Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

kurallar çok basit...!

1. her gün en az 15 dk spor... ne yaparsan yap hopla zıpla çalkala dk tut 15 dolsun..!
  2. kaçamak yapanlara kaçamak kalorisi kadar ceza .. cezalar yarışmaya dahil değil...
  3. hem gruplar kendi içinde yarışıyor hemde diğer gruplara karşı...
  4. herkesi tek tek ben kontrol edeceğim o 15 dk yı görmezsem gözüme görünmeden kaybolun...

ekstra isteği olan? kural silemem... ama ekleyeblirm

eşke 2 dilim ekmek yeseydin :) o çubuktan daha sağlıklı bak kalorileride aynı :) boşuna tuz yüklemesi yaptın kendine bir de öödem...

diksiyon iyidir canım :) sen beni yeni tanıyon ya alışırsın zamanlan :)

Aspir yagi nedir canim ne ise yariyo

Süpersin

ekmekler tahıllımı beyaz mı ?

hem ekmek hem buldur hemde 2 çeşit yağ.. aspir ve h.cevizi sence fazla değilmi? bi de üzarine turşu

şuan diksiyonda bir problem yok canim.
ben ekmekte sınır koyamıyorum kendime o yüzden hiç yememek bana en mantiklisi geliyor şimdilik. kendimi frenlemeyi öğrenince yerim artık. neyse cezam çekerim cezadan mi korkayım hihhh :)

neyse ben komşuma iniyorum gelene kadar umarım selma ve elif de yazar...

Elif-Hakan

sorduğum sorulara tek tek cevp bekliyorum hala.... geçmişi oku alıntıla beni...

ve yarın için menünü ayrıntılı yaz bakayım ne yiyi ne iççen

afferin sana :) o zaman sana ödevlsun 154 kallik spor bul kendine etiketle yaz bana

Ay seyide eklesene
2 gun spor yapmayan kendine baska takim bulsun

kurallar süper

Aspir yagi nedir canim ne ise yariyo
birazdan internetten bilgi bulur paylaşırım canım
biri beni mi çağırdı :)
bekliyorum cezamııı
ekmekler tahıllımı beyaz mı ?

hem ekmek hem buldur hemde 2 çeşit yağ.. aspir ve h.cevizi sence fazla değilmi? bi de üzarine turşu
tahıllı ekmekler . ekmekle bulgura bişey diyemem haklısın ama yağlar vücutta asite dönüşmediğinden sağlıklı yağlar olduğundan o konuda savunmamı yapiciğim. zira geçen ay gittiğim diyetisyenim de sağlıklı yağları abartmadığın sürece tüketebilirsin demişti. turşu hiç olmamalıydı onda da haklısın canım cezamı bekliyorum
Ay seyide eklesene
2 gun spor yapmayan kendine baska takim bulsun

kızlar aspir yağının bilgisini araştırıp buraya eklemeden önce bir şeye değinmek istiyorum. bir kitap okudum alkali diye isminde. ve hayatımda bana en ama en mantıklı gelen beslenme bilgisini edinmiş oldum. bunları size fikrinizi değiştirmeniz için değil kendi beslenmemi açıklamak için yazıyorum ama merak eder okur beğenir uygularsanız bu da sizin seçiminiz. kitabın özeti şı: yediklerimiz vücudumuzda ya aside dönüşür ya alkaliye (bildiğimiz pH cetvelinin baz kısmı diyebiliriz ama tabi bu insan vücudunda alkali) örneğin limon asidik özelliğiyle bilinir ama alkaliye dönüştüğünden alkalidir. sebzelerin çoğunluğu alkali olduğu için yararlıdır. Ama bizim abur cubur veya zararlı yağ olarak bildiklerimiz aside dönüştüğünden kanın pH ı da asla değişmeyeceğinden (aksi takdirde ölüm var) bu asit vücudun diğer yerlerine aktarılııyor. ve vücut kendini asitin gazabından korumak için yağ üretiyor. biz ne varsa yiyip egzersiz yaptığımızda o yağlar gidiyor ama asit vücutta kaldığından daha doğrusu alkali ile dengelenmediğinden hatta aksine asit alındığından (yiyip yiyip kısmı) vücut korunmak için tekrar yağa başvuruyor. alkaliyle dengelendiğinde (bizim etin yanında salata yememiz gibi en basit örnek olarak) fazla olan asitler yağlarla birlikte ter idrar ve karbondioksit olarak atılıyor geriye temiz bir vücut kalıyor. tabii organlarımız temiz oldığından vücut daha iyi çalışıyor

