Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Kaptancım beni listeye koymamışsın.vala haklısın.kilomu dün yazmayı unuttum dimi.çizelgemi yapcam diye unuttum.ama haftaya benide yaz oldumu.ben burdayım.
tugkay 2000 seni kutlarım.

Son düzenleme:
Bu günki listem
sabah bir lokma ekmek azcık peynir
arada çeyrek kepek ekmek,kk tulum peyniri ,3 zeytin
öğle çorba,2 köfte
arada kakaolu puding
akşam pırasa kavurması,liht yoğurt
arada süt içmeyi düşünüyorum,ufak bide kurabiye
2 lt su

bende menümü yazıyim

sabah:1 karışık tost,1 yumurta

öğlen:1 karışık tost,yarım tabak kepekli bulgurdan kısır

ara:1 dilim kek

akşam:etli nohut yemeği ekmeksizz

su:1500 ml

spor:40 dk yürüyüş 20 dk dans

kızlar grip olmak üzereyim tahminen yarın bu saatlerde gribim yarında sinemaya gidicem aylardır beklediğim film buraya anca gelmiş bugün ejderha dövmeli kız kitaplarına hastayımda filmlerinide kaçırmıyorum tavsiye ederim...bu arada sinemayada tek gidiyorum yinee yanımada kuru kayısı yaban mersini ve leblebi alıyorum

geceleri uyumadan evvel safiye'yi okuyordum...bitmek üzere yarında hazır sinemaya gitmişken kitap almaya karar verdim...saba tümere çıkan bi kadın var hep ilişkiler üzerine seda diker adı...ben hastasıyım o kadının kitabını alıcam 'aslında giden erkek yoktur' okudukça sizede anlatırım çok güzele benziyo

mesaj alınmıştır kaptanımm

maaşallah bebekleri çok severim benimde büyük oglum 13 yaşına girdi teyzesi

Eki Görüntüle 344181
işte bu bakın bakalım güzelmi?

süper süper süper ellerine saglık

Eki Görüntüle 344187 Eki Görüntüle 344188
takıma katkılarından dolayı vede verdiğin kilolardan dolayı bu plaketi
ve tacın bu haftaki sahibi sensin.
tebriklerrrr
kızlar 40 dakika yürüyüş yaptım 20 dakika danssssss

maaaşallah

menümüde yazayım
sabah 6.30 1 bardak su 1 elma
kahvaltı 8.30 2 dl kp ek peynir zeytin
ara 1 elma
ögle kendime yemek yapmaya üşendim peynirle 2 dl kp ekmegi yedim
akşam 18.00 1 ks kuru fasulye 3 kş pilav bol salata
gün boyu 2 lt su 3 kupa yeşil çay hııı biraz öncede 1 portakal yedim
spor 70 dk yürüyüş

Son düzenleme:
maşaallah oğlunun 13 ayını tebrik ederim canm.bu arada gördüm patiğin çok güzel.bi benzeri bendede var.iyi günlerde kullan canm
canım ordaki amacım oğlumun 13 aylık olduğunu vurgulamak değildi. oğlan yaşını geçti ben hala patiğin eşini bitiremedim demek istemiştim yinede teşekkür ederim
çizelge yerini buldum imza yerini de buldum ama bu sefer url yi seçmeme rağman formata uygun değil dedi...
canım alıntı yaptığın yerin sonu png ile bitmesi gerek. o kısmı alıntı yapıcaksın. bu arada 12 kişiyiz. yer olsa almak isterdim. sohbete açık konuşkan kimselere ihtiyaç var
Kaptancım beni listeye koymamışsın.vala haklısın.kilomu dün yazmayı unuttum dimi.çizelgemi yapcam diye unuttum.ama haftaya benide yaz oldumu.ben burdayım.
tugkay 2000 seni kutlarım.
geçen haftaki izninden faydalandın. haftaya bildirim yaptığında verdiğin kilo 3 e bölüncek.
patiklerin harika olmuş.Ellerine sağlık.Becerikli arkadaşım benim.
ah ahh ne beceri hiç sorma. annem gelsin olmamış deyip söküp elime vercek kesin. bu modeli size göstermek için netten buldum. mart sonunda oturmam var. topuklu terliklerle hizmet yapamam. hem havalı hemde rahat.
mesaj alınmıştır kaptanımm

