6 aylık evliyim :( sanırım boşanıcam.. yardım edin akıl verin neolur..

Bir alkoliği içkiliyken tedaviye ya da içmemeye ikna edemezsiniz. Ayık ve mantıklı düşünebildiği bir anını yakalamanız lazım. Zaten doktorlar da tedaviye kabul etmek için hastaneye içkisiz gelmesini ve tedavi kararının ayıkken alınmış olmasını şart koşuyorlar.

Dünden beri yazıyorum. Kendi çekirdek ailemde değil ama 1. dereceden bir akrabamda yaşadığımız için alkolizmi iyi biliyorum. Ne yakıcı ne yıkıcı bir bağımlılık olduğunu en iyi bilenlerden biriyimdir herhalde. Yakınımız bu yüzden boşandı, çocukları şimdi babalarını görmek istemiyor. Tedavi olsa da hep geri döndü bağımlılığa. Ama hastanede tanıştığı arkadaşları arasında gerçekten tedavi olanlar da çok.
Bilemiyorum. Zor bir durum. Daha önce de yazdım, kimseye ömrünüzü adamak zorunda değilsiniz, bunu yapmamalısınız da zaten. Ama eğer iyi bir insansa ve normalde mutluysanız bir kez tedavi şansı vein bence.

Son düzenleme:

valla çok zor bir durum ama ailem ne der diye düşünmeyin bence.sonuçta anneniz babanız sizin kötü olmanızı mutsuz olmanızı ne olursa olsun istemezler.ailenize söylemememkle büyük hata yapıyorsunuz bence hemen arayıp söyleyın. onlar sizin arkanızda olacaktır emınım.. adam sizi hayatındaki en büyük sorun olarak görüyor. bu en demek ya.niye evlenmiş ozaman..bence çok iyi düşünün. hayatınıza malolucak bir kara vermeyın derim.

sevdiğine emin misiniz???bir kere daha dşünün derim..

çünkü benim bildiğim seven bi erkek eşine meymenetsiz demz..seven erkek dışarda içmek yerine eşinin dizlerine yatarak moral bulur, zaman geçirir.

seven erkek de eşiyle kavga eder ama geceyi dışarda geçirmez.. eşim evde yalnız diye düşünür..

seven erkek dövmez sövmez..sevdiğine eminim diyorsunuz ne diye gece gelir öldürür diye korkoyorsunuz.. benim bildiğim seven erkek öldürmez..

Bu evlilik yürümez yavrum...maya tutmamış....kimseden çekinme ailene anlat....kabus gibi bir evlilik....seni çok iyi anlıyorum çünkü kzımda 16 aylık evliliğini bitirdi....mahkeme aşamasındayız....anne babam hasta üzülürler yada kendim ettim kendim buldum gibi detaylarla uğraşma....eşin çok fevri bir adam ben bu gergin günlerde seni tekrar dövmesinden ciddi endişe duyuyorum...hemen bugün müsait bir zamanda ailenle derdini paylaş sonrada harekete geç...şu anda müge anlıyı ve ortadan kaybolan eşinden şiddet gören kadın konusunu izliyorum....canım benim seni ürkütmek istemem ama lütfen dikkatli ol ...

evet ablacım aşırı fevri sinirli ve sinirlenince ne yapacağı belli olmuyo peki bende şunu araştırıyorum şuanda.. boşanmak için önce adliyeyimi gitcem avukatamı? nasıl yol izlicem? 2 gündür evde yalnızım ayık kafayla da gezdi demekki hala kendini haklı görüyoki ne arıyo ne soruyo ben böle devam edemem artık bitti sabahtan beri başım çatlıcak. aileme anlatıp abimin çalıştığı kuruma tayin isticem.. ondan uzak olmak daha iyi.. abimde zaten diodu ona burdan iş bulalım sende tayin ol gel die.. benim ailem ne olursa oklsun sevmeselerde saygı duydular ona ama o hep ailemi saymadı.. yazık ya aklıma geldikçe deliriorum ben şimdi ilk nereye başvurcam?

bu muameleden sonra nasıl hala duruyosunuz anlamadım.. sanki eşiniz sizden soğumuş.. bırakın kim ne derse desin bu işin bu saatten sonra yürümüceği belli.. açın davayı yolunuza bakın.. 6 aylık evliyken boşanmakla 1 yıl sanra evliyken boşanmak arasında bir fark yok.. haa ben evliliğimi kurtarabilirim diye bi düşünceniz varsada ozaman tabi mücadele etmek göreviniz ama anlaşılan eşinizin bu durumu kurtarmak gibi bi çabası yok.. hakkınızda hayırlısı olsun..

Biz 1 nisanda gece kızı gidip aldık...2 nisanda adliyeye gitti boşanma dilekçesini orada dilekçe yazan birine yazdırdı ve mahkemeyi açtı...daha sonra bize mahkeme gününü belirten bir tebligat geldi....avukatını da mahkeme günü belli oldktan sonra tuttu...

