• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 yildir uyuyan öğrencim ve 183

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
Hayırlı geceler
4 aylik bebeğimi anneme baktirip ise dönmem gerekti. Evime bikac dakika mesafede ortaokulda ücretli öğretmenliğe başladım.
Sabahci bir öğrencim var. P.tesi derste uyumasiyla dikkatimi çekti ama onların son benim ilk saatimdi üstüne dusemedim. Bugün tekrar dersim vardı peşinden gittim annesi geldi almaya,biraz konuştuk :ilkokul1den beri boyleymis. Okulda sadece başını sıraya koyuyor uyuyor gibi (!),teneffuse dahi çıkmıyor,kesinlikle konuşmuyor,başını kaldırmıyor,evde de okula gitmek istemiyorum diye ağlıyormuş. Sokağa çıkmayı da sevmiyor dedi. İlk 2 sene yardım almaya çalışmış,utangaç olduğuna karar vermis,kabullenmisler. Bana geçen sene de bir öğretmeni uğraştı değişmiyor dedi. Okulda olanı evde annesine anlatıyormuş.
Biz annesiyle konuşurken duvara dönük,başı önünde duruyordu.
Sonra oglenciler geldi,bir sınıfa çocuğu sordum. 6 yıldır böyle olduğunu dediler. Bu okulda sınıflar devamli karma oluyor ve kendi bünyesinde ilkokul var,yani birbirlerini tanıyorlar. Sadece başka sınıftan Esra diye bir kızla konusuyormus mahallede.
Gece 183 u aradım, talep edersem bilgi vermemi, çocuk ve ailesi görüşmek istediklerini dediler.
Ama eğer ailesi bu asılsız derse savcılık bilgilerimi aileyle paylasir, bana dava açma hakkını verirmis.
Yarın ven ailesiyle iletişime geçip sizi arayayım diyip kapadim.
Yarın Esra yi bulmayı düşünüyorum. Ne konuşuyor onunla? Onun bilgisi var mi neler olduğuna dair? Ve annesine 183 u söyleyeceğim insAllah kendi aramak ister.
Öngörüsü olan var mı ? Cocugun okuma seviyesi vs 1.sınıf düzeyinde kalmış annesi öyle dedi,ve bu tavırlarını bu eksikliginden utanmasina bağlıyor kadın.
Güncel sayfa 9 da...

Son düzenleme:
sosyal fobi diye bi rahatsızlık duymuştum belki öyle bir şeydir(sadece tahmin tabii ki),hiç ilgisini çeken bir şey fark ettiniz mi?mesela derste anlattığınız bi konuda heyecanlandı mı,çünkü bazı çocuklar cidden okulu angarya gibi görüyorlar bi öğrencim zor okur yazardı ama fen dersinde zehir gibiydi,inanılmaz istekliydi,ama bence 183 ü siz aramayın aileyi yönlendirin

Rehber öğretmenin görevi bu sizin değil. Rehberlik servisiyle gorusun.
Rehberlik servisini bırakın memur bile yok ek dersleri müdür hesaplayip gönderecek. Okulda 3tane mahkum ogrenci, 45 ücretli 15 kadrolu öğretmen var.
Rehberlik olsaydı zaten ilk işim uğramak olurdu

sosyal fobi diye bi rahatsızlık duymuştum belki öyle bir şeydir(sadece tahmin tabii ki),hiç ilgisini çeken bir şey fark ettiniz mi?mesela derste anlattığınız bi konuda heyecanlandı mı,çünkü bazı çocuklar cidden okulu angarya gibi görüyorlar bi öğrencim zor okur yazardı ama fen dersinde zehir gibiydi,inanılmaz istekliydi,ama bence 183 ü siz aramayın aileyi yönlendirin
Kafasını kaldırmıyor uyumadığını zil çalınca hemen kalkıp annesine gitmesinden anladım.

Rehberlik servisini bırakın memur bile yok ek dersleri müdür hesaplayip gönderecek. Okulda 3tane mahkum ogrenci, 45 ücretli 15 kadrolu öğretmen var.
Rehberlik olsaydı zaten ilk işim uğramak olurdu
RAM dan istek yapabilirsiniz.RAM ile görüşün. Ama siz girmeyin bu işin içine.

Önce insanlık görevi
Hayır yanlış anladınız. Ben bir okulda idareciyim. Keskin alanlar var bu durum farklı sonuçlar doğurabilir. Rehberlik.servisinin işine bizler karışamaz. Olayı öğrenip uzmanina bırakırız. Yani evet çocukla ilgilenmek gerekir konuşmak gerekir ama 183 u aramak ya da bilgi vermek öğretmenin görev alanı değil.

Hayır yanlış anladınız. Ben bir okulda idareciyim. Keskin alanlar var bu durum farklı sonuçlar doğurabilir. Rehberlik.servisinin işine bizler karışamaz. Olayı öğrenip uzmanina bırakırız. Yani evet çocukla ilgilenmek gerekir konuşmak gerekir ama 183 u aramak ya da bilgi vermek öğretmenin görev alanı değil.
Hocam ben zaten idareci boyutundan çekimserim. Okul sürgün yeri gibi. Kimse gelmiyor,gelen kaçıyor. Müdür beyle konuyu paylasmali miyim dediğim gibi rehberlik yok ama hiç bişey yapmadan da duramayacak gibiyim. Çocuk kesinlikle iletişime geçmiyor.

Şimdi anladım. Öyle bir sıkıntı yaracagini bilmiyordum. Boşver bulaşma demek istediniz sandım

Giremem zaten bebeğim çok ufak ve maddi olarak riske asla yer yok hayatimizda. Ram için de yönlendirmek lazım anneyi.
Evet okul idaresiyle gorusun yardımcı olurlar. Bazı şeyler bizi aşıyor. Ama bu durumu öğrenip böyle de bırakmak doğru değil. İdareye bilgi verin en azından.

Yok bulaşma demedim.bizim formasyonumuz bu tip olayları çözmek için yetersiz. İdareye bilgi verin gerekirse aile ve ram ile gorusurler.
İdare yeni gelen genç bir müdür ve gitmek üzere ataması belli olan müdür yardimcisindan oluşmakta.... alacağım cevap aman hocam hiç karıştırma dan öteye gitmeyecek gibi .

Back
X