6 yıllık ilişkinin bitmesi ardından yaşanılan boşluk duygusu?

tecrubenme dayanarak şunu söyleyebilirim

ben yalnız kalmaktan hep kaçtım , çünkü her yalnız kaldıgım an ağlardım ve bu genelde gece olurdu ,
yanında birileri olsun yeni insanlar yeni ortamlar , hepsi geçecek bu gunleri şükrederek unutacaksın , aynı benım gibi

Şimdi okudum konularınızı. Nişan kaosu beni bile gerdi sizi düşünemiyorum. Bence en doğru kararı vermişsiniz ,ailesiyle da kafa yapılarınız uyuşmuyor gibi görünüyo ve bunun çözümi yok yani hep öyle giderdi bi ömür sorun sıkıntı olurdu. Sevgilinizin de tutumsuz davranışları hiç hoş olmamış. Net olmalıydı size karşı.
Evet 6 yıllık emek var ama bile bile de kendinizi ateşe atamazdınız , yol yakınken dönmüşsünüz.
Şimdi bence tüm bu sorunlardan kurtulmanın tadını çıkarın keyfinize bakın geleceği de kafaya takmadan anı yaşayın , yalnızlığınızla mutlu olun.
Zamanı gelince daha uygun birisiyle daha umut dolu bi evlilik yaparsınız emin olun.
Hakkınızda hayırlısı olsun .
Ayrıca net duruşunuz ve şu anda da böyle güçlü olduğubuz için tebrik ediyorum sizi.
Kararınızdan sakın dönmeyin.

Evet nişan olayı çok büyük bir kaostu gerçekten. Fakat ben bunlara rağmen umutlu olmak istedim, mutlu olmak istedim ama anladım ki karşımda beni kolayca yıkıp döküp sürekli öfkesinin ve gerginliğinin arkasına sığınarak böyle yapan bir adam vardı... Son konuşmamızda anladım ki sürekli öfke ve gerginliğinin arkasına sığınıp beni kırıp döken, zaten en baştan yanlış olan ailesinin yanlışlarını inatla görmezdi, ya da şimdi yaptığı gibi ben çok üzülüp yıprandıktan sonra görürdü onların yanlışlarını. İçimde garip bir huzur var, sanırım bu da sizin dediğiniz gibi bu sorunlardan kurtarmanın getirdiği tadını çıkartma hissi. Güzel temennileriniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Ben de şimdi biraz sıkıntı çekmenin ilerde sıkıntı çekmekten çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü her şeyden önce benim karşımdaki adam -adam denirse tabi-, ne istediğini bilmeyen, korkuları ve öfkeleriyle düşünmeden karşısındakini yıpratan bir insan. Bütün bu olumsuzlukları görmezden gelmeye çalıştım, Umut ettim ama olmayınca olmuyor işte... Allah’ın bana acıyıp beni kurtardığını düşünüyorum artık.

tecrubenme dayanarak şunu söyleyebilirim

ben yalnız kalmaktan hep kaçtım , çünkü her yalnız kaldıgım an ağlardım ve bu genelde gece olurdu ,
yanında birileri olsun yeni insanlar yeni ortamlar , hepsi geçecek bu gunleri şükrederek unutacaksın , aynı benım gibi

Teşekkür ederim. Aynen öyle bana da geceleri bir sıkıntı çekiyor, ağlamıyorum ama geceleri genelde onunla konuşmaya alıştığım için biraz zorluk çekiyorum. Ona da konuşmak denirse tabi, sürekli yıpratıyordu beni her gün yeni bir gerginlik yaratıyordu. Umarım ben de unuturum bu günleri. :) sizin adınıza çok sevindim.

Çok haklısınız. Ben de zaten son zamanlarda biraz da yalnız kalma korkusundan bu sancılı ilişkiye devam ediyordum. Ama sonra fark ettim ki ben zaten sorunların içinde yalnızdım, karşımda sadece korkuları ve öfkelerinin arkasına sığınıp beni darma duman eden bir adam vardı... tek üzüntüm bu kadar yılımı ona vermiş olmam. Ama kendimi çok da geç değil güzel şeyleri yaşamak için diyerek teselli ediyorum hep.

Bikac yil birsey degil. Bir omur var onunuzde. :))) umarimm uzzzunn ve mutlu yasarsiniz. Insanlar 20 yildan sonra bosaniyor. Bir insana zaman harcamak onu vazgecilmez yapmasin sizin icin. Iyi olmus bu karariniz.

