6 aylık evliyim :( sanırım boşanıcam.. yardım edin akıl verin neolur..

memur diye hava atıyor falan demeleri de kendi yanlışlarına kılıftır..
o hava atıyor, bende kederimden içiyorum,sinirleniyorum kırıp döküyorum..
yok böyle bir dünya..

canım hemen boşanma konularına girme bence bi çözüm bulamazsan boşanacam dersin adam normalde iyi bi insan belli ki içince sapıtıyor yuva kurmak zordur ben zaten bu insanların boşanma merakını anlamış değilim ha belki hatalar olabilir ama bu ne yani bugün evlen yarın boşan çocuk oyuncağı değil
içinde bulunduğun durumda kolay değil haklısın ama boşanmadan önce biraz çaba göster ailesiyle falan konus belki sana yardım ederler

Ona 1-2 biranın değil 1-2 bira içince düştüğü halin bir rahatsızlık olduğunu anlatmalısınız. Sonuçta içinden başka bir insan çıkıyor alkol bağımlılarının içince. Ona "Sen kadın döver misin?" diye sorun, "Hayır" diyecektir, "Ama içince dövüyorsun, işte bu yüzden tedaviye ihtiyacın var." deyin.
Ailesini de araya sokmanıza rağmen ikna olmuyors ayapacak birşey yok. Kimse hayatını bir başkasına, bir başkasının zayıflığına adamak zorunda değil.
Alkolizmde en büyük problem bu. Genellikle iyi ve duygusal insanlar olurlar. Bilirsiniz ki alkol yoksa o çok iyi bir insandır. Kıyamazsınız. Eğer tedavi olsa herşey düzelecektir, bilirsiniz. Ama olmaz işte. Kendisine verilen sonsuz tolerans ve sevgiye rağmen, şefkate rağmen bir şekilde kabullenip yüzleşemezler. Bu onların alsında hastalığının bir devamıdır, elden birşey gelmez. Kzımak istersiniz kızamasınız, ama hayat da öyle sürmez....
Çok zor.
Dediğim gibi ailesi ile de konuşun, onlar da sizi desteklesin. Tedavi olursa ne ala. Eğer bir sonuç alamazsanız yolunuzu ayırın. Siz kimseye hayatınızı adamak zorunda değilsiniz.

bir kadına yapılamayacak tüm hareketleri yapmış kocan. ayrıl ayrılma diyemem. o acıları sen çekiyorsun. alkolsuz olduğu zaman sakince konuşunca seni anlıyormu?

ben 20 günlük evliyken dayak yedim canım.. suçu olmaz bunun nedeni olmaz ama suçum içkili eve gelince surat asmamdı! akşam annesinin evine gitmesi sebebi.. içkiliyken ona surat asmam! boşanmak çocuk oyuncağı değil die hep düzelir die tatlı dille herşey olur die anneme babama bişey bildirmedim hep alttan almaca hep belki iyi olur die bana bu 6 ay 6 yıl kadar uzun sürdü yıprattı düşün düşün hep aynı ne olursa olsun işe gitsede gitmesede eşyaları ütülü yemeği hazır ev toplu olur hem çalışır hem düzenlerim ama yaranamadım işte ne yaptıysam görmüyo hala.. içkide içki tek sorunu bu gündüz çok iyi gece sapıtıo

canım benim herkes kendi yaşadığını bilir, öncelikle Allah kolaylık versin çok zor bir durum hayat arkadaşı diye seçtiğin canım dediğin insanın bilmediğin ve görmediğin bir özelliğini evlilikten sonra öğrenmen kötü olmuş ve sana el kaldırması hiçte hoş birşey değil. Sevgisinden emin olabilirsin ama sen kendine böyle bir hayatı yakıştırabiliyo musun mesleğinde elinde çalışıp parada kazanabiliyosun hep içip sana kötü sözler sarfedip şiddetmi kullanacak nereye kadar giderki böyle, evlilikte saygı çok önemli evin temelini oluşturuyor adeta. eşin diyorum Allah hidayet versin kendinde olduğu bir gün al karşına konuş böyle devam ederse ayrılmayı düşündüğünü söyle uyar onu bu konuda ne kadar ciddi olduğunu anlasın. Eğer yine devam ederse ailene aç konuyu her ne kadar karşı gelmiş olsalarda evlenmene sen onların evladısın inan bi anne babaya bir aileye sahipsen çok şanslısın herkes atarda belki anne baba evladını asla atmaz kıyamaz sakın dinlemedim onları da evlendim konuyu açınca biz sana söylemiştik dicekler destek olmayacaklar diye düşünme ailenle bu konuyu konuşmaktan vazgeçme emin ol seni yalnız bırakmazlar söylemezsen ve kendini ezdirirsen sana şiddet kullanmasına göz yumar her lafına boyun büküp üzülürsen asıl yalnızlık o zaman başlar senin için. hakkında hayırlısı bebeğinde yok hiçbir şey için geç değil konuş uyar Allah yardımcın olsun canım. Benimde bir arkadaşım anaokulu sorumlusuydu bayan arkadaşım üniversitede doç. diyebileceğim kadar mesleği yüksek biriyle evlendi ama sonrasında düşün adam şizofren çıktı tedavi bile görmüş ama arkadaşıma söylememişler bilmediğim daha çok şey var belki ama bildiklerim bunlar, uzun süre önce ayrıldı ve şimdi mutlu. İnşallah hakkında hayırlısı neyse o olur canım.

