- 20 Eylül 2013
- 13.303
- 15.829
- 228
ben kaçıyorum canlarımmm herkese iyi akşamlar bu akşam eşimi yürüyüşe ikna edebilirsem süper olacak...
Tabiki yapabilirsin balım çarşamba perşembe ayran detoksu süper olur kahve ve çay tiryakisi değilsen zorlanmazsın
Bu hafta. olduk meleklerimmm biraz daha gayret haftaya ilk 3 e girip sildirelim kartımızı hepinizi tebrik ediyorum
Maşallahın var cecommm harikasın kim tutar seni
maşallah sana allah bağışlasın yavrularını ben çalışan annelere hep imrenmişimdir bide 4 tane var senin iyi baş ediyorsun yani zaten onların peşinde koşmak arkalarını toplamak spor oluyordur sanaDenedim canım ilk başta benimle başlıyorlar da 5 dakika sürüyor, küçük oğlum beni yoran diğerlerinden bir şikayetim yok, hele 4 yaşındaki kızım benimle birlikte başlar sevdiği bazı hareketler var onları yapar, ben bitirene kadar da yanımdan ayrılmaz ama küçüğü bırakmaz ki, kız yere yatıyor geliyor karnına oturuyor, geçen gün kızı bir ısırdı göğsünün üstünü, soydu kızın derisini. 1 ay sürdü izlerinin kaybolması. Bazen leslie yaparken kucağıma alıyorum 5 dakika kadar zaptedebiliyorum ama sonrası yok. Masaya çıkacak koltukların kenarında gezecek, mutfağa kaçıp masanın üzerindekileri boşaltacak, çok hareketli hiç dur bilmiyor. 3 çocuk daha büyüttüm ama şimdi tam çocuk büyütüyorum diyorum.
haftada 3-3,5 muuuuYoğurt tek başına zaten yağ yakıcı bir besin umuudm her yemeğinin yanında yersen etkisini görürsün menüde et türü yoksa tabiiBunun etkisini bilmiyorum fakat 3 çay kaşığı yoğurt 1 er çay kaşığı zencefil tarçın zerdeçal bunları karıştırıp yemeklerden yarım saat önce tüketiyorsun geçen sene takımlardaki bir arkaaş bunun sayesinde her hafta 3-3,5 kilo veriyordu bizde çatlıyorduk kıskançlıktan
Düzenli yapmak önemli bitanem ben denedim ama resmen ateş bastı uuzn süre yapamadım
kesinlikle ablam bu haftaki kaçamaklarım + sporsuzluk yine iyi verdim 200 grı ben artı çıkmaktan korkuyordumTeşekkürler meleğim gel gel madem istedinnnSporun faydasını ve eksikliğini bu hafta test etmiş oldun
aynen ablam sırf o yaptı diye yedim zatenAman aman aşkının ellerinden çiğköfte de başka olmuştur afiyetolsun kuzum .Zaten marul benim lavaşım ya da dürümüm haline geldi lavaşlık dürümlük ne varsa marulun içinde alıştım artık
Ne güzel açıklamışsın meleğimmm gurur duydum seninle
olur kaptanım fırsat buldukça yaparım ben sorun olmaz banaEllerine sağlık ttalım bundan sonra böyle yapalım hangimiz girersek en son kalınan yerden devam edelimsana da zor olmasın
ablam bu 2,5 öğünden kasıt neLEPTİN HORMONUNUN SALGILANMASINI SAĞLAYARAK KİLO VERMEK!
Hangi zayıflama modelini tercih edersiniz?
Bugüne kadar bizim bildiğimiz ve uyguladığımız 2 çeşit zayıflama modeli var.
1- KALORİ HESABI YAPARAK:
1500 kalori alıp 2000 kalori harcayıp az ve sık yiyerek kilo verebilirsiniz. Akupunkturu da bu model içinde kabul ediyoruz. Biz bu tür yoyo diyetleri çok uyguladık. Hatta kilo da verdik ama açlık çekerek yapılan bu diyetlerle verilen kiloları daha sonra hep fazlasıyla geri aldık.
