Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

AAaa ben kitap okumayı çok severim .ama artık eskisi gibi vakit bulamıyorum.anlatırsan çok sevinirim.

Tamam kaptanım çaba harcıyorum .ama yavaş gidiyo kilolar
Bu bilgiler çok güzel paylaşımın için teşekkürler.
5 günde 79,7 den 76,7 ye düştüm bu azimle 6. takımda olabilirmmm değil miii :))))

Hoşgeldin maşallah ne güzel kilo verm,işsin.

Kızlar merhaba...
Mesajları alıntı yaparak cevab yazmasınız bilmiyorum...
O yüzden bana "hoşgeldin" mesajı yazan-yazmayan herkese tşk ederim...
Cuma yarışması nasıl oluyor...

Son düzenleme:
menüm
sabah 1 bar su 1 elma
kahvaltı 1 simit peynir zeytin 1 tk bal
ögle yemedim kahvaltıyı geçyiyince acıkmadım
akşam bol yeşillikli patates salatası
gün boyu 120 dk yürüyüş 3 kupa yeşil çay 2.5 lt su birazdanda 1 porsiyon meyve yicem
3 günlük toplam spor 200.dk
aslında bukadar yürümicektim komşum çagırdı dayanamadım birde akşam yürüyüşü oldu ama çok yoruldum

kızlar merhabaaaaaaaa yeni gelen arkadaşlar hoşgeldinizzzzzzz

bende bugün tek başıma sinemaya gittim sinemadan dönüştede otogara kadar yürüdüm 25 dk birazdanda dans edicem 20 dk kadar

menümü yazıyorum

sbh:2 karışık tost

ara:1 kase kadar leblebi

öğlen:2 tane kepekli lavaş ve piliçten yapılmış dürüm

akşam:2 mücver

su:1.500 ml

spor 25 dk yürüyüş 20 dk dans

aa aaa bu seferde ben varım kimse yok yarında kimse olmaz sanırım pazar günü diye o zaman bende bol bol takı yapabilirim...bu arada dansımı yapamadım ağırlık bastı..şimdi kitap okuyup uyumaya gidiyorum

anıssa saol canım sabır ne mumkun ama ıste evlat..
canfeda canım cuma yarısları soyle dıyet yapıyosun menunu paylasıyosun grubunla cuma gunlerı kılo bıldırımı yapıyosun butu gruplarla yarısıyoruz 1 . grup secılıyo
ama bız kendı aramızdada yarıs yapıyoruz ve kaptanımız bırıncıye tac hedıye edıyo ...

Dünki menümü yazayım
sabah kk tulum peyniri,3 tane yeşil zeytin,çeyrek ekmek
arada 2 adet altınbaşak
öğle 1 bardak ayran,altınbaşak paketini bitirdim.
arada çikolata:26:
akşam azcık makarna salatası,kıymalı sigara böreği,ufak bi dilim pasta,3 adet fındık
1,5 lt su
form çay
meyve çayı

Günaydın.gece en son yazan ben,sabah en önce yazan yine ben oldum.1 gün izni olunca insanın iyice faydalanmak istiyor.Bu gün yine misafirliğe gitcem.erkek kardeşime kız istiycezde önce ne zaman gelelim,ne alınacak falan konuşmaları yapıcaz.inşallah hayırlı olur.bakalım.ben elbise giyeceğim.altına topuklu ayakkabım yok.alabilirsem klasik şöyle herkezin dolabında olması gereken bi topuklu ayakkabı alıcam.bi yerde bakmıştım beğenmiştim duruyosa onu almaya gideceğim.bakalım bizden neler isteyecekler size yine yazarım.