Kendimden örnek verim 8 yıllık ilişki bir şekilde nişan yoluna girdi. Yaklaşık 3ay sonra nişan attım
1 sene sonra eşimle tanıştım. Şuan tanışalı 1 bucuk sene oluyo. 4aylık evliyim. 2 aylık hamileyim ve hep iyiki bitirmişim diyorum. Yoksa ömür boyu mutsuz olucaktım

Benimde 3 yıllık ilişkim bitti sizinki gibi nişandan döndük ve aynı hisleri yaşadım. Hala üzgünüm kolay olmuyor elbet ama insan alışıyor,kimse yalnız kalmıyor kimden duyduysam eski ilişkim iyi ki bitmiş de eşimi/sevgilimi tanımışım diyor.

Bikac yil birsey degil. Bir omur var onunuzde. :))) umarimm uzzzunn ve mutlu yasarsiniz. Insanlar 20 yildan sonra bosaniyor. Bir insana zaman harcamak onu vazgecilmez yapmasin sizin icin. Iyi olmus bu karariniz.
Evet uzun bir ömrün yanında bir kaç yıl sanırım sizin de dediğiniz gibi birşey değildir. :) çok teşekkür ederim güzel ve nazik temennileriniz için. Hak eden herkes mutlu olsun inşallah.

Kendimden örnek verim 8 yıllık ilişki bir şekilde nişan yoluna girdi. Yaklaşık 3ay sonra nişan attım
1 sene sonra eşimle tanıştım. Şuan tanışalı 1 bucuk sene oluyo. 4aylık evliyim. 2 aylık hamileyim ve hep iyiki bitirmişim diyorum. Yoksa ömür boyu mutsuz olucaktım
Sanırım ben de nişanlansam bile nişan atmak zorunda kalacaktım... Çok sevindim sizin adınıza ve kendi adıma da umut oldu. Bana umut olduğunuz için teşekkür ederim. Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin, hep mutlu olun.

Benimde 3 yıllık ilişkim bitti sizinki gibi nişandan döndük ve aynı hisleri yaşadım. Hala üzgünüm kolay olmuyor elbet ama insan alışıyor,kimse yalnız kalmıyor kimden duyduysam eski ilişkim iyi ki bitmiş de eşimi/sevgilimi tanımışım diyor.
Ben alıştım diyebilirim sanırım. Onunlayken canım daha çok acıyormuş, şimdi kendimi çok daha iyi hissediyorum. Senin için de benim için de bundan sonra hayırlısı olsun inşallah.

Güzel evlilik elbette herkesin istediği ama mutsuz bir evlilik yapmaktansa yalnız ve mutlu olmak her daim daha iyidir
Teşekkür ederim ben de yanlış
Bir evliliktense yalnızlığı tercih ederim tabii ki... Hem kalbi temiz, düzgün insanların her zaman istediklerine ulaşabileceğine inanırım. Allah herkese istediği şeyi yaşamayı nasip etsin inşallah.

Ne kadar üzülsek de kuşlar cıvıldamaktan asla vazgeçmiyor. Kendini sev, yalnızlıktan korkma ve asla arkana bakma, ilerisi için hep bir umut vardır
Çok doğru söylüyorsunuz, gerçekten Umut veren bir mesaj oldu bu yazdığınız bana... Teşekkür ederim. :)

Sevgili arkadasım aynı seyleri yasadım.. 6 yıllık bir ilişki yapılmıs bir söz ve arkasından aileyi ve o insanın gercek yüzünü tanıma, yalanlar uzerine kurulu oldugunu görme vs vs.... sözden bir ay sonra ayrıldım...
oncelerde yasadıgım tek duygu kurtulmusluk hissiydi... inan bana evet bir bosluk hissedeceksin ama hayat o kadar güzel ki :) ailen yanında, sagsınız saglıklısınız cok sukur... Allah oyle guzel seyler cıkarıyor ki insanın karsısına... sen bile şaşıp kalacaksın... hayal edemediğim kadar mutluyum simdi binlerce kez sükür olsun.. hayal edemedigim kadar aşığım eşime :) aklıma bile gelmiyor aklımın ucundan bile gecmiyor... o yuzden bırak sukret bu tip bir yasamda mutsuzluktan kurtulduguna..
emin ol hersey cok guzel olacak :)

