Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

demistin ya dvit baslamadin mi diye. onun uzerine yazdim bu yaziyi da aptal telefon bi rahat birakmiyo alintimu duzgun yapayim

gulay pes mi ettiiii. kiz uc kilo kaldi ensendeyim. sen bekle

oturup zirzir aglayacaktim ben yokmuyum diyede banum kendi eslesmesine almis beni sagolsun. zaten hedef kilo listesindede yokum. ayyyyyy artik beni sevmiyonuzmu. adetim yaklasti alinganlik fiskiriyo her yerimden zaten...
bende senin peşinden geliyom zannımca.
takımdan atılıcam 28 kasımda :(
dun gelemedim dilosu hadtaneye gotrduk. bronsit olmus kuzum. buhar falan bagladilar. sonra da ogretmenler gunu yemegi icin kiyafet alfim nihayet. amaaaa coooook guzel oldum be. etegi terziye verdiydim bu gun alacam. nail alacam bilmiyom ama disari buz ve yagmur arti uc cocuk. offf cok zor sanki gidebilmem

kizlar dun kendime bir kotuluk yaptim. aksam esim kurabiye cips meyve suyu ne bulduysa alfi. bu gun tatil gunum yiyecez dedi. bende agzimi cok acmadim gunu rezil etmemekadina. aksam yedik bir guzel ve sonrasini hiiiic sormayin ben bir fenaladtim. esim meyve suyundan mi dedi. bende ulen seker yaramiyo diyorum sen hala meyvesuyumu diyosun dedim cemkirdim. cok uzuldu halime. ve birdaha eve sekerli gidalar almamaya soz verdi. bakalim bu sozu ne kadar tutabilecek. sejerden kastim karbonhidrat grubu. kanda seker yukselince carpinti khalsizlik bas donmesi uyusma hissi uyku hali yaparmi sizce kizlar. ben bu halimi buna bagliyorumda
hipoglisemi atakları olduğunu bilmiyormusun cidden bunların. tatlım ben neler çektim uykusuz baş dönmeli geceler çarpıntı buhran depresyon yemek arkası bayılma yakını haller. hipoglisemi atakları bunlar çok dikkat etmelisin eşine iyi tembihle. sanırım ay sonu korsan takımda bende varım :((((((((((((((888:cry::cry:

takımdan atılıcam 28 kasımda :KK43:

hipoglisemi atakları olduğunu bilmiyormusun cidden bunların. tatlım ben neler çektim uykusuz baş dönmeli geceler çarpıntı buhran depresyon yemek arkası bayılma yakını haller. hipoglisemi atakları bunlar çok dikkat etmelisin eşine iyi tembihle. sanırım ay sonu korsan takımda bende varım :KK43:(((((((((((((888:cry::cry:
biliyodum şekerin dokunduğunu da dün eşime de kanıtladım. bundan sonra o da dikkatedecek. uzun zamandır bu haller var bende ama nedenini çözememiştim. birde şu lahana zamanı çok halsiz düştüm. perşembe günü hele bayılmamak için zor tuttum kendimi bayılırsam eşim kafamı kırardı. sen ne yapıyon kendine diye. sonrasında da birden yüklenince böyle oldu sanırım.
kız atılmazsın sanmıyorum. sen bu hafta çok iyi gittim. ve açıkçası kas yaptığını düşünüyorum

günaydın kızlar
ben bu cuma %2 barajını aşamazsam 2. sarı kartı alıp diskalifye olma riski ile karşı karşıyayım. bu sebepten ötürü bu hafta 75 görmek farz oldu ve yine bu sebepten haftalık hedefimi 75,6 olarak düzenletmem gerekiyorki aranızda devam edeyim. kısacası koshneslikosh bu sefer finale koşuyor ya kalacam ya devam edecem desteklerinizi bekliyorum öpüldünüz :(((

biliyodum şekerin dokunduğunu da dün eşime de kanıtladım. bundan sonra o da dikkatedecek. uzun zamandır bu haller var bende ama nedenini çözememiştim. birde şu lahana zamanı çok halsiz düştüm. perşembe günü hele bayılmamak için zor tuttum kendimi bayılırsam eşim kafamı kırardı. sen ne yapıyon kendine diye. sonrasında da birden yüklenince böyle oldu sanırım.
kız atılmazsın sanmıyorum. sen bu hafta çok iyi gittim. ve açıkçası kas yaptığını düşünüyorum
umarım bu hafta mecbur kasacam kendimi.sen 78 altına düşmeden ataklardan kurtulamazsın azami dikkat kuzum

