- 6 Ekim 2015
- 302
- 66
- 18
- 40
- Konu Sahibi Hayatbazen
-
Aile hekimi söyledi bugün.. Yoğurt nasil yaptiniz. Birde haslayip elektenmi gecirdiniz patates ve havucuDoktorunuzla.konusmadiniz mi?
Once sebzelerden baslamistik biz patates ve havucla. 2 hafta sonunda meyveye gecmistik.
Once meyveden baslanirsa cocuklar sebzeyi reddedebiliyor tatsiz geldigi icin. Aklinda bulunsun..
ben tel süzgeçten geçiriyorum,ayrıca devam mamasıylada karıştıranlar var çorbayı...Kizlar peki patates havucu hasliyoruz içine biraz zeytinyağı olurmu.. Sonra hangi tur süzgeçten geçirim.. Tel suzgecmi pilastikmi
Ben tüm olarak haşlayıpKizlar peki patates havucu hasliyoruz içine biraz zeytinyağı olurmu.. Sonra hangi tur süzgeçten geçirim.. Tel suzgecmi pilastikmi
Çok tsk ederimBen tüm olarak haşlayıp
Çatalla ezip tekrar suyun icine aatıp kaynattıktan sonra yedirdim. Bu arada çorbası için kullanacağıniz su hazır olmalı. Zeytinyağıda ekledim.
keşke emzirebilseydimÇok tsk ederim
. valla emzirmek en kolayiymis
KiyamaaKiyamaaammm nedenkeşke emzirebilseydim
Elinize agziniza Saglik. Çok tsk ederim.. Kesinlikle en önemlisi sabir..İlk sebze olarak patates kullanabilirsiniz. Patatesi haslayin cam rendede rendeleyin güzelce eziliyor zaten. 3 gün bekleme kuralını uyun ( sadece 3 gün patates veriyorsunuz vücudunun bu besine alerji gösterip gostermedigini öğrenmek için ) 3 gün sonra patates + havuç yaparsiniz. Her gün 3 günün sonunda yeni sebzeler sonra tahillar sonra kıyma eklersiniz.
İlk zaten 1-2 çay kaşığı ancak yiyorlar
ilk 6 aylık 1 hafta sebze
6 aylık 2 hafta yoğurt
6 aylık 3 hafta meyve püresi verebilirsiniz ( ilk meyveler elma, muz, armut uygun oluyor cam rendede rendeleyin pure şeklinde oluyor zaten )
7 aylıkken yumurta peynir verirsiniz.
zamanla yedikce öğün olusturursunuz.
Sabah yumurta peynir
öğlen yoğurt meyve
akşam Kıymalı sebze gibi.
Son olarak gurme bebek sitesi çok güzel orayı okursanız aklınızda bütün sorulara cevap Bulabilirsiniz. Neyi nasıl ne kadar ne zman da vereceğinizi ogrenebilirsiniz.
Tabi adı üstünde bunlar ek gıda bebeği bu tatlara alıştırmak için karnını doyurmak icin değil temel besin kaynağı anne sütü 6-9 ay % 80 Anne sütünden beslenmesi lazım geri kalan ek gıda işte
kolaylıklar gelsin ilk zamanlar karmaşık ve zor gibi gözüküyor zamanla sizde Bebeğinizde alisiyor.
En önemli şey ; SABIR
sezeryanla erken doğdu,aynı anda eşim ameliyat oldu ,babamı kaybettim vs vs ALLAH sağlık versin bebelerimize.....KiyamaaKiyamaaammm nedenuzulme
Basin saolsun mutlulukla aciyi birden yasamissin.. AMİN evlatlarimiz iyi olsun hep..sezeryanla erken doğdu,aynı anda eşim ameliyat oldu ,babamı kaybettim vs vs ALLAH sağlık versin bebelerimize.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?