Sevgili arkadasım aynı seyleri yasadım.. 6 yıllık bir ilişki yapılmıs bir söz ve arkasından aileyi ve o insanın gercek yüzünü tanıma, yalanlar uzerine kurulu oldugunu görme vs vs.... sözden bir ay sonra ayrıldım...
oncelerde yasadıgım tek duygu kurtulmusluk hissiydi... inan bana evet bir bosluk hissedeceksin ama hayat o kadar güzel ki :) ailen yanında, sagsınız saglıklısınız cok sukur... Allah oyle guzel seyler cıkarıyor ki insanın karsısına... sen bile şaşıp kalacaksın... hayal edemediğim kadar mutluyum simdi binlerce kez sükür olsun.. hayal edemedigim kadar aşığım eşime :) aklıma bile gelmiyor aklımın ucundan bile gecmiyor... o yuzden bırak sukret bu tip bir yasamda mutsuzluktan kurtulduguna..
emin ol hersey cok guzel olacak :)
Çok teşekkür ederim. Sizin adınıza da çok sevindim. İşte tek düşündüğüm şimdi 25 yaşındayım, acaba doğru insanı bulmak için geç mi kaldım diye arada bir korku basıyor içimi, ama hayatın güzel olduğunu ve hayatın başında olduğunu da biliyorum. Aynen öyle sizin de söylediğiniz gibi içimde böyle güzel bir kurtulmuşluk hissi var, sanki kendimi yeni yeni tanıyormuşum gibi hissediyorum. Hayatımdaki kişi yüzünden uğraştığım stresle kafamı ve düşüncelerimi o kadar bastırmışım ki, yeni yeni bazı düşüncelerimin ve isteklerimin farkına varıyorum ve o kişinin bu istek ve düşüncelerle uyuşmayacağını yeni yeni fark ediyorum sanki her gün kendimi tekrar keşfediyor gibiyim... Tek üzüntüm ona bu kadar zaman ve emek vermiş olmam. Ama bir yandan da zamanın çok geçmediğini, hala güzel şeylerin olabileceğine dair inancım var. Yalnızlıktan korktuğum için devam ediyordum zaten 1 kaç aydır ama sonra fark ettim ki ben zaten yalnızmışım, beni korkusunun, öfkesinin ve sinirinin arkasına sığınıp sürekli beni sorunların ortasında yalnız bırakan bir adam varmış. Sorunların ortasında yalnız kalacağıma kendi yalnızlığımla kalırım daha iyi diyip bitirdim bu ilişkiyi... Çünkü evlenme hırsımın, yalnız kalma korkumun ilerde çok büyük başıma patlayacağını yeni yeni fark ettim. Neyse çok uzattım, güzel düşünceleriniz için çok ama çok teşekkür ederim, umut oldunuz bana. Allah size de hem eşiniz hem bebeğinizle güzel günler göstersin inşallah.:KK200:

Aslında içten içe siz de yalnız kalmak için bir sebebiniz olmadığını biliyorsunuz.
Şu an hissettikleriniz yalnızca değişimin getirdiği garip duygu. Bu özlem veya yalnız kalma korkusu değil.
6 senedir aynı şirkette çalışan bir insanı başka bir şirkete koysak o da tam da şu anda hissettiklerimizi hisseder.
Siz doğru karar verdiğinizi düşünüyorsanız üzülmeyin. Bu garip his yakında geçecektir.

Merhabalar. Ben 6 yıllık ilişkimi cuma akşamı tam olarak bitirdim. Burada ayrıntıları mevcut;

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/nisanim-son-anda-iptal-oldu.1069735/

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/6-yillik-iliskimi-tamamen-bitirdim.1082561/

Bu kararımdan hiç pişman değilim. Hayatım daha güzel olacak gibi hissediyorum. Ama içimde zaman zaman ya bundan sonra bir daha beni kimse beğenmezse ya evlenemezsem gibi korkular kaplıyor işin açığı yalnız kalmaktan korkuyorum. Bu her zaman böyle olmuyo genelde iyi bir ruh hali içerisindeyim ama zaman zaman umutsuzluğa kapılıyorum. Kendimi daha iyi hissetmek için ne yapabilirim? Bir de başından böyle şeyler geçen birileri varsa umut hikayenizi Benimle paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.
Üniversiteden kalan ve üzerine nişanlandınız 6 yıllık sevgilimden ayrıldım ben bitirdim
2 sene snr biri ile evlendim
4 yıl onla evli kaldım
Ondan da ayrıldım
5 yıldır ikinci eşimle evliyim
Hayatımın aşkı o benim herşeyim

Hepsi geride kalıyor
Tek tavsiyem uzun ilişki ayrılığı sonrası yeni bir ilişkiye hemen başlamayın
Ben ilk evliliğimi bu şekilde yaptım ve hayatımın hatası oldu
Sonra da bosnadım zaten
Acını yasa ve bitir
Hepsi geçecek
Ben ayrılalı 13 sene olmus :)