demistin ya dvit baslamadin mi diye. onun uzerine yazdim bu yaziyi da aptal telefon bi rahat birakmiyo alintimu duzgun yapayim

oturup zirzir aglayacaktim ben yokmuyum diyede banum kendi eslesmesine almis beni sagolsun. zaten hedef kilo listesindede yokum. ayyyyyy artik beni sevmiyonuzmu. adetim yaklasti alinganlik fiskiriyo her yerimden zaten...
O nedemek canim sen hep bizimlesin yaninda mezun olcam banuyla senin free t akimakatilcam.3 kişi olcaz inşallah.sen nesline bakma o habire kaçamak yapiyo bugün 3 dilim balli ekmek yemiş.sen onu gecersin kuzum yeterli spora baslaa

kizlar dun kendime bir kotuluk yaptim. aksam esim kurabiye cips meyve suyu ne bulduysa alfi. bu gun tatil gunum yiyecez dedi. bende agzimi cok acmadim gunu rezil etmemekadina. aksam yedik bir guzel ve sonrasini hiiiic sormayin ben bir fenaladtim. esim meyve suyundan mi dedi. bende ulen seker yaramiyo diyorum sen hala meyvesuyumu diyosun dedim cemkirdim. cok uzuldu halime. ve birdaha eve sekerli gidalar almamaya soz verdi. bakalim bu sozu ne kadar tutabilecek. sejerden kastim karbonhidrat grubu. kanda seker yukselince carpinti khalsizlik bas donmesi uyusma hissi uyku hali yaparmi sizce kizlar. ben bu halimi buna bagliyorumda
Gulaycim sakin kuzma ama bazen facedede görüyorum kolaa şişesi falan masanizda çok sasiriyorum.biz kilo vermenin dişinda bilinçli anneleriz.eve kola meyve suyu almaniza sasiriyorum.benim kizimda 3.sinifa gidiyor yemin ederim okul için bile meyve suyu almiyorum sagligina yazik.meyve kaynatiyorum azck seker atip cam siselerimiz var onlarla yanina veriyorum.hele esin eve cips aliyomus yazik:KK43:benim Esim kola iciyo ama disarda eve sokulmiycani bilir.alisveris yaptirmam onatoplu olarak findik ceviz aliyorum kabuklu cçerez cips yerine kirip kirip veriyorum.alustilar.evdehic abur cubur bulundurmam.benimde nefsim var saldirmayayim diye.yavaş yavaş basla zamanla Alisir evdekilerde.herşey sagliklari için.dvitaminini yabana atma ben eylül ayindan beri takviye veriyorum kizlara balikyagi ve dvit 3 o kadar hastalıksalgini oldu burun akintisindan öteye geçmedi benim kizlarim.üstelik ufak kizimda bronsitli.icir şifa olsun

223901_10150727326380068_331746950067_19852968_2198557_n.jpg

Günaydın meleklerimmmm güzel bir haftasonu olsun hepimiz içinnn:KK76::KK76:

Sonradan anladım tatlım ama yazmamışım:oops::oops: sevmez olurmuyuz kuzummmm :KK19::KK19:
düzelteyim hemen listeyi:KK60:

dun gelemedim dilosu hadtaneye gotrduk. bronsit olmus kuzum. buhar falan bagladilar. sonra da ogretmenler gunu yemegi icin kiyafet alfim nihayet. amaaaa coooook guzel oldum be. etegi terziye verdiydim bu gun alacam. nail alacam bilmiyom ama disari buz ve yagmur arti uc cocuk. offf cok zor sanki gidebilmem

diloşuma geçmiş olsun bitanemmm:KK43: en ufak üşütmede öksürmeye başlar :KK43:
oooo harika:KK9: neler aldın ayrıntı istiyorummm:KK28::KK28: yolla bebişleri bana ben bakarım:D:D

yapmazmı elbette yapar oruçtan sonra iftarı yaptığımızda hemen uykumuz gelir ya aman dikkat et kuzum
enişteye de iyi ders olmuş dikkat et bundan sonra hem ne demek o kırılmasın diye sen sağlığından mı olacaksın:63::63: sözünü tutar umarım
ha bu arada hedefim 78.4 o da adet olacam diye yoksa 78 derdim
kaydedeyim kuzum:KK52:
Keten tohumu neden değerlidir?

