• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50 yaşındayım hiç tatile çıkmadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Baba tarafım güneydoğunun mini minnacık bir ilinden. Ben egede büyüdüm, yol kenarından ot toplayıp yiyen bir insanım. Ama kurban olsunlar güneydoğunun yemeklerine 😂

Büyük şehirlerde o kadar moktan bir hayat yaşıyoruz ve saçma sapan şeylere o kadar alışmışız ki dağdan gelen, musluktan akan mis gibi kaynak suyunu beğenmeyip plastik damacana içindeki sağlıksız suları özlüyoruz. Sebze de her yerde var ayrıca. Pazarda yoksa markete baksaydınız.

Sizin probleminiz eşinizin ailesi değil, eşiniz. Eşinize olan öfkenizi ona yöneltemediğiniz için ailesine yansıtıyorsunuz.

Arkadaslar konuyu memleketcilige çevirmeyelim. Memleketimizin her yöresinin mutfagi ayri ayri lezzetli. alışkın olunan mutfakla alakali sadece. Söyle anlatayim benim babanem sabah kahvaltisinda pazı kavurmasi yerdi yumurtalı. Bizde geceden ag atarız kahvaltıda balık yer yanina çay içeriz.Mesele benim kan kardesim var demistim onlarla tatile gittik diye. Yemekleri gercekten cok lezzetli . Mesela biz yemek yerken. Arkadasimin dedesi sizin oralarda böyle bol etli salcali acılı yemek yapiliyormu dedi. Bende biz et ,balik ,sebze hepsini yeriz sadece daha az baharatli olur ve ic yag kullanmayiz dedim. Adamcagiz bana bizim burda otu büyükbaslara veririz sonrada biz onlari yeriz dedi. cok gülmüstüm. 😂. Artik heryerde zincir marketler var. Belki sizin esinizin ailesindeki büyükler tüketmiyordur. Cünku arkadasimin anneside evdekiler icin asla sebze yemezler yedikleri tek sebze marul salatasi hergün et et demisti. Yani tercih meselesi.Yeni nesil daha bilinçli. Kimse sadece kendi memleketinin yemegini yapmiyor. Mesela ben her yörenin mutfaginin yemeklerini yapıyorum.

Son düzenleme:
Sorun esinizin ailesinde degil, esinizin kendisinde. Sizw kendi paranizi harcatmayan adama karsi hicbir beklentiye girmemeniz lazim. Yani ya calisip paranizi alip dik durup tatile gideceksiniz, yada bu böyle gider.

Küçümsediğim şive değil
Senin nalkonun üstünde birileri avaz avaz aynı ses tonunda ama yümsek sesle gece 3 lere kadar bu şiveyle konuşsa veya düz konuşsa naparsın
Benim dövesim gelir
Niye bunca sene bekledin o zaman
Çok ilginç
Dövseydin o zaman balkondan atsaydin
Hayret

Bence siz tatile gitmeyin kocanız iyi yapmış
Kocanız ailenize bu saygısızlığı bilse yada biliyor o yüzden böyle yapıyor belkide

Baba tarafım güneydoğunun mini minnacık bir ilinden. Ben egede büyüdüm, yol kenarından ot toplayıp yiyen bir insanım. Ama kurban olsunlar güneydoğunun yemeklerine 😂

Büyük şehirlerde o kadar moktan bir hayat yaşıyoruz ve saçma sapan şeylere o kadar alışmışız ki dağdan gelen, musluktan akan mis gibi kaynak suyunu beğenmeyip plastik damacana içindeki sağlıksız suları özlüyoruz. Sebze de her yerde var ayrıca. Pazarda yoksa markete baksaydınız.

Sizin probleminiz eşinizin ailesi değil, eşiniz. Eşinize olan öfkenizi ona yöneltemediğiniz için ailesine yansıtıyorsunuz.
Ailesi beni çok sever ben de hataları hariç onları
Yanıldınız
Onlar biliyorlar zaten kendi hatalarını kabul de ediyorlar
Bana dedikleri şu ‘’ Bacım ne yapak biz görmemişik siz cennette yaşıyorsunuZ’’ anlayış göstermeye çalışıyorum
Boşverin onu siz
Konuya odaklanın doğunun insanını severim ben

Niye bunca sene bekledin o zaman
Çok ilginç
Dövseydin o zaman balkondan atsaydin
Hayret

Bence siz tatile gitmeyin kocanız iyi yapmış
Kocanız ailenize bu saygısızlığı bilse yada biliyor o yüzden böyle yapıyor belkide
Yok utanıyor onların yaptıklarından bişey demiyor ben diyorum o da duyuyor valla
O kadar da olmaz ki ama
Konuyu hep saptırdınız :)

Gğneydoğudayım hava sıcaksa insanların suçu değil. Kendimi bildim bileli musluktan su içerim çocuklarım dahil hiç musluktan su içtik diye hasta olmadık. Mutlu olmak için illa batıda tatil yapmaya gerek yok mutlu olmak isteyen mekan seçmez koşulları kendine uydurur yine de mutlu olur. Doğu ve güneydoğudayız diye medeniyetten uzak yaşamıyoruz evlerde klimalar var vantilatörler var. Canı isteyen de gider hazır su alır buna da kimsenin güceneceğini sanmıyorum. Abartıyorsunuz biraz
Kadının neden bu kadar üstüne gittiniz anlamıyorum. Ben İç Anadoluda büyük bir şehirdeyim. Yıllardır İstanbul'dayım. Ne zaman kendi memleketim olan köyde musluktan su içsem rahatsızlanırım. Alışmak meselesi. Kadın hiç tatile gitmedim diyor ve gitmek istiyor istemesin mi? Tutturmuşsunuz mutlu olmak isteyen olur. İsteyen her şartta mutlu olur amaç pollayannacılık oynamak ise. O zaman bdv hiç olmasın herkes kendi şartları ile mutlu olsun kimse hiçbir şeyden şikayet etmesin. Ne alaka yani? Evde klima vantilatör varsa da banane. Ben yılda tek tatil zamanımda eve tıkılmaya mı gideceğim. Çocuklarla ilgili dertlerini bile anlamayanlar olmuş. 4 yıl doğuda öğretmenlik yaptım. Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum konu sahibinin. Ciddi anlamda davranış bozukluğu var çocuklarda ve aileleri bunların farkında bile değil çünkü hep öyle görmüşler. Onlar için normal karşılanmış. Herkes öyle olunca da göze batmıyor ama batıya gelseler apartman hayatı içerisinde insanlar rahatsız olurlar

