ailelerin her zmn bi bildiği oluo snrm..ne zmn onların istemediği bi evlilik gerçekleşse eninde sonunda durum buraya gelio..umarım hersey yoluna girer biraz sakinleşmeye çalış..yüzyüze güzelce konusursunuz durumu..
eşiminizin bu gidişi sadece kafa dinlemek sağlıklı düşünmek içinse bırak düşünsün.hepimizin başında ayrı ayrı dert.ama dikkat et hapis istirahaat sürgün seyahat olamasın
sözde sağlıklı düşünmek için gitmiş kendi kelimeleriyle;aile huzurumuzun selameti için... hangi huzursa bu onuda anlamadım ama(
allah yardımcın olsun canım çok üzüldüm gerçekten.... şöyle yap böyle yap gibisinden bişey diyemiyorum çünkü yanlış bi yönlendirmeden etkilenme diye.... ama sana tavsiyem rabbine dua ederken şöyle nasip et beni kurtar falan gibi dualar etme...rabbim hakkımda neyi nasip ettiysen hayırlısından nasip et diye dua et canım...neyin hayırlı neyin şerli olduğunu biz aciz kullar bilemeyiz.... ben neler duydum gördüm... haliyle hepimiz duymuşuzdur zaman zaman....deli gibi aşık olanlar yıllarca mesut mutlu yaşayanlar bi anda boşanabiliyor bir hiç yüzünden....fakat tam terside olabiliyor...sizinki gibi zar zor idame ettirilen evlilikler veya alkol diz boyu şiddet dayak hepsini yaşayan aldatılan resmen rezil bi evlilik yaşayıp sabreden çocukları için, dua eden kadınların yuvalarının ne denli ne ibretli düzelen evlilikleri olabiliyor....o alkol bağımlısı şiddet gösteren dayakçı aldatan adam bi anda tepetaklak olup imana dönen evine karısına çocuklarına sırılsıklam bağlanan erkek haline dönüşüyor....bizler bilemeyiz canım...dua ederken hayırlısı diye etmeliyiz...belki geçici bir imtihandı bu..belkide bi dönüm noktası...bilinmez....elbette eziyet çek demiyorum ama hayırlısını dilemeni tavsiye ediyorum canım...rabbim yanında ve yardımcın olsun...hepimizin inşallah....yavrularının hatırına inşallah....boynu bükük kalmasın inşallah..inşallah...inşallah.....
Allah yardımcınız olsun zor bir durum..madem ikiniz içinde hayatınızda en önemli nokta çocuklarınız,sakin iletişimi deneyin..kavgalarınızı,tartışmalarıınızı,öfkenizi kontrol altında yaşayın..kavgacı,şiddetçi ailelerin çocuklarıda kavgaya,şiddete yatkın oluyor ve hergeçen nesilde daha ağrılı oluyor..inşallah herşey yoluna girer..aranızda kültür farklılığı varsa,eşinizle konuşup çekirdek ailenizin kültürünü kendiniz yazın..
canım özellikle boşen boşanmalısın boşa gitsin gibi yorum gelirse hemen gönlün kaymasın....yuva yapmak zor yıkmak kolaydır....dediğim gibi önce dua....ve sen şunu belirtince daha net anladım...eşin ipsiz kopuk birine benzemiyor abdest alıp namazını kılmayı becerebilen bir nefis, doğruyu bulmayıda becerebilir.....hiç imansız kopuk biri olsa belki çaresiz boşanmana mantık verebilrim ama eşin doğru yolu bulacaktır inanıyorum.... çünkü zerre kadar kalbinde iman olan biri, elbet yanlışı bertaraf edebilir....yavrularının babasız klaması sanırım seni daha beter hale sokacak...