Keten tohumunun;

Kolesterolü düşürdüğü, felç ve kanser için iyi bir destek gıdası olduğu,
Sindirim sisteminde mide ve bağırsak iç duvarlarını temizlediği ve
Genelde kabızlığa iyi geldiği,
Özellikle de unutkanlık gibi rahatsızlıklara birebir olduğu bilinmektedir.
Yukarıdaki sayılanlardan farklı olarak keten tohumu;

Kan şekerini ayarlamada,
Bazı deri hastalıklarının iyileştirilmesinde
Bazı yaraların daha çabuk iyileşmesi için destekleyici gıda olarak
Kemik ve destek sistemin kuvvetlendirilmesinde
Bazı solunum yolu rahatsızlıklarında
Deri ve organların dış yüzeylerini örten dokuların yenilenmesine yardımcı olmasında uzun zamanlardan beri kullanılmaktadır.

Zayıflatıcıdır.

Keten tohumu ve keten tohumu yağı iki önemli sebepten dolayı zayıflatıcı etkiye sahiptir. Bunlardan birincisi insana tokluk hissi veriri ve yeme dürtüsünü baskılar. İkincisi ise bağırsakların ve sindirim sisteminin daha düzenli ve iyi çalışmasını sağlar.
Keten tohumunu nasıl tüketmeliyiz?[/SIZE]
Öğütülmüş haldeki keten tohumu eğer bir kap içerisinde barındırılmaktaysa yaklaşık 1 ay kadar tazeliğini korumaktadır.

Yok, eğer tohum şeklinde keten tohumu aldıysanız bir bölümünü nemli pamuk arasına alınız ve çimlenmesini bekleyiniz. Eğer keten tohumları çimleniyorsa bilin ki almış olduğunuz keten tohumu tazedir ve rahatlıkla tüketilebilir. (uyarı: Çimlenen keten tohumlarını tüketmeyiniz. Onları atınız )

Diğer yandan yağ halinde tüketilecek olan ürün de güvenilir kanallardan alınmış olmalıdır.

Tane halinde keten tohumu

Bu şekilde alınan keten tohumunun özellikle sindirim sistemini düzenlediği bilinmektedir. Ancak sert tohumlar dişlerle tam öğütülemez ve sindirimi az olur. Genelde 1–1,5 çorba kaşığı sıcak suyla ıslatılarak yoğurt vb yiyecek maddeleriyle karıştırılıp tüketilebilir.

Yağ halinde

Eğer keten tohumu yağı alacaksanız; özellikle küçük şişelerde ve güvenilir yerlerden almalısınız. Aldığınız bu yağı Işık, ısı ve ağır kokulu ortamlardan korumalısınız. Keten tohumu yağı günde 1–1,5 tatlı kaşığı alınabilir. Bazı besinlerle birlikte de alabilirsiniz bu sizin damak zevkinize kalmıştır.

Öğütülmüş halde keten tohumu

Bu konuda dikkatli davranmalısınız. Çünkü almış olduğunuz tozun ne zaman öğütülmüş olduğunu bilemezsiniz. Eğer güvenilir bir yerden almıyorsanız size tavsiyem tohum olarak alın ve çimlendirme tekniğiyle tazeliğini kontrol edin.

Sıvı halinde

Bu şekil keten tohumunun demlenmesi(infüzyon) ile elde edilmektedir. Günlük tüketilebilecek miktarlarda kaynamış suya ketentohumu katılarak yapılır. Fazla beklemeden tüketilmesine özen gösterilmelidir.

Keten tohumu ekstratı kapsülleri(keten tohumu kapsülleri)

Keten tohumunun etken maddelerinin çıkartılmasıyla oluşturulan ticari kapsüllerdir bunlar şifalı bitkiler satan yerlerde ve eczanelerde bulunabilir.

Uyarılar!