maaşallah bebekleri çok severim benimde büyük oglum 13 yaşına girdi teyzesi

süper süper süper ellerine saglık

tebriklerrrr

maaaşallah

maşşallah canım. 13 yaş bana daha o kısımlar hikaye geliyor. çok yolum var daha çok.

menüm:
kahvaltıda: evde yapılmış börek, domates peynir
öğlen: mercimek çorba yoğurt
akşam bulgurlu pırasa yoğurt
aralarda meyva yedim.
yeşil çay yok. 1.5 lt su.
oğlumla güreşme sporu yaptım. uykuyu alamadı bana sardı bütün gün çok yoruldum inanın.

Hangi sebze hangi mevsimde yenmeli..
Günümüzde tarım ve teknolojide yaşanan gelişmeler sayesinde hemen her mevsimde bütün sebze ve meyvelere ulaşma imkanımız var. Ancak en güzeli mevsiminde tüketmek...
Ancak bu sağlıklı bir beslenme şekli mi. Yüzlerce yıl önce İbn-i Sina: sebze ve meyveyi mevsiminde yiyin, şeklinde bir öneride bulunmuş. Bunun önemi, ürünlerin doğallığının değeri günümüzde yeni/yeniden keşfedilir. Peki... sebzelerin doğal olarak yetiştiği aylar ve hangi mevsimde ne yemeliyiz ?

SEBZELER

BAMYA: Haziran - Temmuz - Ağustos

BARBUNYA: Nisan - Mayıs - Haziran

BEYAZ LAHANA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat

BEZELYE: Nisan Mayıs - Haziran

BROKOLİ: Ocak - Şubat - Mart

CARLİSTON BİBER ve DOLMALIK BİBER: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül

DEREOTU: yılın her mevsimi

DOMATES: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - ekim - Kasım

HAVUC: Eylül - Ekim - Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart

İÇ BAKLA: Nisan - Mayıs - Haziran

ISPANAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart

KARNABAHAR: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart

KEREVİZ: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat

KIRMIZI LAHANA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat

KIRMIZI SALÇALIK BİBER: Ağustos - Eylül - Ekim

KURU SOGAN: Yılın her mevsimi

MADIMAK: Mayıs

MANTAR: Eylül - Ekim

MAYDANOZ: yılın her mevsimi

MARUL: Nisan - Mayıs - Haziran

PATATES: yılın her mevsimi

PATLICAN: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım

PIRASA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart

SALATALIK: Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim

SEMİZOTU: Nisan - Mayıs - Haziran

SİVRİ BİBER: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim

TAZE FASULYE: Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül

TAZE YEŞİL KABAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart

TURP: Ocak - Şubat - Mart

MEYVELER: Ağaçta büyüyen meyveler için yukarıdaki durum söz konusu değil ama bunların da depolanma suresi boyunca kullanılan ilaçların zararını en aza indirmek için yıkama işleminde titiz davranmak gerektiği belirtiliyor. Çilek üretimi farklı olduğu için belirtmek gerekir:

ÇİLEK: Mayıs - Haziran

Aylara Göre Beslenme Şekli

OCAK: Sebze ve et suyu ile hazırlanmış çorbaları sofranızdan eksik etmeyin. Hareketsiz gecen soğuk kış günlerinde çorbalar bağırsak sistemini düzenler. Soğuk havalarda vücuda direnç veren balık ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken besinlerden.

ŞUBAT: Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, Brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli) sık sık yiyin. Bol betakaroten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek veya havuç suyu hazırlayın.