1 nisan derken 2011 senesinin 1 nisanı yani 1 yılı geçti...çok uzun sürüyor bu işler yürümeyeceğini gözünde kestirdiysen zaman kaybetme...bizde de bebek yok hiç bir şeyde istemedik ama bitmedi 1 yıl oldu... 3. mahkemesi 3 temmuza atıldı...şahitler bu mahkemede çıkacaklar beni de şahit yazmış avukat bilgin olsun istedim...6 aylık ta olsan kızım gibi 16 aylık ta olsan eğer adamla anlaşamalı boşanamazsan çok uzuyor...

bulunduğun ilin adliyesine gidersen ,adliye civarında dilekçe yazan ofisler vardır..dilekçeni yazıp müracat edersin..
ama bundan önce ailenle görüşmeni tavsiye ederim, yanına gelip, sana destek olup ,alıp götürsünler..
Allah hayırlı etsin

söylenmesi gereken her şey hemen hemen söylenmiş,
alkol malesef bütün kötülüklerin anası.
insanı çift karakterli bile yapıyor ,
umarım kurtarırsın kendini,tedavi felan bir yere kadar
yıllar boyu emin olabilecek misin? tekrar başlamayacağına...

nikahta evet demek 5 dakika

boşanırken hayır istemiyorum demek 5 yıl

gözünü korkutmak istemem ama hemen ailenle ve ağbinle konuş.

boşanma davanı aç... Allah yardımcın olsun.

gerekirse abisiyle vss konuş onlarda belki yardımcı olur.bilemezsin.anlaşmalı boşanabilirsin (o evde sen varsınya) demiş.blki oda boşanmak istiyordur.valla hiç vakit kaybetme.ben öyle kolay boşan diyemem ama en son yaptığı zaten ilk yaptığıda matah değildi.ilerki yıllarını anca umarak geçirirsin.umarsın içkiyi bıraksın.umarsın sna sahip çıksın.umarsın bigün seni anlasın.umarsın...sadece((( umarsın.başkada bişey olmaz.kendi hataları yüzünden sana eziyet ediyor.zaten bir tokadın bile gerisi gelir derler.ben eşimede söylerim evimize yakın polis noktası var orda alırım soluğu die.her yönü falso adamın.dayak içki!!! ben hayatımda bir tokat bile yemedim o nedenlemi bilemiyorum dayak bana çok iğrenç geliyor affedilemez geliyor.sende affetme.

böyle insanların olması çok üzücü arkadaşım Allah yardımcın olsun umarım en kısa zamanda boşanıp kurtulursun bence katlanmak zorunda değilsin yol yakınken kurtar kendini.

6 ay..2 defa dayak..

yazması kolay geliyorda yaşaması değil..yol yakınken dön arkadaşım,sen affederek elinden geleni fazlasıyla yapmışsın zaten daha ne bekliyorsun..İşin içine alkol girmiş,dayak girmiş ya eve gece gelip bi daha döverse korkusu girmiş..Düzelmeyeceğini sende görmüşsün işte,ailene haber ver ve arkana bakmadan uzaklaş..

tesadüf okudum üzüldüm ben duygusal biriyim sana sadece sunu söğliyicem mevlana derki hedefe giden en kısa yol SABIR DIR

bence adliyede bir savcıya danış.

çalıştığın için ailenin yanına gitme ihtimalin zayıf görünüyor. her şeyi açıkça anlat ve devlet koruması iste. eğer olabiliyorsa eşine eve gelme yasağı koydur ki gelip sana zarar vermeye kalkışmasın.

Allah yardımcın olsun.

içki ve şiddet olmasa bile , şu söz yeterli olmalı bu adamı bırakmaya..
düzelmeye meyilli bir emare göremiyorum
bırak ta ailesi uğraşsın onu adam etmeye,umutsuz vak'a,
sen rehabilitasyon merkezi misin ?halen direneceksin düzelsin diye..
ailesinin yanında seni mahcubediyor,seni orada bırakıp çekip gidiyor,kayınbirdaer seni eve bırakıyor
bu uğurda gençliğini harcamadan git ailenin yanına, yeni bir hayat kur..

Canım bu son olaydan sonra halen ne bekliyorsun ki. Bu adamın gözü dönmüş. Baksana o evde sen varsın yetmez mi demiş. Ne sevmesi seni adam senden nefret eder hale gelmiş. İlla canını acıtmasını sana zarar vermesini mi bekliyorsun. Boşanmak ayıp mı?
Bu adamdan sana yarar değil zarar gelir. Elinde mesleğinde var kimseye muhtaç olmazsın ailenle güzel güzel yaşarsın. Bu adama birde sen çalışıp yediği ekmeği alıyorsun. Senin emeğinle içkisini bile alıyordur. bence burda harcadığın 5 dk bile senin zararına

son olandan sonra yapacağın ailenle görüşüp evi terketmen.tayinini alıp bir daha dönmemek üzere içkisiz ,dayaksız,hakaretsiz,en önemlisi de kucağında küçük bir bebek olmadan yepyeni bir sayfa açmalısın.belli ki yanlış bir adammış bunu altı ayda kanıtlamış.hiç üzülmeyin ama daha fazla zaman kaybetmemelisiniz,sizin için endişe duydum yine bir kadın cinayeti duymak istemiyorum allah sizi korusun...

Son düzenleme:
üzüldüm...harcanmaya hazır bir hayat daha...

dayak, hakaret, işsizlik...

ben bu filmi gördüm. inan bana sonu iyi değil...

sonuna kadar katılıyorum benim babamda hiç çalışmadı ömrü hayatında şimdi 47 yasında hala çalışmıyor.ilkokuldayken öğretmenim sordugunda serbest meslek derdim ne oldugunu bilmeden işsiz demekmiş.valla aklını başına topla hayatını karartma o adam adam olmaz değişmez boşuna ugrasma.aileni de bosver bosanmak istiyosan boşan evlenirken nasıl direttinse boşanacaksan öle diret ve kurtul derim.hem kendin için hem olacak cocukların için ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…