Keten tohumunu küçük yaşındaki çocuklara vermeyiniz. Eğer kullanmak istiyorsanız miktarını az tutunuz.
Keten tohumunu emziren ve hamile olan bayanlar kullanmamalıdır. Bu konuda yeterli bilgi mevcut değildir.
Keten tohumunun çokça kullanılması bayanlarda selülite neden olmaktadır. Kullanımı abartmayınız.
En önemlisi: Bu bitkiler mucizelere neden olmazlar destekleyicidirler asla ilaç yerine geçemezler. Hastalık hallerinde mutlaka doktorunuza başvurunuz

bitanem bilgilendirme için çok tşkler:KK60: bir dönem çok kullanmıştım fakat araştırmalarım sonucunda keten tohumunun nodül oluşumuna sebep olduğunu öğrendim ayrıca fazla tüketimi de selülite sebep oluyor malesef:KK43: o yüzden kendi adıma kullanmamayı tercih ediyorum:KK16::KK16:

takımdan atılıcam 28 kasımda :KK43:

hipoglisemi atakları olduğunu bilmiyormusun cidden bunların. tatlım ben neler çektim uykusuz baş dönmeli geceler çarpıntı buhran depresyon yemek arkası bayılma yakını haller. hipoglisemi atakları bunlar çok dikkat etmelisin eşine iyi tembihle. sanırım ay sonu korsan takımda bende varım :KK43:(((((((((((((888:cry::cry:

oyyyy gökkuşağım benim malesef kurallar belii:KK43: sensiz bu takım renksiz kalır ne olur fermuar çek artık istersen verebilirsin koskoca 7 gün var daha ama bugün yine nefsine yenilmişsin kuzum nasıl olacak böyleo_O

Günaydınlarrr
Benim rakibim Zeyno nerde göremedim :110:

Günaydın Fatoşum zeyno uzun süredir babasındaydı eve yeni döndü muhtemelen yemizlik yapıyodur cnm:KK16:

günaydın kızlar
ben bu cuma %2 barajını aşamazsam 2. sarı kartı alıp diskalifye olma riski ile karşı karşıyayım. bu sebepten ötürü bu hafta 75 görmek farz oldu ve yine bu sebepten haftalık hedefimi 75,6 olarak düzenletmem gerekiyorki aranızda devam edeyim. kısacası koshneslikosh bu sefer finale koşuyor ya kalacam ya devam edecem desteklerinizi bekliyorum öpüldünüz :KK43:((

göreceksin neslimmm senin adın nesli istersen yaparsın En Büyük TÜRKİYEve bizi renksiz bırakmazsın:63::63: destek bizden azim senden yeter ki kaçamak yapma kuzum:KK19:

O nedemek canim sen hep bizimlesin yaninda mezun olcam banuyla senin free t akimakatilcam.3 kişi olcaz inşallah.sen nesline bakma o habire kaçamak yapiyo bugün 3 dilim balli ekmek yemiş.sen onu gecersin kuzum yeterli spora baslaa

free takım çoğalacak bu gidişle gerçi gülayın 4 ayı kaldı o zamana dek hedefine ulaşamazsa yine girer takıma:D:D

Gulaycim sakin kuzma ama bazen facedede görüyorum kolaa şişesi falan masanizda çok sasiriyorum.biz kilo vermenin dişinda bilinçli anneleriz.eve kola meyve suyu almaniza sasiriyorum.benim kizimda 3.sinifa gidiyor yemin ederim okul için bile meyve suyu almiyorum sagligina yazik.meyve kaynatiyorum azck seker atip cam siselerimiz var onlarla yanina veriyorum.hele esin eve cips aliyomus yazik:KK43:benim Esim kola iciyo ama disarda eve sokulmiycani bilir.alisveris yaptirmam onatoplu olarak findik ceviz aliyorum kabuklu cçerez cips yerine kirip kirip veriyorum.alustilar.evdehic abur cubur bulundurmama.bbenimde nefsin var saldirmayayim diye.yavaş yavaş badla zamanla Alidir evdekilerle.herşey sagliklari için.dvitaminini yabana atma ben eylül ayindan beri takviye veriyorum kizlara balikyagi ve dvit 3 o kadar hastalıksalgini oldu burun akintisindan oöteye geçmedi benim kizlarim.üstelik ufak kizimda bronsitli.icir şifa olsun

kola konusunda çok haklısın cnmm ben arada kaşıkları parlatmak için alıyorum güzel parlatıyor:anneadayı::anneadayı: onun harici asla ne ikram ederim ne içerim zamanında çok içtik gerçi ama :KK16::KK16:

dvit hakikaten çok önemli 2 yıldır maşallahım var grip bile olmadım:KK76::KK76:

Hangi besinde ne kadar şeker var?

