- 5 Şubat 2016
- 1.067
- 973
- 38
- 28
- Konu Sahibi agustos_bocegi
-
ben olsam vermem. onlar sana takıldı, eşine değil
altın kadının güvencesidir. eşin ne yapacakmış? bunun için ayrılığa kadar getiriyorsa boşansın derdim.
İşte ben çoğu konuda konu sahibinin yazdığı her açıklamayı okuyup öyle yorum yaptığım için bana tuhaf geliyor açıkçası böyle yorumlar.Şimdi arkadaş derdim var demiş ilk sayfada ilk açıklamada ne yazmışsa onu okuyup yorumladık zira ne konu sahibini ne de eşini tanıyoruz. Tek tarafın üstün körü anlatması ile olayı biliyoruz. Üatwlik altınları verdiğini aonraki yorumlarında yazıya dökmüş. Yani herkes her sayfayı okuyarak yorum yapmıyor. İlk açıklamaya göre değerlendiriliyor genelde. Altını kumara mı harcar kadına mı harcar bunu bi bilemeyiz. Konu sahibinin kocası o tanıyor o bilecek. Onun bize beyanı mobilya ise bi buma göre yorum yaparız. Kaldı ki madem güvenmiyor. En başından çıkmaza gireceğine beraber bozdurup gidip mobilyayı alsalardı. Ha madem altın için ev terk edecek altını da alıp gitseydi. Ya da huzuru koca bozuyorsa suçlu olan koca ise ki öyle de olabilir gerçekten bilemeyiz. ve terk eden kadınsa neden geri yalvarıp dönüyor. Dönmesin kararının arkasında dursun. Demek ki iletişim bozukluğu var eşler arasında. Altınları ne yaptığını bile soramıyorken eşine ki belki harcamadı duruyor belki bozdurdu attı bankaya. Belki de dediğiniz gibi yatırdı kumara!! Neden sormuyor. Ev terk edecek kadar büyük bi sorun yok ortada.
Benim bir arkadaşım da sırf kocasi heves etti diye sifir araba aldı diye dogum izni bitince geri ise döndü neymiş ücretsiz izne cikarsa krediyi ödeyemezlermis hic demiyor ki erkek adam.evini geçindirsin ( bence biraz da biz kadinlar taviz veriyoruz erkeklerin sorumluluklarini da yuklenmeue çalışıyoruz )Ne tuhaf eşler var ya. Eşim altınlarımı istemedi. Zaten duruyor. Ev almayı düşündüğümüz için. Ama şunu bunu alıcam dese bende taviz vermem.
Bi arkadaşım evlendiği gün bile kocası hemen istemiş. Arkadaşım vermek istememiş. Çünkü yatırım amaçlı saklamak istemiş. Neyse kocası tutturmuş. Küçükken bisikletim olmadı şimdi arabam olsun diye. Hatta kolunda bilezikleri gördüğünde bu ön tekeri bu arka tekeri diyip duruyormuş. Bigün kocası ağlamış ve bence rol yapmış. Araba isterim diye. Kızcağız napsın vermiş. Şimdi bakıyorumda altında araba bankada 20.000 borç. Demiyor ki satayımda borçtan kurtulayım. Borç faizli. Araba olmadan yaşayamıyor. Ama borçlu yaşıyor. Anlamadım bu dengesiz adamları.
bu yoruma takılıyorum. Neden kendilerinin sanıyorlar? Benim eşimde sanki o altınlar onunmuş saedce onun akrabaları takmış gibi kendisi karar vermeye çalışıyor takılar hakkında.nedendir bilmem erkekler altınları kendisinin sanıyo. bana da takıldı onlar demişti zamanında birisi
Geldiğimden beri 3 kez konuştum tek dediği şey içimden gelmiyor. Zamana bırakıcaz. Başka birşey demiyor ve beni suçlu görüyor bazen canım aşkım diyor tek sefer oda bidaha duyamadım 3 kez kullandı 2 ayda düşünün. Napıcam bilmiyorum düzelsin istiyorum çok yıprandımTürkiye'de takı mevzusundan tartışmayan aile mi var? Eşiniz belli ki burnunuzu sürtmüş, siz hata edip baba evine gitmişsiniz. Oturun düzgünce konuşun, tavırlarından rahatsız olduğunuzu söyleyin, devam ederse kendi bilir, siz normal hayatınıza dönün ya da dönmüş gibi yapın
Küsgen bir kocanız var anlaşılan, Allah yardımcınız olsun...