2- LEPTİN HORMONUNUN SALGILANMASINA İZİN VEREREK:
Kalori hesabı yapmayıp, sağlıklı yiyeceklerdendoyana kadar günde 2 veya en fazla 2,5 kez yiyip, en geç saat 20:00 de yemek yemeyi bitirip, bütün gün tok gezip, leptin hormonunun salgılanmasına olanak sağlayarak yani Karatay Diyeti'ni uygulayarak kilo verebilirsiniz. Biz bu zayıflama modeli sayesinde sağlıklı beslenmeyi öğrenmekle kalmayıp toplamda 77 kilodan kurtulduk. Kaderimiz diye bize söylenen, pek çok hastalık dahil olmak üzere tüm hastalıklardan kurtulduk. Okan'ın 48180 adet hapla düzelmeyen hastalıkları bir bir iyileşti. Okan artık tip 2 diyabet hastası, kolesterol ve ürtiker hastası değil, 12 yıl boyunca içtiği toplam 48180 adet haptan hiçbirini kullanmıyor artık. Nurçin de reflü ve yüksek tansiyon hastası değil artık. Tüm reflü ve yüksek tansiyon ilaçlarını bıraktı. Okan da yüksek tansiyon ilacını yarıya düşürdü.
Sağlıklı beslenip, sağlıklı yaşamak istiyorsanız lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına imkân verin.
LEPTİN HORMONUNUN SALGILANABİLMESİ İÇİN NE YAPMAK LAZIM?
Çok basit bir anlatımla, bir şeyler yediğimiz zaman pankreasımız önce 2 saat insülin hormonunu salgılıyor. Ardından 2 saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Bu iki hormonun görevi, yediğimiz besinleri enerjiye dönüştürmek, enerji olarak harcanmayanları da yağa dönüştürerek depolamak. Yemek yememizin üzerinden 4 saat geçip insülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor.
Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor. İşte biz (Karatay Sağlıklı Beslenmesini uygulayanlar) fazla kilolarımızdan böyle kurtuluyoruz.
İnsan en fazla gece uykuda zayıflar.
Leptin hormonunun gece salgılanabilmesi için yemeğimizi en geç 19:00 20:00 de yiyip bitirmiş olmamız lazım. Buna göre 20:00 22:00 arası insülin salgılanacak, 22:00 00:00 arası glukagon salgılanıyor olacak ve saat 00:00 veya 01:00 den sonra da Leptin salgılanmaya başlayacak. Leptin hormonu en fazla bizim derin uykuda olduğumuz 02:00 05:00 saatlerde arası salgılanıyormuş.
Gündüz leptin hormonunun salgılanabilmesi için ne yapmamız lazım?
Leptin hormonunun gündüz de salgılanmasını istiyorsak günde 2 veya 2,5 öğün yiyor olmamız öğünler arasındaki zamanı açmamız gerekiyor. Bu konuyu bir örnekle açıklamaya çalışalım. Saat 09:00 da kahvaltı yapan bir kişinin saat 11:00 'e kadar insülin hormonu salgılanacak. 11:00 13:00 arası 2 saat de glukagon hormonu salgılanıyor olacak. 13:00'ten sonra yağlarımızı yakacak leptin hormonu devreye girebilecek. Tabii ki ağzımıza 9 dan sonra hiçbir şey atmadıysak. 13:00'ten sonra açlık hissetmeden yemek yemediğimiz her sürede leptin depodaki yağlarımızı kullanarak enerjimizi sağlıyor olacak. Saat 16:00 da yemeğimizi yiyor olursak 3 saat leptin sayesinde yağlarımızı yakmış olacağız. Yemeği saat 17:00 gibi yiyecek olursak bu sefer de 4 saat depodan yemiş olacağız.
İki öğün sağlık, üç öğün hastalıktır!
İbni Sina'nın “iki öğün sağlık, üç öğün hastalıktır” sözünü hiç unutmamak lazım. Hz. Muhammed'in de iki öğün yemek yediğini unutmayın. Yeter ki bir önceki öğününüzde yeterince ve doğru şeyler yemiş olun ve leptinin salgılandığı süre içinde beyniniz “bu kişi acıktı, yemek gelmiyor, yediklerini yakma, tasarruf moduna geç” sinyalini göndermemiş olsun. Acıktığınız anda hemen yemeğinizi yiyin. Kilo vermek istiyorsanız lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına olanak sağlayın ve günde iki öğün yemeye çalışın. İlk başlangıçta 3 öğün hatta 2,5 öğün yiyebilirsiniz ama gündüz de fazla yağlarınızı yakmak sizin elinizde.
