- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.202
- 598
- 41
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
Disleksi geldi aklıma okuyunca. Profesyonel yardım şart. Annesi çok rahat biri galiba..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sayın hocam, öncelikle çocuğu hemen RAM a sevk etmeniz lazım. Sınıf öğretmeni çocukla ilgili eğitsel tanılama formu doldurup aileye verecekkapalı zarf içinde, aile de çocukla birlikte RAM a yönlendirin. Orada gerekli testler yapılacaktır çocuğa. Eksikliği varsa eğer ( özel öğrenme güçlüğü vs) ona göre Veli'ye rapor verirler. Çocuğun raporuna göre de öğretmenleri ben raporu hazırlayacak çocuk için. Ayrıca hocam öğrenciye destek eğitim odasında özel ders verilmeli ram raporundan sonra. Birebir eğitim sayesinde çocuk mutlaka gelişme gösterecektir. Ayrıca birebir eğitim alan öğrencinin özgüveni daha da artar, bir şeyleri başarabildiğini görür. Öğrenciniz erkekse belki sizin yanınızda kendini açamamış olabilir. Güvendiğiniz bir erkek öğretmenden de yardım alabilirsiniz. Bu tür içe kapanık çocuklarla bireysel görüşmeler çok iyi sonuçlar veriyor çünkü çocuk kendini değerli hissediyor ve kendini ifade etme şansı elde ediyor. Allah kolaylık versin, öğrencinin derdiyle dertlenen öğretmenlerin sayısını arttırsın :)Hayırlı geceler
4 aylik bebeğimi anneme baktirip ise dönmem gerekti. Evime bikac dakika mesafede ortaokulda ücretli öğretmenliğe başladım.
Sabahci bir öğrencim var. P.tesi derste uyumasiyla dikkatimi çekti ama onların son benim ilk saatimdi üstüne dusemedim. Bugün tekrar dersim vardı peşinden gittim annesi geldi almaya,biraz konuştuk :ilkokul1den beri boyleymis. Okulda sadece başını sıraya koyuyor uyuyor gibi (!),teneffuse dahi çıkmıyor,kesinlikle konuşmuyor,başını kaldırmıyor,evde de okula gitmek istemiyorum diye ağlıyormuş. Sokağa çıkmayı da sevmiyor dedi. İlk 2 sene yardım almaya çalışmış,utangaç olduğuna karar vermis,kabullenmisler. Bana geçen sene de bir öğretmeni uğraştı değişmiyor dedi. Okulda olanı evde annesine anlatıyormuş.
Biz annesiyle konuşurken duvara dönük,başı önünde duruyordu.
Sonra oglenciler geldi,bir sınıfa çocuğu sordum. 6 yıldır böyle olduğunu dediler. Bu okulda sınıflar devamli karma oluyor ve kendi bünyesinde ilkokul var,yani birbirlerini tanıyorlar. Sadece başka sınıftan Esra diye bir kızla konusuyormus mahallede.
Gece 183 u aradım, talep edersem bilgi vermemi, çocuk ve ailesi görüşmek istediklerini dediler.
Ama eğer ailesi bu asılsız derse savcılık bilgilerimi aileyle paylasir, bana dava açma hakkını verirmis.
Yarın ven ailesiyle iletişime geçip sizi arayayım diyip kapadim.
Yarın Esra yi bulmayı düşünüyorum. Ne konuşuyor onunla? Onun bilgisi var mi neler olduğuna dair? Ve annesine 183 u söyleyeceğim insAllah kendi aramak ister.
Öngörüsü olan var mı ? Cocugun okuma seviyesi vs 1.sınıf düzeyinde kalmış annesi öyle dedi,ve bu tavırlarını bu eksikliginden utanmasina bağlıyor kadın. .
Biz de bir komsumuz icin aramistik 183'ü. Hic oyle birsey demediler bize. Kayitlarini alip bir kac gun sonra gelip gorevlerini yaptilar. Bu aciklama bana da tuhaf geldi.avukat arkadaşlar daha iyi bilir tabi ama bu bilgi saçma geldi. aile ne diye dava açacak, öğretmen görevini yaptı diye mi? sanki 183 görevlisi aman başımıza iş açmayın diye korkutmak istemiş sizi.
