Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

***Free Takım***

Dilakzn(70,2/ / /% )1 Mayıs liste tarihi
irem-ozge (81,9/ / /% )
miss_wong (72,7/ //% )
oynakbasi34(108/106,1 /1,9 /% 1,76)
morcadıyesilyarasa(49/48,7 /0,3 /% 0,61)
Rengarenknesli(75,9/ / /% )Kilosu Sabit
umutsuzwakaa(58,4/ 58,2/ 0,2/% 0,34)1Mayıs liste tarihi
Yasmiin17(99,9/99,7 / 0,2/% 0,2) 8 Mayıs liste tarihi

Free Takım Ortalaması:

-
Sorma kaptanım baharı görmeden yaz gelecek sanırım. 23 nisanda kar yağdı çok nadir olan bir şey. Hala kışlık montlar kazaklar üzerimizde.
Hareketli çocuğu evde büyütmek gerçekten zor. Henüz dışarı çıkıp oynamanın keyfine varmadı ama bir alıştımı evde de tutamam artık. Geçen yıl daha küçük olduğu halde köye gittiğimde evde tutamıyordum bu sene büyüdü ki tam peşinde koşturacak, ama en azından kendini biraz daha kollayabilir de olan büyük kızıma oluyor, ben evde iş yaparken onu peşinden gönderiyorum o da anne yeter yoruldum diyor. Bu sene ev işine alıştırayım, ya ev ya çocuk diyeceğim artık yoksa hiç bakmaz kardeşini

Hala kahvalti yapmadim burda takiliorum 2 saattir saat 13:25 :s cok acim. Banu ablaaaaa

Bak ya geliyo beş kardeş 3 saat sonra akşam yemeğini yiyeceğiz biz Tabiki aç olursun kuzum lütfen bugün son oolsun prensesim bu şekilde zayıflayamazsın kalktıktan sonra 1 saat içinde kahvaltın bitmiş olsun lütfen

Hep küresel ısınmanın etkileri makresim 4 mevsim döndü 2 mevsime Bencede tutamazsın köyde en azından için rahat olur kızınında işi zor düşününceAma sana da yardımcı olması lazım hem eli kırılır ev işlerini seçerse Yaptığın bana öğrendiğin kendine deme sakın gıcık olurdum bu cümleye

LEPTİN HORMONUNUN SALGILANMASINI SAĞLAYARAK KİLO VERMEK!
Hangi zayıflama modelini tercih edersiniz?
Bugüne kadar bizim bildiğimiz ve uyguladığımız 2 çeşit zayıflama modeli var.
1- KALORİ HESABI YAPARAK:
1500 kalori alıp 2000 kalori harcayıp az ve sık yiyerek kilo verebilirsiniz. Akupunkturu da bu model içinde kabul ediyoruz. Biz bu tür yoyo diyetleri çok uyguladık. Hatta kilo da verdik ama açlık çekerek yapılan bu diyetlerle verilen kiloları daha sonra hep fazlasıyla geri aldık.

2- LEPTİN HORMONUNUN SALGILANMASINA İZİN VEREREK:
Kalori hesabı yapmayıp, sağlıklı yiyeceklerdendoyana kadar günde 2 veya en fazla 2,5 kez yiyip, en geç saat 20:00 de yemek yemeyi bitirip, bütün gün tok gezip, leptin hormonunun salgılanmasına olanak sağlayarak yani Karatay Diyeti'ni uygulayarak kilo verebilirsiniz. Biz bu zayıflama modeli sayesinde sağlıklı beslenmeyi öğrenmekle kalmayıp toplamda 77 kilodan kurtulduk. Kaderimiz diye bize söylenen, pek çok hastalık dahil olmak üzere tüm hastalıklardan kurtulduk. Okan'ın 48180 adet hapla düzelmeyen hastalıkları bir bir iyileşti. Okan artık tip 2 diyabet hastası, kolesterol ve ürtiker hastası değil, 12 yıl boyunca içtiği toplam 48180 adet haptan hiçbirini kullanmıyor artık. Nurçin de reflü ve yüksek tansiyon hastası değil artık. Tüm reflü ve yüksek tansiyon ilaçlarını bıraktı. Okan da yüksek tansiyon ilacını yarıya düşürdü.
Sağlıklı beslenip, sağlıklı yaşamak istiyorsanız lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına imkân verin.