1 porsiyon meyve = 1,5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı etli nohut yemeği = 1,5 yemek kaşığı şeker
2 küp sofra şekeri = 1 tatlı kaşığı şeker
1 kase sütlaç = 6 yemek kaşığı şeker
1 adet simit = 4,5 yemek kaşığı şeker
330 ml gazlı içecek = 3 yemek kaşığı
1 kase meyveli yoğurt = 2 yemek kaşığı şeker
1 adet çikolatalı gofret = 3 yemek kaşığı şeker
2 dilim baklava = 4 yemek kaşığı şeker
1 kase krem karamel = 5 yemek kaşığı şeker
Kahvelere ilave edilen 2 porsiyon şurup = 1 yemek kaşığı şeker
1 orta boy karamelli kahve = 2,5 yemek kaşığı şeker
200 ml çikolatalı süt = 2,5 yemek kaşığı şeker
Patates cipsi (100 g) = 4 yemek kaşığı şeker
5 adet tatlı bisküvi = 3 yemek kaşığı şeker
1 orta dilim kek = 3 yemek kaşığı şeker

389.Etap Haftalık
3344bb7f0b7f.gif
HEDEF Listesi

eylul sıla---- 60,9-------------------->60
makres---65,0-------------------------->64,4
BayılanBayılana----95,4-------------------------->94,5
rengarenknesli ---76,4 ------------------------->75,8
senasevval----50,5----------------------------->50,5
Sindi564----81,2------------------->80,5
Ahbirkingcharlesımolsa----78,5------------------------->77.9
Aslı----91,7----------------->91
Ayyüzlüm---79--------------------->78,4
Yenibirben----82,8------------------------->81,4
Bulutummm30---83,1 ------------------------->82,5
winstonlight--------- 77 ------------------------>76
cl02-cheerleader-cheerleading-cheerleading-competition-smiley-emoticon-000478-large.gif

go-go-go-smiley-emoticon.gif
Hedefler hazır kızlar hepinize başarılar dilerim

Hangi besinde ne kadar şeker var?

1 porsiyon meyve = 1,5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı etli nohut yemeği = 1,5 yemek kaşığı şeker
2 küp sofra şekeri = 1 tatlı kaşığı şeker
1 kase sütlaç = 6 yemek kaşığı şeker
1 adet simit = 4,5 yemek kaşığı şeker
330 ml gazlı içecek = 3 yemek kaşığı
1 kase meyveli yoğurt = 2 yemek kaşığı şeker
1 adet çikolatalı gofret = 3 yemek kaşığı şeker
2 dilim baklava = 4 yemek kaşığı şeker
1 kase krem karamel = 5 yemek kaşığı şeker
Kahvelere ilave edilen 2 porsiyon şurup = 1 yemek kaşığı şeker
1 orta boy karamelli kahve = 2,5 yemek kaşığı şeker
200 ml çikolatalı süt = 2,5 yemek kaşığı şeker
Patates cipsi (100 g) = 4 yemek kaşığı şeker
5 adet tatlı bisküvi = 3 yemek kaşığı şeker
1 orta dilim kek = 3 yemek kaşığı şeker
Çaldım bilgileri

389.Etap Haftalık
3344bb7f0b7f.gif
HEDEF Listesi

eylul sıla---- 60,9-------------------->60
makres---65,0-------------------------->64,4
BayılanBayılana----95,4-------------------------->94,5
rengarenknesli ---76,4 ------------------------->75,8
senasevval----50,5----------------------------->50,5
Sindi564----81,2------------------->80,5
Ahbirkingcharlesımolsa----78,5------------------------->77.9
Aslı----91,7----------------->91
Ayyüzlüm---79--------------------->78,4
Yenibirben----82,8------------------------->81,4
Bulutummm30---83,1 ------------------------->82,5
winstonlight--------- 77 ------------------------>76
cl02-cheerleader-cheerleading-cheerleading-competition-smiley-emoticon-000478-large.gif

Hedefler hazır kızlar hepinize başarılar dilerim

bu listeyi sallıcam bu hafta kosh nesli kosh

Makrescim sığır iliği tarifini yazıyorum cnm

ben ayda bir yaparım ama yıkaması işkence olsa da sonuç harika

150 gram eritilmiş sığır iliği tavada kısık ateşte erit cnm içine 1 kapak hindizstan cevizi yağı zeytin yağı badem yağı ve koku olmaması için 1 kapak çam terebentin ekle ben ilaveten e vitamini ampul ve bepanthene ve bemiks ampul de ekliyorum

saç dibine boya sürer gibi sür. Masaj yaptıktan sonra streç filmle sar, en az iki saat olmak ğüzere bekletebildiğin kadar beklet cnm ben gece sürüp sabah yıkıyorum

