Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

sizlere bi yazı kopyalamak istiyorum ... nihayet artık beslenme uzmanlarıda konunun farkına vardı sağlıklı ve kalıcı kilo vermenin kan şekeri dengesinden geçtigi hakkında ....vereliniortak
NASILDA MONTıYı TARıF EDıYOR ...mirmirmirmir

11.4 .2010 tarıhli hürriyet gazetesi sağlık eki .....
Osman Müftüoglu
.
DıYET
Bu soru aslında şöyle de sorulabilir:
Kilo vermede en doğru yol hangisi? Sağlıklı olan uzun süre içinde kilo vermek.
Düşük glisemik indeks yükü olan ve genelde karbonhidrat miktarı makul seviyelerde tutulan bir beslenme planıyla uzun vadeli bir zayıflama programı uygulamak sağlığı iyileştirerek kilo vermenin en doğru yolu.

Hayatın çoğu noktasında geçerli olan “hızla giden hızla gelir” deyimi kilo probleminin çözümünde de geçerli.
Açlık grevleri veya şok diyetler, hatta daha da tehlikeli olan açlık oruçlarıyla yapılan detoks diyetleri şu nedenlerle zararlıdır:

Bir; yağ dokusu yanında kas dokusu kaybına da sebep olurlar.

ıki; vücudun metabolik dengesini altüst eder, metabolizma hızını düşürürler.

Üç; kalp için zararlı olabilecek maddelerin kanda birikimini hızlandırırlar.

Dört; özellikle Atkins diyeti gibi düşük karbonhidrat ve bol yağ içeren beslenme planları kalp krizi ve felç riskini arttırırlar.

Beş; hızlı kilo kaybı sırasında karbonhidratlarla birlikte depolanan sıvı kaybı beraberinde sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum gibi minerallerin de kaybına yol açar. Baş dönmesinden bacak kramplarına, kabızlıktan yorgunluğa, hatta böbrek taşları oluşumundan kemik erimesine kadar ciddi sağlık sorunlarına yol açar.

Altı; hızlı kilo kaybının safra kesesi taşı oluşumunu hızlandırdığı da biliniyor.
Yedi; saç dökülmesi, kansızlık ve uyku bozuklukları da bu tür diyetlerde sık ortaya çıkıyor.

Sekiz; hipoglisemi nöbetleri kalp ritmi bozuklukları hızla kilo kaybedenlerin karşılaşma ihtimali olan problemler arasında gösteriliyor. Bu nedenle sizi hızla zayıflatacağını söyleyen hiçbir diyet önerisine ya da diyet planına kulak asmamanızı öneriyorum.

ALINTIDIR .

günaydın 6. takımın güzel hatunları naz hosgeldin fstgım seni görünce sebndirik oldum kızz balayı bitti mi ne cabuk işe mi basladın yoksaaklinialirimsmile
evet canım işe başladım . biraz planlar değişti biraz balayına gidemedik . ALLAH kısmet ederse yazın bişeyler yapıcaz bende izinlerim boşa gitmesin diye bugün işe başladım .
amanıııııın kimler gelmiş kimler gelmiş...opuyorumnanaktan
hoşgeldin naz ım ....tekrardan Allah tamamına erdirsin inş....

herkese günaydın kızlaaaar.....opuyorumnanaktan

sağol canım benim .

günaydın ......:1hug:

hayırlı haftalar olsun ....a.s.

günaydınnnnnn opuyorumnanaktan

günaydın 6. takımın güzel hatunları naz hosgeldin fstgım seni görünce sebndirik oldum kızz balayı bitti mi ne cabuk işe mi basladın yoksaaklinialirimsmile

amanıııııın kimler gelmiş kimler gelmiş...opuyorumnanaktan
hoşgeldin naz ım ....tekrardan Allah tamamına erdirsin inş....

herkese günaydın kızlaaaar.....opuyorumnanaktan

hadi yaa neyse hayrlısı olsun fstıgım beraber olduktan snra size hergün balayı bundan bölekaydirigubbakcemile3 işe dönmede degilde takıma biran evvel dönmene sevindimsempatiksalakcinni

cok sükür bugün daha iyiyim ablacım hafif atlattım bu sefer saglıklı beslndigimden olsa gerekkaydirigubbakcemile5 aminn ablam rabbim herkesin emeklerinin karsılıgnı versin insl:Saruboceq:
liliş ablam yok bugün eceyide merak ettim insl onunda güzel gecmiştr:Saruboceqlumunekankayizsmile

günaydınnn elifimŞeniz

hoşgeldin nazcım.
bu kadar çabuk beklemiodk seniyerimseniben
allah mesut etsin canıma.s
günaydın arkadaşlara.s.
günaydın melekcim

hoşgeldin nazcım.
Bu kadar çabuk beklemiodk seniyerimseniben
günaydın arkadaşlara.s.
Günaydın melekcim

günaydın ablacığım . Normalde perşembe işe başlayacaktım ama bir yere gidemeyince izinlerim boşa gitsin istemedim onun yerine yazın kullanacağım inşallah

Aebenım ablam bugÜn eksıklerımı tamamlayayım yarından ıtıbaren montıye devam

Huuuu huuuu kızlar nerdesİnİz
BURALARDAYIM NAZLIM..Şeniz
PAYLAŞIM ALANINA YAZIYORDUMDA ..ANLAT BİRAZ GEÇEN HAFTADAN ...kaydirigubbakcemile3..
CAN ALICI SORU BESLENMEN NASIL .lülülülülülü

