6 aylık evliyim ama yolunda gitmeyen birşey var ?

Gittiğimde ona bırakıp gittim. Geldiğimde ne yaptığını sordum ama Tersledi hesap sorma bana dedi aklımda demek onlar varmış hala

Neeeeeee! Nedennnnnnn:)

Benim altın vs gözüme gelmez hic. İstiyorsa veririm verdim de. Bozdurdu 35 bin geri geleceğini sanmadigim biryere borç verdi. İlk söylediğinde çekinerek hatta söyledi hemen tabiki de sen vermek istiyorsan ver dedim. Adam da şaşırdı ama ilişkimiz daha da kuvvetlendi. Ben vereceklerini sanmıyorum ama esim mutlaka alacağım diyor. Ben ne zaman gelecek diye sormadim bile. İsin açığı umurumda da değil. Kv dahil herkesde bana kızdı. Ama umurumda değil. Esim gerekli gormus vermiş.

Bizim kına da takılan çeyrek yarim ve kendi ailem aldı. Dugundekileri de eşinin ailesi alıp düğün yeri ve mobilya parası ödedi. Diğer takıları da iste dediğim gibi satıp verdik birilerine. Ya bunlar büyütülecek şeyler değil. Altı üstü mal. Huzurdan kıymetli mi Allah aşkına.
Ayrıca evliliğin en şiddetli tartışmaları ilk yıllarda olur derler. Bizimde ilk yıl felaket tartışmalarımız oldu ama ev dışına taşmadı şükür.
Birbirinizi seviyorsanız gerisi teferruat. Ayrıca annenlere ne yani verirsin vermezsin sana ve eşine kalmis. Kimseyi ilişkinize bulastirmayın.
Mutluluklar dilerim.

dünya malına bu kadar bağlanmayın huzurunuzdan mühim değil. mehirmiş vs. kimse sahipsiz değil artık. zaten boşanma meselesi olsa mahkeme ortada olan altınları kadının hakkı görüyor keza altın değil de mal varsa eşit bölüyor. evlenmeden altın mal mülk güvence derdine düşmeyin. kocam da borç ödememek için istedi demişsiniz. yanlış bişey göremedim. madem bu kadar kötüleyeceğiniz son pişmalık sözünü edeceğiniz bir kocanız var gitmişken dönmeseydiniz. herkes zor zaman geçirir. biz ki her üç dört sene de bir tayinci olan insanlarız. kötü güne para saklamayı herkes ister ama siz de eşinizin maddi olarak imkanlarını bilerek evlenmişsiniz evlenmeden önce netleştirip durumu kapatacaktınız. şayet sonradan fikri değişti beni kandırdı diyorsanız neden geri döndünüz? bu konuda kim haklı siz mi o mu?

borç varken altın kenarda dursun diyen insanları anlamıyorum
neden faiz borç ödensin ki bozdurursun altını kaparsın borcunu bakarsın hayatına.

Neeeeeee! Nedennnnnnn:)

Eşimle evlendiğimizde ikimizde yeni avukat sayılırdık, ben ise henüz açmıştım ofisimi. Düğünü de kendimiz yaptık, biraz borç oldu tabi. O sırada eski eşinin de sıkıntıları çıktı, ee arada çocukta var. Sürekli telefonda rahatsız etmeler falan, bende çıkardım verdim. Kapansın çenesi dedim. Aman iyi ki vermişim, eşim bu iyiliğim karşısında hep daha iyilerini almak için çabaladı. Sağolsun hepsini de yaptı, bende bozdurup kızımın yatırım hesabına yatırdım. Hayat işte sürprizlerle dolu. Zaten sevmem altını da, benim geleceğim mesleğim,diplomam.

Hem altınları verdiniz,
hem daha evliliğin ilk zamanlarında evi terkettiniz,
hem de barıştırmak için uğraşıyorsunuz?
Evi terkederek haklıyken haksız konuma düşmüşsünüz. Daha ne istiyorsun be adam herşey senin istediğini gibi oldu daha derdin ne diye çıkışırdım ben olsam artık...
Fazla naz da aşık usandırır hakikaten çünkü.

(rolleri değişelim. kadın ve erkek evlenir. erkeğin maddi durumu pek elverişli değildir zira memur. ve aileden desteği yok. düğünü bile borç harç yapıyor. evlendikten sonra kadın eve mobilya isterim diyor. eşi de ne gerek var tayinciyiz hem borç verip alamayız diyor. kadın da ben yeni evliyim mobilyam olsun evim daha düzenli olsun eski iki üç çekyatla oturmak istemiyorum diyor. erkek hayır ne gerek var mobilyaya iki çekyat neyine yetmiyor diyor. kadın üzülüyor. mobilya diye tutturuyor. kocaya da gına gelmiş hayır mobilya da almıyorum gerek yok çünkü krediyi ödeyemeyiz. altınları da bozdurmuyorum onlar kötü gün için diyor. kadın buna çok üzülüyor iki üç bilezik benden mühim mi diyor ve eve mobilya alınmadı diye evi terk ediyor altınları da yanına alıp. sonra pişman oluyor geri dönüyor. kocası bu durumu ailelere yansıttığı için ve evi terk ederek kocayı yola getirmeye çalıştığı için pişman oluyor. ama kocası soğumuş.....) şimdi sizce burada kadın mobilya istediği için haksız mı? peki mobilyayı isteyen koca olunca :)

Zikkim yesindi

Altınları erkek daha çok seviyor baba evinde alamadıklarını satıp o altınlarla almaya çalışıyorlar kadınlarda mecburen kabullenmesini istiyorlar eğer otomobil yoksa onu almak istiyorlar , çoğu erkek ailesi fakirlikten gelme altın konusunda genelde tartışma oluyor

sondan ikinci satırda kocası bu durumu değil karısı bu durumu olcekti :d

Süper tespit, keşke her zaman böyle empati yapabilsek... Hoş bazen empati yapınca biz kadınlar pek bi çekilmez oluyoruz:)

ya pardon da ne yaşamış da unutamıyor? iki parça mobilya için altınlarınıza göz dikmiş. sizin fikrinizi bile sormuyor adam altın diye tutturmuş. siz altını vermek istememekle sonuna kadar haklıydınız, çünkü acil ihtiyac değil borç değil bişey değil. düğün altınları niye saklanır? o bir yatırımdır, ev araba vs ye peşinat olur zamanı gelince. sonuçta herşey yine aileniz için, kendi cebinize atmadınız ya hoş. iki parça mobilya için altın bozmak isteyen adama ben güvenmem. bir de zeytinyağı gibi üste çıkmış. soğuk davranıyomuş bilmem ne. trip yapması gereken sizken.. adam hem kel hem fodul. arkadaşım yeni evlisin ama fazla tavizkar davranmışsın. bu adam senin böyle tepene çok biner dikkat et.

Ohoo siz beni hiç anlamamışsınız.
Hanımefendi ortada mobilya yok
Altınları almış adam ama uğruna kavgalar ettiği mobilyayı almamış.
Ve hesap sorulmasın kendisine diye de naif erkek rolüne bürünmüş.
Hala bu adam haklı bulunuyor ya pes diyorum artık ben.
Kadını erkeği yok bu işin yahu.
Gençlere yeni evlilere destek olarak takılan 3 5altının koca tarafından hiç edilmesi var.
Adam mobilya istediği için haksız değil altınları ne yaptığı belirsiz olduğu için haksız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…