Son düzenleme:
canım çok zor durumdasın. umarım kurtulursun.bence yapman gereken hemen eşinin ailesinin yanına gidip onlara bize yazdıklarını aynen anlatmak.ve onlara de ki bana yardım etmeyecekseniz boşanmayı bile düşünüyorum. yardım edin içkiyi bıraktıralım,tedaviye götürelim.yoksa ben de hastalanıcam de....yalnız konuşmayı denemişsin olmamış işte...

çok teşekkür ederim canım dediklerini kafama yazdım akşam eve gelirse eğer oturup son kez konuşucam ve kesin kararlı şekilde boşanmak istediğimi sölücem bakalım ne yapıcak? bence yine gece içkili gelicek ama bakalım neolcak annem ve babam yanımda durcağına eminim tek kızım ben kıyamazlar gene bana aileme sölemediğim için belki ezio bukadar... benden ayrıl çalışmayan biri al ez döv neyaparsan dicem..

Öncelikle cok üzüldüm sizin icin...
Ben böyle bir durumda ne yapardim diye düsündümde...
Öncelikle o icmeye gittigi birgün, o eve gelmeden bir kamera alin elinize ve görünmeyecek bir yere yerlestirin..
O geldiginde tatli yüzünüzü biraz asin, o yine baslayacaktir her zamanki hakaretlerine...
Sizde bak icki oldugu sürece yuvamizda huzur olmayacak gibi seyler söyleyin...
Ertesi gün ayildiginda önce kendini izletin ona...
Sonra bu duruma nasil cözüm bulacaksa bulmasini, tedavi gerekiyosa tedavi olmasini ama artik bunu cekemeyeceginizi söyleyin...
Eger o halini gördügünde "tamam birdaha icmeyecegim, gerekirse tedavi olacagim" der ve gerceten sözünde durursa ne ala..
Durmazsa arkana bakmadan bu evliligi bitir derim ben..
Bugün icince gelip seni döven yarin cocuklarinada yapar ayni seyi...
Görünen köy klavuz istemiyor anlayacaginiz...

Bana göre hayvanlara vurmak bile insanlik sucudur.
Biriyle evlenmis olmaniz demek, ondan vazgecememeniz, kendinizi
dövdürmeniz, tek basina bir evliligin yükünü tasimaniz anlamina gelmiyor.
Ilk etapta dikkat edin ,lütfen hamile kalmayin!!!
Objektif olmaya calisin, kendinizi olasiliklarla, degisir düsünceleriyle kandirmak yerine simdiyi degerlendirin.
Mutlu musunuz?
Bu adamin sizi dövmeye hakki var mi?
Sabancinin oglu degil anladigim kadariyla, neden calismiyor?
Sahsen ickinin bütün kötülüklerin anasi oldugunu düsünüyorum, kaldi ki sizin esiniz
tadimlikta icmiyor, dibine vuruyor.
Velhasil alti ay olmus sadece, zaranin neresinden dönerseniz kardir diye düsünüyorum.
Hakkinizda hayirlisi olsun, ama bence bu adamdan ne size es nede cocuklariniza baba olur.

peki eşinin evde de içtiği oluyor mu, tavırları nasıl oluyor şayet evde içiyorsa?
belki arkadaşları falan gaza getiriyorlarsa dışarıda?