Merhabalar. Ben 6 yıllık ilişkimi cuma akşamı tam olarak bitirdim. Burada ayrıntıları mevcut;

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/nisanim-son-anda-iptal-oldu.1069735/

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/6-yillik-iliskimi-tamamen-bitirdim.1082561/

Bu kararımdan hiç pişman değilim. Hayatım daha güzel olacak gibi hissediyorum. Ama içimde zaman zaman ya bundan sonra bir daha beni kimse beğenmezse ya evlenemezsem gibi korkular kaplıyor işin açığı yalnız kalmaktan korkuyorum. Bu her zaman böyle olmuyo genelde iyi bir ruh hali içerisindeyim ama zaman zaman umutsuzluğa kapılıyorum. Kendimi daha iyi hissetmek için ne yapabilirim? Bir de başından böyle şeyler geçen birileri varsa umut hikayenizi Benimle paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.
Mutsuz bi evlilik yapıp boşansaydın bi de boşluğu düşün. Bence şanslı kesimdesin. Ben de duguden döndüm, hayatima kimseyi almayı düşünmüyorum diyordum ki ufaktan kalbimde kelebekler uçmaya başladı:)

Eski kötü ilişkiniz sonraki için kıymetli tecrübeler kazandırdı. Geçecek içini ferah tut ;)

Aslında içten içe siz de yalnız kalmak için bir sebebiniz olmadığını biliyorsunuz.
Şu an hissettikleriniz yalnızca değişimin getirdiği garip duygu. Bu özlem veya yalnız kalma korkusu değil.
6 senedir aynı şirkette çalışan bir insanı başka bir şirkete koysak o da tam da şu anda hissettiklerimizi hisseder.
Siz doğru karar verdiğinizi düşünüyorsanız üzülmeyin. Bu garip his yakında geçecektir.
Güzel bir kıyaslama oldu, doğru söylüyorsunuz. :) evet içimde garip bir umut da var aslında, iyi bir okul bitirdim, iyi niyetliyim, herhalde karşıma beni anlayan beni dinleyen biri çıkar diyorum... Ama bunun için de acele etmiyorum çünkü acele edersem eğer başka bir hata daha yaparım biliyorum bunu. Teşekkür ederim desteğiniz için. :)

Mutsuz bi evlilik yapıp boşansaydın bi de boşluğu düşün. Bence şanslı kesimdesin. Ben de duguden döndüm, hayatima kimseyi almayı düşünmüyorum diyordum ki ufaktan kalbimde kelebekler uçmaya başladı:)

Eski kötü ilişkiniz sonraki için kıymetli tecrübeler kazandırdı. Geçecek içini ferah tut :KK66:
Size de çok geçmiş olsun... evet mutsuz bir evlilik yanında şimdi yaşadığım hiçbir şey aslında. Zaten şu anda kendimi yeniden tanıyormuş gibi hissediyorum, istediklerimi beklentilerimi daha iyi biliyorum... Tecrübe oldu bu bana sizin de dediğiniz gibi. Teşekkür ederim. :)

Üniversiteden kalan ve üzerine nişanlandınız 6 yıllık sevgilimden ayrıldım ben bitirdim
2 sene snr biri ile evlendim
4 yıl onla evli kaldım
Ondan da ayrıldım
5 yıldır ikinci eşimle evliyim
Hayatımın aşkı o benim herşeyim

Hepsi geride kalıyor
Tek tavsiyem uzun ilişki ayrılığı sonrası yeni bir ilişkiye hemen başlamayın
Ben ilk evliliğimi bu şekilde yaptım ve hayatımın hatası oldu
Sonra da bosnadım zaten
Acını yasa ve bitir
Hepsi geçecek
Ben ayrılalı 13 sene olmus :)
Zaten şu anda yeni bir ilişkiye başlamaya korkuyorum, dediğiniz gibi mutsuz bir birliktelik yaşamak istemiyorum çünkü şu anda yeni bir ilişkiye başlamak hata olur bir süre geçmeli üstünden... Hem kendimi, isteklerimi de yeni yeni anlıyor gibiyim. O yüzden bu süreyi atlattıktan sonra hayırlısıyla düzgün bir kısmet çıksın istiyorum. Dileğim ve isteğim bu. Sizin adınıza da çok sevindim ayrıca, Allah mutluluğunuzu daim etsin. Desteğiniz için teşekkür ederim. :)

Back
X