MART: Mart, yaza hazırlık ayıdır. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, ayni zamanda ilkbahara geçiş ayıdır. Bu nedenle hafif bir o kadar da direnç verici besinleri tüketmeye özen göstermek gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmeli.

NİSAN: Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanı. Bu aylarda et olarak kuzu etini tercih edin. Sutlu hafif tatlılar pişirin. Sabah kahvaltısında ve geceleri yatmadan önce bir bardak sut için. Hafif ama sağlıklı beslenerek ve açık havada düzenli yürüyüşler yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

MAYIS: Çilek kısa omurlu bir meyve. içeriğindeki zengin vitamin (özellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji verip, geçiş mevsiminde ortaya çıkan yorgunluk belirtilerini giderir.

HAZİRAN: Kısa omurlu dut ve kirazı bu ayda bol bol tüketin. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağı.

TEMMUZ: Semizotu, balıktan sonra en çok omega - 3 içeren sebze. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega - 3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karsı etkili.

AĞUSTOS: Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanı. Meyveleri bol yiyin. Bunun yanı sıra balık, zeytinyağlı sebze, hafif soslu makarnaları günlük öğünlerinize paylaştırın.

EYLÜL: Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir. Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm erik ve fındığı hergün belli bir miktar tüketmeye özen gösterin.

EKİM: Ekim ayı omega - 3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı ızgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.

KASIM: Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz . Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. içerdiği bol betakaroten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.

ARALIK: Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin. Portakal veya greyfurt suyu için. Ispanak, baklagil, et, yoğurt, muz,elma ve kuruyemişleri bol tüketin.

***243. ETAP 6. TAKIM*** ( etap 5.sü)

fatos0808 (123 /122,5/0,25/%0,2(142. etapta ayrılmıştı. verdiği kilo 2 ye bölündü)
yst38 (87,5 /87,5/0/%0
ipo (93,7 /93,5/0,2/%0,2
nil2908 (64 /64/0/%0
tugkay2000 (69 /67,5/1,5/%2,1
beyazzmbak (58 /geri dönmek üzere ayrıldı
mukeyyif (67 /65/1/%1.5(yeni üye. verdiği kilo 2 ye bölündü. hedef kilo 60)

6. TAKIM 143. ETAP ORTALAMASI= %0,52

günaydın kızlar herkeze iyi hafta sonları burada hava çok güzel birazdan arkadaşım kahvaltıya gelecek ben hala evi süpürüm toz alıcam hafta içi hep 6.30 kalktıgım için bugüm saat 10 kaadar uyumuşum şimdi koş koş hazırlık yapıyorum

slm kizlar cok moloton bi hafta sonu yasiyorum esim bi yandan cocuklar bi yandan dur sus anlamiyolar
ve ben bu guzel havada disari cikmak istiyorum cikamiyorum
ya ben nezaman rahat rahat uyuyup gezcem ya
anca benim oglanlar buyuyunce galiba

slm kizlar cok moloton bi hafta sonu yasiyorum esim bi yandan cocuklar bi yandan dur sus anlamiyolar

ay canm al bendende o kadar hergün 5:30 yada 6 ayaktayım.şimdi bile uykum var. uyumak istiyoruuuuuuuuuuum

bengeldim kkızlar misafirimi agırladım 70 dk yürüyüşümü yaptım sonrada komşuma çay içmeyegittim şimdi geçmişi bir okuyayım

neyi vurgulamak istedigini anladım canım bebişle işyapmak hele el işi şimdi yürümeyede başlamıştır o seni hiiç rahat bırakmaz

güzel menü

çocuklarla cumartesi pazar tatilleri hayel haklısın kaç yaşında ogulların erkek çocugu çokk zor biraz haşere oluyorlar

hemde ne hasarılar
bırı 5 dıgerı 3 yasında
suan bıle bılgısyar basında rahat degılım bırı bı tusa dıgerı bı tusa basmaya calısıyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…