Çocuk istismar ediliyor, şiddet görüyor (psikolojik) olabilr. Çocuklar bu şekilde yansitabiliyor içinde bulundukları durumları.Hocam ben zaten idareci boyutundan çekimserim. Okul sürgün yeri gibi. Kimse gelmiyor,gelen kaçıyor. Müdür beyle konuyu paylasmali miyim dediğim gibi rehberlik yok ama hiç bişey yapmadan da duramayacak gibiyim. Çocuk kesinlikle iletişime geçmiyor.
Hayır korkak değilsiniz tabi ki... ailesiyle birlikte yol almanız daha sağlıklı olacaktır.Ama korkak maalesef. Bekarken olsaydı farklı olurdu diyorum. Yine de ailesiyle görüşüp duruma göre davranacagim
Keşke mesajların devamını okusaydıniz az aşağıda açıkladık bunları. İyi günler.ne alaka ya rehberlik tamam anladım da sizin göreviniz değil demek ne demek öğretmen her zaman öğrencilerine yardımcı olmalı neden bi insanı hayata kazandırmak rehberlikçilere düşüyor ki eğer insan fıtratından anlıyorsa bu resim müzik beden öğretmenide olabilir her çocuk özeldir diye bi film var izlediniz mi bilmiyorum tavsiye ederim.
Cocukta disleksi var olabilir mi?uzman degilim ama hala 1.sinif duzeyinde kalmis okula karsi isteksiz diyince aklima bu geldiHayırlı geceler
4 aylik bebeğimi anneme baktirip ise dönmem gerekti. Evime bikac dakika mesafede ortaokulda ücretli öğretmenliğe başladım.
Sabahci bir öğrencim var. P.tesi derste uyumasiyla dikkatimi çekti ama onların son benim ilk saatimdi üstüne dusemedim. Bugün tekrar dersim vardı peşinden gittim annesi geldi almaya,biraz konuştuk :ilkokul1den beri boyleymis. Okulda sadece başını sıraya koyuyor uyuyor gibi (!),teneffuse dahi çıkmıyor,kesinlikle konuşmuyor,başını kaldırmıyor,evde de okula gitmek istemiyorum diye ağlıyormuş. Sokağa çıkmayı da sevmiyor dedi. İlk 2 sene yardım almaya çalışmış,utangaç olduğuna karar vermis,kabullenmisler. Bana geçen sene de bir öğretmeni uğraştı değişmiyor dedi. Okulda olanı evde annesine anlatıyormuş.
Biz annesiyle konuşurken duvara dönük,başı önünde duruyordu.
Sonra oglenciler geldi,bir sınıfa çocuğu sordum. 6 yıldır böyle olduğunu dediler. Bu okulda sınıflar devamli karma oluyor ve kendi bünyesinde ilkokul var,yani birbirlerini tanıyorlar. Sadece başka sınıftan Esra diye bir kızla konusuyormus mahallede.
Gece 183 u aradım, talep edersem bilgi vermemi, çocuk ve ailesi görüşmek istediklerini dediler.
Ama eğer ailesi bu asılsız derse savcılık bilgilerimi aileyle paylasir, bana dava açma hakkını verirmis.
Yarın ven ailesiyle iletişime geçip sizi arayayım diyip kapadim.
Yarın Esra yi bulmayı düşünüyorum. Ne konuşuyor onunla? Onun bilgisi var mi neler olduğuna dair? Ve annesine 183 u söyleyeceğim insAllah kendi aramak ister.
Öngörüsü olan var mı ? Cocugun okuma seviyesi vs 1.sınıf düzeyinde kalmış annesi öyle dedi,ve bu tavırlarını bu eksikliginden utanmasina bağlıyor kadın. .
Bir de aradan böyleleri çıkıyor...tamam rehberliğin görevi olabilir ama bu ne itici bir mesaj bir yorum böyle...Rehber öğretmenin görevi bu sizin değil. Rehberlik servisiyle gorusun.
Böyle düşünenlere kalsaydık.......Rehber öğretmenin görevi bu sizin değil. Rehberlik servisiyle gorusun.