çok sabretmişsin haklısın her konuda harfi harfine hak veriyorum yaşadıkların kolay şeyler değil,, ama bu hayatta masum iki yavru dünyaya getirmişsiniz....bilhassa onların hatırı için rabbinin de yardımıyla kestirip atma canım...bi daha düşün....bi şans belki bi umut ışığı minicik bi kıvılcım belki bu imtihanının kazanma göstergesi olabilir....canım anlıyorum seni ama şöyle düşün...EŞİNLE BUNCA YIL YAŞADIĞIN EZİYETLER Mİ DAHA ZOR, YOKSA YAVRULARININ BABASIZ NOYNU BÜKÜK KALMALARINI İZLEMEK Mİ DAHA ZOR.... bunu iyi düşün canım...elbetteki ezil büzül işkence çekercesine evlilğine devam et demiyorum, ama en azından bulunabilecek bi yol ve düzeltme çaresi gibi bir kıvılcım olması ihtimali senin kararına bağlıysa, o karar için bi şans ver derim ben....belki de rabbin son ana kadar sınıyor seni, dayanabilecekmi acaba diye....belkide BU İMTİHANIN SONUCUNDA KUTULAN BİR YUVA TERS YÜZ OLMUŞ BİR EŞ VE HUZURLU Bİ EVLİLİĞİN OLMA İHTİMALİ VARDIR.... sana tavsiyem imanlı biri olduğun kanatindeyim...ve buna dayanarak rica ediyorum....bu gece yatmadan önce istihare namazı var bilirsin...onu kıl duanı et rabbine sığın gözyaşı dök....ve yardım dile....abdestli şekilde yat sağ tarafına dön ve uyumaya çalış....rabbim kalbine doğru olanı bahşedecektir emin ol.... peygamber s.av bunu yaparmış ashabna da tavsiye etmiş....böyle önemli bi karar için, bi anlık sinir ve gafletle karar verme....çok zor haklısın....ama yavruların için dene....eşinin kalbinde iman var bence...imansız biri namaz kılamaz dinden imandan bahsedemez....belki eksik bi iman ama en azından o eksikliği sen farket ve bağışlayıcı ol...mükafatını alırsın inşallah...inan şuan çok etkilendim senden....gerçekten çokda üzüldüm....durumları haberdar edersen çok sevinirim....lütfen....
Allah razı olsun canım yine söylüyorum çok samimi ve sağduyulusun çok sağol,ben elektrik mühendisi,ünv.mezunu,elimden geldiğince Allah rızasını kazanma gayreti içinde olan biriyim,Rabbimde biliyorki onca alternatifi varken eşimide eş olarak bu yüzden seçtim birlikte daha gayretli bu yolda yürürüz diye...ama yanılmışım bu doğrultuda bir insandan beklenmeyecek herşeyi yaptı,yalan dolan,daha geçen yılın sonunda yaşadım sanal ingiliz bir kızla uygunsuz sohbetler falan...Çok ağır bir imtihan benimki 6 senedir bitmeyen,çekilir dert değil benimki aslına bakarsan ama çocuklar var işte...onlar olmasaydı inan inan 1 sn durmazdım ama yavrularım baba biliyor işte,seviyor,özüyor...özel günlerimde olduğum için istihare yapamıcam amaher an hayırlısı için dua ediyorum rabbime...sana da böyle hayırlı yönlendirmen ve tavsiyelerin için çok teşekkür ediyor ve içten dualarını bekliyorum canım...
iyi akşamlar kızlar, 6 yıllık evliyim bu 6 yılda 60 yaş yaşlandım desem yeridir,eşimle kültürel olarak çok uzağız,bunun farkında olarak evlendim malesef...evliliğimize ailem karşı çıkmıştı nasılda tahmin etmişler herşeyi bir ben görememişim işte...
o kadar çok sorun yaşadıkki bir evlilikte olmaması gereken ne varsa yaşattı bana sağolsun evlilikten önce habersiz yapılıp saklanan borçlar,bunun yüzünden söylenen yalanlar sürüsü,kaba kuvvete varan kavgalar,sanal da olsa aldatmalar yok yok bizde yani...ite kaka bu güne getirilen evlilik ve son olarak geçen haftaki kavgamız...geçen cumartesi evi terketti biraz ayrı kalalım düşünmeye ihtiyacım var yazmış mesajında düşünülecek ne kalmışsa sanki...