günaydın kızlar güzelbir pazar kahvaltısı yaptık ailecek eşimi ve ogullları pazar alış verişine yolladım oradanda tıraş olacak ogullar onlar gelesiye işlerimi bitireyim sonrada eşime bana araba sürdürmesi için valvarıcammmm

hayırlısı olsun canım zor işler bunlar allah kolaylık versin zor ama güzel şeyler

aa aaa bu seferde ben varım kimse yok yarında kimse olmaz sanırım pazar günü diye o zaman bende bol bol takı yapabilirim...bu arada dansımı yapamadım ağırlık bastı..şimdi kitap okuyup uyumaya gidiyorum

aaa takımı yapıyorsun nekadar güzel kolay gelsin

kızlar merhabaaaaaaaa yeni gelen arkadaşlar hoşgeldinizzzzzzz

bende bugün tek başıma sinemaya gittim sinemadan dönüştede otogara kadar yürüdüm 25 dk birazdanda dans edicem 20 dk kadar

teşekkürler canım sagol

güzel bir pazar gününden tüm tonton kızlara selaaammm
öğlene doğru kahvaltımızı yapıp kendimizi sokaklara vurduk kocişle. yürüdük epeyce. heryer çamur. ayakkabılarımız çamur oldu bebek arabasının tekerlernden bahsetmiycem bile. tam bir doğa yürüyüşü oldu yani. epeyce yürüdük ama. sonra biraz parkta oturduk eve 1-2 parça bişi alıp geldik. güzel oldu bence. tavsiye ederim. havalar güzelleşti. şu çamurda çekilseydi bir. artık yürüyüşlerimi yaparım. oh oh mis.
oo ne mamalar yaptın bakıyım hııı??? keşke bana öyle kahvaltıya arkadaşım gelse ama nerde
slm kizlar cok moloton bi hafta sonu yasiyorum esim bi yandan cocuklar bi yandan dur sus anlamiyolar
ve ben bu guzel havada disari cikmak istiyorum cikamiyorum
ya ben nezaman rahat rahat uyuyup gezcem ya
anca benim oglanlar buyuyunce galiba
canım benim eline geçen her türlü fırsatı değerlendir. çocuklar okullu oluncaya kadar sen pek gezemezsin. ama babanneye gittiklerinde fırsatları değerlendir.
Basen eritme yöntemlerini bilen var mıı ?
canım nette güzel videolar var. özellikle nivea bady nin videoları çok faydalı. benimde popo iyice yumuşadı. sıkılaştırıcı hareketler yapmam gerek. aralıkta lcw den bir pantolon almıştım. düdük gibiydi üstüme şimdi içine tayt bile giyebiliyorum.
kızlar takım 12 kişi. hiranur65 in 13. kişi olarak takıma alınmasını oylamaya sunuyorum ?
Kızlar merhaba...
Mesajları alıntı yaparak cevab yazmasınız bilmiyorum...
O yüzden bana "hoşgeldin" mesajı yazan-yazmayan herkese tşk ederim...
Cuma yarışması nasıl oluyor...
canım yazıların altında sağ kenarda 2 kutucuk var. ilkinde alıntı ile cevar ver yazıyor. ona tıklarsan sadece o mesaja cevap verirsin.yanındaki " işaretli yere tıklarsan birkaç mesaja birden cevap verebilirsin. bu arada başlangıç kilonu ve hedef kilonu bldirirmisin. geldiğiniz gün yarışma hakkında bilgi vermiştim.
kız o kahvaltı ne simit var bal var patates var. bunlar cıs kimse kızmamış sana ??
çeyrek simit 1 dilim ekmek demek. bu arada zeytin göbek erimesine faydalıymış biliyormusunuz?
seninde saçlarını çekiyorum hep ekmek ve yağlı olmuş. ne yaptın böyle?
ah ahh saçlarınız elimde kaldı hepten. böyle giderse ben kendi saçlarımı yolcam. hadi bakıyım zayıflayıp gidin artık. kış kış.
canım gece 2 de derin uykuda metobolizmaya canlılık veren leptin çalışıyor. mümkünse en geç 1 de yatınki leptin harekete geçsin. leptinle ilgili detaylı yazı bulunca sizinle paylaşcam. işinizde allah utandırmasın hayırlısı olsun canım.

az önce bayanın bir sürüyordu parkta. eşimde e sınıfı bende b sınıfı ehliyet var ama araba sürmeyi bilmiyoruz diyebilirim :) otomatik vites alcaz en iyisi.