Sakız çiğnemek bile zayıflamanıza engel.
Şunu hiç unutmayın aralarda bir şey yemeyip ağzınıza şekersiz denen tatlandırıcılı sakızlardan bile atmış olsanız beyin “bu şeker yedi” sinyalini göndererek insülin salgısını başlatacak ve o anda leptin hormonunuz faaliyette ise faaliyetine son verip yerini insüline bırakmış olacaktır. İki öğün arasında size ikram edilen en ufak bir nesneyi leptin hormonunuzun salgılanmasının devam etmesini istiyorsanız lütfen yemeyin. Biz pazarda peynir bile tatmıyoruz ki leptin devre dışı kalmasın.
Leptin konusunda önerilerimizi sıralayacak olursak:
1- Karatay Kahvaltısını eksiksiz yapın ve malzemeden çalan müteahhitler gibi davranmayın.
2- Fazla yemekten (tabii ki Karatay'a uygun ve sağlıklı) korkmayın, aç kalmaktan korkun. Öyle bir yiyin ki bir sonraki öğününüze kadar asla açlık hissetmeyin. Çok sevdiğiniz bir şey yerken karnınız değil gözünüz doyana kadar yiyin.
3- Öğün sayınızı kendinize göre ayarlayın. Karatay Diyetinde en ideal öğün sayısının iki olduğunu unutmayın. Sabah erken kahvaltı yapıyorsanız 2,5 öğün de yiyebilirsiniz.
4- Öğünleriniz arasında bir şey yemeyin ki 4 saat sonra leptin salgılansın, stoktaki yağlarınızı yakarak sizin enerjinizi sağlasın.
NOT: Bu bilgiler Prof Dr. Canan Efendigil Karatay ile Prof Dr. Ahmet Aydın 'ın kitaplarından öğrendiklerimizden derlenmiştir.
http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=2968
Alıntıdır cadıcım için linki paylaşmıştım prensesim lütfen kahvaltından sonra dikkatlice oku bu yazıyı kuuzm
tebrik ederim güzellerTakım İçi İlk 3
-battaniye1 (76,5/74,6 /1,9 /% 2,48
-jojowa(54,3/53,2 / 1,1/%2,03
-baldandane(96,5/96 /0,5/%0,52
Tebrikler meleklerimm @baldandane 408, etap mesaj sayısından almış olduğun sarı kartın silindi kuzum hiç sarı kartın kalmadı
bende yağlı kağıtı çok kullanırım hem de çocuğa hamur işi yaparkenanaaaammm hepsini çooookkk kullanıyorum benn
kültürümüze mutfağımıza en uygun diyet karatay diyeti her açıdan hafifletiyor yani insanı
Yanlışın neresinden dönsek kardır deryacım bunada şükür bilinçlendikBir de karataya pahalı diyorlar ya ona şaşıyorum
henüz 4. olmuşuzanaaammm 3. olmuşuuuzzzsilindi mi sarı kartımız kaptanımm
evet kaptanım öyle demişti ama sanırım bi değişiklik olmuş paylaşım alanında 3. görünüyozhenüz 4. olmuşuz
haftaaya gayretle 3. olalım denildi
henüz 4. olmuşuz
haftaaya gayretle 3. olalım denildi
tamam abla birdaha olmicak in sha AllahBak ya geliyo beş kardeş3 saat sonra akşam yemeğini yiyeceğiz biz Tabiki aç olursun kuzum lütfen bugün son oolsun prensesim bu şekilde zayıflayamazsın kalktıktan sonra 1 saat içinde kahvaltın bitmiş olsun lütfen
can sıkmak yokevet 4. olmuşuz hata olmuş ondan 3. yazmışlar bende sevinmiştim bir an olsun ama haftaya oluruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?