LEPTİN HORMONUNUN SALGILANABİLMESİ İÇİN NE YAPMAK LAZIM?
Çok basit bir anlatımla, bir şeyler yediğimiz zaman pankreasımız önce 2 saat insülin hormonunu salgılıyor. Ardından 2 saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Bu iki hormonun görevi, yediğimiz besinleri enerjiye dönüştürmek, enerji olarak harcanmayanları da yağa dönüştürerek depolamak. Yemek yememizin üzerinden 4 saat geçip insülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor.
Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor. İşte biz (Karatay Sağlıklı Beslenmesini uygulayanlar) fazla kilolarımızdan böyle kurtuluyoruz.
İnsan en fazla gece uykuda zayıflar.
Leptin hormonunun gece salgılanabilmesi için yemeğimizi en geç 19:00 20:00 de yiyip bitirmiş olmamız lazım. Buna göre 20:00 22:00 arası insülin salgılanacak, 22:00 00:00 arası glukagon salgılanıyor olacak ve saat 00:00 veya 01:00 den sonra da Leptin salgılanmaya başlayacak. Leptin hormonu en fazla bizim derin uykuda olduğumuz 02:00 05:00 saatlerde arası salgılanıyormuş.
Gündüz leptin hormonunun salgılanabilmesi için ne yapmamız lazım?
Leptin hormonunun gündüz de salgılanmasını istiyorsak günde 2 veya 2,5 öğün yiyor olmamız öğünler arasındaki zamanı açmamız gerekiyor. Bu konuyu bir örnekle açıklamaya çalışalım. Saat 09:00 da kahvaltı yapan bir kişinin saat 11:00 'e kadar insülin hormonu salgılanacak. 11:00 13:00 arası 2 saat de glukagon hormonu salgılanıyor olacak. 13:00'ten sonra yağlarımızı yakacak leptin hormonu devreye girebilecek. Tabii ki ağzımıza 9 dan sonra hiçbir şey atmadıysak. 13:00'ten sonra açlık hissetmeden yemek yemediğimiz her sürede leptin depodaki yağlarımızı kullanarak enerjimizi sağlıyor olacak. Saat 16:00 da yemeğimizi yiyor olursak 3 saat leptin sayesinde yağlarımızı yakmış olacağız. Yemeği saat 17:00 gibi yiyecek olursak bu sefer de 4 saat depodan yemiş olacağız.
İki öğün sağlık, üç öğün hastalıktır!
İbni Sina'nın “iki öğün sağlık, üç öğün hastalıktır” sözünü hiç unutmamak lazım. Hz. Muhammed'in de iki öğün yemek yediğini unutmayın. Yeter ki bir önceki öğününüzde yeterince ve doğru şeyler yemiş olun ve leptinin salgılandığı süre içinde beyniniz “bu kişi acıktı, yemek gelmiyor, yediklerini yakma, tasarruf moduna geç” sinyalini göndermemiş olsun. Acıktığınız anda hemen yemeğinizi yiyin. Kilo vermek istiyorsanız lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına olanak sağlayın ve günde iki öğün yemeye çalışın. İlk başlangıçta 3 öğün hatta 2,5 öğün yiyebilirsiniz ama gündüz de fazla yağlarınızı yakmak sizin elinizde.
Sakız çiğnemek bile zayıflamanıza engel.
Şunu hiç unutmayın aralarda bir şey yemeyip ağzınıza şekersiz denen tatlandırıcılı sakızlardan bile atmış olsanız beyin “bu şeker yedi” sinyalini göndererek insülin salgısını başlatacak ve o anda leptin hormonunuz faaliyette ise faaliyetine son verip yerini insüline bırakmış olacaktır. İki öğün arasında size ikram edilen en ufak bir nesneyi leptin hormonunuzun salgılanmasının devam etmesini istiyorsanız lütfen yemeyin. Biz pazarda peynir bile tatmıyoruz ki leptin devre dışı kalmasın.
Leptin konusunda önerilerimizi sıralayacak olursak:
1- Karatay Kahvaltısını eksiksiz yapın ve malzemeden çalan müteahhitler gibi davranmayın.
2- Fazla yemekten (tabii ki Karatay'a uygun ve sağlıklı) korkmayın, aç kalmaktan korkun. Öyle bir yiyin ki bir sonraki öğününüze kadar asla açlık hissetmeyin. Çok sevdiğiniz bir şey yerken karnınız değil gözünüz doyana kadar yiyin.
3- Öğün sayınızı kendinize göre ayarlayın. Karatay Diyetinde en ideal öğün sayısının iki olduğunu unutmayın. Sabah erken kahvaltı yapıyorsanız 2,5 öğün de yiyebilirsiniz.
4- Öğünleriniz arasında bir şey yemeyin ki 4 saat sonra leptin salgılansın, stoktaki yağlarınızı yakarak sizin enerjinizi sağlasın.
NOT: Bu bilgiler Prof Dr. Canan Efendigil Karatay ile Prof Dr. Ahmet Aydın 'ın kitaplarından öğrendiklerimizden derlenmiştir.