alıntıdır

ASPİR YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?
  • Aspir yağı vücuda faydalı olan asitleri içeren bir yağdır. Yüksek oranda linoleik asit ve omega 6 yağ asitlerini içerir. Bu asitler vücudun dengesini korur, kolesterolü dengelemeye yardım eder. Kolesterol dengelenerek vücut korunduğunda kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi ve felç geçirme riskleri düşer.
  • İçeriğindeki omega 6 yağ asidi nedeniyle kan şekerini belli bir ölçüde tutar. Bunun sonucunda da diyabet rahatsızlığına yakalanma oranı düşüş gösterir. Şeker hastalığından korunmak isteyen kişiler aspir yağı tüketebilir.
  • Damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.
  • Kış ayları ile birlikte öksürük, balgam, göğüs ağrısı ve nefes problemleri gibi rahatsızlıklar görülebilir. Özellikle öksürüğe karşı ve balgam söktürücü olarak çeşitli bitkiler kullanılır. Aspir yağı öksürüğe karşı ve balgam söktürücü bitki olarak kullanılabilir.
  • İnsanlar kimi zaman kilo vermek, obeziteye yakalanmamak için ellerinden geleni yapar. Zayıflamaya yardım etmesi de aspir yağının faydaları arasındadır. Bunun sonucunda obeziteye yakalanma oranı düşer.
  • Adet gecikmesini engellemesi de aspir yağının faydaları arasındadır. Kadınlar hormonal dengesizlikler sonucu regl döneminde düzensizlikler ve gecikmeler yaşarlar. Aspir yağı hormonları dengeye sokarak adet döngülerini düzenler.
  • İçeriğindeki omega 6 ve diğer asitler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.
  • Sindirim sistemini rahatlatır. Kabızlığa iyi gelerek kabızlık sorununu çözer.
  • Eklem ve kas ağrılarına iyi gelmesi de aspir yağı faydalarından biridir. Kas ve eklem ağrıları için masaj yapar şekilde ağrıyan bölgeye sürülebilir.

ASPİR YAĞININ ZARARLARI NELERDİR?
Kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışarak kullanmalısınız. Özellikle bazı yiyeceklere karşı alerjiniz oluyorsa yada kronik bir hastalığınız varsa, ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışarak tüketmeniz gereken bir yağdır.

• Aspir yağı tüketimi bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
  • Kimi insanlarda mide bulantısı, kusma, mide ağrılarına yada kramplara sebep olabilir.
  • Aşırı tüketimi kan basıncını düşürür. Tansiyonu düşük olan kişiler yani hipotansiyona sahip kişiler aspir yağı kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır.
  • Aşırı tüketimi ile ishal olunabilir.
ASPİR YAĞI ZAYIFLATIR MI?
Zayıflamak için aspir yağı kullanılabilir. Yalnız aspir yağının kilo vermekteki etkilerini görebilmek için, mutlaka spor yaparak ve diyet uygulayarak kullanılmalıdır. Bu sayede daha kolay zayıflamaya etki eder. İçeriğindeki linoleik asit sayesinde vücuttaki yağların parçalanmasına yardım eder. Vücuttaki yağ yakımını hızlandırması, aspir yağı ile zayıflama da aspir yağının faydaları arasındadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…