1) Göbek Eritmek İçin Yapılan Egzersizler

Yağ Yakmak İçin Kardiovasküler Egzersizler

Karın yağlarınızı yakmak için kalori harcamak zorunda olduğunuzu unutmayın. Bunu da kardiovasküler egzersizlerle kolayca yapabilirsiniz. Kardiovasküler egzersizler; yürüyüş, koşu, yüzme, step-aerobik, bisiklet, badminton, tenis ve basketbol gibi aktivitelerdir. Eğer bu spor dallarından herhangi birini günlük programınızda yapamayacaksanız en azından yürüyüş yapmayı deneyebilirsiniz. Yürüyüş de başta bacak kasları olmak üzere; karın, sırt ve kol kaslarını çalıştırdığı için tüm vücut çalışması sağlar. Bu çalışmalar metabolizmaya destek sağlar ve hızlandırır. [doktor Murat Kınıkoğlu’nun yürüyüş hakkındaki yazısı için bakınız: Yürüyerek Zayıflamak]

Kardiovasküler egzersizler vücuda bol miktarda oksijen sağlarlar, bu sayede kalori yakmaya yardımcı olurlar. Sistemik etkilidirler ve vücudun yağ depolayan her bölgesinden yağ yakılmasını sağlarlar.

Çalışan kaslar kendilerini korumak için ekstra kaloriye ihtiyaç duyarlar. Yediklerinizin fazlası da sorunlu bölgelerde birikmek yerine, kaslarınızın ihtiyacı için harcanacaktır.

Kardiovasküler egzersizler kalp hızını artırır ve en azından 20 dakika yapıldığında yağları yakmaya başlarlar. Vücuttaki yağ, bir organ gibidir; bölgesel olarak yakılması da mümkün değildir. Bu nedenle tüm vücuttan yağ yakımı olacaktır. Egzersiz sadece yağ yakımını sağlamaz, aynı zamanda vücuda yeni yağ tabakaları eklemenin de önüne geçer. [Yağ yakımı vücudun her yerinden olur, bölgesel olmaz. Detaylı bilgi için bakınız: Bölgesel Yağlar Nasıl Yakılır?]

İdeal olan haftada 3-4 kez 30-45 dakikalık kardio yapmaktır. Başlangıç aşamasındaysanız 15 dakika egzersizi hedefleyin, 5’er dakika artırın. Farklı hedefleriniz yoksa aerobik egzersizde 1 saatin üstüne çıkmayın. Yağ yakımını hızlandırmak için uzun uzun monoton egzersiz yapmanın yerine yüksek yoğunluklu ara egzersizler ekleyin. Ara kardio ve aerobik egzersizleri için hızınızı her birkaç dakikada bir değiştirin. 2 dakika çok hızlı koşabilirsiniz, sonra yavaş, sonra daha hızlı, sonra tekrar yavaşlayarak hızlı bir yürüyüşle egzersizi sonlandırabilirsiniz.

Ara kardio egzersizleri, değişik yoğunluk düzeyleri sayesinde kalp ve akciğer çalışma kapasitesini artırırlar. Önemli olan şey egzersiz programının uzun olması değil, yoğun olmasıdır. Yaptığınız egzersizin her dakikasını yağ yakmak için kullanın. [Konu hakkındaki başka bir detaylı yazımız için bakınız: Koşarak kilo vermek]

