolatalı şeftali dilimleri.

* Frambuazlı, çikolatalı ve şamfıstıklı kızarmış armut.

akşam çorba ve salata yedim. yürüyüş yine yok tabi. :Pp ama karnımda bi süzülme var sanki kaydirigubbakcemile2
bu sabah da 5 tane burçak yedim ve bir kupa şekersiz çay içtim. çok dengesiz besleniyorum ben ya.. :(

Burçak az kalori mi ya, ben de severdim o bisküviyi öyleyse alıyım:)

kizlar az once spor salonunda olcumlerimi yaptirdim;
tok karna ve giysilerimle
56,5 kg
BMI 22,1
gunluk yaktigim kalori 1353 (hareketsiiz haldeyken)
yag orani %24 (olmasi gereken 21-33 arasi)
yag miktari 13,6 kg (olmasi gereken 11,4-21,1 arasi)
kas direnci 541 iyi dedi hoca (sanirim pilates sayesinde cunku gecen yil sirt agrilarim yuyuzden doktora gitmistim, kaslarin yok denecek kadar az demisti doktor, spor bile yapman sakincali demisti)

iste boyle,
alt sinira ulasmam icin 2,2 kg yag var vucudumda fazla kizlarrr.

Back
X