Öncelikle teşekkür ederim. Evet gitmeyi bende düşünmüyorum söyledim de. Eşime kaç keztatlı dille şaka ile ciddi olarak da söyledim ama kabul etmedi. Aslında gitmeyecektim hani ciddiyeti anlasın diye o raddeye getirdim gitme vs dedi ama ben tam vazgeçtim aldım karşıma bu sefer git dedi ozaman da başka çare kalmadı. Neyse oldu bi şekilde şimdiden sonra düzelsin istiyorum ama yok o yakınlığı yok banaNerden başlasam bilemedim...Öncelikle severek evlendik demişsiniz,severek evlendiğinize göre zaten ev eşyasını planlama,alma işlemlerini evlilik öncesinde detaylıca yapmış olmanız gerekiyor,tayin mevzusu söz konusu olunca netleşmemiş olmanız olası ancak genelde bayanlar koltuk takımı,perde vs.gibi şeylerin derdine düşerler,sizde tersi olmuş oldukça enterasan.Düğün sonrası altın ile ilgili problem yaşamayan çift yüzde 2-3ü geçmez diye düşünüyorum,kimi kv ister,saklayayım der,kimi eş ver bankaya koyayım der,öyle böyle bir şekilde sorun çıkar ama orta yolu bulmaya çalışmak lazım her zaman,ancak neyi tercih ediyorsanız tutarlı olmanız gerekiyor.Gördüğüm hatalar,madem sevdiğiniz insandı altını vermekte neden bu kadar tereddüt ettiniz?Bencede çok gereksiz bişey için almak istemiş ancak onu,bu altını ev,araba almak için kullanalım yazık olur diye ikna etmeliydiniz tatlı dilinizi kullanarak.Vermiycem diye direnmek sizin hatanız,mobilya için altınları heba etmek onun hatası.Sizin eşinizle yaşadıklarınız aranızda kalmalı,ailenize bu tarz şeyleri anlatırsanız farklı yorumlar gelecektir,kafanız karışacaktır,kendi düşüncenizi uygulamak yerine ailenizin söylemleriyle ilişkinizi yönlendireceksiniz.Ki kalkıp evi terk etmek böyle bişey için çok yanlış bence,hadi oldu terkettiniz ne diye eve dönmek için eşinizi siz ikna ediyorsunuz? Eve döndünüz bundan sonrada eşinizin uzatması gereksiz bence,ordada o hatalı.Sizin ve eşinizin genel olarak hataları bu bence.Şimdi diyeceğim şey,her evlilikte ilk 1yıl çatışmalar,kavgalar eşlerin birbirini tanıması açısından olmazsa olmazdır,yani normal bir durum bana göre.Son yazdığınızda kafama takıldı..Eşiniz oralar karışık diye gönderecekte siz gidecek misiniz, ne için evlendiniz, iyi günde kötü günde değil mi?Kalın onunla o karmaşada tabi benim fikrim bu,sizin bileceğiniz iş. Düzeltmek adına;Siz eşinize güzel davranın,etrafına aramız iyi diyorsa size naz yaptığının göstergesi,üstüne gitmeyin düzelecektir.Ona güzel davranın ancak kendinizide ezdirmeyin,evlilik karşılıklı saygı ve Sevgi'den ibarettir.Siz güzel yaklaşın,kötü yaklaşan o olsun,bişey kaybetmezsiniz.Çok uzun uzun yazdım ancak özetle Zaman herşeyin ilacı,düzelecektir aranız,yalnızca Zamana bırakın...
Son pişmanlık faydasız işte...nasıl tanımadan evleniyorsunuz böyle adamlarla, anlamıyorum...
Altın için 6 aylık karısının evden gitmesine göz yumana Adam da demem ben.
Eşimin ağzından yazılmış gibi hissettim bir an:) evden gitmem , ailelerin öğrenmesi bunu kaldıramıyor. Devamlı hep o mevzu oldu benim paramla aldım alın terim bilmem ne dedi e zoruma gitti bana ait gibi görmüyorum mehir de de sadece bileziklerimi aldığım haldeBence eşiniz evden gitmenize içerlemiştir. Sonuçta üçüncü kişilere taşınmış olay. Niye ona güvenmediniz ki?
Şapkayı çok koydum önüme de işte belimi büken sınavlar... Üni bitti evlendim işim yok henüz. Birde baba yok gitsem nasıl olucak?Altın için bunu yapıyorsa bence sen de şapkayı önüne koyup bi düşün bu adamla nasıl yürüyecek diye. Hem suçlu hem kendini ağırdan satıyor eşin.. O altınlar senin, boşanma durumunda da senin. Kendi de bunu basbayağı biliyordur. Ayrıca hayır erkeklerin hepsi böyle düşünmüyor dört dörtlük bir evliliğim olmasa da mesela kp altınlar yükseldi bozdurun kenara koyun dediğinde, eşim onlar birikim değil karımın ziyneti deyip susturdu. Tabi ki yeri gelir bozdurulur ama senin rızanla olmalı
Sabredin,üstüne gitmeyin akışına bırakın.Düzelecektir,üzmeyin kendinizi bu kadar.Sizi gönderirse gitmeyin,her halükarda senin yanında kalmak istiyorum deyin.Zaman Zaman Zaman!Öncelikle teşekkür ederim. Evet gitmeyi bende düşünmüyorum söyledim de. Eşime kaç keztatlı dille şaka ile ciddi olarak da söyledim ama kabul etmedi. Aslında gitmeyecektim hani ciddiyeti anlasın diye o raddeye getirdim gitme vs dedi ama ben tam vazgeçtim aldım karşıma bu sefer git dedi ozaman da başka çare kalmadı. Neyse oldu bi şekilde şimdiden sonra düzelsin istiyorum ama yok o yakınlığı yok banaseviyo soğumadı da fakat içimden gelmiyor diyor yaşananları unutamıyor
Maalesef.. Evden gitmeden önce yalvaran adam gitmeme 1 gün kala hakkını helal et dedi o günden sonra da olumlu olmadıAilemin yanında 20 gün kaldım ve zor bela eşimi ikna ederekgeldim geri denemek için.
Anlamadım burayı, hem evi terkedip hem de geri dönmek için eşini ikna mı ettin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?