beni dövdüğünde sölemiştim ailesine babasına kızmıştı çok ona eve geldiler sölemedik laf bırakmadılar.. birkez daha elin kalkarsa bu kıza ben alırım yanıma seni değil demişti babası bilmiorum neoldu şimdi babası hiç tınlamadı bu sefer..

peki eşinin evde de içtiği oluyor mu, tavırları nasıl oluyor şayet evde içiyorsa?
belki arkadaşları falan gaza getiriyorlarsa dışarıda?

bazen film izlerken sadece 1 tane bira alır gelir yeterki dışarda içmesin die ses çıkarmam tv ileriz ve çok mutluu olurr.. yüzünde gülümseler dizimde yatmalar.. tahmin ediorum zaten yakın arkadaşlarından biri ayrılıo.. dedim bende sana gaz verio demi ben öle yaptım sen böle yapma şöle yapma die.. ona bakma sen arkadaşlığını kes dedim.. dinlemedi onu savunuo bana kötü durumdayken yalnızmı bırakayım dio.. bencede o gaz verio

canım bence o başka şekilde birşeyler anlatmış olabilir. ya da senin kabullendiğini sanıp ses etmemiş olabilirler.bu sefer gidip çok ciddi bi şekilde konuş. hatta şu bile olabilir. içkili geldiğinde sana kötü davrandığında hemen ailesini ara ya da çıkıp sen onlara git ki. onlarda rahatsız olup birşeyler yapsınlar

Ya arkadaşım, zor durumdasın farkındayım...
Ama bu böyle olmaz, sen ondan korkuyorsun tamam anlıyorum.. alnının akıyla çalışıyorsun kazanıyorsun.. Kaldı ki o bir erkek, istese taşı sıkar suyunu çıkartır.
Bence o bulunduğu ruhsal durum sebebiyetiyle böyle davranıyor, ama büyük bir yanlış içerisinde.
Ondan niçin bu kadar korkuyorsun anlamıyorum, haklısın erkektir, eşindir, sayarsın-seversin ayrı mevzu.. Ama korku??
Senin ailen ile görüşüp konuşup bir an önce hayatına bir yön vermen gerek. Bu böyle gitmez...
Neler duyuyoruz haberlerde, orda burda şurda... Okumuş insansın, cahil değilsin...
Öncelikle kendin ne yapmak istiyorsun ona karar vermelisin ve ona göre davranmalısın...
Hayırlısı olsun... Üzüldüm durumuna, inşallah Rabbim yardımcın olur...

Alkol gizlenebilen bir alışkanlık değil,birkaç hafta içinde evlendiniz herhalde..
Bu arada eşinizin yaptığını hiçbir insan evladı haklı çıkaramaz ama o kadar çok "memurum" demişsiniz ki bana bile daral geldi.
Ayrıca bence adamın arkadaşlarıyla takılmasından çok daha ciddi bir sorun var ki 6 ayda yediğiniz 2 dayak !

bu kadar kısa zamanda boşanılırmı diye düşünmek en son derdin olmalı.hatta bu kadar kısa zamanda gördüklerin ve yapabiliceklerin için sevinmelisin.yaşın gençken yapabiliceklerinle bi yaştan sonra yapabiliceklerin arasında dağlar var bana göre...elinden geleni yap düzelebilmesi için ki düzelmezse ve ayrılma kararın kesinleşirse için rahat olsun..kolaylıklar diliyorum gerçekten aynı evi paylaştığın eşin herkesten çok farklı oluyo ondan gelen kötülüklerde herşeyden fazla üzüyo insanı...

Eşiniz normalde iyi biriyse eğer hemen vazgeçmeyin, yardımcı olmaya çalışın derim..
Çünkü alkolik bir adam sonuçta isteyerek yapmıyor sarhoşken yaptıklarını..
Hayatında bir mutsuzluk olmalı.. Bunu araştırın onunla uzun uzun sohbetler edin gece çıkıyosa da birlikte gezelim deyin..
Alkolü bırakması için ikna edin yoksa bu evliliğin biteceğini tatlı dille anlatın. Onu sevdiğinizi ve bu zorlu yolda yanında olacağınızı
belirtin.. İş hayatıyla ilgili sorunları dolayısıyla böyle olabilir. Bir de arkadaşlarından uzak tutmak mümkün olabilseydi keşke..
İşiniz zor.. Allah yardımcınız olsun.. Ama evliliğinizi bitirme kararı almadan evvel bu yuva için üstüme düşen herşeyi yaptım diyebilmeniz
size hayat boyu iyi gelir emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…