6 ay geçti hala bebek istemiyor

Valla bende evlendigimle bi hevsle cocuk isterdim esimde daha zamani var derdi bende ona olmazsa görürsün derdim dusununce istegimden vazgeciyordm sonra bende istemedim bidada konusunu hic acmadim cunku cesaretim yoktu esim 30 yasina gelince bi baba olma hvesi geldi adama istiyorum dedi tmm dedim bir ay iki ay derken aylar geçti olmadi bikere hamile kaldm kurtajla sonuclandi ikinci hamileligim karsr verdiğimizin 1.senesinde ikinci kez hamile kaldim iyikide boyle olmus diyorum herseyin bir vakti zamani olduguna inanıyorum diğer türlü olsa maddi yetemicektik hersey hevesimde kalcakti am simdi maddi manevi hazırız zamana bırakılmalı bazı şeyler emin olun siz onu zorladıkça o fikirden dahada uzaklaşacak erkeklerde daha cok düşünür bu tarz konuları

Bebek istiyoruz deyip calışmalara baslasanız yillarca gelmeyebilir. Hemen o an da olabilir. Hazır değilse her sey çok daha kötü olur. Kaç yaşlarındasınız?

Yaşınız kaç ?

Ikı yıldır birlikte yaşadığınız kişiyle bu konuları hiç konuşmadınız mi, Ne diyordu o zamanlar ?

Yaşınız çok ileri değilse , eşiniz çok haklı ; Biraz zaman geçmeli evlilik Tam oturmali.

Ama yazan arkadaş 5 yıldır beraberiz 2 yıldır aynı evdeyiz demiş sadece 6 aydır evliler. Bence sebeplerini sorunneger yaşınız genç ise bekleyebilirsiniz

Kocanız size evlenir evlenmez bebek yapacağınıza dair söz verdi mi? Buna olumlu yaklaştı mı? Evlenmeden önce sizin hemen bebek istediğinizi biliyor muydu? Bunlar evlilikten önce konuşuldu mu? Konuşulmadıysa adama neden istemiyor deme hakkınız yok, hatta evlenmeden evvel bu düşüncelerinizi bilmiyorduysa hiç mi hiç hakkınız yok.

Neden sadece kendi tarafınızdan bakıyorsunuz? Bence eşler arasında çocuk konusunda biraz anlayış olması gerekiyor. Bende yeni evli sayılırım ve bizde tam tersi çok hevesli bir şekilde çocuk isteyen taraf eşimdi. Ben asla kabul etmiyordum çünkü hazır değildim. Çocuk meselesine anca alışmaya başladım diyebilirim. Bu süreç boyunca eşim çok anlayışlı davrandı ve sen ne zaman hazır hissedersen o zaman olur dedi. Bence sizde eşinize bu şekilde yaklaşmalısınız ve onun açısından düşünmelisiniz. Belki sizin göremediğiniz bir açıdan bakıyordur. Babalık, sorumluluk vs ona ağır geleceğini düşünüyordur. Henüz hazır olmayan birine -kadın, erkek fark etmez- çocuk ısrarında bulunmak sonra olacak olan çocuğa karşı bir soğukluk getirebilir. Bunun sonucunda da eşim çocukla ilgilenmiyor çocuğu sevmiyor olur. Biraz sabretmelisiniz.

Allah anneliği, babalığı hakeden herkese evlat nasip etsin inşallah.

Ama biz 5 senedir birlikteyiz zaten ve 2 senedir aynı evde yaşıyoruz.
2 senedir aynı evde yaşıyorsanız aslında bence durum değişir.
hep söylüyorum kadınların çocuk sahibi olma yaşı sınırlı. Yaşınız kaç.
zorla baba olunmaz tabi istemiyorsa olmaz . Neden istemediğini size bence açıklamalı. Yani hiç mi istemiyor. Şartlar ne zaman uygun olacak. Ne düşünüyor biraz daha sağlıklı oturup konuşmaya çalışın. Baskıyla olmaz ama çocuk konusu ciddi bir konu. SiZi geçiştiriyor gibi. Ciddi konular oturup karşılıklı diyalogları hak ediyor. Geçiştirmekte olmaz.
bir açıklama yapmıyor olması doğru değil.

Evlilikten önce hiç konuşmuş muydunuz bu konuları?

"Zamanı değil." cümlesinin ardında makul sebepler (maddi yetersizlik/ hazır hissetmeme/ geleğe dair planlar) var ise eşinize bu konuda kızmanız yersiz olmaz mı?

Bebek istemek bazılarına neden bu kadar abes geldi ben anlamadım?

Bebek istemek abes değil. Henüz 6 aylık evliyken, karşınızdaki adam evlenmeden önce bile size bu konudaki fikrini anlatmışken, maddi durum elverişli değilken ve üstelik ruhsal bir hastalığınız varken ve bu sebeple intihara teşebbüs etmişken bebek istemek anormal. Şu an ne maddi ne manevi açıdna evliliğinizin bebeğe uygun olmadığı aşikar.

6 aylik evlilikte ben olsam ben de cocuk istemem adam hakli.
Evlendigimizde 5 senelik sevgiliydik. Ama ben 8.senede planli olarak hamile kaldim. Iki taraf da hazir olmadan bebek yapilmaz. Bebek istemeye zorlanmaz.

6 ay çok erken bence de .Çocuk için iki tarafında isteği olması lazım .Sonuçta bu ikinizin bebeği .Ben ilk evlendiğimizden andan itibaren hep isterdim eşim istemezdi .1 yıl geçince istemeye başladı.Benden dahaa çok istiyor şu an .Ama olmuyor malesef :/ Nasip işte

Bu konu size ait. Yani adam artı altıncı Ayda degil eksi ikinci ayda da istemiyormuş ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…