2) Göbek Yağları ve Beslenme Alışkanlıkları

Aslında beslenme biçiminiz karın yağlarının oluşmasında belki de birinci sırada gelmektedir. Günümüzde beslenme alışkanlıkları ; büyük porsiyonlarda, donmuş ve besin değeri düşük , karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek gıdaları tüketmek biçimindedir. Üstelik bu beslenme biçimi gençler ve çocuklar arasında oldukça popüler durumdadır. Marketlerin raflarının genelde karbonhidrat ve yağ oranı yüksek, besleyici olmayan gıdalarla dolu olduğunu görüyoruz. Çeşitli reklamlar da bizleri sağlıklı olmayan gıdaları tüketmemiz konusunda teşvik etmektedir. Pek çok insan gıdaların içeriği, besin değeri konusunda bilgi sahibi değildir. Durum böyle olunca da yanlış biçimde beslenen yetişkinler, gençler ve çocuklar aşırı kilolu (obez) olma yolunda hızla ilerlemektedirler. Sadece estetik açıdan değil, sağlık açısından da bu durum oldukça endişe vericidir. [Konuyla alakalı başka bir yazımız için: Yiyecek Şirketlerinin Bilmemizi İstemediği 10 Şey]

İster bölgesel fazlalığınız olsun, isterse normalin üstünde bir kiloya sahip olun; bunun yoluna girmesini istiyorsanız doğru bir beslenme alışkanlığı edinmek zorundasınız.

Kiloları konusunda şikâyetçi olan pek çok insanın “zaman zaman diyet yapıyorum” cümlesini kullandığına sıkça şahit oluyoruz. Bu aslında şu anlama gelmektedir: “Vermek istediğim belli bir kilo var, o kiloyu verdiğim zaman eski beslenme alışkanlıklarıma geri döneceğim.” Pek çoğumuzun aklından geçen budur, değil mi? Bu da diyeti bırakmamızla beraber eski kilolarımızın birer birer geri geleceği anlamını taşımaktadır. Yapılan diğer bir yanlış tutum da hızlı kilo verme isteğiyle çok düşük kalorili diyetler yapıp metabolizma hızını iyice yavaşlatmaktır. Fakat aslında diyet, zayıflama anlamına gelmemektedir; kelime anlamı olarak kısaca, kişinin beslenme alışkanlığı demektir. Kişilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanmış bireysel beslenme planlarıdır aslında. Tabii bunları hazırlarken yaş, cinsiyet, ideal kilo, yaşam şekli, diyet geçmişi, sağlık durumu gibi konular dikkate alınmalıdır. Bu nedenle diyetinizi bir uzmanın önerisiyle uygulamanız önerilmektedir.

diyet, başlanacak ve bitirilecek bir kavram değildir. İçeriği durumunuza göre değişebilir fakat kilonuzu belli bir seviyede tutmak istiyorsanız yaşam biçiminizi de buna göre değiştirmek zorundasınız.

Şimdi size beslenme konusunda yapılması ve yapılmaması gereken şeylerden bahsedeceğiz. Tüm bunlar Beslenme alışkanlıklarınız konusunda yönlendirici olacaktır.

Leptin hormonu iştahı kapatan, yağları yakan hormondur. İnsülin hormonu da acıktıran ve yağları depo eden hormondur. Leptin, vücutta bulunan tüm hormonların işlemesini idare eden hormondur. Orkestra şefidir. Tiroide, pankreasa, strese, seks hormonlarına her şeye emreder.

Ağzımıza bir yiyecek koyar koymaz kan şekerimiz yükselir. Kan şekeriyle beraber insülin hormonu da yükselir. 2 saat sonra insülin düşmeye başlar ve vücuttaki şeker enerjiye dönüşür, 2 saatten sonra da glukagon depo edilmiş şekeri enerjiye dönüştürür. İşte bunlardan sonra leptin hormonu devreye girer ve o zaman yağlar yakılmaya başlanır ve depo edilmiş olan yağlar enerji sağlamak için kullanılır. 4 saat aralıkla yemek yendiğinde metabolik olarak yağların yanma süresi başlar ve devam eder. Onun için biz sık sık yedikçe insülin salgılanır, insülin salgılandıkça da uzun vadede insülin direnci oluşur ve bu şekilde kilo vermeye imkân ve ihtimal yoktur.
leptin en fazla gece 2 ile 5 arasında salgılanır. gündüz ise yemekten 4-5 saat sonra salgılanır. bu 4-5 saatlik sürede ağıza katı hiçbirşey girmeyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…