Yok utanıyor onların yaptıklarından bişey demiyor ben diyorum o da duyuyor valla
O kadar da olmaz ki ama
Konuyu hep saptırdınız :)
Tabi doğru

Ben dedim plastik gibi ekmek musluk suyu sebze meyve yok hele şiveleri balkonda konuşuyorlar bende utandım diye

Haklisin ben dedim

Tatil bence işi olan herkes yapabilir
o kadar seçenek var ki, ev kiralamak, çadır kurmak, durumun varsa pansiyon oteller
Sizin eşinizin gidesi yokmuş bence

Yanıldınız
Bana dedikleri şu ‘’ Bacım ne yapak biz görmemişik siz cennette yaşıyorsunuZ’’ anlayış göstermeye çalışıyorum
Boşverin onu siz
Sevmiyorsunuz demedim kocanıza duyduğunuz öfkeyi ailesine yansıtıyorsunuz dedim. İkisi çok farklı şeyler.

Doğunun insanı sizi seviyor mu acaba 😂

Yanıldınız
Boşverin onu siz
Şiveyle yazınca daha mı açıklayıcı oluyor. Demekki gerçekten akıl yaşta değil baştaymış.

Kadının neden bu kadar üstüne gittiniz anlamıyorum. Ben İç Anadoluda büyük bir şehirdeyim. Yıllardır İstanbul'dayım. Ne zaman kendi memleketim olan köyde musluktan su içsem rahatsızlanırım. Alışmak meselesi. Kadın hiç tatile gitmedim diyor ve gitmek istiyor istemesin mi? Tutturmuşsunuz mutlu olmak isteyen olur. İsteyen her şartta mutlu olur amaç pollayannacılık oynamak ise. O zaman bdv hiç olmasın herkes kendi şartları ile mutlu olsun kimse hiçbir şeyden şikayet etmesin. Ne alaka yani? Evde klima vantilatör varsa da banane. Ben yılda tek tatil zamanımda eve tıkılmaya mı gideceğim. Çocuklarla ilgili dertlerini bile anlamayanlar olmuş. 4 yıl doğuda öğretmenlik yaptım. Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum konu sahibinin. Ciddi anlamda davranış bozukluğu var çocuklarda ve aileleri bunların farkında bile değil çünkü hep öyle görmüşler. Onlar için normal karşılanmış. Herkes öyle olunca da göze batmıyor ama batıya gelseler apartman hayatı içerisinde insanlar rahatsız olurlar
Hay Allah razı olsun be kardeşim beni anladın ya oh be
Canım kardeşim yaaaa
Tam manadı ile beni anlamış çünkü yaşamış

Belki de kendinizi yanlış ifade ettiniz ama söylemleriniz kibir dolu geldi. Asıl sorun tatile gitmemeniz, keşke eşinizin ailesinden hiç bahsetmeseydiniz. En azından konu dağılmazdı.
Öyle bir anlatmış ki konunun merkezinde tatil değil eş ailesi ve bölge kötülemek var. İnsan tatile odaklanamıyor.

Belki de kendinizi yanlış ifade ettiniz ama söylemleriniz kibir dolu geldi. Asıl sorun tatile gitmemeniz, keşke eşinizin ailesinden hiç bahsetmeseydiniz. En azından konu dağılmazdı.
Kibir yok be ne kibiri
Keşke bahsetmeseydim valla nerden nereye saptı
Tatil evet yaa tatil hayalim var :(

Hayır tabiki çok pahalı değil. Tatilden beklentim rahat gezmektir. O yüzden otel tatili yerine konaklama için öğretmenevi, çadır vs.. tercih ederim. Yemeği oranın meşhur tadı, dinlenecek bir gölge, gezilecek tarihi bir yerinde geçiririm.
Eşinizinizle bunca yıl neden konuşmadınız? 3 gün keyifli zaman tüm seneyi konforlu geçirebilir. Gebelik ve korona süreci olmasaydı bu sene için hayalim güneydoğuya gitmekti ancak ilerleyen senelere erteledim. Bence eşiniz evden çıkmadığı için keyifli geçmiyor sizin için. Yoksa GAP Turu yaptığınızda ne kadar lezzetli ve güzelliklerle karşılaşırsınız. Çok büyük müzelerle, bir çok dinin, medeniyetin beşiği Güneydoğu. Eminim gezme isteğinizi üslubunca belirtirseniz çok keyifli olur sizin için de.

Benim anlamadığım şey şu 50 yaşında bu kadar dolmuşsunuz ne diye tahammül ettiniz
İnsanları eleştiririz bunda sorun yok sevmediğimiz şeyleri olabilir bunda da sorun yok...

herkes eşinin ailesini çok çok da sevmiyordur durumu değiştirmek için en yapıyorsunuz?

kocanıza bize dediklerinizi diyor musunuz yoksa pasif agresif misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X