• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 yildir uyuyan öğrencim ve 183

Ve bir yanım burda yazanlarin zihniyetinde olabilir ailesi ,ufak bebegin var,kendini riske atma diyor. Bir diğer yanim ise eski öğrencilerini hatırla pes etme diyor. Tabi doğru tekniği kullanmak esas olan,bilmediğim icin 183 e danistim, bana arkadaş ve aile ile konuşmayı önerdi.
Geçen sene bir öğrencim okula devamli geç geliyordu,sınıfını orgutleyerek her sabah birinin gelirken onu da almasını sağlamis,kismen başarılı olmuştum. Demek ailesi istese haneye tacizden dava dahi açabilirmis.
Ne diyim, çocuk için hayırlısı neyse onu yapmak nasip olsun,

k.bakmayin da yardim edeyim derken rehberlik ilkelerinin canina okumussunuz.birincisi rehberlikte gonulluluk esastir aile istemezse zorlayamazsiniz.ikincisi bi cocugun durumu hakkinda baska siniflarda konusup bilgi almak gizlilik acisindan hic etik degil.siz su an o sinifta konustunuz ama o ogrencilerin kafasina takilacak ve bu cocukta demekki bi sorun var diyip onunla ugrasacaklar.bende bi ogretmenim iyi niyetli olabilirsiniz ama bu yaptiklariniz dogru degil.sinif ogretmeniyle mudurle konusmalisiniz onun akranlariyla degil.
ogretmen degilim ama bunu bende dusunmustum.
konu sahibi iyimser olabilir ama cocuklar cok acimasiz oluyo bu konuda hemen gidip alay edebilirler o cocukla ve cocuk daha kotu olabilir
keske ogrencilere sormasaymis.

Hanımlar bakın her şey toz pembe olmuyor öyle. Yardım etsin; öğretmenin görevi sadece ders anlatmak değil vs. ama işler böyle yürümüyor. İşin sonunda kaş yapayım derken göz çıkarmaka var. Öğretmenlerin aldığı formasyon bunlar için yeterli değil ve evet yardım edilmesi gerekiyor ama usule uygun olarak. Ters bir durumda yaptırımı da oldukça ağır oluyor. Bir soruşturma açılsa bile; özellikle bu şartlarda; büyük problem. Yukarıda da yazdım; öğretmenlik yaptığım dönemde bir çocuğun ailesi tarafından taciz edildiği ortaya çıktı. Olay mahkemeye yansıdı ama buna rağmen aile rehber öğretmeni tehdit etti. Rehber öğretmen yol yöntem bildiği için halletti. Başka bir durumda aile öğretmeni bile suçlu çıkarabilir. Bunu şey gibi düşünün; kalp cerrahı göz ameliyatına girse ne kadar başarılı olur? Böyle bir şeyi kabul eder misiniz? Aynı şey. Sınıf öğretmeninin görevi çocuğu RAM a sevketmek ve olayı gözetim altında tutmaktır. Zaten yazılanda bu. Kimse yardım etmesin yazmadı zaten. Kimseyi yanlış yönlendirmeyin lütfen. İyi niyetli olduğunuz çok belli ama her aile sizin gibi değil. Konu sahibi detaylı düşünmek zorunda.
kesinlikle katılıyorum size. Yardım etmek istemek güzel bir şey ama kaş yapayım derken göz çıkarmak da var işin sonunda. 7. Sınıf bi kız öğrencimin eniştesi kendisini sürekli taciz ediyordu evde tek kaldıkları zamanlarda vs. Öyle anlatmıştı öğrencim. Zaten ertesi gün hemen idareye söyledim ve acilen çim, çocuk şube ya da aile sosyal politikaları aramamız gerektiğini söyledim. Yanaşmadılar tabi okulun adı çıkar diye. Ben de ben arayacağım hocam, aramayanlar için soruşturma açarlar üstelik diyerek gözlerini korkuttum paşa paşa aradılar çocuk şubeyi. Enişte hapse atıldı aile neye uğradığını şaşırdı. ancak benden önce bu öğrenci aynı durumu başka bir branş öğretmenine anlatmış yaz tatilinde( kurslarda). O öğretmenin yaptığı şey kızın annesine gidip durumu anlatmış ve enişteyi kızdan uzak tutmaya çalışın demek olmuş. Niyeti belki iyidir bilemem. Ama yaptığı şey çok yanlıştı. Velhasıl senin dediğine geliyor, doğru yere yönlendirme ve süreci takip etmek lazım.
Not: daha sonra enişte serbest bırakıldı. Çünkü konuyu ilk bilen öğretmen ailenin ısrarı üzerine mahkemeye yalan ifade vererek enişteyi masum kızı da ergenlik döneminde boş hayaller kuran bir öğrenci ilan ettiler..

k.bakmayin da yardim edeyim derken rehberlik ilkelerinin canina okumussunuz.birincisi rehberlikte gonulluluk esastir aile istemezse zorlayamazsiniz.ikincisi bi cocugun durumu hakkinda baska siniflarda konusup bilgi almak gizlilik acisindan hic etik degil.siz su an o sinifta konustunuz ama o ogrencilerin kafasina takilacak ve bu cocukta demekki bi sorun var diyip onunla ugrasacaklar.bende bi ogretmenim iyi niyetli olabilirsiniz ama bu yaptiklariniz dogru degil.sinif ogretmeniyle mudurle konusmalisiniz onun akranlariyla degil.
:KK9::KK9: Kesinlikle katılıyorum

Back
X