BURALARDAYIM NAZLIM..Şeniz
PAYLAŞIM ALANINA YAZIYORDUMDA ..ANLAT BİRAZ GEÇEN HAFTADAN ...kaydirigubbakcemile3..
CAN ALICI SORU BESLENMEN NASIL .lülülülülülü

beslenmeme çok dikkat ettim ablacığım . hatta iştahım bile kapandı bir kaçgün hiç bişey yiyemedim dün biraz biraz bişeyler yemeye başladım bugünde montiye başlıyordum ki işyerinde orman kebabı vardı içi patates ve havuç doluydu başka hiç bir alternatifim olmadığı için ondan yemek zorunda kaldım .

benim için tek dez avantaj ayıptır söylemisi 1 hafta tuvalete çıkamadım sonra ilaç almak zorunda kaldım .

ablam sende listeye girmişsin sahalara geri dönmüşsün . çok sevindim .

merheba kızlarrr
durımlarımız çok iç açıcı değilll
birinciyi aşamayıı kesin geçer amaaa beklediğimizin altın da bir performan s sergilediii

haber vereyim dedimm
kendim toparlar toparlamaz yanınınzdayımm ev karmakarışıkkk kızımı eşimi teselli etmekten helak oldummm :çok üzgünüm:

:çok üzgünüm::çok üzgünüm:ya ablam bundada vardir bi hayır ...
. 2. aşamada daha güzel olur ...belkide bu tetikleyici olur . a.s:1hug:

Arkadaşlar kusura bakmayın...... Uzun süredir giremiyordum.... Bu haftada tökezlemeye uğrayabilir foruma girmem ama hiç girmemezlik yapmam......

Annem şeker hastası olduğu için bu böbrek taşına çok ama çok canını sıktı şekeri fırladı birden günlerdir hastanedeyiz..... Çok halsizim, şimdi şimdi şeker normale döndü, böbrekteki taşları lazerle kırdılar, ilaç kullanıyor şimdi, şu kumlarıda tamamen döküp bir an önce sağlığına kavuşur umarım.....

Bu şeker olayı ödümüzü koparttı bu haftasonu 210un altına düşüremedi doktorlar bir türlü...... Allahım umarım bununla geçmiş olur........ Bir daha yaşamayalım böyle birşey inş....

ben bu hafta kilo bildiriminde de bulunamadım ama canlarım hepinizi çok ama çok tebrik ediyorum yine 1.liği elinizden bırakmamışsınızzzzopuyorumnanaktan

merhabalar,
geçmişi okudum bayağı kaynatmışsınız yine.
ilk olarak herkesi takımca 2.ciliğimizden dolayı aebenablayıda birinciliğiden dolayı tebrik ederim.
bu hafta vize haftam yani bi hafta boyunca sınavlar var başımı kaldıramıyorum cumadan beri. o yüzden kusuruma bakmayın bu hafta çok giremiycem galiba,ama her gün şöyle bir göz atmadan da duramamaklinialirimsmile

bu hafta beslenmeme çok dikkat edemiyorum. evde kocacım biraz yemek yapmaya çalışıyor ama o da sabah 9-akşam 7 çalıştığı için ancak kendi kendime yetiyorum. çok zamanım da olmadığı için geçiştiriyorum bol bol. spora da vakit ayıramıyorum. tabi sınav haftası psikolojisi de eklenince bu hafta korumak hedefim kilo almamak inş.

bu arada Naz gelmiş, hoşgelmiş. her eyin çok güzel olmasına hatta harika bir düğünün olmasına çookk sevindim bir ömür böyle geçer inşAllah:Saruboceq:

Lillyum ablacım üzülme inş 2. aşama daha güzel geçer. her iş de bi hayır vardır.

sinem çok merak ettik anneni. sen hiç girmemezlik hele kilonu bildirmemezlik yapmadığın için, ciddi olduğunu anladım ve dua ettim bol bol. Allah bir daha göstermesin. Acil şifala versin. hem Anneciğine de söyle üzülmesin o kumlarda düşer hiç bir şey kalmaz. Allah başka dert vermesin.

ben şimdi biraz çalışayım,
hepimizin günü hayr olsn.

Son düzenleme:
sinemcim merak ettik seni canım . annen tez zamanda iyileşir inşallah . RABBIM şifasını versin ...:1hug:

hoşgeldin nazcım.
bu kadar çabuk beklemiodk seniyerimseniben
günaydın arkadaşlara.s.
günaydın melekcim

opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

:teselli: belli olmaz ablam sıkmasın canını ece ,bende sınavdan çıkınca kesin hiçbir yeri kazanamadım demiştim

2. aşama var hem daha

inşallah canım Allah bir daha yaşatmasın

kolay gelsin canım öğrenci olmayı özlüyorum ya bende bazen

günaydınlar kızlar . ben geldim çok özledim hepinizi
hosgeldin canim.bizde seni coook özledik.dügünün cok güzel gecmeis canim okudum topikte.evliliginde dügünün gibi güzel uzun seneler sürer insallah.
insallah ablacim.

evet bana kaldi ablacim kimsecikler yoktu.bende kiyamiyorum isirmaya.isiranlarada kiziyorum.hahahahah

canim merak etme sonunda pes edecek zaten.sizine olur insallah tombili bir oglan.

cok calismisti.birinci asamayi gecmis devami gelir merak etme .
gecmis olsun canim.insallah ALLAHyasatmaz bidaha.zor günler gecirmissiniz.insallah biran önce kavusur sagligina annen.

bende özlüyorum ögrencilik zamanimi.ne günler gecirmistik o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…