Lavanta kürü

3 bardak suyu kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra! 1 tatlı kaşığı lavantayı cuk diye atın içine.. 5 dk daha kaynatın altını kısıp.. sonra 10 dk demlenmeye bırakıp süzün.. her banyodan sonra saçınıza sürüp 30 dk bekletin ve sadece suyla yıkayın.. hem dökülmeniz durucak, hem saçlarınız daha geç yıpranıcak, ..

bu tarif te saraçoğlunun tatlım bunu da yaparsan iyi olur haftada bir yapıyorum

ayrıca karanfil suyu ile saçımı tararım tatlım:KK36::KK36:

kızlar bu hafta uygulayacağım kahvaltı ve salata ile 3kg veriliyormuş hem sağlıklı karatay uygun bir bakın bakalım
7 gün boyunca
sabah aynen karatay kahvaltısı
öğle salata ve yoğurt yada kefir sınırsız
akşam öğlenin aynısı
salatanın tarifi: mevsim salatasının içine haşlanmış yada çimlendirilmiş buğday ve y.mercimek isteğe bağlı ceviz ve ketentohumu
birde siz sormadan çimlendirmeyi anlatayım
buğday marketten değil o çimlenmez. aktardan işlenmemiş pişmemiş buğday alacaksınız 2 gün sabah akşam suyunu yenileyeceksiniz 2. gün kullandığınız su biraz sıcak olacak tohum erken patlasın diye birde üstüne kevgir kapatacaksınızki karanlık ama havadar kalsın diye 2. gün sonunda tohmlar patlamış çimlenmeye başlamış olacak. yeşil mercimekte aynı yöntemle çimlendirilecek.isteğe bağlı 3. gün ve 4.gün çimlenmeye kavanozda devam edilecek kavanozun kapagına tülbenti lastikleyeceksiniz
bakınız resimdeki gibi.çimler tohum boyuna ulaşınca tertemiz yıkayıp salatanıza atılacak.ben haşlama değil çimleme yapacam akşam başlıcam p.tesiye yetişir.dahada detaya googl amcadan bakabilirsiniz öpüldünüz
bir likte hediyem olsun çimlendirmeyle ilgili: http://www.bugday.org/portal/haber_detay.php?hid=223
çimlendirme tohumu 1000 kat değerini yükseltiyor

Eklentiler

• İçerik.webp
    İçerik.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 94
kızlar bu hafta uygulayacağım kahvaltı ve salata ile 3kg veriliyormuş hem sağlıklı karatay uygun bir bakın bakalım
7 gün boyunca
sabah aynen karatay kahvaltısı
öğle salata ve yoğurt yada kefir sınırsız
akşam öğlenin aynısı
salatanın tarifi: mevsim salatasının içine haşlanmış yada çimlendirilmiş buğday ve y.mercimek isteğe bağlı ceviz ve ketentohumu
birde siz sormadan çimlendirmeyi anlatayım
buğday marketten değil o çimlenmez. aktardan işlenmemiş pişmemiş buğday alacaksınız 2 gün sabah akşam suyunu yenileyeceksiniz 2. gün kullandığınız su biraz sıcak olacak tohum erken patlasın diye birde üstüne kevgir kapatacaksınızki karanlık ama havadar kalsın diye 2. gün sonunda tohmlar patlamış çimlenmeye başlamış olacak. yeşil mercimekte aynı yöntemle çimlendirilecek.isteğe bağlı 3. gün ve 4.gün çimlenmeye kavanozda devam edilecek kavanozun kapagına tülbenti lastikleyeceksiniz
bakınız resimdeki gibi.çimler tohum boyuna ulaşınca tertemiz yıkayıp salatanıza atılacak.ben haşlama değil çimleme yapacam akşam başlıcam p.tesiye yetişir.dahada detaya googl amcadan bakabilirsiniz öpüldünüz
bir likte hediyem olsun çimlendirmeyle ilgili: http://www.bugday.org/portal/haber_detay.php?hid=223
çimlendirme tohumu 1000 kat değerini yükseltiyor

Bence tarif süper neslimmm çimlenmemiş yenine olmuyormuymuş ki sen anlattığın halde sordum yine de yani ne sakıncası olabilir ki dene baklaım kuzum inşallah güzel sonuç alırsın sonuç güzel olursa detoks zamanlarında bunu öneririz:KK76::KK76:

Back
X