son olayı kısaca özetleyeyim;bundan bir kaç hafta önce bir akrabası borç para istedi,ertesi gün geri ödemek şartıyla gönderdi eşim,yakın bir akrabası,bana sormadı bile o kadar ani olduki mesai saati bitmek üzereyken aradı akrabası çok sıkıştım acil vs.dedi ve eşim hemen eft yaptı neyse ödeyecekmi geri dedim tabi öder şöyle böyle hadi bakalım görecez dedim bende.ve tabi beklenen sonuç günlerce oyalamalar,şu gün vericem bugün vericem yalanlarından sonra artık geçen hafta vermicem demiş eşime senin babaında bana borcu var o bana vermedi bende seninkini vermicem dedi,sözde kp bizim düğün için bu adamdan borç almış ve vermemiş. kp ise 6 yıllık evli oğlunun evine 1 kez bile adım atmamış,ilgisiz,alakasız sadece borç para istemek için bizi arayan allahın belası bir adam,düğünümüzde gelemeye tenezzül etti bir tek heralde tek yaptığı yapacağı bu oldu ondada borç bırakmış aptal adam,kaldıki düğünde tek kuruş harcamadı kimse herşeyimizi kendimiz yapıp 2 sene borç ödedik.soruyordum hergün gönderdimi parayı diye vermeyecekmiş deyince benimde tepem attı geçen hafta,ağzıma geleni saydım babasına,kendisine,akrabasına inanın para için değil bir faydalarını görmedik bari zararları olmasın bize dedim,eşimde çok sinirli bir yapıda aldı laptobumu fırlattı bastı üstüne kırdı sonrada,sen öylemi yaparsın dedim aldım bende onunkini fırlattım onunda üstüne bastı kırdı.bu arada ben sinir krizi geçiriyorum ama babanı arayayım gelsin alsın seni dedi,bende ben saksı değilim ordan oraya gidecek sen defol git dedim,boşanalım bitsin dedim.babamı aradı sonra biraz sakinleşince baba gelme tamam bişey yok diye.Ardından babam beni aradı kızım noluyo diye çıktım geliyorum geleyimmi dedi bende madem çıkmışsın gel dedim zaten aynı şehirdeyiz.babama bana ağzına gelen herşeyi söylüyo,bıktım vs.dedi bende anlattım herşeyi babama,neyse sakin olun falan dedi öğütler verdi gitti zavallı adam.o gün evdeydi tek kelime konuşmadık,ertesi gün sabah gitti gece yarısı geldi,cumarteside benim kpss sınavım vardı çocukları ona bırakıp gittim.ben gelene kadar hazırlamış bavulunu ben kapıdan girdim o çıktı,çocuklar camdan bakıyorlardı babam gidiyo diye bende baktım öyle gördüm bavulu yoksa haberim bile yok bavul hazırladığından falan...o gece ne aradı ne sordu sabah msj atmış şehirdışındayım,uzun bir sürede gelmicem,düşünmeye ihtiyacım var,çocukları şimdiden özledim vs.diye.bende düşünecek birşey yok,bana yapacağın son iyilik mahkeme işlerini kolaylaştırmak olur,bunca rezilliğine rağmen bu kadar emek verdim bu evliliğede ne oldu sanki yazdım...şimdi arıyor çocuklarla konuşup kapatıyor o kadar...
inanın o kadar soğudumki şu çocuklar olmasa bir sn düşünmezdim ama çocuklar her kapı çalışında babammı geldi diye soruyor,yolda baba-çocuk görseler anne bak çocuğun abbası diyorlar,vicdanım sızlıyor bu günahsız yavrulara bunları yaşattığım için,her geçen gün sinirim yatışacağına daha da artıyor ayrıca bri anlık bile sesini duymaya tahammül edemiyorum.haftasonu gelir büyük ihtimalle ne yapmalıyım,nasıl davranmalıyım sizce kızlar?birde dua edin lütfen...
anlıyorum canım...anlattıkların gerçekten kolay affedilecek şeyler değil.... düzeltme çabası olsa inan bi dene diyecem yine..inşallah eşin bi çabaya girer doğru yolu bulur demekten başka bi tavsiye bulamıyorum...yavrularının hatırına rabbim en hayırlısını versin... hayat çok garip gerçekten...ben eşim askere gitti gidecek düşüncesiyle hasretine dayanamam düşüncesiyle içim içimi yerken,, sen neler yaşayıp boşanmayı düşünüyorsun...hayat zor ve imtihanlı bi dünya....inşallah rabbim hakkında hayrı versin...eşin anlar senin kıymetini bunca sabır gösteren bi kadının değerini ama iş işten geçmez inşallah.... unutma canın KESER DÖNER SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER.... ben eşinin pişman olup sana yalvaracağı günleri sezer gibiyim...umarım sezgilerim doğru olur.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?