http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=2968

Alıntıdır cadıcım için linki paylaşmıştım prensesim lütfen kahvaltından sonra dikkatlice oku bu yazıyı kuuzm

teşekkürrleeeer ay yeniden motive oldum ya inanmıyorum 3. olmuşum 3. olmuşum

Bende hiç sevmezdim o cümleyi, Ev işini de öğrenecek mecburen, sonra ilerde bana kızacak zorla da olsa yaptırsaydın diye. Yavaş yavaş mutfağa sokmaya başladım zaten. alışsın.

Listeler super ne guzel kilolar vermissiniz ben 200 gram ancak..sabah ebruyla pilatese basladim lakin benim lastigim kayip evde topla yaptigi hareketleri yaptim
daim olsun canım
bende çok çoook uzun zamandır pilates yapıyorum
baya baya ilerledim
umay villa hocamı da tavsiye ederim araştır istersen
ikiside gayet iyi
hergün yapıyorum haftada 3 gün yeterli diyorlar
fakat bana yetmiyor

Bende hiç sevmezdim o cümleyi, Ev işini de öğrenecek mecburen, sonra ilerde bana kızacak zorla da olsa yaptırsaydın diye. Yavaş yavaş mutfağa sokmaya başladım zaten. alışsın.

10 yaşımdan bu yana ev işi ve yemek bendeydi makresim tamam güzel oluyor insna pratikleşiyor fakat biraz da bıkıyor o çizgiyi ayarlayacağına eminim kuzum

Listeler super ne guzel kilolar vermissiniz ben 200 gram ancak..sabah ebruyla pilatese basladim lakin benim lastigim kayip evde topla yaptigi hareketleri yaptim

Az olsun öz olsun tatlım bu kalıcı olacağının garantisi spora asılırsan daha çok gideceğine eminimKalın lastik varsa evde o da işini görür hatta kilotlu çorap da iş görüyor

mesaj sayım tam 40

fırın poşetini nelsim görmesin afiyetolsun canım tartı öncesi tirit olmamış ama sağlık olsun yapacak birşey yok

Selamün aleyküm kızlarrrrrrr

Öğlende kız kardeşim oturmaya gelince uğrayamadım
Şükür akşam yemeğimide yedim ve bugünlük mutfak benim için kapanmıştır

Hemen aklımdayken yediklerimide paylaşayım;

Sabah; ( 07:00 )
1 parça beyaz Peynir
6 Zeytin
1/2 Domates
1/2 Salatalık

ara;
1 bardak ayran ( su bardağı )

Öğlen; ( 13:00 )
1 haşlanmış yumurta
1/2 Domates

ara;
1 Fincan şekersiz nescafe

Akşam; ( 17:00 )
1 kase Tarhana çorbası

Gün benim için tamamlandı ama olurda çok acıkırsam 1 bardak Ayran hakkı tanırım kendime

Harikasınız kızlarrrrrrrrrr
Tebrikler

tebrikler kızlar daim olsun inşallah

valla sende harikasın cecom menün süperrrr

410,Etap Haftalık Menü Paylaşım Tablosu

[TABLE="class: grid, width: 500"][TR][/tr][/table][TABLE="class: grid, width: 500"][TR][/TR][/TABLE][TABLE="class: grid, width: 500"][TR][/tr][/table]​
[TABLE="class: grid, width: 500"][TR][/tr][/table]
[TABLE="class: grid, width: 500"][TR]

[TD]İsim[/TD]
[TD] Pazartesi[/TD]
[TD] Salı [/TD]
[TD]Çarşamba[/TD]
[TD]Perşembe[/TD]
[TD]Cuma [/TD]
[TD]Cumartesi[/TD]
[TD]Pazar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Battaniye[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Baldandane[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bülbül[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Derya_45[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Dilakzn[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Jojowa[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Makres[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[/TR]
[TD]Misswong[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Morcadı[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Oynakbaşı[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]umutsuzvaka[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]

[TD]Yasmin17[/TD]

[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR][/table]
[TABLE="class: grid, width: 500"][/table]
[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[/TR][/TABLE][TR]

[/tr]​
[TR][/tr]

fırın poşeti niye ki sweetim zararlımıymış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…